Dodaj do ulubionych

Master & Commander

13.02.04, 15:56
Ogladaliscie? Podobal Wam sie? Jak dla mnie to strasznie nudny film, prawie
bym przysnela gdyby nie te armaty.
A tutaj slychac z roznych zrodel, ze jest to powazny rywal LOTR Powrot Krola
w wyscigu po Oskara za najlepszy film roku (???)
Ale sie porobilo :o( Chodzi o film czy o to ze gra w nim Russel C. ?
Obserwuj wątek
    • Gość: NEOspasmin prawie,prawie IP: *.acn.waw.pl 13.02.04, 17:30
      Slyszalas ale chyba nie dosc dokladnie: do Oskara zglaszany jest nie R.Crowe(w
      kategorii najlepszy aktor pierwszoplanowy),mimo ze byl b.dobry,ani film( w
      kategorii film) tylko jego okret ( w kategorii najlepsze plywadlo).
      I podejzewam ze ma szanse wygrac w cuglach.Nawet z Titanicem :)
      ahoj!
      • misae Re: prawie,prawie 16.02.04, 10:27
        czy ja gdzies napisalam ze Crowe jest nominowany? Natomiast wydaje sie, ze jego
        obecnosc tak podzialala na ten film, ze dostal 10 nominacji do Oskara.
        Wedlug mnie nie jest to zaden kinowy przeboj, fajnie bedzie sie go ogladalo w
        domu na malym ekranie, na kino za nudny.
        Czekalam na cos co mnie zaskoczy, ale film byl do bolu przewidywalny.

A przy Tytanic tez prawie przysnelam ;o)
        • Gość: Click Re: prawie,prawie IP: *.sympatico.ca 16.02.04, 13:04
          Piekny. meski film o zyciu, ktore jest raczej parszywe, nudne i rzadko daje
          mozliwosc odpoczynku na tajemniczej wyspie pelnej niespodzianek. Nudny? Nie
          rozumiem.
          • misae Re: prawie,prawie 16.02.04, 13:38
            a jak nazwiesz film, ktory nie zaskakuje. To ze wroca na wyspy, to ze przez
            przypadek zobacza statek, to ze zabity nie byl kapitanem statku i tak mozna by
            wyliczac ni wyliczac. Wszystko bylo banalne, dlatego wlasnie nudne (dla mnie).
            • Gość: NEOspasmin zblazowana! IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 14:43
              opowiedz,prosze te historie tak aby cie zaskoczyla:
              kapitan okazuje sie dziewica -bohaterem i od Hornu jego podwladni mowia mu Emil
              (Plater)?
              -Na skutek mikroklimatu galapagos chlopcu odrasta amputowana reka a nawet trzy?
              -Marynarzowi ktory zostal ranny w glowe nie przerabiaja lba na slarbonke tylko
              na bidet?
              -doktor na wyspach odkrywa jurassic park, a potem,z zalu ze dinozaurzyce nie
              chca znosic jaj oddaje sie kapitanowi?
              -na francuskim okrecie wywieszaja bandere club med a zamiast dzial slychac
              Garou?
              -kucharz okretowy dostaje Nobla w dziedzinie la nouvelle cousine?
              -za malo sexu i camemberta?

Co by cie zadziwilo?
              Moim zdaniem najfajniejsza nie byla sama historyjka-prosta jak ALepper tylko
              okolicznosci w jakich sie dziala.Historia,morze,obyczaje itp atrakcje dla
              chlopcow.
              pozdroovka
              m.
              • misae Re: zblazowana! 16.02.04, 15:49
                no jasne! Takie historie lepiej sie czyta. Nie ma potrzeby przenoszenia ich na
                duzy ekran. Moze film ten bardziej by zainteresowal gdyby zostal nakrecony w
                formie serialu, mozna byloby rozwinac wiele watkow, a nie wszystko na lapu capu.
                To tak jakby z LOTR zrobic 1 film, lub z Shoguna. Daruj sobie s-f opowiastki o
                skarbonkach i bidetach, bo nie o to chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka