Dodaj do ulubionych

Palma de Mirett - Hurghada

18.09.03, 09:35
Info z listopada 2002.

Hotel usytuowany w połowie drogi pomiedzy Sakalą i al Daharem. Praktycznie
non-stop jeżdżące busiki gdzie za 1-2 Funty mozna dostać się do centrum
Sakali lub do centrum Daharu. Z drugiej strony ulicy spory kombinat o nazwie
hotel "Mirett" z kortami, minimarketem. Przejscie między hotelami podziemnym
tunelem.

Pomimo, że znajduje się tam ok.200 pokoi hotel sprawia wrażenie niewielkiego
i nie odczuwa się w nim atmosfery kombinatu turystycznego. Pokoje średniej
jakości z zacienionym balkonem, chyba każdy z widokiem na przynajmniej
kawałek wody. W miarę czysto czyli dobry niedewizowy hotel z czasów PRL-u. W
pokoju jest sejf i mini bar, w którym jest taniej niż w barze przy
recepcji :o. Telewizor z kilkoma polskimi programami. Jedzenie w normie, ale
bez lukullusowych szaleństw. Pakiety z suchym prowianten bardzo kiepskie.
Obsługa miła, ceny w kilku barkach na terenie hotelu wysokie w porównaniu z
cenami miejscowymi, ale bez szaleństw. Piwo 15 Funtów.
W hotelu jest kilka sklepów z pamiątkami i kawiarenka internetowa (10
funtów/godz)

Hotel posiada własną niewielką plażę (tłoku nie ma), ale tuż obok usytuowany
jest basen ze słodką wodą i barkiem. Można więc wypić drinka bez wychodzenia
z basenu. Jest jeszcze drugi basen i brodzik dla dzieci. Woda w bsenach nie
podgrzewana.

Generalnie godny polecenia.

Algirdas
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Palma de Mirett - Hurghada 09.10.03, 19:06
      )cyt.: KAsia Sro Lut 05, 2003 7:52 pm)

"Palma de Mirette - to dość dobry wybór - uczciwie 4* hotel, plaża nie
      najwieksza w Hurghadzie ale OK, hotel jest położony w kompleksie 5 hoteli więc
      musisz liczyć się z dużą ilością turystów, jedzenie smaczne, pokoje małe ale
      czyste i ładnie urządzone.
      Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania pisz
      Pozdr
      Kasia"
      • bumcykcyk2 Re: Palma de Mirett - Hurghada 09.01.04, 12:19
        Bardzo przyjemny hotel z miłą plażą. Ma dwie wady: pierwsza to drogie piwo
        (chcą aż 15 funtów za Stellę) a druga to położenie na pewnym pustkowiu (trzeba
        ciągle jeździć busikami)
      • egipt-hotele Re: Palma de Mirett - Hurghada 23.07.04, 13:11
        PAlma De Mirette.Dobre 4,no moze nawet 4,5 gwiazdki.Komleks położony nad samym
        morzem,5-6metrów.Obsługa na 5,pokoje na 5.Hotel spory jakies +_200 pokoi,ale 2-
        piętrowy.Dwa duże baseny.Plaża faktycznie nie zaduża ale miejsca do leżenia
        jest sporo,plac zieleni+miejsce przy basenie.Połozony jakieś 10-15min z buta od
        Centrum,albo 3min busem za 65gr.Dla mnie to akurat plus bo cisza i spokuj a do
        centrum i tak blisko.A cena busa śmiech.Wiec jak na balety(disco) to
        bliziutko.Polecam w 100%.Pozdrawiam pc maniaca
    • jolek Re: Palma de Mirett - Hurghada 16.01.04, 11:15
      styczen 2004

hotel calkiem niczego sobie. bardzo mila obsluga.
      nie ma juz barkow w pokoju.

polozenie jest dogodne, moim zdaniem, bo i jest blisko do daharu i do
      sigali (tam nawet mozna smialo piechota, maly spacerek to jakies 20
      min.)
      bar przy recepcji niestety nadal drogi i taki sobie. i suchy prowiant tez sie
      nie poprawil. nie jest zly, tylko bardzo go malo. starcza tak na male
      sniadanko ledwo.

aha. i teraz w styczniu troche bardzo wialo od morza. w sumie ludzie sie
      kapali i opalali, ale mi bylo zimno.

zabawny jest tez program plazowy. jest codziennie chlopak i dziewczyna,
      ktorzy prowadza np. taniec latino, taniec brzucha na plazy lub siatkowke
      plazowa. calkiem mili.

jest duzo "ruskich". niestety czesto niemili.

za to jedzenie bardzo dobre. zawsze duzy wybor cieplych i zimnych dan,
      duzo owocow i ciast i ciastek. dosniadania tez 2 rodzaje sokow i kawa,
      herbata. do kolacji niestety napoje trzeba kupic samemu.

obsluga sprzatajaca pokoje bardzo czesto uklada zabawne "origami" z
      recznikow: ptaki, krokodyle, dzieci w serduszku surprised)
      zabawna i bardzo mila sprawa.
      w pokojach bardzo przytulnie i czysciutko.

bardzo polecam!
    • control Re: Palma de Mirett - Hurghada 29.01.04, 23:55
      Byłem na przełomie 2003/2004. Generalnie podzielam głosy poprzedników. W
      pokojach są małe lodówki, telefony, telewizory z trzema polskimi programami
      (TVN, Polonia, i coś jeszcze). Myślę, że właściciel hotelu pomału powinien
      myśleć o remoncie. Chociaż takie nie najnowsze meble trochę w
      stylu "kolonialnym" robią klimat pewnej przytulności. Balkony duże, zacienione,
      ze stolikiem, fotelami i często "wchodzącymi" do pokoju pieknymi kwaiatami.
      Najsłabszym punktem pokoju jest chyba łazienka. Niezbyt funkcjonalna. Często
      zapychają się umywalki. Naprawy (za bakszysz) na długo nie pomagają (widocznie
      porządnie zapchane są już rury). Chyba nikt nie napisał, że w hotelu jest stół
      do ping-ponga (warto wziąć swoje rakietki, bo miejscowe są zniszczone)i kilka
      stołów bilardowych. W hotelu jest kantor (ale jak to w Egipcie wymieniać można
      tylko w jedną stronę).Plaża nie jest zbyt duża, gdy ja byłem czasem brakowało
      leżaków. Za to bardzo fajne - dosyć szerokie, piaszczyste, łagodne zejście do
      morza. Jest też boisko do siatkówki, wypożyczalnia i instruktor surfingu. Przy
      plaży jest restauracja z niezłymi owocami morza. Jedzenie "na stołówce" dobre i
      w miarę zróznicowane. Byłem z grupą kilkunastosobową, wszyscy od poczatku
      jedliśmy wszystko (łącznie z sałatkami, owocami, sokami z dystrybutorów) i nikt
      nie miał żadnych problemow żoładkowych. Obsługa sympatyczna.
    • jolek www.palmademirette.com 02.03.04, 17:07
      polecam ten adresik surprised)
      zdjecia dosc wiarygodne i nawet troche ich jest surprised)

www.palmademirette.com
    • jolek Re: Palma de Mirett - Hurghada 17.03.04, 12:22
      wszystkich zainteresowanych paroma moimi zdjeciami z hotelu zapraszam na strone:

community.webshots.com/user/jolamalcher
      tam pozwolilam sobie umiescic kilka fotek. m.in. z hotelu. fotki byly zrobione z poczatkiem
      stycznia 2004.

• kasia.mario Re: Palma de Mirett - Hurghada 21.03.04, 08:56
        Byłam na tej stronie i dodałam ją do ulubionych z uwagi na zdjęcia - jak już
        dolecę do Hurghady to będę się czuła jak w domu. Jeżeli masz jakieś dodatkowe
        info nt hotelu to daj znać - ja jadę do Egiptu w czerwcu i bardzo jestem
        zainteresowana opiniami o hotelu okolicy itd.
        • pc_maniac Re: Palma de Mirett - Hurghada 29.03.04, 14:58
          (cyt.: lidka 29-03-2004 13:39)

"Polecam ten hotel jest naprawde taki jak w katalogu,pokoje przestronne my
          mieliśmy pokój z widokiem na basen i morze,obsługa miła pokoje sprzątane
          codziennie,zostawialiśmy w pokoju 1-2 funty i było ok,plaża mała ale
          czysta ,leżaki ,ręczniki bezpłatnie,jedzenie nie najgorsze w formie bufetu i
          dużo słodkości,sałatek,napoje do kolacji niestety trzeba byo kupić ale tak jest
          wszędzie.woda w hotelu 5 funtów,ale ja kupowałam poza hotelem za 1,2 funta.do
          miasta jeżdzą busiki 1-2 funty.w sklepach trzeba się targować a jak słyszą
          poland to mówią jak się masz kochanie albo poland wszystko za darmo,polecam
          jepp safari-dla mnie byo super jazda po pustyni,wioska
          beduińska,wielbłądy......ogólnie bardzo mi się podobało i z czystym sumieniem
          polecam egipt i palma de mirette "
          • kasia.mario Re: Palma de Mirett - Hurghada 06.07.04, 07:34
            Wczoraj wróciliśmy z Hurghady z hotelu Palma de Mirette. Możemy go polecić.
            Pokoje duże,sprzątane codziennie,jedzenie urozmaicone - myślę, że każdy
            znajdzie coś co mu odpowiada (na śniadanie jajecznica, naleśniki, sałatki, ryż,
            miód, dżem, ser żółty, feta,parówki (kiepskie),marynowane warzywa ( bardzo mi
            smakowały),wędliny (kiepskie),płatki śniadaniowe, saładki owocowe,mleko,
            czekolada, ok. 10 gatunków pieczywa,ok. 20 rodzajów ciastek : drożdżówki,
            babeczki, francuskie itp.), na kolację kilka dań głównych i zawsze makarony,
            ryż, ziemniaki zapiekane, dużo warzyw świeżych i zapiekanych, sałatek ok. 10-15
            rodzajów,dania regionalne,owoce no i przepyszne ciasta (naliczyliśmy ok. 20
            rodzajów - desery, torty, tarty ) szczególnie w piątki wybór był ogromny.
            Baseny dwa (duże), świetna grupa animacyjna (gimnastyka, aerobik w wodzie,
            piłka wodna, siatkówka, nauka tańca latino, mini disco, wieczorem codziennie
            impreza (czasami dosyć głośna - ale tylko do 23-23.30), kelnerzy, portierzy,
            sprzątacze - niezwykle sympatyczni. Do miasta można dojechać busem (1 funt), na
            miejscu dosyć drogo (piwo ok 3 dol., woda min ok. 1 dol., coś do zjedzenia od 3-
            10 dol.).
            Hotel dobry, jednak sądzę że 4 * to trochę za dużo, myślę że 3* było by OK.
            Hotel wymaga delikatnego remontu, no i są mrówi FARAONA - możliwe że to jest
            coś tak charakterystycznego dla Egiptu jak zemsta FARAONA - która nas niestety
            dopadła. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni
            • jurekkom Re: Palma de Mirett - Hurghada 19.07.04, 16:57
              Hotel generalnie O.K. Jego dużą zaletą jest to, że ludzie gubią się na terenie
              ( tak przynajmniej było w czerwcu). Nie widać też dominujących grup
              narodowościowych.Plaża mała, przyjemna,czysta, ale jeśli chcecie posnorkować,
              to będzie z tym problem. Jest tam bardzo płytko. Zobaczyć coś można dopiro przy
              końcu plaży hotelu Sunrice Palacio.
              Jeśli chodzi o pokoje to są przyjemne,przestronne. Łazienka niewielka i widać
              już ślady zużycia. Często nie do końca sprawne są odpływy wody.
              Pokoje są sprzątane codziennie. Jedyne "robale", jakie widzieliśmy to kilka
              mrówek. Nasza w tym zasługa, gdyż zostawiliśmy trochę jedzenia.
              Jedzenie w formie szwedzkiego stołu dość dobre. Dużo słodkości i owoców.
              Przy zakwaterowaniu należy zwrócić uwagę, czy pokój nie jest za blisko
              głośników, gdyż mogą one sprawiać trochę problemów w czasie codziennych ,
              wieczornych programów animacyjnych. Jeśli bierzesz w nich udział o.k., jeśli
              chcesz odpocząć lepiej poproś o pokój w innej części hotelu. My z tego powodu
              zmieniliśmy pokój.
              Obsługa hotelowa jest bardzo miła.
              Generalnie uważamy, że hotel ten nadaje się szczególnie dla ludzi lubiących
              długie słoneczne kąpiele nad basenem ( są dwa duże, ładne baseny) i dla osób
              mobilnych , hotel traktujących jako miejsce do odpoczynku między różnymi
              wycieczkami.
              • pc_maniac Re: Palma de Mirett - Hurghada 22.07.04, 13:22
                (cyt.: zabelka 08-07-2004 15:33)

"Ja poleciłabym hotel Palma de Mirette (właśnie z niego wróciłam). Hotel jest
                bardzo zadbany, miła obsługa przepyszne jedzenie- nawet wieprzowine mieli.
                Hotel jest niedaleko centrów ( sekkala i dawn town) gdzie mozna dojechac busami
                ktore jeżdżą non stop ( od 1-2 funtów za osobe). Przy hotelu znajduje sie rafa
                koralowa wiec zabierz koniecznie ABC nurkowesmile świetna animcja. Praktycznie
                przez caly dzien mozna poćwiczyć aerobik na plaży,a w wieczorami pospiewac i
                potańczyć. Wykupilismu z chlopakiem 4 wycieczki (Luxor, Kair, Giftun, i Mega
                Safari dodatkowo 2 dni nurkowania). Byliśmy tam 14 dni i jednego jestem pewna ,
                ze gdybym miala 14 dni spedzic tylko w hotelu to bym sie zanudziła. Bo ile
                mozna sie opalac ?? ( ostrożnie z długim przebywaniem na słoncu). Dlatego w
                dniach wolnych od wycieczek kiedy tylko słonce zaszło ( ok 20.00) wybieralismy
                sie do centrum. Tam wlasnie po zmroku zaczynalo sie zycie. Wszyscy nabierali
                dopiero ochoty do zycia. Zakupy najtaniej robi sie właśnie po zmroku. Jezeli
                chodzi i Coral to jego wadą jest wlasnie odlelosc od centrum, trzeba sie liczyc
                z tym , ze busy beda kosztowały wiecej, ile zaplacisz to zalezy tylko od Twoich
                pertraktacji. No i wyprawa trwa znacznie dłuzej, a przeciez ten czas mozna
                inaczej wykorzystać. Jak wiadomo do hotelu nie wolno wnosic swoich napojów, w
                Palmie nie bylo z tym zadnych problemow, nikt nie sprawdzal toreb ani
                reklamowek , a o zarekwirowaniu napojów nie było mowy. A z opowiadan innych
                wiem ze niektore hotele pilnowaly tego, zeby nic nieproszonego nie wniesc. "
    • pc_maniac fotki z hotelu 17.03.04, 12:23
      (cyt.:jolek 17.03.2004 12:13)

"witam wszystkich zainteresowanych tym hotelem surprised)
      pod adresem:

community.webshots.com/user/jolamalcher
      umiescilam juz troche zdjec z hotelu.
      z czasem powinno pojawic sie wiecej surprised)

i przepraszam wszystkich, ktorzy prosili mailem o zdjecia, a ich nie dostali.

jolek"
      • egipt-hotele Re: fotki z hotelu 15.08.04, 04:16
        Ja poleciłabym hotel Palma de Mirette (właśnie z niego wróciłam). Hotel jest
        bardzo zadbany, miła obsługa przepyszne jedzenie- nawet wieprzowine mieli.
        Hotel jest niedaleko centrów ( sekkala i dawn town) gdzie mozna dojechac busami
        ktore jeżdżą non stop ( od 1-2 funtów za osobe). Przy hotelu znajduje sie rafa
        koralowa wiec zabierz koniecznie ABC nurkowesmile świetna animcja. Praktycznie
        przez caly dzien mozna poćwiczyć aerobik na plaży,a w wieczorami pospiewac i
        potańczyć. Wykupilismu z chlopakiem 4 wycieczki (Luxor, Kair, Giftun, i Mega
        Safari dodatkowo 2 dni nurkowania). Byliśmy tam 14 dni i jednego jestem pewna ,
        ze gdybym miala 14 dni spedzic tylko w hotelu to bym sie zanudziła. Bo ile
        mozna sie opalac ?? ( ostrożnie z długim przebywaniem na słoncu). Dlatego w
        dniach wolnych od wycieczek kiedy tylko słonce zaszło ( ok 20.00) wybieralismy
        sie do centrum. Tam wlasnie po zmroku zaczynalo sie zycie. Wszyscy nabierali
        dopiero ochoty do zycia. Zakupy najtaniej robi sie właśnie po zmroku. Jezeli
        chodzi i Coral to jego wadą jest wlasnie odlelosc od centrum, trzeba sie liczyc
        z tym , ze busy beda kosztowały wiecej, ile zaplacisz to zalezy tylko od Twoich
        pertraktacji. No i wyprawa trwa znacznie dłuzej, a przeciez ten czas mozna
        inaczej wykorzystać. Jak wiadomo do hotelu nie wolno wnosic swoich napojów, w
        Palmie nie bylo z tym zadnych problemow, nikt nie sprawdzal toreb ani
        reklamowek , a o zarekwirowaniu napojów nie było mowy. A z opowiadan innych
        wiem ze niektore hotele pilnowaly tego, zeby nic nieproszonego nie wniesc.
        • igorpalaszewski Re: Palma de Mirette 22.06.05, 11:53
          Ja też wybieram się do tego Hotelu pod koniec lipca . Mam wykupioną opcję All
          incl i ciekawi mnie czy są jakieś haczyki (dopłaty). Proszę o jakieś
          podpowiedzi. Z góry dziękuję . Igor
    • fabiani Re: Palma de Mirett - Hurghada 14.06.05, 08:58
      Zastanawiam się nad wyjazdem do tego hotelu w lipcu. Mam trzy pytania:
      - jak wygląda sprswa All Inclusive? Czy warto?
      - Czy naprawdę są korty do squash'a oraz ile to kosztuje?
      - czy lipiec i upały tam panujące nie są "samobójstwem"?
      Z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka