Dodaj do ulubionych

Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam

13.04.11, 06:04
czy może ktoś był w tym hotelu ? jest mało opinani o nim ?
zastanawiam się nad wyborem jakiegoś hotelu w marsa a ten ma przyzwoita cenę ...
Obserwuj wątek
    • magdam110 Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 13.04.11, 07:39
      Byłam w tatmtym roku w listopadzie i wybieram się teraz w maju. Fajny hotel 4*. Położony na małym terenie ,więc wszędzie jest blisko. Pokoje spore, jest sejf, w łazience wszystko co potrzeba. Bardzo fajna obsługa, której z przyjemnoscią daje się napiwki. Kuchnia jak to w Egipcie, nam smakuje. W restauracji czysto, szybko przygotowują nowe nakrycia. Plaża piaszczysta w listopadzie nie było problemów z leżakami na plaży czy na basenie. Fajna rafa ale zejście tylko z pomostu. Jak byliśmy w listopadzie moglismy kąpać się codziennie, chociaż moja siostra była w tym samym czasie w Rescie Grand i tam mieli prawie cały czas czarną flagę. W listopadzie nie było animacji nie wiem jak jest w innych miesiącach. Jeśli chcesz zdjecia to podaj maila.
      • matanzas Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 13.04.11, 18:39
        Dzięki za odpowiedź !
        Ale jednak zmieniłem hotel na Ali Babę !
      • katarzk74 Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 15.05.11, 20:02
        Witam.Mam pytanie jak wygląda all w tym hotelu, a także czy kąpiele w morzu będą problemem dla osób o średnich umiejętnościach pływania.
        • beata1912k Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 25.07.11, 17:29
          Witam. Pewnie dla Ciebie ta informacja już nie jest przydatna, ale może przyda się komuś innemu. Hotel bardzo przyzwoity, chociaż nie najnowszy. Dużym plusem jest miła obsługa i posiłki. Spory wybór potraw, jednak siłą rzeczy powtarzających się. Często, prawie codziennie, na powietrzu w czasie kolacji przygotowywane jedzenie z grilla, oczywiście oprócz tego, co można normalnie zjeśc w restauracji. Dużo warzyw przygotowywanych na różne sposoby. All inclusive w porządku:posiłki w formie szwedzkiego stołu, napoje dostępne w kilku barach. W barze na plaży można zjeśc pyszną pizzę. Lokalne piwo i alkohole właściwie bez ograniczeń, podawane przez miłych barmanów. No chyba, że jest się klientem Alfa Star. Wówczas może się okazac, że otrzymuje się tylko napoje bezalkoholowe i ewentualnie piwo, i to w jednym barze do 16.00. (Biuro oszukuje klientów, bo na miejscu zmienia warunki all inclusive!!! Sama tego doświadczyłam w lipcu tego roku) Bardzo ładna, jeszcze nie zniszczona rafa z kolorowymi rybkami i pięknymi koralami. Widziałam przy hotelu płaszczki i żółwia oraz parę "nemo". Jeśli ktoś słabo pływa- cóż wejście tylko z pomostu, ale zasolenie morza jest na tyle duże, że utrzymanie się na powierzchni jest łatwiejsze, niż w naszym Bałtyku. Hotel w moim przekonaniu spokojnie można polecicsmile
          • chmura74 Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 26.07.11, 18:52
            Witam.Dziękuję za odpowiedź.Piszę pod innym nickiem, bo nie pamiętam hasła do starego. Rzeczywiście jestem już po urlopie w tym właśnie hotelu.Byłam na przełomie czerwca i lipca , również z Alfa Star. Podczas mojego pobytu opcja all inclusive obowiązywała w niezmienionej wersji. Z pobytu w Solitaire jestem bardzo zadowolona, hotel nie nowy, ale czysty i zadbany. Duży wybór potraw, które nam smakowały. Bardzo miła obsługa . A rafa rzeczywiście piękna. Żółwi nie udało nam się zobaczyć , ale płaszczki, skrzydlice i mnóstwo innych ryb owszem. Ja również mogę hotel polecić.
    • caramba68 Re: Best Western Solitaire Egipt / Marsa El Alam 02.08.11, 15:42
      Teren hotelu bardzo fajny. Są tylko wille i bungalowy, wokół zieleń, lampy, alejki, baseny. Wszystko bardzo ładnie zagospodarowane, cały czas coś podlewają, podcinają, plewią. Pokoje przestronne, przy wszystkich balkony, tarasy. Plaża szeroka, zadbana. Do morza wchodzi się tylko z pomostu /albo skacze/. W ciągu dwóch tygodni tylko przez dwa dni czerwona flaga, ryby piękne, kolorowe nawet przy pomoście. Obsługa bardzo miła, napiwki trzeba dawać po kryjomu bo im nie wolno brać, menagerowie dla turystów też mili, dla swoich mniej, pilnują porządku dość specyficznie . Jedyne do czego mogę się przyczepić to mały wybór napoi. Woda butelkowana tylko za dodatkową opłatą. Ale jakoś sobie radziliśmy. I jeszcze animatorzy - bardzo sympatyczni, w tym młoda Polka. Występy też fajne, bardzo się starali. Za tę kasę hotel godny polecenia. Porównując z sieciówką Joya z 5* w Turcji ten wypada korzystnie. Pomimo, że na pustyni a najbliższy sklep ze 3 km.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka