darekb.1 03.08.17, 22:36 Witam szuka jakiś informacji na temat tego hotelu może ktoś był jak wrażenia bo my lecimy 24.08 na dwa tyg .z Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darekb.1 Re: Caves Beach Resort 03.08.17, 22:58 darekb.1 napisał: > Witam szuka jakiś informacji na temat tego hotelu może ktoś był jak wrażenia bo > my lecimy 24.08 na dwa tyg .z Wrocka. Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Caves Beach Resort 05.08.17, 19:18 Widziałam ten hotel w ubiegłym rok ,byłam w hotelu obok i poszłam na spacer .Ochroniarz oprowadził mnie po hotelu /wewnątrz nie byłam /.Hotel w kształcie litery U -bardzo surowy .Między "blokami " bardzo dużo kamienia ,płyt -chodnik -brak zieleni , trawy itp.Wtedy nie wszystkie baseny były czynne.Spotkałam Polaków 2 pary opowiadali ,że pokoje są równie surowe .Wtedy w hotelu było kilka osób .Było smutno brak animacji i innych rozrywek,w restauracji słaby wybór .To nowszy hotel i chyba dlatego było brak klientów i wszystko działało na pół gwizdka./zabrać jakieś czytadła/.Plaża piaszczysta w wodzie nie ma rybek .Ja byłam w ubiegłym roku sierpień /wrzesień -teraz pewnie wiele się zmieniło.Udanych wakacji-pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darekb.1 Re: Caves Beach Resort 06.08.17, 22:17 Dzięki strasznie mało info od rodaków chyba mało uczęszczany ale trudno zapłacony czekam na wylot . Odpowiedz Link Zgłoś
jadenawakacje.pl Re: Caves Beach Resort 05.01.18, 17:53 Polecam hotel, spędziłam w nim tydzień w roli tajemniczego gościa Tutaj moja relacja: jadenawakacje.pl/caves-beach/ Pozdrawiam Karina Odpowiedz Link Zgłoś
silver1985 Re: Caves Beach Resort 17.01.18, 14:55 Witam, byliśmy z żoną w 2016 roku. Hotel sam w sobie ciekawy, jeżeli ktoś lubi styl epoki kamienia to będzie zadowolony z wystroju. Brakuje restauracji z widokiem na morze, w czasie naszego pobytu dyskoteka była nieczynna, jeżeli chodzi o samo morze to plaża piaszczysta wejście do morza przez zniszczone koralowce, więc dla odważnych i lubiących ból. Po lewej stronie od plaży na granicy hoteli pomost z którego odpływają jakieś statki i wejście do wody na głębszą wodę. Rafa osobiście mnie nie zachwyciła w tym miejscu a nie ukrywam że to jedyna rzecz dla której wybieram Egipt. W czasie naszego pobytu dużo ludzi ale bardzo mała ilość turystów z Europy, dosłownie może nas było 20 Europejczyków. Jedzenie smaczne ale oczywiście monotonne. Stół do bilarda (darmowego) umiejscowiony w przeszklonym pomieszczeniu na wysokości recepcji, akurat w czasie naszego pobytu nie działała tam klimatyzacja więc był skwar i zaduch ale grać się dało. Co do obsługi chyba jak w większości hoteli, trochę mili, trochę nachalni. Na barze przy basenie nawiązaliśmy znajomość z szefem barmanów więc serwował nam wyszukane drinki. Na plaży barman serwował pyszne koktajle mleczne. W czasie wycieczki do Hurgady przy powrocie był problem, ponieważ większość taksówkarzy nie kojarzyła tego hotelu (najlepiej zapoznać się z hotelami w sąsiedztwie lub mieć jakąś mapkę z lokalizacją hotelu). Z hotelu wybraliśmy się raz na spacer do pobliskich sklepów dużo bezpańskich psów przy których człowiek nie czuł się za swojo ale pieski chyba bardziej bały sie nas niż my ich. Darmowy Internet w lobbybar to ściema, ani razu nie udało się nam skorzystać. Fajna opcja to pokój z bezpośrednim dostępem do basenu, taki mieliśmy wykupiony ale nie odbyło się bez problemów po zakwaterowaniu okazało się że umiejscowiono nas w pokoju na piętrze bez dostępu do basenu, po reklamacji w recepcji pokój został wymieniony na odpowiedni ale poinformowano nas że tylko dlatego że jest wolny, i to "prezent czyt. dobra wola hotelu" w stronę nowożeńców. Z żoną na takich wczasach wolimy korzystać bardziej z morza niż basenu tak tutaj większość czasu spędziliśmy w "ogródku pokojowym". Wygodna leżanka można się opalać pół dnia. Po lewej stronie od rana do wczesnego popołudnia po prawej od popołudnia do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś