Dodaj do ulubionych

Hor Palace - Hurghada

07.01.04, 19:04
Re: HOR PALACE IP: *.arbuzowa.2a.pl
Gość: SAMANTI 24.08.2003 10:57 odpowiedz na list

JA WRÓCIŁAM STAMTĄD 20 SIERPNIA HOTEL MA JUŻ JAKIEŚ 15 LAT ALE DA SIĘ
PRZEZYĆ
KLIME MA LODÓWECZKA BARDZO DOBRZE CHŁODZI DUŻE BALKONY OBSŁUGA SPOKOJNA NIE
WOŁAJĄ O BAKSZYSZ JEDZENIE W MIARE. POZATYM JEDZIESZ NA WAKACJE W HOTELU
BĘDZIESZ EWENTUALNIE SPAŁ . POZDRAWIAM wink
Obserwuj wątek
    • agusha7 Re: Hor Palace - Hurghada 07.01.04, 19:05
      Re: HOR PALACE IP: *.jgora.dialog.net.pl
      Gość: Kamil J.G. 25.08.2003 23:24 odpowiedz na list

Gość portalu: zz napisał(a):

> czy ktoś zna ten hotel, jakie wrażenia, niebawem tam lećę z Alfą

Ja bylem w Hor Palace od 22.07 do 5.08. Hotelik bardzo przecietny, ale da sie
      przezyc. Sklada sie z 3 budynkow. Kazdy ma numery zaczynajace sie od nowego
      tysiaca. 1001.... 2001... i 3001.
      jak juz bedziesz na miejscu to od razu wybiez ten na 300.... albo wymienia bo
      jeszcze w tym da sie przezyc a pozostale 2 sa w kiepskim stanie.300... jest
      odnowiony. a i jest jeszcze jeden maly problem nigdy jeszcze nie widzialem
      tak plytkiego basenu chyba 1/2 m glebokosci!!!!! szok aaaaaaaa i jeszcze
      jedno w tym roku nie wiem moze w innych tez zarzadzono ze do hotelu nie
      mozna wnosic w reklamowkach napojow z zewnatrz. trzeba je poprostu chowac do
      plecaka i nie ma problemu. Pozdrawiam papa!!! smile
    • agusha7 Re: Hor Palace - Hurghada 07.01.04, 19:06
      • Re: Hor Palace - proszę o opinię... IP: 62.139.254.*
      Gość: turista 29.09.2003 01:29 odpowiedz na list

hotel ma 3 gwizdki to pewnie juz wiesz.pokoje w miare ,ale ma jedno z
      najlepszych plaz w hurgadzie( b.duza,duzo lezakow).lepsza niz hotelu obok
      sultan beach 4 gwiazdki oni tam maja tylko zatoczke a do morza musza dojsc ze
      100m. takze hotel hor palace to dobry wybor wal smialo
    • agusha7 Re: Hor Palace - Hurghada 07.01.04, 19:13
      Re: MAGAWISH CONTRA HORE PALCE IP: 213.241.45.*
      Gość: Krzych 01.08.2003 12:21 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Hotel nadgryziony trochę zębem czasu, ale generalnie da się przeżyć. Zależy
      kto
      czego wymaga. Klima w pokoju hałaśliwa, ale zaletą jest to, że nigdy słońce
      nie
      świeci w okna. W nocy da się spać bez klimy. Lodówka jest i nie źle chłodzi.

Jest czysto, nie ma żadnych robali czy innych zwierząt. Na terenie przez cały
      czas prowadzą jakieś poprawki wizerunku.

Plaża w porządku, dość szeroka i długa na ok. 250 m. Są tam parasole, leżaki
      materace, które roznosi symptayczny Mustafa. Obsługa całkiem sympatyczna, nie
      krzyczą o bakszysz.

W okolicy jest trochę sklepów, apteka, markety, restauracje, niedalego jest
      bankomat.

Nie jest to żadna rewelacja, ale dwa tygodnie da się przeżyć.

Oczywiście wszytko to dotyczy Hor Palace.

Krzych
      • wimasy Re: Hor Palace - Hurghada 08.01.04, 14:31
        Nikt nie wspomniał nawet słowem o tym, czy plaża hotelowa Hor Palace posiada
        własną, przybrzeżną rafę. Może ktoś dopisze kilka zdań na ten temat. To jeden z
        ważniejszych powodów, dla których odwiedzamy Egipt...
    • madzinka83 Re: Hor Palace - Hurghada 06.08.04, 17:25
      Proszę o więcej info o tym hotelu! Jak wygląda kwestia jedzonka??
    • ewachem Re: Hor Palace - Hurghada 17.12.04, 16:32
      Ja bylam w tym roku na 2 tygodniowym wypoczynku wlasnie w hotelu Hor Palace,
      jesli ktos bedzie mial watpliwosci czy jakies pytanie zwiazane z tym hotelem to
      zapraszam na gg 1065543,pozdrawiam
    • elmirka12 Re: Hor Palace - Hurghada 12.05.05, 21:58
      hotel ok trzeba tylko zalatwic pokoj po remoncie ( nie z pierwszego rzedu po prawej) czyli numery 2 lub 3 nA poczatku. Zajebista plaza zawsze sa wolne lezaki nie trzeba o 6 wstawas i zamawiac jak w waves basen moze byc zarcie wypas potezny (jadalne) Obsluga sympatyczna (chcialem dac bakszysz jak wrocilismy pozno zeby nam zaniosl zarcie do pokoju to nie chcial) Basenowy w porzadku. Na przeciwko sklep, ktorego szefem jest Azmy. Troszke glosno dziala klima ale da sie wytrzymac. Obsluga po torbach nie grzebie mozna wnosic napoje (oczywiscie ukryte) Pozdrawiam a dojazd do sakkali 1 funt i wiecej nie mozna im dawac. Pozdr
    • arekinn Re: Hor Palace - Hurghada 21.10.05, 23:54
      Bylem z zona w Hor Palace na przelomie wrzesnia i pazdziernika.

Polozenie:
      wg mnie bardzo dobre. Z dala od centrum (Sakali), co nie znaczy ze polozony na
      pustkowiu. W okol jest mnostwo sklepikow (polecam Karmena Bazar, gdzie
      wlascicielem jest Albert i pub Big Brother), minimarketow, lokalnych biur
      podrozy, kafejka internetowa itp. Bylem kilka razy w centrum i musze przyznac
      ze chyba nawet lepiej ze hotel nie lezy w tamtych rejonach.
      Do Sakali oczywiscie mozna dojechac busami, ktore jezdza z czestotliwoscia
      kilka na minute smile
      PS. W busach mozna spotkac najwiekszych kierowcow-chamow, nawet jak przed
      kursem wynegocjuje sie cene np. 2LE, potem chca zeby im zaplacic 20LE!!! Na
      niektorych nawet nie dzialaja grozby ze zadzwoni sie po policje turystyczna -
      poprostu chca i tyle, ale to tylko jedna z 2 nieprzyjemnych rzeczy w Egipcie
      (druga to zemsta faraona - problemy z zoladkiem). Zreszta... takie kursy
      wykonuje sie naprawe rzadko. Pozostale wrazenie jednak skutecznie pozwalaja
      zapomniec o tych nieprzyjemnych, ale powrocmy do oceny hotelu, bo o to w tym
      wszystkim chodzi smile

Plaza:
      ladna plaza, szeroka, jest barek na plazy, co chwila kelnerzy chodza z pytaniem
      czy nie podac czegos do picia lub jedzenia. Przy Wejsciu do wody z lewej strony
      plazy na poczatku czeka nas troszeczke kamykow (1-2m), morze jest w miare
      plytkie i pojawiaja sie zalazki rafy koralowej! Oczywiscie nie jest to ta super
      rafa znana z programow przyrodniczych, tylko male jej czesci, ale plywaja wokol
      niej rozne koorowe rybki. Plywajac z maska i rurka naprawde jest co podziwiac.

Pokoje:
      z tego co wiem wszystkie budynki (1, 2, 3) sa juz wyremontowane. My
      mieszkalismy w budynku 1 i wg znajomych ktorzy mieli porownanie z budynkami 2 i
      3 warunki byly duzo lepsze. Budynek 1-szy byl odnawiany najpozniej, wiec
      widocznie najbardziej ten remont widac smile
      Mimo wszystko nie nalezy nastawiac sie na super luksusy. Klimatyzacja to
      prawdziwy traktor, ale i do tego mozna sie przyzwyczaic. Lodowka stara, ale
      bardzo dobrze mrozaca; telewizor z 2 arabskimi, sniezacymi kanalami. Lazienka -
      ogonie bez zastrzezen, poza tym ze podczas brania prysznica woda wylewala sie
      na podloge i wychodzila czasami poza lazienke. Reczniki codziennie wymieniane,
      to same ze sprzataniem.
      Moze nie brzmi to tak super i niektorych moze to zniechecic, ale naprawde nie
      jest to az tak tragiczne!!! To Egipt, pustynia, tam wiekszosc rzeczy jest w
      takim stanie. Tam spedza sie tylko kilka chwil w dzien i noce!!! Mysle ze
      wiecej nie potrzeba.
      PS. Oprocz budynkow z pokojami sa tam tez bungalowy... najnowsze zaczynajace
      sie od numeru 4 sa chyba w najlepszym stanie i z cicha klimatyzacja.

Teren hotelu:
      Wg mnie jest pieknie. Mniostwo zieleni, ogrodnicy codziennie zajmuja sie
      roslinkami - naprawde jest przyjemnie. Basen moze nie za gleboki - moze okolo
      120cm - ale przyjemny. Lezaki w okolo, obsluga rozdaje materace na lezaki,
      mozna w kazdym momencie cos zamowic (platne odrazu lub rachunek na pokoj,
      platne pzy wyjezdzie).
      Po terenie hotelu chodzi tez koles z wielbladem - bardzo mily, namawia zeby
      przejechac sie na wielbladzie. Moja zona skorzystala... i dopiero po
      przejazdzce powiedzial ze to kosztowalo 20LE smile Warto to wiedziec.

Jedzenie:
      Niemalze codziennie to samo, ale wybor jest. Rano bulki slodkie, nalesniki,
      jajecznica, sok itp itd; wieczorem zupka, miesa, mnostwo pysznych ciast... Duzo
      milych kelnerow.

Domyslam sie ze czegos napewno zapomnialem wymienic. jelsi macie pytania,
      chetnie odpowiem - arekin@op.pl

Ogolnie polecam ten hotel, normalne ze w opinii najbardziej chce sie wymienic
      wady zapominajac o zaletach. Nam 2 tygodnie w Hor Palace minely naprawde
      przyjemnie.

Aha, jescze jedno... w hotelu jest sporo rosjan. Oczywiscie nie jest uciazliwa
      ich obecnosc, wnerwiajace jest tylo to ze na poczatku kazdy kelner mowi do
      Ciebie po rosyjsku uncertain Przez pierwsze kilka przypadkow nie jest to uciazliwe,
      ale po kilku dnmiach chce sie ich juz rozszarpac wink Wystarczy jednak zostawic
      drobny napiwek po posilku i to powino skutecznie ich nauczyc skad jestescie smile

• ela5pm Re: Hor Palace - Hurghada 31.10.05, 09:40
        Jak jest z wycieczkami fakultatywnymi w Hore Palace, czy warto z nich
        skorzystac i gdzie lepiej wykupic oferte, w biurze czy na miejscu w hotelu ?

Czy ktokolwiek skorzystal z przejazdzki lodzia ze szklanym dnem ? brzmi
        fantastycznie....?

Jak dokladnie jest z tymi bungalowami w Hor Palace, jedziemy w grudniu z mezem
        i naszymi rodzicami, razem 6 osob - czy lepiej nam bedzie zarezerwowac bungalow
        czy 3 pokoje w budynku glownym ?

Pozdrawiam wszystich
        ela5pm@hotmail.com
        • sjkot Re: Hor Palace - Hurghada 15.11.05, 17:16
          Jeśli chodzi o rafe(ktoś pytał wcześniej) to nie stwierdziłam żadnej, no może
          zalążki lub raczej to co z niej zostało, ale rybki kolorowe są, jeżowce na
          większej głębokości tez, aaaaaa i w tym roku było sporo meduz, które niestety
          czasem nas popiekły, więc zwiewaliśmy do basenu.
          Jeśli zaś chodzi o wycieczki, to ocztewiście rezydenci pierwszego dnia
          proponują szybko mase wycieczek, ale oczywiście po wysokiej cenie.Niemalże na
          przeciw Hor Palace(nieco w lewo) jest biuto Orbit Touurs(polskojęzyczne), z
          którego jeździłam i w tym , i w zeszłym roku na wycieczki.Nie moge złego słowa
          na nich powiedzieć(choć rózne rzeczy pisywali o nich na forum).No to miłego
          pobytu.W zeszłym roku byłam w 4* hotelu(Alf Leili)więc świadomie wybierając 3*
          nie mogłam oczekiwać cudów.Ale jak pisali moi poprzednicy, dało się przeżyć i
          to całkiem kulturalnie!Łódź ze szklanym dnem sobie darujcie, chyba, że nie
          snurkujecie(maska+rurka), wówczas nie pozostaje nic innego jak
          glassboat.Polecam plaze Sharm El Naga, gdzie jedzie sie z biura Orbit za 25% za
          osobe z obiadem i przewodnikiem(facet dowozi samochodem-ok 1 h jazdy).W morzu
          na płytkiej wodzie są setki kolorowych ryb, już nieco głebiej piękne rafy,
          bogata fauna(nawet żółwie).
          Bungalowy są, ale wolałam pokój na piętrze, jakoś wydawało mi się to
          bezpieczniejsze.
          • cameltravel Re: Hor Palace - Hurghada 12.12.05, 11:24
            Byłam na przełomie listopada i grudnia 2005.
            Hotel nie spodobał mi się ogólnie
            pokój może być - poza głosno chodzącą i pamietająca Flinstoneow klimatyzacją.
            lodówka - niestety ne działała
            tv - całe 3 kanały z czego aż 3 to arabskie !!! wg np eximu jest tam tv sat
            hmmm widziałam 3 pokoje i w każdym tak jak w naszym była antena wysuwana z
            telwizora. brodzik a własciwnie mikro wanna - do bani - woda nie spływała i
            miał gdzieś chyba jakąś nieszczelnośc - po kąpieli pół pokoju pływało w wodzie.
            Sprzątający pokój egipcjanin potrafiło 7 rano wleźć do pokoju bo on chce
            sprzątac a potem co 30 minut powtarzał nalot bo on musi sprzątnąć. Brak
            wywieszek na drzi prosze nie przeszkadzać itp.

a teraz najfajniejsze!!! - zabrano nam wszystkie napoje które były kupione w
            baltonie i bezcłówce czy w warszawie czy tam juzna miejscu i oddano dopiero
            przy wylocie !!!!!!!!!
            ostatnie dni już wnosiłam na tzw chama wszystko i z pieknym uśmiecham
            ignorowałam recepcjonistów i bramkarzy udając że nie gadam w żadnym ludzkim
            języku latali za mną aż do pokoju ale ja ich lekceważyłam w końcu i oni
            wymiekli.

Plaża: kicha na maxa ropa unosząca się na powierzchni brudny piach od
            ropyowszem leżaki gratis i materace tez ale czekaj tatka latka.
            zresztą i tak byłam tylko 2 razy bo wolałam prywatne plaże.

Jedzenie: jeszcze nigdzie nie było tak kiepskiego jedzenia!!!
            monotonne to raz mały wybór to dwa a po trzecie jedzenie kiepskiej jakości.
            Owoce były raz! 2 ćwiartki pomarańczy i 4 figi na pokój !!!
            Kawa i herbata racjonowana - trafiało mnie to więc po 3 śniadankach w hotelu
            resztę sobie odpuściłam tym bardziej, że na Daharze są knajpki gdzie kawę masz
            gratis do śniadanka i to nielimitowaną wolałam jechac na śniadanko około 30
            minut niż jeść je w tym wstrętnycm i brudnym hotelu.

podobał mi się ogród jest fajny i naprawde sporo zieleni.
            reszty plusów nie zauważyłam ale ja jużjestem rozkapryszona
            byłam w kilku 3 * hotelach - do tego jużniegdy nie polecę 100 razy wolę waves
            empire itd.

Ewa
            • magda.e Re: Hor Palace - Hurghada 06.02.06, 16:04
              Hej CAMELTRAVEL! Nie wiem, czy to przypadek ale przeczytałam już kilka Twoich wypowiedzi na temat różnych hoteli w Hurghadzie i w każdej z nich wypowiadasz się negatywnie o danym hotelu i piszesz BZDURY! Czy to przypadek, czy po prostu NIGDZIE NIE BYŁAŚ i robisz ludziom "z mózgu wodę"??? Powiedz mi proszę na co Ci do cholery w listopadzie klimatyzacja, że piszesz iż głośna???? A poza tym nie rozumiem Twojej wypowiedzi, że byłaś na plaży 2 razy, bo wolisz prywatne plaże? Przecież ta jest właśnie PRYWATNA!!! My byliśmy w lutym i ani razu nie musieliśmy jej włączać. Było nas sporo osób z Polski (5 pokoi) i w każdym z nich DZIAŁAŁA lodówka i woda z brodzika spływała do kanalizacji!!! TV - fakt nie satelita tylko zwykła ale tak naprawdę PO CO komu TV w Egipcie??? nigdy nIE LIMITOWANO nam kawy!!! W morzu NIGDY nie pływała ropa, dwa razy jedynie meduzy, które NIE parzyły! Na 14 dni pobytu NIKOGO z nas nie zatrzymano przy bramce i NIC nam nie zabrano - nie trzeba wnosić w reklamówkach ze sklepu - można przełożyć sobie do plecaka smileSprzątający po ręczniki przychodził po 8 (najczesciej przed 9) a sprzątał pokój zawsze po 12. Nawet poprosiliśmy go żeby wczesniej posprzątał nasz pokój, czyli ok.10 jak jesteśmy na plaży, bo ok. 12 musieliśmy kłaść spać córcię. Robił tak bez problemu!!! Ogólnie uważam, że Hor Palace jest niezły. Dobra lokalizacja (w pokojach nie słychać trąbienia busów a jednocześnie po wyjściu z hotelu sklepy i knajpki), bardzo dużo zielrni, w drodze na plaże dwa zbiorniki wodne (nie wiem co mają zamiar tam zrobić), ładna i duża (jak na Hurghadę) plaża, bez problemów leżaki i parasole na plaży i przy basenie, jedzenie OK. Może mało owoców - ale są tak tanie w Hurghadzie, że można kupić sobie "na mieście" i najeść się do syta! Bardzo miła obsługa hotelowa, przesympatyczni kelnerzy i barman (taki niewysoki w okularach). Generalnie naprawdę OK! Aha! Jak byliśmy w lutym 2005, to akurat remontowano pierwszy z budynków, ten w którym numery pokojów zaczynają się od 1000. Z czystym sumieniem moge polecić ten hotel i chetnię udzielę dodtkowych informacji, jeśli jest ktoś zainteresowany. Pozdrawiam
              • pc_maniac Zdjęcia z Hor Palace - Hurghada 07.03.06, 08:12

• buciki_jj Re: Hor Palace - Hurghada 04.11.06, 17:11
      Spędziłam w nim część urlopu w październiku tego roku (2006) ...

Ilość Rosjan wypocywających w tym hotelu oceniam na jakieś 90% obłożenia ... W
      związku z czym obsługa w hotelu próbuje posługiwać się rosyjskim ... Hotel
      faktycznie wyglada jak z przed 20 lat (znam wył. segment o numeracji 1000),
      klimatyzacja działa wyjątkowo głośnio (czasem też nie działa) Basen tragiczny -
      płytki i dziwnie uformowany ... może do moczenia nóg. Plaża też nie rzuca na
      kolana, faktycznie sporo leżaków, plusem jest to że przed południem w zasadzie
      pusta.
      Najgorzej wspominam restaurację : mizerny wybór niezbyt smacznego jedzenia,
      faktycznie limitowana kawa - filiżanka i koniec, niesympatyczna obsługa (podobno
      boją się notorycznie oszukujących Rosjan, więc wszystkich traktują
      podejrzliwie). W trakcie śniadania (trzymałam bułkę w ręce) kelner zabrał mi
      sprzed nosa talerzyk, zauważył że konsumuję jak się do niego ze zdziwieniem
      odwróciłam ... szybko przeprosił i odbiegł z talerzykiem ... może był mu gdzieś
      indziej potrzebny wink
      Ogólnie rzecz biorąc zamierzam go odradzać ...

Pozdrowienia
      Joanna
      • gra391 Re: Hor Palace - Hurghada 11.12.06, 15:49
        czytaja niektore opinie na temat tego hotelu to aż mi wlosy deba stają LUDZIE
        a zwlaszcza CAMELTRAVEL czy wy jedziecie do egiptu po to zeby ogladac
        hotel ,ogladac telewizje czy sprawdzac urzadzenia elektryczne .Byłam w tym
        Hotelu w lutym 2006 i bardzo goraco go wszystkim polecam .Tam po prostu mozna
        odpocząc piękna plaza , spokój cisza mila obsługa jedzenie tez ok , a napoje
        tez wnosiliśmy i nigy nam nikt nie zajrzał do plecaka .A jak komus sie nie
        podoba ten Hotel to niech jedzie nad nasze morze i szuka lepszych warunków za
        te pieniadze , A hotel naleZy do niedrogich POZDRAWIAM GRAZYNA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka