Dodaj do ulubionych

Caribbean World Superrior

20.01.11, 20:58
Witam wszystkim forumowiczów i liczę na pomoc. W ubegłym roku pomogliście mi wybrać hotel spełniający moje oczekiwania i to był strzał w 10: Jungle Aqua Park. Niesetety w tym roku cena jest koszmarna więc muszę szukać czegoś innego. Zaproponowano mi za całkiem rozsądną cenę za Caribbean World Superior. Wybieram się z 2,5 latkiem i 6 lotkiem od 23.06 na dwa tygodnie więc musimy być to hotel tak jakby pod dzieci: zjeżdżalnie, ładna plaża, jedzenie dla wybrednych brzdąców. Pomijając jednak to wymogi proszę o opinię osób które były z dziećmy w tym hotelu w ubiegłym roku. Czego mam się faktycznie spodziewać i na co zwrócić uwagę.
Obserwuj wątek
    • mikkka30 Re: Caribbean World Superrior 21.01.11, 11:02
      Bylam i w jungle i carribean. Jesli bylas najpierw w Jungle to Carribean Cie zawiedzie.Jest jeden basen z trzema zjezdzalniami a raczej basenik.Jedzonko takie sobie,napewno nie to co w Jungle .Hotel jest na odludziu ,takze nie licz ze wyjdziesz po za teren bo dookola sama pustynia.Zeby dojechac do miasta musisz wziac taxi hotelowe cena 8euro za osobe taksowka czeka 2 godz.Jedynym duzym plusem piekna jak na Egipt piaszczysta plaza,niestety bez rafy,a raczej jej pozostalosciami.....Poszukaj moze innego hotelu z sieci PICKALBATROS ,ja wracam z nich zawsze zadowolona, sprawdz cene :AQUA BLU,AQUA VISTA,ALBATROS PALACE...........Pozdrawiam i zycze udanego urlopu
      • agamich04 Re: Caribbean World Superrior 21.01.11, 14:20
        Dziękuję za odpowiedź. Oczywiście zdaję sobie sprawę że po Jungle ciężko mi będzie zadowolicić się innym hotelem. Zdałam sobie jednak sprawę że ze względu na wiek dzieci nie ma co szaleć jeśli chodzi o rodzaj i wielkość aquaparku. W Jungle są super ale nawet mój starszy syn nie miał możliwości z większości skorzystać bo był za mały. Teraz więc skupiam się raczej na ładnej plaży. Zjeżdżalnie jakieś są w Carribean więc na ich wiek w zupelności wystarczą. Boję się tylko to cały serwis w tym hotelu. Słyszałam że długo trzeba czekać do restauracji (dzieci bywają wiadomo niecierpliwe), ponoć jest problem z leżakami i miejscem przy basenach, a i kwestia wody. W Jungle codziennie mieliśmy uzupełnianą w lodówkach, a nawet wracając do pokoju wystarczyło sobie wziąć z lodówek dowolną ilość butelek. Czy możesz potwierdzić jak to faktycznie wygląda.
        • mikkka30 Re: Caribbean World Superrior 21.01.11, 17:29
          ja bylam tam w polowie czerwca i problemow z lezakami nie bylo choc do rannych ptaszkow nie naleze.My czesto wstawalismy na sniadanko dla spiochow i problemow z lezakami nie mielismy.Jesli chodzi o kolejki po jedzenie to sa najczesciej przy sniadaniu i kolacji,ale nie ma czemu sie dziwic bo jest to dosc duzy kompleks,ale ma tylko jedna restauracje.Wody butelkowanej tez nigdzie nie znajdziesz,w lodowce jest jedna na powitanie i koniec,nie licz na zadne lodowki z ktorych mozna zabrac wode do pokoju.My zalatwilismy ten problem z panem ktory sprzata ,dalismy mu pare $ i prosiliosmy,zeby przynosil nam wode....
          • ewikowa Re: Caribbean World Superrior 25.01.11, 21:22
            To moze zastanow sie nad Titanic Beach Spa & Aqua Park czy Titanic Palace w Hurghadzie? Jest aqua park tak w sam raz ze dzieci tez skorzystaja. Codziennie w mini-barku sa uzupelniane napoje bezalkoholowe - kilka butelek wody i po 1L Cola, Sprite i Fanta - wystarczy jeden lyk z butelki wypic a nastepnego dnia jest dodawana kolejna butelka. Nam pokojowy dodawal wiecej wody czy innych napojow jesli go o to poprosilismy. Napiwek mu zostawialismy 'normalny'smile
            Plaza jest, windsurfing i kitesurfing tez.
            Mysmy teraz byli dwa tygodnie z 4-latka. Wiem, ze to nie to samo co wieksze dzieci ale tloku az takiego nie bylo bo sa dwie glowne restauracje w kazdym hotelu a mozna korzystac z infrastruktury obu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka