Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!!

IP: *.crowley.pl 16.02.04, 17:16
Mam internet dopiero 2 miesiące więc nie wiem czy taki wątek był juz
maglowany.Wielu z nas ma trochę zaległosci, więc można by przy okazji
spróbować je nadrobić .Oferuję się ,że co jakiś czas będę podliczał głosy i
informował o czołówce.Prosiłbym by podawać tylko jeden film - każdy z nas
będzie miał pewnie wielkie rozterki.Proszę także o uczciwosć i nie wpisywanie
się pod różnymi nickami by zagłosować na ulubiony film.
Możemy wybranemu filmowi przyznać statuetkę MACIEJA (żartuję ,Wasze
propozycje mile widziane).
Było by fajnie gdyby każdy w paru słowach napisał, dlaczego właśnie ten
film zasługuje na miano najlepszego.
U mnie nr.1 jest bezapelacyjnie "Lot nad kukułczym gniazdem".Scenariusz na
podstawie książki Kena Keseya, reżyseria Milos Forman (mój ulubiony
reżyser),w roli głównej Jack "THE BEST" Nicholson. Film kompletny pod kazdym
względem.Nigdy nie zapomnę ostatniej sceny jak Chief kończy cierpienia
McMurphy'ego,rozwala ścianę i ucieka na wolność!!!
Jeśli nie macie ochoty na taką zabawę to trudno, łysa pała zrozumie .
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • haruko Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 16.02.04, 17:21
      nie umiem wybrac tylko jednego:( ale jeszcze to przemysle...
      • ghostdog27 Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 26.02.04, 14:38

1. "Ghostdog" Jima Jarmuscha rzecz jasna :-)
        2."Do the right thing"- Spike'a Lee
        3 "Malcolm X"-Spike Lee joint
    • Gość: Sikor Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 23:06
      Rankingów typu "NAJ" na tym forum ci u nas dostatek. Najlepszy, najgorszy,
      najweselszy, najnudniejszy, na którym zasnąłem itp, itd. Nie było chyba
      jeszcze "najdłuższy" "najkrótszy", "po którym puściłem pawia lub chciałem się
      powieśić"
      • Gość: łysy Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.crowley.pl 17.02.04, 08:06
        Może masz rację? "Film ,po którym pusciłem najbardziej kolorowego pawia" brzmi
        nieżle!!! albo "Film Pasikowskiego ,w którym nie użyto słowa ku..a",a
        może "Film,po którym pierwszy raz pojawiły się kurwiki w moich oczach".
        Olejcie moją propozycję to zły pomysł był,posypałem już łysinę popiołem!!!
        Pozdrawiam.
    • siostraihope Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 22.02.04, 21:05
      Najlepszy...to zależy np. najcześciej przeze mnie ogladany film to "Dirty
      Dancing", najlepszy horror to chyba "The Ring",najulubieńszy film mojego brata
      to "The Million Dollar hotel"( ci którzy go znaja wiedza dlaczego:-),najlepszy
      film tzw. akcji to " Pulp Fiction". na razie nic wiecej nie przychodzi mi do
      głowy;-)
      • Gość: johnny guitar Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 80.51.73.* 22.02.04, 21:42
        "Nigdy w niedzielę", "Johnny Guitar", "Pała ze sprawowania" i wciąż, już z rok
        chyba przeze mnie nie oglądany "Dyskretny urok burżuazji".
    • Gość: Rastaman Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.04, 22:14
      Zdecydowanie "Ścigany" - ...facet w granatowym płaszczu wymachuje bronią,
      krzyczy na kobiety...:)))))))))))))))))
      Ale "Lot..." też niezły
    • corgan Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 22.02.04, 22:18
      Hmmm... Zdecydowanie Memento. Świetny film z zagmatwaną fabułą, fenomenalny Guy
      Pearce w roli głównej. Nareszcie dorwałem wydanie dvd i oglądałem już mnóóstwo
      razy. Polecam i pozdrawiam wszystkich kinomaniaków !
      • Gość: nina Mężczyzna i kobieta IP: *.mgpips.gov.pl 23.02.04, 15:16
        Oglądałam pierwszy raz razem z babcią. Kiedy się skończył, chyba z godzinę nic
        nie mówiłyśmy, takie wrażenie.
        • Gość: A to ciekawe Re: Mężczyzna i kobieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 15:19
          A może obie z babcią jesteście głucho-nieme?
          • pasikonna zlota Czcionka!!! 23.02.04, 16:54

> A może obie z babcią jesteście głucho-nieme?

Zlota Czcionka 2004!!!!
    • kocibrzuch Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 22.02.04, 22:59
      Nie wiem czy najlepszy (jak tu podać 1 typ), ale zrobił na mnie największe wrażenia jak miałem jakieś 7 lat i zostało mi do dziś "12 gniewnych ludzi"
      • maksimum Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 23.02.04, 05:36
        Ja bym sie chetnie zalapal na puchar MACIEJA,wiec zaczynam szczerze i bez
        wahania.
        1-"Lot nad kukulczym gniazdem" zrobil na mnie wrazenie.Ogladalem go jeszcze w
        Polsce.
        Ale w tym samym czasie w Polsce za sprawa Wajdy bylo kilka dobrych filmow
        polskich.
        2-"Ziemia obiecana"-rewelacyjny film i bardzo nowoczesna technika krecenia ujec.
        3-"Bez Znieczulenia"-bardzo dobry film
        4-"Czlowiek z marmuru"-bardzo dobry film.
        Jednym z pierwszych filmow jaki widzialem w Stanach byl:
        5-"Deer Hunter"
        Pozniej byla cala kupa filmow ktore wywarly na mnie wrazenie.
        Przecietnie jest od 1 do 5 filmow rocznie w Stanach zrobionych bardzo dobrze.
        Z tych ostatnich jakie cenie najbardziej ,to :
        6-"Pearl Harbor"
        7-"A.I.-Artificial Intelligence"- i ta glowna aktorka ,ktora grala
        Monike,calkiem sie ostatnio wybija na ekranach.
    • Gość: mvb Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 213.39.77.* 23.02.04, 15:20
      Nie konczaca sie opowiesc, czesc pierwsza. Jako dziecko ogladalam milion razy,
      niedawno w telewizorze pokazali, ryczalam jak bobr, nie z sentymentu za
      minionym dziecinstwem, bynajmniej
    • pasikonna Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 23.02.04, 16:57
      3 Kolory Kieslowskiego. Trylogia.
      Wracam, jest niezwykla, przejmujaca, laczy sie z wspomnieniami i dojrzewaniem.

Poza tym "Joe Black", "Wichy Namietnosci" i "Kiedy Mezczyzna Kocha Kobiete".

Pozdrawiam Lysego.
      Wloskowata Pasikonna
      • Gość: roman-polanski Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 217.153.116.* 23.02.04, 19:49
        Najlepszy film w moim życiu to "Nóż w wodzie".
        Roman Polański
      • Gość: jasna Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.du.simnet.is 28.02.04, 18:29
        15 lat temu po raz pierwszy widzialam"DAwno temu w Ameryce",ciagle robi na mnie
        wrazenie.Masterpiece.Bardzo sie ucieszylam gdy dostalam 2 plytowe wydanie na
        DVD,polecam.To chyba najpiekniejszy film dla mnie."Lot nad kukulczym gniazdem"
        ulubiony mojego meza,bardzo dobry.Polecam "Milosc Blondynki".Po za tym "La
        Strada","Postrzyzyny","Spaleni sloncem","Popiol i diament" i najbardziej
        romantyczny film "Do widzenia,do jutra" Pozdrawiam milosnikow kina,przepraszan
        ale nie mam polskich liter...
    • Gość: Paweł Dywelski Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.zsms.poznan.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:27
      Mój nr.1 to "powrót Jedi"
    • Gość: test Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.04, 15:35
      test
    • lukasz.przedpelski Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 24.02.04, 16:56
      Hmm, trudno wybrac (poza numerem 1 oczywiscie..)
      Wiec pierwsza trojka
      1. Imperium Slonca
      2. 12 Gniewnych Ludzi
      3. Chinatown

Pozdrowienia dla wszystkich
    • Gość: justynka.mmm Absolwent IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 24.02.04, 18:22
      po prostu jest wspaniały
      no i ta muzyka
      • Gość: łysy Re: Absolwent -THE BEST IP: *.crowley.pl 26.02.04, 04:17
        Specjalne pozdrowienia dla Justynki MMM od łysego wielbiciela "Absolwenta".
        Simon I Garfunkel znowu zaczęli razem występować!!!
        • Gość: justynka.mmm Re: Absolwent -THE BEST IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 28.02.04, 21:29
          Dzięki za pozdrowienia. Gratuluję tematu - proste jest zawsze najlepsze. Dzięki
          temu forum widzę, że mam jeszcze parę fajnych filmów do obejrzenia.
    • tokem Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 25.02.04, 15:28
      Chyba jednak "Czas Apokalipsy". Mogą konkurować
      jeszcze "Taksówkarz", "Chinatown" lub "Dawno temu w Ameryce".
      • Gość: NEMO Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 5.5R3D* / *.saix.net 25.02.04, 17:21
        Filmy starzeja sie tak szybko jak ludzie.
        Moze ktos pamieta: " Do utraty tchu" lub "Szalonego Piotrusia"? Kiedys robily
        wrazenie, wtedy byly wedlug mnie najlepsze, ale czy dzisiaj?
        Aktualny pozostal " Most na rzece Kwai" - naprawde dobra rzecz.
        "Wzgorze" - mocny i przmawiajacy do wyobrazni.
        Z nowszych rzeczy zapadl w pamieci " The Quiet American" lecz nie jestem pewien
        jego prymatu.

Pozdrawiam
        • Gość: ultra75 Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 207.159.92.* 25.02.04, 18:34
          Rzeczywiscie ciezko wybrac ten jeden jedyny (a moze wszystko przed nami - ilu
          filmow jeszcze widzielismy :-)). Na dzien dzisiejszy dla mnie jest to Piknik
          pod Wiszaca Skala Petera Weir'a.
          Za: piekne zdjecia, Australie, muzyke, niesamowity klimat, tajemnice i
          niewyjasniona zagadke...
    • Gość: lulu Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.04, 18:26
      !Billy Elliot!
      • Gość: jaceloth 1' Fight Club!!! IP: *.icpnet.pl 02.03.04, 18:39
        oglądałem ze 100 razy, co jakiś czas wracam do niego
        2' Blade Runner
        3' Kaspar Hauser
    • tropicielka Niebezpieczne związki- stara wersja 26.02.04, 10:05
      Malkovicz obłędny!
      "W imię Róży"
    • Gość: ja Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 26.02.04, 12:41
      Pod względem piękna i przyjemności oglądania - "Pan Tadeusz" Wajdy. Co z tego,
      że lektura maglowana w liceach. Film zachwycił mnie swoim pięknem, a całość
      była taka, jaką sobie zawsze wyobrażałam.
      Pod względem reżyserii i ukazywania prawdy psychologicznej drugiego człowieka -
      "Amator" Kieślowskiego. Poruszający, głeboki, prawdziwy.
      No i nie wiem, jak można mieć wątpliwości odnośnie tego, jaki jest najlepszy
      film w moim życiu. Najlepszy - to najlepszy. Nie można sobie mówić: "A ten film
      był dobry pod takim względem, a ten pod takim..." Najlepszy to taki, który
      zrobił na Was największe wrażenie. To taki, do którego zawsze wracacie, taki,
      który co jakiś czas znowu rozważacie. Widzę, że spora część wypowiadających się
      tutaj ludzi ma z tym problem. Pozdrawiam
      • Gość: frank Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: 81.15.170.* 26.02.04, 13:20
        Ostatnio w ten sposób myślę o "Mulholland Drive" Davida Lyncha.
    • Gość: alfiq Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.demo.pl 26.02.04, 14:24
      Blade Runner
      Ridley Scott w najlepszym wydaniu + scenariusz na podstawie Dick'a, no po
      prostu miodzio, moge ten film ogladac miliony razy i za kazdym jest wspanialy.
      Tuz za nim plasuje sie cala seria prawie-rownie-dobrych produkcji ale jest ich
      za duzo,zeby dalej wyrozniac.
    • Gość: K.T. Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.mtvk.pl 26.02.04, 14:50
      Zdecydowanie "Czas Apokalipsy" (czy ktos jeszcze pamieta takie starocia??)
      A takze wspomniane wyzej: "Memento", "Pulp Fiction", "Billy Elliot".
    • bartek.m Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 26.02.04, 16:14
      Zdecydowanie "Osiem i pół" Federico Felliniego, a także:
      "Ran" Akiry Kurosawy,
      "Zawód: reporter" Michelangelo Antonioniego,
      "Szepty i krzyki" Ingmara Bergmana,
      "Ofiarowanie" Andrieja Tarkowskiego
      i 45 innych tytułów.
    • Gość: Rura Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.zsms.poznan.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 16:29
      Widziełam w zyciu juz wiele filmów i trudno jest mi wymienic jeden!!!!Mam wiele
      filmów do których czesto powracam!!!Bardzo lubie "Armagedon"podobały mi sie
      efekty w tym filmie i scenariusz!!!Ale chyba moim uluboinym filmem
      jest "Siedem" i to nie tylko dlatego, ze grał w nim Brat Pitt(to tez wazne)!!!!
      Ale filmjest naprawde fantastyczny!!!W moim rankingu jest tez miejsce dla
      komedi romantycznej z Julią Roberts "Nothing hill"!!!!!!
      Z polskich filmów najbardziej lubie "Kilera" ze swietna rolą Czarka Pazury!!!!
      No i nie moge zapomniec o: "Podaj dalej","Forest Gump" i "Filadelfia" (Henks
      jest naprawde dobry)!!!!Uwazam ze filmów-dobrych jest sporo i trudno wymienic
      jeden tytuł!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: miraser5 Pustynia Tatarów IP: *.chello.pl 27.02.04, 13:58
        Pustynia Tatarów Zurliniego - ciekawe czy ktoś z forumowiczów to widział.
        dalej:
        Łowca Androidów, Andrzej Rublow, Śmierć w Wenecji, Powiększenie, Mechaniczna
        pomarańcza, oczywiście Czas Apokalipsy, .... oj dalej jest trochę tego....
        • Gość: 1011 Re: Pustynia Tatarów IP: *.radiozet.com.pl / *.radiozet.pl 01.03.04, 17:00
          Pamieta, pamieta.... kto widzial ten pamieta - niezwykle klimatyczne kino! Ale
          NR 1 to zdecydowanie Rublow Tarkowskiego, choc Stalker i Ofiarownie tez trudno
          pominac. A skoro juz jestesmy przy Rosjanach, kto pamieta "Wniebowstapienie"
          Larysy Szepitko? Poruszajacy, choc doluje zdrowo. Felliniego tez nie da sie
          zapomniec, choc ja wole "Amacord" od 8i1/2. Na mojej prywatnej liscie bardzo
          wysoko stoi "Odyseja Kosmiczna" Kubrica i z calkiem innej beczki - Zywot Briana
          i Jabberwocky. Z nowszych ostatnio naprawde podobal mi sie "Miedzy slowami", za
          ktore Murray nie dostal, niestety, Oskara.
          • ron_obvious Re: Pustynia Tatarów 01.03.04, 19:03
            Tarkowski rządzi: Andriej Rublow i Stalker.
            A takze:
            2001: Odyseja Kosmiczna i Dr. Strangelove, Kubricka
            Człowiek słoń, Lyncha
            Okręt, Petersen
            12 małp, Gilliama
            Złodzieje rowerów, De Siki (jak to sie odmienia)
            Trainspotting, Boyle'a
            Misja, Joffe
            Siódma pieczęć, Bergmana
            8 1/2, Felliniego
            i
            Dobry, zły i brzydki, Leone
            • the_reda Re: Pustynia Tatarów 03.03.04, 19:32
              ron_obvious napisał:

> Złodzieje rowerów, De Siki (jak to sie odmienia)

Dobre pytanie, moja znajomość włoskiej gramatyki jest niestety bliska zeru:)
              A film świetny. Smutny na końcu, myślałam, że jednak odnajdzie ten rower,
              albo udamu się gwizdnąć jakiś.
          • Gość: łysy Re: Pustynia Tatarów IP: *.crowley.pl 02.03.04, 03:08
            Pustyni Tatarów nie pamiętam .Tarkowskiego coś widziałem ale mało
            jarzę. "Wniebowstapienie" bardzo dobre,tak jak cały Fellini.
            Natomiast Monthy Pythona uwielbiam -jeszcze "Sens życia" i "Kielich św.
            Graala".
            "Między słowami" najlepszy film jaki widziałem ostatnio.
            Jak zobaczę wszystkie oskarowe filmy to ocenię ,komu wg. mnie powinny zostać
            przyznanenagrody.
    • Gość: cvn Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.awnet.one.pl / *.acn.waw.pl 28.02.04, 16:08
      1. "Skazani na Shawshank" - za sposob opowiadania historii, za Tima Robbinsa i
      za scene z drzewem na polanie.
      2. "Wielki blekit" - za magie.
      3. "12 malp" - za klimat.
      4. "Wichrowe Wzgorza" - chyba najlepsza ekranizacja ksiazki, jaka widzialam +
      niesamowita muzyka.
      5. "Powrot do przyszlosci" :))))

Poza tym na pewno: "Niebezpieczne zwiazki", "Mysze i ludzie", "Zabojcza bron" i
      wiele innych :)
      • Gość: keleb Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 23:46
        "Niebezpieczne związki"
        "12 gniewnych ludzi"
        "Dziewczyny do wzięcia"
    • kszyho Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 29.02.04, 00:26
      "Indiana Jones" bo niedawno, po kilkunastu latach bedąc juz dorosły obejrzalem
      go ponownie i nic w moich oczach nie stracił. Znowu byłem pod wrażeniem jak
      wtedy, kiedy mając 10 lat szedłem na niego do kina dwa razy z rzedu.
    • Gość: Turbit Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.dolsat.pl / 81.15.194.* 29.02.04, 10:24
      Wiele było fajnych filmów, wiele się zapamiętało, wiele można by uznac za THE
      BEST...ale chyba naj naj dla mnie to "Tańcząc w ciemnościach" piękny film i
      jakie zakończenie..nigdy nie zapomnę tej ciszy jaka zapadła po zakończeniu
      filmu na sali kinowej...chyba pierwszy i ostatni raz w życiu byłem świadkiem
      tego że po zakończeniu filmu ludzie nawet nie drgneli z miejsc :-)
      • Gość: cvn Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.awnet.one.pl / *.acn.waw.pl 01.03.04, 13:00
        Ja tez bylam raz w kinie na filmie, po zakonczeniu ktorego ludzie siedzieli w
        milczeniu i bez ruchu. Bylo to "Czesc Tereska".
    • facecja Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! 29.02.04, 19:22
      ::::> Arizona Dream <::::
      • Gość: łysy Re: NAJLEPSZY FILM W WASZYM ŻYCIU !!! IP: *.crowley.pl 01.03.04, 00:32
        Serdeczne pozdrowienia dla Wszystkich,którzy jednak zdecydowali się zagłosować.
        Rozpiętość opinii jest tak wielka ,że nie da sie okreslić czołówki.
        I bardzo dobrze - to dzięki tej różnorodności, znalazłem parę filmów ,których
        nie widziałem i będę sie starał zobaczyć.
        Piszcie Szanowni Forumowicze częściej,w miarę możliwości,zaczynajcie nowe
        wątki,możemy się kłócić bądż zgadzać . Przy okazji zawsze mozna się czegoś
        ciekawego dowiedzieć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka