xyz.69 20.02.11, 13:05 Czy ktoś spędzał zeszłoroczne wakacje w tym hotelu? Jeżeli tak, to proszę o aktualne informacje i opinie. Wiem że jest położony na ślicznej plaży z rafą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mell-anie Re: Club Farana 2011 20.02.11, 13:37 Byłam tam dwa razy,ale nie dlatego,ze mi się tak podobał tylko tak po prostu wyszło. Więc nie polecam i nie pojade więcej.Wybarałam ten hotel bo ma dobre opinie i niby piękną plażę oraz rafę.Więc prawda jest taka,że widok na plaże i morze urokliwy to fakt,Ale te schody w dół i w górę z powrotem w upałach męczące,mojej mamie sprawiało trudności.Miejsce na plaży trzeba zajmować koło 6.30,póżniej zapomnij,a jak już zajmiesz upragniony leżak i wydaje Ci się,że zacznie się błogie opalanie to sie grubo mylisz-włosi są jak przekupy na targu,głośni,jest ich pełno,wszędzie,animacje po włosku tylko i wyłacznie i cały czas przez mikrofon,także zapomnij o relaksie. Co do rafy to widziałam ładniejsze przy innych hotelach również,np inter plaza lub tropicana grand azure i hotele o niebo lepsze. Farana Nie jest hotelem eleganckim,recepcja i pokoje fatalne.Restauracja ładna z dobrym jedzeniem to fakt. Nie polecam opcji snack.Infrastruktura,baseny,kwiaty,zieleń również ładne. Za te pieniadze wybrałabym inny hote lw lepszym standardzie. Jeżdżę często,przebywam dużo w Sharmie,nie jestem czepialska ale ten hotel mnie zmęczył. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Club Farana 2011 20.02.11, 18:26 dokładnie takie 4 gwiazki hotel dosc stary i widac na nim uplyw czasu zejscie na plaze meczace, ale sama plaza ok i rafa fajna-to chyba najmocniejszy punkt tego hotelu i restauracja na klifie nad plaża gdzie sa pyszne ryby smazone jedzenie ogolnie przecietne Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Club Farana 2011 20.02.11, 21:59 Byłam w tym hotelu tz.Club Farana -moim zdaniem jedzenie było super.Natmiast plaża -tragiczna bardzo mała .Ciało na ciele.Nie możesz się zrelaksować-bo szalenie głośni włosi/dlatego tak odczuwasz ,bo jest mała powierzchnia/Byłam w wielu hotelach gdzie byli włosi i nie przeszkadzali mi tak bardzo -bo były to duże plaże i nie było ich tak słychać.Pokoje raczej skromnie.Rafa Ok.Co do hotelu Inter Plaza.Ładne duże pokoje bylam w części przy morzu/.Duża plaża-łagone zejście do wody/bezpieczne dla dzieci/Fajna rafa.Jedzenie takie sobie.Najgorsze to kolejki.Zaczynały się już pół godziny przed otwarciem restauracji i były ze 2 godziny.Musieliśmy stać bo potem już nie było specjalnie co jeść -bo ruscy zjedli wszystko.Był jeszcze bar gdzie można było zjeść -ale tam były dziwne zapachy.Byłam tam jesienią 2010.Jedżcie i wypoczywajcie.Wszystko będzie dobrze .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vivianna_82 Re: Club Farana 2011 21.02.11, 10:21 Byliśmy z mężem w tym hotelu we wrześniu 2010. Bardzo nam się podobało. Pokoje może i skromne, ale miłe i przytulne, obsługa bardzo miła. Bardzo fajne baseny z barami. Zejście na plażę może i trochę męczące, ale rafa to wynagrodzi plaża faktycznie może niezbyt duża i tłoczna, ale my szliśmy ponurkować przy rafie, a potem byczyliśmy się na basenie NIGDY nie wstawaliśmy o 7 rano by zajmować leżaki, a zawsze coś znaleźliśmy reastauracja bardzo przyjemna i jedzenie dobre. Polecam też grill restaurant z pięknym widokiem tylko trzeba sobie zarezerwować - pan od rezerwacji siedzi w lobby w określonych godzinach. przy zejściu na plażę jest też fantastyczny "pub"(?) pod gołym niebem z pysznymi drinkami i shishą nazywa się chyba fresh... ja generalnie polecam. A w tym roku zapewne bedzie też nieco mniej ludzi, więc bomba Odpowiedz Link Zgłoś
renle Re: Club Farana 2011 21.02.11, 11:03 W Egiptowie są coffee schopy, nie puby Odpowiedz Link Zgłoś
al_ladyn Re: Club Farana 2011 21.02.11, 17:49 Ten pub to farsha jedna z najlepszych kafejek w Sharmie. A co do hotelu to polecam, byłam tam 3 razy i zawsze wracaliśmy zadowoleni. Rafa jest przepiękna, jedzenie bardzo dobre i duży wybór, obsługa zawsze miła. --------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
travelmax Re: Club Farana 2011 21.02.11, 12:37 Na włoskim forum pewnie piszą, że masa krzyczących polaków z chwiejnym krokiem przemierza plażę o 11.00 szukając najlepszych leżaków, bo rano to się jeszcze śpi po nocnej imprezie. Na rosyjskim forum pewnie piszą, że Polacy wpychają się w kolejkę i mało co zostaje na półmiskach. Proponuję Zanzibar, leżak od leżaka jakieś 20m, na plaży (szerokiej) ok. 20 osób a w restauracji iście intymna atmosfera z prawie prywatnym kelnerem. Miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz.69 Re: Club Farana 2011 02.03.11, 06:24 Dziękuję pięknie za wszystkie posty, opinie zróżnicowane więc każdy musi sam zdecydować czy mu hotel "leży" Myślę że tym ostatnim pouczającym postem można zakończyć dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Club Farana 2011 02.03.11, 10:19 Byłam w Faranie 1 raz Farana - fajny hotel, świetny basen z falami , dobra restauracja, mała ale ładna plaża ( leżaki nie trzeba zajmować o 7 rano) schody może ich dużo ale wcale nie są takie męczące, przepiękna rafa koralowa w pobliżu Farany- Fantazja - jest śliczna - restauracje, kawiarenki, stragany z pamiątkami - widok jak z 1001 nocy Powyżej przeczytałam że Tropicana Grand Azure ma ładniejszą rafę - ta osoba , która to napisała chyba nie była w tym hotelu . Byłam w nim w 2010 w sierpniu .Hotel naprawdę świetny !!! nie ma co porównywać do Farany - ale rafa beznadziejna , bardzo długi pomost ( mnie to nie przeszkadzało co prawda ) szeroka plaża i leżaki niemalże wszystkie puste bo morze płytkie i nie ma gdzie popływać. Reasumując Chcesz odpocząć w dobrym standardzie, polecam TGA ( w pobliżu hotelu nic nie ma ) Chcesz zobaczyć ładne rafy i popływać w morzu, polecam Faranę ( atrakcje tuz przy hotelu ) Odpowiedz Link Zgłoś
mell-anie Re: Club Farana 2011 02.03.11, 13:27 Oczywiscie rzecz gustu i się będę upierała przy swoim,mam prawo i proszę nie podważaj mojej opinii jestes złośliwa a przekonywać cie nie muszę czy byłam czy nie. W Tropicanie rafa piękna,przy hotelu centrum,sklepy,deptak kawiarnie,restauracje(niejak dejnaa napisała,że nic nie ma to chyba nie była w tym hotelu?) Byłam dwa razy w Faranie raz w kwietniu gdzie turystów malo a drugi raz w lipcu gdzie jak poszłam zająć leżaki o 7 rano to wszystkie byly pozajmowane i zostały albo koło głośnika wielkości szafy albo wyżej,na skarpie. I tak jak ktoś wyzej trafnie napisał,że każdy interpretuje to po swojemu,polak,wloch czy rosjanin. Odpowiedz Link Zgłoś
arturro81 Re: Club Farana 2011 02.03.11, 14:29 dzisiaj wróciłem z farana Ogólnie wszystko ok Miałem pokój przy morzu jedzenie dobre rafa przepiękna turystów było może ze 100 a pokojów jest chyba z 1000 Nie miałem z niczym problemów ale teraz nie wszystkie atrakcje były dostępne ze względu na ilość turystów Podsumowując hotel jest ok ele napewno są lepsze Salam alejkum Odpowiedz Link Zgłoś
barbados2008 Re: Club Farana 2011 02.03.11, 15:45 Stare domki o numerach poniżej 600 to faktycznie porażka. Tak jak napisano baseny i otoczenie ok. Fajna restauracja na skarpie - trzeba zamawiać dzień wcześniej ale to nic nie kosztuje. Atutem jest oczywiście rafa ale jak ktoś przynajmniej nie snorkuje to sama plaża nieco ciasna - zejście męczące ale jeździ "wahadełkiem" wózek dla "zmęczonych". Ogólnie fajnie, jedynie w restauracji nad morzem mógłby być nieco lepszy wybór dań. Więcej wspomnień z Egiptu na www.synaj.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
1grzech Re: Club Farana 2011 12.04.11, 12:53 Czy możecie podpowiedzieć coś na temat wycieczek fakultatywnych w sierpniu? Czy taniej kupic teraz w kraju, czy u rezydenta, czy w lokalnej agencji? Czy któryś w/w pośredników oferuja pilotów polskojęzycznych? Czy sierpień wogóle nadaje sie na taki wyjazd np do Petry? Czym róznia się pokoje sea vievw od sea view front i od pozostałych? Czy warto do nich dopłacić? Odpowiedz Link Zgłoś