Gość: OLA IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 12.05.04, 15:16 NO !!! Wkoncu!!! Juz nie mogę się doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JUSTYNA Re: Żywot Briana IP: *.lublin.ws 16.05.04, 17:19 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale kiedy bedzie?????????????????????????????????????????????? Bo nie moge dojrzec nigdzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Żywot Briana 16.05.04, 22:13 wg najnowszego "CITY magazine" od 28 maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mi Re: Żywot Briana IP: *.ssk.com.pl 30.06.04, 10:21 Ludzie! Czy ktoś coś wie, dlaczego w niektórych miastach grają ten film, a w niektórych nie ?!!!! Jestem z Wrocławia i szlag mnie trafia, bo od ponad miesiąca czekałam i czekałam, w Heliosie np. mi teraz mówią, że już grali (BZDURA!Cały czas sprawdzałam!)Może to jakiś spisek?!!!!! ;) Ale naprawdę jestem wściekła. Jeśli ktoś coś wie (może będą grać później, albo co......) please o info. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moc Lorda Vadera Re: Żywot Briana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 07:25 mam tylko nadzieje ze film bedzie z tłumaczeniem Beksińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koles Re: Żywot Briana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 13:09 Widzialem ten film kilkanascie razy. Nie radze przy nim palic trawki, bo nastepnego dnia wszystko boli od smiechu :-) Bez trawki jest rownie rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Qltowy film IP: *.chello.pl 29.05.04, 01:03 Widziałem go kilkanaście razy i zawsze bawi.Obawiam sie jednak że ortodoksyjni katolicy nie załapią o co chodzi i zrobią nagonkę w mediach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casanunda Re: Qltowy film IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 03:46 Czemu od razu mowisz o nagonce w mediach? Jakby nie patrzec film ten byl pokazywany conajmniej kilka razy w telewizji, rozniez publicznej, i o ile sie nie myle, to nic sie dzialo. Fakt, zawsze znajda sie ludzie, ktorzy beda dopatrywac sie w tym filmie reki Szatana, ale coz...takie jest zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Humbak Re: Qltowy film IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 30.05.04, 01:11 Ortodoksi nie oglądają takich rzeczy w telewizji. A poza tym, jak wchodzi do kin, to mają okazję się pokazać i udowodnić jak dobrzy z nich katolicy. Norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frank Re: Qltowy film IP: 81.15.170.* 31.05.04, 09:15 Ten film, tak jak większość filmów Monty Pythona, to produkt dla ludzi inteligentnych, a nie dla idiotów. Historia Briana toczy się równolegle do historii Chrystusa, a cały film jest przede wszystkim - momentami ostrą, a bardzo często prześmieszną - satyrą na fanatyzm, a nie na religię czy chrześcijaństwo jako takie. Więc dlaczego miałaby być zadyma? Jeśli ktoś atakuje ten film z pozycji obrony przed bluźnierstwem, moim zdaniem pokazuje swoje ubóstwo intelektualne. Z drugiej strony to samo dotyczy osób, które widzą w tym filmie atak na religię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario SUPER Film IP: *.telan.pl 29.05.04, 22:22 NIe śniło mi się nawet, że obejżę go w kinie - brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Many Tandeta IP: *.4net.pl 29.05.04, 22:46 Oglądałem ten film i może 3 teksty były śmieszne. Jak dla mnie tandetny i z 'długą siwą brodą' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Żywot Briana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 12:38 Wielki szacunek dla Pythonów, że puścili ponownie Żywot Briana jako odtrutkę na Pasję Odpowiedz Link Zgłoś
pabellos Re: Żywot Briana 04.06.04, 03:51 Dziwi mmnie to, że jeszcze nie zaczęła się nagonka, ale nie z pozycji katolickich, tylko... żydowskich. Przecież filmowi spokojnie można zarzucić antysemityzm - pamiętacie sceny z organizacjami walczącymi o wyzwolenie Judei? "Żywot Briana" moim zdaniem jest bardziej antysemicki niż 'PASJA" Gibsona" Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Żywot Briana 06.06.04, 10:12 Jest przede wszystkim anty-oszolomski. Trudno okreslac go jako antysemicki czy antychrzescijanski. Przeciez nie wysmiewa religii, narodowosci, a postawe baraniego lba. Gratulacje dla dystrybutora! Trzymam kciuki za szum medialny, ktory sciagnie ludzi przed ekrany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumburak Re: Żywot Briana IP: 217.153.75.* 21.06.04, 09:25 zajebisty film zresztą jak wszystkie dzieŁa Monty Phytona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Żywot Briana IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 10:54 Oglądałam już ten film;P Zabujcza komedia! Przy tym filmie można się bardzo dobrze bawić! (Oczywiście, jeżeli nie ma się szóstki z religii..;)) Warto pójść na ten film! Bardzo go polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Żywot Briana 26.06.04, 22:21 "nie ma go!" "wstapil do nieba!" :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Żywot Briana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 10:52 Ciekawe kiedy faktycznie pojawi się ten film w szerokiej dystrybucji ... Obawiam się że pod naciskiem "jedynie słusznej religii" i jej niezwykle ostatnio wpływowych działaczy w sukienkach są na to nikłe szanse. I znów jest jak kiedyś - telewizja kłamie , sekretarz w każdym kościele , jedynie sluszna religia , sprawna cenzura. Polska jest do d..py Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eniella Re: Żywot Briana IP: *.chello.pl 16.07.04, 22:41 Po prostu rozaniela:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: Żywot Briana IP: *.motorola.com 02.08.04, 22:28 Dla spragnionych proponuje teksty z filmu www.fortunecity.com/bennyhills/hope/356/brian/bwian.htm Odpowiedz Link Zgłoś