liberal-2 01.07.09, 10:19 Kiedy pojawi się tesco w Radzyminie i czy się pojawi? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberal-2 Re: tesco 01.07.09, 16:02 Słyszałem, że ma to być Tesco. I że ma się mieścić w nowo wybudowanym budynku na przeciw starego dworca kolejki radzymińskiej. Marka dla mnie nie ma znaczenia. Przydałaby się konkurencja dla targu oraz Panoramy, w której na wielu jest różnica między ceną na metce lub półce a ceną zapisaną w kasie. Odpowiedz Link
kchacinski Re: tesco 01.07.09, 16:50 W Radzyminie mieści sie nawet centrum rekrutacyjne Tesco, więc raczej powstanie... Odpowiedz Link
f-olka Re: tesco 01.07.09, 20:37 ja mam jedno pytanie w czym tesco ma konkurować dla targu? Bo chyba nie w owocach i warzywach Odpowiedz Link
kchacinski Re: tesco 01.07.09, 21:18 Warszywa i owoce będą bezkonkurencyjne. Za to mleko, soki można kupić dużo taniej. Odpowiedz Link
liberal-2 Re: tesco 01.07.09, 21:45 jeśli będą smaczniejsze i tańsze to dlaczego nie? Niech konkuruje we wszystkim. Mi wyjdzie to na dobre. Odpowiedz Link
nglka Re: tesco 02.07.09, 00:43 liberal-2 napisał: > jeśli będą smaczniejsze i tańsze to dlaczego nie? Niech konkuruje we wszystkim. > Mi wyjdzie to na dobre. W kwestii "owoce i warzywa" w połączeniu z "tesco" słowo "dobre" nabiera nowego znaczenia i ze "zdrowe" nie ma nic wspólnego. No ale.. co kto lubi. Ja odkąd we własnym domu znalazłam za szafką ogórka zawiniętego szczelnie w folię, kupionego przed 2ma miesiącami (licząc od zdarzenia: znalazło się) - nie kupuję w tesco niczego poza odzieżą i słoikami. bowiem ów ogórek był identycznie zielony i identycznie twardy jak przed dwoma miesiącami przy zakupie. Nawet nie chce mi się myśleć co oni z nim zrobili, że nawet folia i brak dopływu tlenu nic mu nie zrobiły... Odpowiedz Link
liberal-2 Re: tesco 02.07.09, 10:38 Najważniejsze to mieć wybór. Szkoda, że nie wszędzie go mamy. Żyłoby się nam znacznie lepiej. Odpowiedz Link
gduba17 Nie karmic Trolla !!!! 04.07.09, 07:03 j.w. - nie odpowiadajcie na zaczepki, posty - niby to o Radzyminie, błagam, nie odpisujcie na posty razradz i liberal - niech pisza sami ze sobą. Odpowiedz Link
radzradz Re: Nie karmic Trolla !!!! 04.07.09, 08:51 Stajesz sie nudna. Jesli ktos pyta o tesco to nie pyta tak sobie, tylko pewnie dlatego, ze cos mu doskwiera. Pewnie wysokie ceny. Napisz w koncu cos sensownego. Co rozumiesz przez rozmowe o Radzyminie? Jego historii? Jego nazwie? Rozwin to bo z tego co zauwazylem kazdy temat mozna podciagnac pod dyskusje nie na temat wg Ciebie. Zaczynasz byc najwiekszym trolem tego forum. Odpowiedz Link
amira81 Re: Nie karmic Trolla !!!! 23.07.09, 12:08 Brawo!!!!całkowicie się zgadzam z Tobą. Polityka tych "dwóch co ukradli im wolność wyboru" zaczyna nudzić innych uczestników tego forum. A jeśli ktoś szuka wolności wyboru to nie powinien chodzić i napełniać kieszeni tak zwanym "ŻYDOM" Odpowiedz Link
jackrambo Re: tesco 04.07.09, 09:35 Otwarcie Tesco planowane jest 20 lipca. Moja sąsiadka została zatrudniona w Tesco, do pracy w Radzyminie. Aktualnie kandydaci do pracy w Radzyminie są szkoleni w Wołominie i Nasielsku. Odpowiedz Link
groszek137 Re: tesco - adres 16.07.09, 11:24 Czy ktoś może dokładniej określić loklizację Tesco jakiś adres i potwierdzić datę otwarcia Odpowiedz Link
kchacinski Re: tesco - adres 16.07.09, 14:11 Vis-a-vis Dworca Autobusowego na skrzyżowaniu Al. Jana Pawła II i Falandysza. Odpowiedz Link
jackrambo Re: parking Tesco 30.07.09, 12:10 Ciekaw jestem, gdzie się będzie parkować przed tym Tesco. Dziś zaparkowałem na tyłach Tesco, na oznaczonych miejscach parkingowych, będąc przekonanym, że jest to parking Tesco. Po czym zwrócono mi uwagę, że jest to parking mieszkańców. Na moje pytanie, a gdzie jest parking dla klientów Tesco, usłyszałem, że z przodu czyli Al. Jana Pawła II tj, ok 10 miejsc (z reguły zawsze zajętych - klienci akademii urody, etc.) Krótko mówiąc - gratulacje - Tesco bez parkingu. Odpowiedz Link
szifox Re: parking Tesco 30.07.09, 13:33 w nowym MPZP, dla tego obszaru jest napisane: Obowiązuje wydzielenie miejsc parkingowych w granicach działki własnej, według następujących zasad: 1) co najmniej 2 miejsca postojowe na budynek w zabudowie jednorodzinnej, 2) co najmniej 1 miejsce postojowe na mieszkanie w zabudowie wielorodzinnej, 3) co najmniej 3 miejsca postojowe na każde 100 m2 powierzchni użytkowej obiektów usługowych lub produkcyjnych, 4) miejsca postojowe dla samochodów ciężarowych, w ilości wynikającej z analizy potrzeb, na terenach produkcji i usług. bip.radzymin.pl/upload/ra_346_2008_uchwaly.doc Jakkolwiek dla tego obiektu obowiązywał wcześniej ustalony MPZP, który brzmiał: paragraf 18 9 - potrzeby w zakresie parkowania inwestorzy i właściciele zapewniają na terenie swoich działek, w liczbie wynikającej z ustalonych wskaźników. 10 - Ustala się minimalne wskaźniki parkingowe dla: 10.1 - zabudowy wielorodzinnej - 1 m.p./1 lokal 10.2 - usług handlu oraz administacji - 15 stanowisk / 1000m2 p.u. i 35 miejsc na 100 zatrudnionych, jednak nie mniej niż 3 miejsca na 1 lokal Miejsca parkingowe należy obliczyć i zapewnić dla każdej z funkcji. ponadto: paragraf 24. - dopuszcza się urządzanie miejsc postojowych w liniach rozgraniczających ulic układu obsługującego poza jezdniami, tylko na tych ulicach w których szerokość w liniach rozgraniczających wynosi minimum 15 m Komentarz: czy par. 24 zwalnia inwestora z ustaleń zawartych par. 18 - tego niestety nie wiem, ale warto by to było wyjaśnić ponieważ w tym miejscu zrobiło się niebezpiecznie ciasno. http://bip.radzymin.pl/upload/ra_411_2006_uchwaly.doc Odpowiedz Link
ludwik-lues Re: parking Tesco 30.07.09, 14:26 Fakt też się nad tym zastanawiałem i przypomniałem sobie że na Gocławiu na ulicy Fieldorfa też jest Tesco które nie ma parkingu .Ludzie którzy go tu otwierają pewnie zauważyli że nie ma tu miejsca na parking ,więc poczekajmy na rozwój wypadków. Odpowiedz Link