djd1 03.06.08, 12:48 Szukam Informacji na temat tego hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misioplus Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 01.07.08, 20:32 właśnie wróciłem,wyjechałem jeszcze w czasie roku szkolnego tak ,że było cicho i pusto co miało dużo plusów -nie było kolejek w barach,na obiadach i kolacji(w szortach cie nie wpuszczą)obsługa chodziła i pytała sie -co podać do picia!w tej chwili jest ludzi dwa razy więcej ale kolejki w barach są do przeżycia.Swietne jest to,że w pokojach jest własna klimatyzacja i sejf bezpłatny,jedzenie niezłe- jedliśmy lody i piliśmy napoje z lodem(chyba robią to wszystko z mineralnej) internet choro drogi-16 $ na godz-chyba ,że ma się VIP napisz może dokładnie co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkakk78 Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 31.07.08, 08:11 Wybieram się do hotelu Imperial Shams Abu Soma w Egipcie o7-o8-2008 wraz z rodziną i chciałabym wiedzieć jak tam jest. Na co składa się forma All inclusive, jaki jest standard w pokojach a także jaka atmosfera tam panuje (bakszysz itp.)? za wszelką pomoc będę wdzięczna. agnieszkakk78 Odpowiedz Link Zgłoś
kamilootek Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 04.08.08, 16:22 Imperial jest cudowny, bylam tam na przelomie czerwca i lipca. Obsluga super, sami przystojni faceci Bakszysz niekoniecznie, kiedy pierwszy raz zostawilam na lozku dolara dla chlopaka ktory sprzatal pokoj, to on po prostu te pieniadze zdjal z lozka i polozyl na szafce obok. Musialam mu nastepnego dnia powiedziec, ze to dla niego. Ale labedzie z recznikow i serca zostawial mi na lozku nawet jak nie dostawal kasy Jedzenie jest ok, samo zdrowie, chociaz mozna nabawic sie biegunek (pelno ryzu, samo chude mieso, zupy, jogurty, omlety, owoce.. mnostwo tego jest i dla wszystkich wystarcza) w barach rozne wymyslne drinki, barmani super ale uwaga: szybko sie zakochuja hotel jest czysty i nowy, basen cudowny a rafy w okolicy hotelu przepiekne. Polecam gorąco, mieszkałam w tym hotelu 2 tygodnie i czułam się tam jak w raju mam zamiar tam wrócić już w lutym. (w lato nie ma szans na zwiedzanie, jest po prostu za gorąco) Odpowiedz Link Zgłoś
hel-cia Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 20.08.08, 00:17 Impeial rzeczywiście jest fajnym hotelem, czystym, z fajnymi basenami, miłą obsługą, prawie niema się do czego przyczepić, tylko odnośnie jedzenia mam pewne ale. Zdarzało mi się jeść lepiej w 4* hotelach nie nabawiając się przy tym rozwolnienia. Każdego dnia jest inna kuchnia (w piątki owoce morze, w soboty grill, itd.) Ale jak nielubisz wynalazków to zostaje ryż, makaron z takim sobie sosem pomidorowym, dobre kurczaki i ryby oraz owoce (skąpią arbuza, a banany są niezjadliwe). Za to mają pycha pieczywo i niektóre ciasta własnej roboty. Drinków w menu jest tylko z 10 rodzaji (polecam jamjkę i imperiala), lód do napoi robiony jest niestety ale ze zwykłej wody. Nad basenem napoje i lody podawane są w wielorazowego użytku plastikach, co niezbyt przypadło mi do gustu. Wieczorkiem jest dyskoteka z klimą, na zewnątrz śpiewa diva hotelowa albo div ) i teatr(karaoke, wybory miss, itp). W ciągu dnia na drugim basenie jest aquatika i waterpolo. Dodatkowo jest też siatkówka tylko samemu trzeba się zorganizować. Fajne jest to, że własnych ręczników nie trzeba, codziennie odbiera się czysty ręcznik przy basenie. Połowa gości to Polacy. Do Hurghady jest godzinka busikiem za 8$ w obie strony (są 3h na zakupy). Na mieście jest dużo taniej niż w hotelowych sklepikach, nawet 3-krotnie. Pokoje są łądne, robią fajne rzeczy z ręczników, a o kasiorkę za tą twórczość cwaniak przyszedł sie upomnieć już po 3 dniach. A w tv są tylko dwa polskie programy. Jest tam opcja wykupienia wielu wycieczek fakultatywnych, ja byłam w Jerozolimie niby samolotem. Fajny kierowca - Mohamed i bardzo dobra przewodniczka, pani Marta. Wycieczka super, tylko bardzo męcząca, zresztą jak wszystkie tam. O 23.40 zbiórka przy recepcji, godzinę busikiem na lotnisko, tam wylot dopiero o 4.00 (czekanie 3 h), potem 15 minut lotu do sharm el ..., autokarem 3 h, przesiadka na granicy, autokarem 3 h, kąpiel w morzu martwym, autokarem 2 h, zwiedzanie, nocleg, zwiedzanie i powrót (znów czekanie na lotnisku 3h - wrrr). Obok hotelu jest wiele opcji uprawiania sportów wodnych, fajny był banan (10$/os), chciałam też spróbować sił z kitesurfingiem (deska i latawiec. Za 116$ słuchałam przez 40 min. kolesia, który gadał więcej po niemiecku niż po angielsku, 1/2 godz ubierałam się w to homonto, a oni przygotowywali latawiec, 40 min. oglądałam sobie jak inni kolejno próbują utzymać latawiec i na końcu przyszedł czas na mnie, posterowałam sobie 10 minut na sucho. Rozumiem że trzeba się wszystkiego po kolei nauczyć, ale nie w 9 osobowej grupie. Po tak intensywnej lekcji dałam sobie z tym spokój. Bez lekcji indywidualnej i zasobnego portfela radze się do tego nie dotykać. Lepiej i dużo taniej jest skorzystać z windserfingu. Kolejną atrakcją z jakiej korzystałam jest AQUA PARK (75$)- wyjazd nieklimatyzowaną taksówką, 7 zjeżdżalni (4 rodzaje), fale, 2 bardzo fajne baseny dla dzieci, napoje i jedzenie all inclusive. Dla dzieci super, dla dorosłych troche nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
horec Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 21.08.08, 09:06 Mam pytanie, jakie jest zejście do morza? Jak daleko się schodzi, żeby pływać w morzu? Sprawa pilna! Odpowiedz Link Zgłoś
mat.monika Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 03.11.08, 23:15 hotel położony przy samej plaży obok hotelu SHAMS SAFAGA.Łagodne zejście ,przez jakieś 150m płycizna do kolan potam kawałek mielizny do kostek i zejście na głębię. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinhajdasz Re: Imperial Shams Abu Soma - nurkowanie Dive-Top 05.07.09, 16:44 Witam, zapraszam wszystkich z okolic Hurghady i Safagi na nurkowanie do Dive-Top: mozna zrobic intro, posnurkowac, zrobic kurs i ponurkowac. W wakacje znizki, szczegoly na maila: info@dive-top.com. ZAPRASZAM!!! www.dive-top.com Odpowiedz Link Zgłoś
xyhu007 Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 19.08.09, 20:09 Hotelik z dala od Hurgady ale okolica na odpoczynek super, jedzenie b. dobry śniadania monotonne ale obiady i kolacje nie do znudzenia, co dzień inny temat kolacji, ryby, makarony, baranina, itp dla dzieci super blisko morze, bar przy przy pomiędzy basenem i morzem okalizacja rewelacja leżaki i ręczniki za freee tj wszystko za free, aklohole całą dobę (tj do 6.00 rano i od 9.00). jechaliśmy z Alfa Star ... organizacja OK trochę namieszali u znajomych ale 98% bez zastrzeżeń, wszędzie polskojęzyczni rezydenci i na wycieczkach wykupionych u nich zawsze polskojęzyczny przewodnik parę $ więcej ale gadają po polsku a nie po rosyjsku p.s. w hotelu mało ruskich polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
colcik1 Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 15.07.10, 15:48 odkopuję wątek szukam nowych informacji, czy ktoś z Was był tam ostatnio? Podobno po obu stronach jest budowa, moglibyście coś więcej o tym napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
zakochananana Re: Imperial Shams Abu Soma -*****-Hurghada/Soma 05.10.10, 15:24 24 czerwca 2011 lece ponownie do tego hotelu czyli 4 raz Chotel jest świetny budowy po jednej stronie się nie odczuwa bo już prawie koniec po kolejnej stronie budują spa z tego oto hotelu. ALe budowa już dobiega końca sądzę ze do 2 miesięcy powinien być spokój wróciłam 1 października z tego hotelu byłam na tydzień od 24 września. Byłam też od 24 czerwca tego roku na 2 tygodnie. Naprawdę jestem przekonana do tego hotelu i tylko tam latam. Jest to świetny hotel dla ludzi szukających spokoju można także wybrać się na Kajty czy też po snurkować bo jak wiemy Safaga jest to wspaniałe miejsce na snurkowanie gdyż ma wspaniałe rafy. Hotel ten ma piękny piaszczystą plażę codziennie o 5 rano plaża jest czyszczona i odkomarzana. Hotel jest czyściutki bar lobby główny otwart 24h na dobę. Co kocham Obsługa z roku na rok coraz lepsza bardzo miła i uprzejma. Zdecydowanie polecam ten hotel! +++++ Odpowiedz Link Zgłoś