syrenka.4 20.06.11, 10:41 Poszukuję informacji o pobycie w tym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tex666 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 20.06.11, 12:06 kumpel niedawno wrócił z Marsa El Alam i tak: - totalne pustkowie, 7 hoteli, jedna ulica, 2 sklepiki, do jakiegoś portu oddalonego o 7km taksówka kosztuje 20 euro - zero targowania, ceny na wszystko 3 razy droższe niż w Hurgadzie - bez przerwy czarna flaga i zakaz wchodzenia do wody, wszedł do wody 2 razy przy czerwonej fladze - na hotelu brak rozrywek ze względu na brak turystów - ceny fakultetów z kosmosu, wycieczka do Kairu na żądanie Ogólnie jego zdanie było takie: miejsce tylko dla tych którzy nastawiają się na leżenie przy basenie, cisza i spokój, nawet nie posnurkujesz ze względu na wysokie fale. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8821 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 20.06.11, 21:16 ja byłam 2 tygodnie w tym hotelu. Wróciłam tydzień temu. To był mój 7 wyjazd do Egiptu. Jestem zadowolona. Sa pewne ograniczenia z powodu mniejszego obłożenia hotelu ale podejrzewam, że tak jest teraz wszędzie. Ale nie głodowaliśmy, wrecz oczywiście przytyliśmy. Czasem przez dzień były nudy na basenie. Poczytaj opinie na holidaycheck. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka.4 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 21.06.11, 09:03 Dziękuję za optymistyczne informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ali76 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 01.07.11, 21:55 Pustkowie to prawda, ale tego szukalismy z dziecmi , ciszy , spokoju , braku tłumów na plaży Byłam w zeszłym roku z rodzinką i było cudnie Na poczatku mały incydent z pokojem bo zakwaterowali nas do bungalowu , który standardem przypominal max 3 gwiazdki ( Bylismy z Alfa Starem ) Nie pomogło 20 euro i negocjacje, byłam wściekła . Po tygodniu i reklamacji u rezydenta przenieśli nas do budynku głównego i tam pokój juz prześliczny , czysty , super Nasi znajomi z NIemiec od razu dostali w głównym , wiec to chyba zależy od biura podróży . Jedzenie bardzo dobre, super restauracja na plaży , gdzie można jeść obiady i kolacje Wieczorami jest tam bardzo romantycznie i przy kolacji obsługuje kelner , w porze obiadowej szwedzki stół Plaża przecudna, duża, długa, piaszczysta , są super szałasy i parasole . Jest niedaleko brzegu piękna rafa z boku , więc wystarczy ze sie wejdzie po kostki do wody i pływają kolorowe duże piękne ryby. Takie , które niekiedy widzi się dopiero snurkując a tu przy brzegu Fajny basen z barem w środku, animacje, Obok hotel Utopia gdzie można spacerować i udać się na dyskotekę. W tym roku pojechaliśmy do Brayka Bay sugerując się 5 * , liczyłam na luksus i się rozczarowałam , Pensee dużo lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
syrenka.4 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 02.07.11, 07:00 Bardzo dziękuję za optymistyczne informacje.Będę tam wypoczywała za parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś