stokrotka_83 03.10.04, 11:27 Czy możecie powiedzieć mi coś o tym hotelu w Safadze? Myślę o wyjeździe na Sylwestra Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porcullus Re: NEFERTARI SAFAGA 4* 10.12.04, 14:08 Kilka dni temu wróciłem z Egiptu- z Hotelu Nefertari w Safadze. Oto uwagi: 1. Na plus: Rewelacyjne morze - rafa jest na całej plazy hotelowej od samego brzegu. Powoduje to niestety niejakie trudnosci z wejsciem do wody - przy sporych czasem falach mozna sie łatwo pokaleczyć. W odległości ok. 600 metrów jest osłonieta zatoczka, z paszczystym wejsciem do wody - wspaniała rafa jest po obu stronach zatoczki doskonale osiągalna. Zatoczka należy do centrum nurkowego, ale mieszkańcy Nefertari mogą z niej korzystać, a nawet jest tam trochę materacy i parasoli dla nich. Do zatoczki kursuje bus z Nefertari - za darmo, teoretycznie co pół godziny, praktycznie na żądania każdej chwili. Hotel jest nowy, bardzo czysty i zadbany, jedzenie urozmaicone. Pokoje w sympatycznych domkach wygodne, w pokoju jest sejf, telewizor (TV Polonia jeśli nie bardzo wieje). Dwa baseny - jeden duży i jeden mniejszy. O tej porze roku woda w basenach była bardzo zimna i kąpali się nieliczni. Przy basenach bary - ale tylko z napitkami. W opcji all inclusive do wyboru wszystko co trzeba - piwo (Stella - lekkie), wino czerwone (doskonałe) i różowe, oraz egipskiej produkcji brandy, whisky (J.Walker chyba), wódka (Finlandia), gin (Gordon) i coś tam jeszcze. W hotelu mieszkają głównie Czesi i Polacy - Exim Tours. 2. Na minus: Hotel jest położony 20 km na południe od Safagi, na pustyni. Obok jest tylko wzmiankowane Centrum Nurkowe, kilkanaście sklepików, domu dla obsługi i meczecik. Dojazd do miasta tylko taksówką (10$ od osoby na 4 godziny) lub busem (5$ od osoby). Minus jest tylko ten jeden, ale jeżeli ktoś lubi mieć dużo sklepów, handlować itp. to jest to minus znaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele ALL w NEFERTARI ? 27.04.05, 20:54 W tym hotelu EXIM oferuje tylko wersję ALL . W związku z tym mam kilka pytań Jak to wygląda w rzeczywistości? Jakie jest wyżywienie? Czy jest wystarczająca ilość wody, soków i innych napitków, czy trzeba dokupować? Czy cały hotel i wszyscy turyści są w ALL? Czy ALL obowiązuje także w barach na całej plaży? Ostatnio obniżono kategorię hotelu z 4* na 3*+. Czy ma to jakieś konsekwencje w praktyce? Prosze o odpowiedź bywalców NEFERTARI> Odpowiedz Link Zgłoś
surfing Re: NEFERTARI SAFAGA 4* 10.06.05, 11:18 Ostrzegam wszystkich przy hotelu NEFERTARI nie ma możliwości surfowania ze względu na rafę od samego brzegu.Oczywiscie nie ma tam wypożyczalni. Jest za to cisza,przestrzeń i spokój oraz super rafa. Uwaga-do Safagi 30km, do hoteli ze sprzętem surf 40km, do Hurgady 100km. Piszę to bo portal wakacje.pl reklamuje ten hotel jako wyjazd surfingowy. Nie popływałem ale ponurkowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: NEFERTARI SAFAGA 4* 10.06.05, 11:43 Wg. EXIMu w NEFERTARI dostępne jest tylko ALL. Jak je oceniasz? Wystarczająca ilość napojów i soków owocowych? Czy ALL funkcjonuje też w barach na plaży? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś