Dodaj do ulubionych

Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure

20.06.11, 10:41
Poszukuję informacji o pobycie w tym hotelu.
Obserwuj wątek
    • tex666 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 20.06.11, 12:06
      kumpel niedawno wrócił z Marsa El Alam i tak:
      - totalne pustkowie, 7 hoteli, jedna ulica, 2 sklepiki, do jakiegoś portu oddalonego o 7km taksówka kosztuje 20 euro - zero targowania, ceny na wszystko 3 razy droższe niż w Hurgadzie
      - bez przerwy czarna flaga i zakaz wchodzenia do wody, wszedł do wody 2 razy przy czerwonej fladze
      - na hotelu brak rozrywek ze względu na brak turystów
      - ceny fakultetów z kosmosu, wycieczka do Kairu na żądanie
      Ogólnie jego zdanie było takie: miejsce tylko dla tych którzy nastawiają się na leżenie przy basenie, cisza i spokój, nawet nie posnurkujesz ze względu na wysokie fale.
    • dominika8821 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 20.06.11, 21:16
      ja byłam 2 tygodnie w tym hotelu. Wróciłam tydzień temu. To był mój 7 wyjazd do Egiptu. Jestem zadowolona. Sa pewne ograniczenia z powodu mniejszego obłożenia hotelu ale podejrzewam, że tak jest teraz wszędzie. Ale nie głodowaliśmy, wrecz oczywiście przytyliśmy. Czasem przez dzień były nudy na basenie. Poczytaj opinie na holidaycheck. Pozdrawiam
      • syrenka.4 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 21.06.11, 09:03
        Dziękuję za optymistyczne informacje.
    • ali76 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 01.07.11, 21:55
      Pustkowie to prawda, ale tego szukalismy z dziecmi , ciszy , spokoju , braku tłumów na plaży
      Byłam w zeszłym roku z rodzinką i było cudnie
      Na poczatku mały incydent z pokojem bo zakwaterowali nas do bungalowu , który standardem przypominal max 3 gwiazdki ( Bylismy z Alfa Starem )
      Nie pomogło 20 euro i negocjacje, byłam wściekła .
      Po tygodniu i reklamacji u rezydenta przenieśli nas do budynku głównego i tam pokój juz prześliczny , czysty , super
      Nasi znajomi z NIemiec od razu dostali w głównym , wiec to chyba zależy od biura podróży .
      Jedzenie bardzo dobre, super restauracja na plaży , gdzie można jeść obiady i kolacje
      Wieczorami jest tam bardzo romantycznie i przy kolacji obsługuje kelner , w porze obiadowej szwedzki stół
      Plaża przecudna, duża, długa, piaszczysta , są super szałasy i parasole . Jest niedaleko brzegu piękna rafa z boku , więc wystarczy ze sie wejdzie po kostki do wody i pływają kolorowe duże piękne ryby. Takie , które niekiedy widzi się dopiero snurkując a tu przy brzegu
      Fajny basen z barem w środku, animacje, Obok hotel Utopia gdzie można spacerować i udać się na dyskotekę.
      W tym roku pojechaliśmy do Brayka Bay sugerując się 5 * , liczyłam na luksus i się rozczarowałam , Pensee dużo lepszy
      • syrenka.4 Re: Marsa El Alam - Hotel Pensee Azure 02.07.11, 07:00
        Bardzo dziękuję za optymistyczne informacje.Będę tam wypoczywała za parę dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka