Dodaj do ulubionych

Sun & Sea - Hurghada ****

10.01.07, 01:08
W sierpniu wyjeżdżam do tego hotelu. Moze ktoś tam był? Podzielcie się
informacjami. Interesuje mnie wszystko.
Obserwuj wątek
    • hania1971 Re: Sun & Sea - Hurghada **** 15.01.07, 16:17
      Witam,ja też wybieram się w sierpniu (24.08.)do tego hotelu.Niestety ,jak dotąd
      nie udało mi się znależć prawie żadnych informacji na jego temat.Pozdrawiam.
      • uglyjoe Re: Sun & Sea - Hurghada **** 17.01.07, 17:17
        Witam,ja również wybieram się w lipcu(20.07)do tego hotelu.Niestety,mnie też
        nie udało sie znależć prawie nic na jego temat(oprócz jednej turystki z
        Czech,która napisała,że hotel jest kameralny,czysty,jedzonko ok.)Jeżeli ktoś w
        nim był,proszę,niech podzieli sie informacjami.Pozdrawiam
        • grzes803 Re: Sun & Sea - Hurghada **** 25.04.07, 07:52
          na temat tego hotelu znajdziecie na forum WAKACJE .PL
          • cleopathre Re: Sun & Sea - Hurghada **** 19.06.07, 13:12
            Witam..Nie moge duzo powiedzieć na temat tego hotelu, ale coś..Hotel mieści się
            po drugiej stronie hotelu , w którym mieszkałam Sunrise Holiday Resort.
            Prezentował się ładnie i kolorowe i z ładnym basenem. Ma bardzo małą plażę ,
            ale z lekkim wejściem do wody i rafą blisko. Z zewnątrz prezentuje się ładnie,
            ale jest po drugiej stronie ulicy. Nie przy plaży..Ogólnie nie było zbyt dużo
            ludzi z niego.
            Akurat z tarasu hotelowego miałam widok na znajdującej się po lewej ichnią
            plażę.
            Poniżej link do zdjęcia hotelu sun and sea ( to ten za oknem z czerwonymi
            kwiatami )

picasaweb.google.com/magdalena.dyb/EgiptMaj2007/photo#5067014118177095650
            Jeśli chcecie czytać o okolicy to poczytajcię o Sunrise Holidays Resort

• michalpolak Re: Sun & Sea - Hurghada **** 18.07.07, 15:51
              Bylem w tym hotelu pod koniec lipca (2007). Calkiem ladny, zadbany, czysty.
              Warto dac chociaz 10 LE/tydzien napiwku.

Dwupoziomowy basen; na gornym poziomie lezaki, parasole (najpiej lecic po
              recznik rano o 7:oo i rezerwowac lezak/i); na dolnym poziomie - przed wejsciem
              do jadalni. Zaracie wysmienite, niczego nie mozna zarzucic. W recepcji warto
              poprosic o pokoj z widokiem na plaze (przez ulice - o tym ponizej), badz na
              basen. W razie proplemow zawsze jakis maly bakszysz zmieni optyke (o tym tez za
              chwile).

Plaza - wymaga przejscia przez ulice. Nie mozna narzekac, mozna nawet zabrac
              sprzet do snorkelingu (badz kupic na miejscu) i poogladac rybki (aczkolwiek nie
              porywajaca). Uwaga na skaliste dno - zonka rozciela sobie stopke - trzeba bylo
              szyc (a Mr. Lekarz nie jest tani prosze panstwa - 150 euro za taka fatyge;
              oczywisice warto miesc dobre ubezpiczenie i to takie aby nie placic z kieszeni,
              a nastepnie dochodzic kaski, lecz pomachac tylko polisa). Lezaki rezerwujemy
              podobnie jak przy basenie, aczkolwiek moze byc troszke pozniej (8:oo-9:oo).

Obsluga przy basnie jak i na plazy ok.

Zarcie - nie mozna narzekac; naprawde dobre. Napoje mozna miec wlasne,
              aczkolwiek nic nie stoi na przeszkodzie aby cos kupic, nikt nie zbankrutuje.

Poza hotelem - pogubilem sie w rozy wiatrow wiec powiem wprost - centrum
              Hurghady mamy w ok. 10 min piechotka w lewo po wyjsciu z hotelu. Po drodze jest
              minimarket gdzie za grosze mozemy sie zaopatrzyc w napoje i nie tylko.
              Naprzeciwko owoce (targowac sie!), jaki i duperelki-pamiatki oraz apteka. Tym
              dalej tym weselej, szczegolnie wieczorkiem - dyskoteki, kafejki (tez i-netowe -
              dobre jak ktos chce zgrac fotki czy film z kamery na CD/DVD). Aha: uwaga na
              kamerki cyfrowe - niektore z nich temp. moze zabic.

Mialo byc o hotelu, wiec wracamy do niego. Coz jeszcze mozna dodac? Ano tyle,
              ze jak ktos chce brac wycieczki wg tego co wisi w hotelu to jednak nie z biura
              podrozy, lecz lepiej na miejscie cos kupic. Polowa taniej zwykle (np. wypad do
              wisoku Bedunnow z karniciem sie na squadach na pustynii to ok 13 USD - i mozna
              zbijac jeszcze, z biura PL - 25 USD). Warto tez skoczyc na rafy (snorkeling),
              ew. ponukrowac jak ktos ma uprawnienia.

W razie pytan slac emaila. Z pewnoscia odpowiem, moge tez podrzucic pare
              fotek...

M.

• bea_ta02 Re: Sun & Sea - Hurghada **** 04.08.07, 22:40
      Hotel sprawia wrażenie wybudowanego w czasach PRL-u. Odrapane ściany, odpadające
      lampy i wentylatory, ogólnie panujący brud.
      Restauracja, a właściwie stołówka nieklimatyzowana, roje much na jedzeniu,
      niedomyte naczynia i sztućce, obsługa nie mówiąca po angielsku, braki w
      wyposażeniu plaży, basenu, "restauracji", pokoi. Plaża zaśmiecona petami i
      opakowaniami po jedzeniu.
      Okolica hotelu - jak to w Hurghadzie - budowa i śmietnik...
      Sprzedano nam ten hotel jako 4*, a nie zasługuje nawet na 3*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka