IP: *.fbx.proxad.net 18.01.04, 12:31
Coz za nieudany tytul dla tego filmu! Francuzi tez sa specjalistami od wymyslania
'wlasnych' tytulow, ale w tym wypadku zostawili 'In the Cut'. I tak jest znacznie lepiej,
bo przeciez chodzi o cos znacznie wiecej, niz tatuaz - podpisuje go Jane Campion,
portrecistka kobiet. Co do filmu... prosze zobaczyc samemu (samej), ja wciaz nie wiem
co o tym sadzic. Meg Ryan dobra, ale to jednak bylo ryzykowne. I nie jestem pewna, czy
tego ryzyka warte. Dodam jeszcze - dosc naiwnie - ze film powinien byc od lat 18, jak
w Wielkiej Brytanii (oczywiscie, we Francji od lat 12, ale to zakrawa na nieco
perwersyjny dowcip).
Obserwuj wątek
    • Gość: edward Re: Tatuaż IP: *.proxyplus.cz / 80.50.177.* 22.01.04, 13:03
      czekam... czekam...
    • Gość: filmoman Re: Tatuaż IP: *.zacheta.net 30.01.04, 19:37
      aaaaaa goła meg rayan ;PPPPPPPPPPP mniam ide na to!
      • Gość: Jan Re: Tatuaż IP: *.rene.com.pl 30.01.04, 22:17
        Goła Meg - nie proszę, nie róbcie mi tego, ja ją lubię
        • Gość: private Ryan Re: Tatuaż IP: 80.51.195.* 30.01.04, 22:22
          Miła na pewno dublerkę do trudnych scen, lub komputerowy makeup.
    • Gość: michal Re: Tatuaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 00:13
      Beznadzieja, chłam jeden z najgorszych filmow jaki widzialem...........nie ma
      słów aby określić to gówno. NIE IDZCIE SZKODA KASY a gołą ryan można zobaczyc
      w inetrnecie
    • michal_gozdzik Re: Tatuaż 31.01.04, 00:15
      GÓWNO GÓWNOM GÓWNO BEZNADZIEJA BEZNADZIEJA ..............to jedyne co mozna
      powiedzieć o filmie
    • otello_1 Re: Tatuaż 31.01.04, 07:19
      • Nagi instynkt Meg Ryan"
      buahahaha
      ktory burak z portalu tak to zatytulowal? stara, marna, brzydka Ryan porownywac
      do Stone? wstyd!
      • kaprysia Re: Tatuaż 02.02.04, 14:49
        buhahahaha, to ci sie udalo! chłopczyku, stone to mierna aktoreczka o nijakim
        wygladzie, która miała sto lat temu swoje pięc minut, bo pokazała gołą cipę.
        teraz od lat jest tam, gdzie jej miejsce - na filmowej emeryturze. w
        przeciwieństwie do meg, któa bedzie jeszcze dłuuuugo grywała, bo jest śliczna i
        zdolna.
        • Gość: wisior Meg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 19:39
          Tego nie mogłam darować... Jak można w ogóle porównywać Meg do Stone??!!
          Przecież to paranoja!! Dla mnie Meg, to w ogóle nie jest aktorką... Nadaje się
          jedynie do komedii romantycznych, bo to takie marne role.... Na dodatek
          wygląda i chodzi jak babo-chłop... Porażka...
          • kaprysia Re: Meg 09.02.04, 14:35
            Zgadzam się, Meg do Stone nie można porównywać, to paranoja.
            Stone nadawała się (bo teraz już niestety nie:), jedynie do skandalizujących
            rólek w filmidłach klasy b, jak niegdyś gorszący, teraz przezabawny li i
            jedynie, "Nagi instynkt". Od lat żaden reżyser nie chce jej zatrudnić, bo gra
            jak drewniana, wygląda już niestety nieświeżo, a fochy stroi jakby miała na
            regale z pięc Oskarów, hehehehe.
            P.s. może wymien okulary, bo cos kiepsko widzisz, buhahaha.
            • Gość: lucky Re: Meg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 18:18
              tyle tylko ze meg nie miala nawet nominacji do oscara.stone przeciwnie.a jesli
              chodzi o rezyserów to także sharon grywała u tych bardziej znanych.a najlepiej
              poprostu przegladnijcie filmografie obu pań debile. ryan jest dobra do ról
              slodziutkich i glupiutkich żoneczek którym terorysci porywaja meza.nic pozatym.
    • Gość: o. Tatuaż - i komu tu wierzyc ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.01.04, 10:40
      Ciekawe czy tak odmiene opinie w tej samej gazecie - to norma. Pmoss
      krytkuje film ,ale i widzi penwne plusy - z kolei kolega widzi tu film
      swietny kicz o kobiecosci. Co by nie pisac prawda jednak lezy po srodku.
      Bo i tez podobne opinie sa w innych krajach 2.6/5.
    • Gość: weihrauch Re: Tatuaż IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.04, 17:15
      I tak pomysl z Wirujacym seksem jest dla mnie nie do przebicia (Dirty Dancing),
      do dzisiaj sie z tego naigrawam. W tym wypadku popieram przejmowanie tytulow
      oryginalnych.
    • Gość: aga Re: Tatuaż IP: *.30-151.libero.it 01.02.04, 15:33
      film jest beznadziejny, niestety
      • Gość: filmoman Re: Tatuaż IP: *.zacheta.net 01.02.04, 19:12
        fakt wszyscy mowia ze film jest do bani ;) faktycznie szkoda kasy a gola Ryan
        zobacze sobie w necie ;P
    • Gość: Ugryź Superknot, supernuda !! IP: 62.181.161.* 02.02.04, 12:23
      Nie traćcie czasu i pieniędzy na ten shit! Gorszego filmu już dawno nie
      oglądałem, zero logiki, zero intrygi, zero napięcia wszystko jakieś naciągane,
      nieprawdopodobne, rwące się wątki, nieporadne, żenujące dialogi. Do tego nóstwo
      prymitywnych, wulgarnych tekstów o d... Maryny okraszonych wątpliwej urody
      golizną aktorki Ryan. No ale wszystkim ta NUDA, NUDA i jeszcze raz NUDA która
      sprawia, że te dwie godziny w kinie są torturą. Przestrzegam!
      • Gość: uncja Re: Superknot, supernuda !! IP: *.pl.ibm.com / *.de.ibm.com 02.02.04, 12:40
        zgadzam się - totalny dramat. niestety mój chłop wyczytał tylko jedną recenzję,
        tą "górnolotną"... O Matko Boska jedyna!!!! już po 10 minutach byłam wściekła
        że dałam się namówić... z sali wyszło z 6 osób w połowie, co chyba najdobitniej
        świadczy o poziomie tej rozrywki. Ależ im zazdrościłam, mój siedział twardo do
        końca...
        • Gość: Martinezzz Re: Superknot, supernuda !! IP: 10.200.52.* 04.02.04, 17:02
          eee tam, nalezy sie cieszyc ze zagadka sie rozwiazala jednak. Jakby co to
          zalecam 2 piwa przed, wtedy mozna zalapac sie na poczatek i obudzic na
          zakonczenie:) wszystko bedzie i tak wiadomo a drzaca kamera i neostry obraz to
          niestety tam jest rowniez na trzezwo. Taka inspiracja chyba tworcami Home Video
          i Larsem hehehe.
          Milego odbioru:)
    • Gość: ja Re: Tatuaż IP: *.wl.sggw.waw.pl 05.02.04, 16:07
      dla mnie ten film to flaki z olejem....
      jedynie moze zdjecia brudu NY mialy jakis sens...
      ja
    • xenajak Re: Tatuaż 06.02.04, 12:47
      trudno jest zrobic dobry film o ludzkich emocjach. szczegolnie o silnych,
      takich jak pozadanie. takich ktore maja bohaterami calkowicie zawladnac,
      sprawic by ich zachowanie bylo irracjonalne, stac sie ich motorem
      dzialania.sztuka duza jest pokazanie widzowi ludzkich mysli, bez udzialu
      narratora. takie filmy pozwalaja poznac reke mistrza i demaskuja autorow zbyt
      niskiej klasy i o zbyt malych umiejetnosciach. bo latwo w takim obrazie uciec
      sie do schematow, stereotypow, sloganow, kojarzonej tylko z fizycznoscia
      seksualnosci. jesli jeszcze doda sie pare innych filmowych "smieci" i wszystko
      poklici w calosc, mozna stworzyc prawdziwe filmowe gowno. rezyserowi "tatuazu"
      to sie udalo.
    • Gość: Kasia Barszczewska Re: Tatuaż IP: 193.227.223.* 08.02.04, 19:28
      Co do tlumaczenia tytulu zdecydowanie sie zgadzam, nie moge jednak przelknac recenzji... czuje sie troche jakbym byla na innym filmie, niz osoba krytykujaca "Tatuaz". Hmmm... co prawda nie czytalam ksiazki, a wierze ze moze byc lepsza
      • niebieskozielony Tatuaż - nie jesteś na usługach dystrybutora ? 10.02.04, 18:03
        Zostałem zaproszony na ten film i bardzo się wachałem, czytając powyższe
        druzgoczące opinie. Twój wpis sprawił, że zdecydowałem się zaryzykować i
        obejrzeć go. Ufam, że nie jesteś na usługach dystrybutora ;-)
      • mallina Re: Tatuaż 18.02.04, 02:55
        pozostaje dlugo, bo w pamieci krazy sobie Mark Ruffalo;-)))

poza tym fajnie napisalas o filmie
      • Gość: goa Re: Tatuaż IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 18.02.04, 14:56
        Kasiu całkowicie zgadzam się z Twoją opinią na temat filmu, obejrzałam go
        wzcoraj ale jestem pewna, że w mojej pamięci pozostanie jeszcze bardzo długo.
        Poza tym wszystkim co napisałaś o treści filmu na mnie duże wrażenie zrobiły
        znakomite zdjęcia, niemal każde ujęcie jest doskonałe, wysmakowane, te kolory,
        rozmyte obrazy, wysmakowane szczegóły uczta dla oczu :)
    • Gość: weronika Re: Tatuaż IP: *.net-serwis.pl 20.02.04, 14:34
      za duzo tam pojawilo sie scen erotycznych... a po 2 te pociete ciala to bylo
      oblesne.... film kiepski... powinien byc od 18 lat!
      • mallina Re: Tatuaż 20.02.04, 14:52
        kiepski bo za duzo erotyki?
    • corgan Re: Tatuaż 20.02.04, 19:18
      Jeden z gorszych filmów jakie widziałem. W skali od 1-100 daję mu 0.4
    • agaagnes A jak się kończy?Bo jesli tak jak w ksiązce to.... 28.02.04, 23:28
      A jak się kończy?Bo jesli tak jak w ksiązce to na pewno go nie obejrzę.
      • Gość: brodziu Re: A jak się kończy?Bo jesli tak jak w ksiązce t IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 06.07.04, 12:09
        a moglby ktos moze powiedziec gdzie uwieziona jest glowna bohaterka w filmie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka