Dodaj do ulubionych

Moja matka woli kobiety

IP: *.acn.pl 14.05.04, 19:09
zaskakujący i to POZYTYWNIE filmik :) porusza kwestie naszej tolerancji i to
w stosunku do naszych najbliższych, bo co byście zrobili jakby okazalo sie ze
wasza mama woli kobiety!?!? to brzmi paradoksalnie, i poczatkowo nie moglam
tego jakos przelknac, ale naprawde dzieki temu filmowi spojrzałam na tego
typu kwestie pod innym kątem. wiadomo ze dla córek jest to szczególnie trudne
do przyjęcia, bo w koncu to mama i jak to z kobieta??? ale film pokazuje jak
nieoczekiwanie w zyciu moze sie duzo pozmieniac, a konczy sie jak najlepiej
moze :))) polecam, troche do pomyslenia ale humoru temu filmowi tez nie
brakuje
Obserwuj wątek
    • Gość: weronka Re: Moja matka woli kobiety IP: *.acn.pl 15.05.04, 23:43
      to film troche inny niz duzo tego co mamy zazwyczaj na ekranach. moznaby
      spodziewac sie ogladania niesmacznych scen o milosci w wydaniu kobiecym, a
      tymczasem autorki filmu posluzyly sie ta odmienna miloscia tylko po to by
      pokazac nam cos wazniejszego!a to nieczesto zdarza sie w naszym
      skomercjalizowanym swiecie, gdzie zarabianie pieniedzy stalo sie glownym celem
      i to osiaganym poprzez coraz powiedzmy "drastyczniejsze" srodki. a tu film
      rzeczywiscie zaskakuje i pokazjue jak wazne jest w rodzinie wzajemne
      zrozumienie i troszczenie sie o druga osobe chocby ta robila/ myslala calkiem
      inaczej niż my. warte obejrzenia, bo poruszajace trudna tematyke, ale w
      pouczajacy sposob i to nie taki z ambony
    • Gość: zaintrygowana Re: Moja matka woli kobiety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.04, 01:37
      A przepraszam, co to za film? Jaki jest jego tytuł oryginalny? Bo wątpię, że to
      polska produkcja? Czy to fabuła czy dokument? I gdzie panie to widziały? Bardzo
      mnie ten temat interesuje ze względów osobistych... i cieszę się, że zarówno
      pani Julka jak i pani Weronka pomimo tego, że myśl o czyjejś matce wiążącej się
      z inną kobietą (bądź też kochającej po prostu inną kobietę) najwyraźniej była
      dla nich nowa i w pierwszej chwili szokująca, pod wpływem filmu spojrzały na
      sprawę z szerszej perspektywy... To chyba świadczy o tym, że film jest naprawdę
      dobry! Proszę o więcej o nim informacji!
      • Gość: Anna M Re: Moja matka woli kobiety IP: *.chello.pl 17.05.04, 18:27
        A mi madre le gustan las mujeres

Film hiszpański sprzed jakiegoś czasu (dwa-trzy lata chyba).
        Nie mam pojęcia, czy był u nas w kinach.
        • Gość: zaintrygowana Re: Moja matka woli kobiety IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 01:13
          Bardzo dziękuję :))) resztę sobie wyszukam w Internecie :)))

Pozdrawiam.
    • Gość: Nina Inteligentna analiza IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 19.05.04, 00:32
      Film okazał się inteligentną analizą relacji matka-córka (a raczej matka-
      córki). Przychodzi taki moment, w którym dzieci muszą się rozliczyć z samymi
      sobą, z tym, jaki stosunek mają do swoich rodziców i na nowo określić wzajemne
      relacje. To trudne, szczególnie jeśli nie jest łatwo zdystansować się do siebie
      i swojego zachowania. Doświadcza tego m. in. Elvira, ale to co jej pomaga, to
      poczucie humoru i duża wrażliwość emocjonalna. I może właśnie dzięki temu
      wychodzi zwycięsko z tej próby.
    • Gość: Miki Re: Moja matka woli kobiety IP: *.net-serwis.pl 19.05.04, 23:02
      Hiszpańskie kino ostatnio dobrze prosperuje, czego przykładem jest właśnie
      film "Moja matka woli kobiety". Porusza on co prawda ważny problem, ale
      reżyserki podały go w sposób wręcz rewelacyjny. Jest tu dużo śmiechu, ale to
      nie jest film lekki, łatwy i przyjemny. Inteligenci znajdą w nim wiele dla
      siebie.
    • Gość: Mini Dobre kino IP: *.net-serwis.pl 19.05.04, 23:03
      Hiszpańskie kino ostatnio dobrze prosperuje, czego przykładem jest właśnie
      film "Moja matka woli kobiety". Porusza on co prawda ważny problem, ale
      reżyserki podały go w sposób wręcz rewelacyjny. Jest tu dużo śmiechu, ale to
      nie jest film lekki, łatwy i przyjemny. Inteligenci znajdą w nim wiele dla
      siebie.
      • Gość: o. Bogacze i ich problemy dla psychoanalitka ! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.05.04, 12:44
        Ten Pedro pokazl jak robi sie kino dla b... , i teraz koledzy z jego kraju
        robiom to samo.
        Zaczyna sie prawidlowo , by zamienic sie w papke dla mas , nawet w Hiszpanii
        film ocenia sie 2.5 / 5 .
    • Gość: HS Julka, zwracaj forse! IP: 213.122.215.* 23.05.04, 22:37
      A propos nie hiszpanskiego filmu, tylko tematu.
      Jak przeczytalam wlasnie w londynskim Timesie, Julia Wolkowa z rosyjskiego
      duetu Tatu oglosila, ze jest w ciazy ze swym chlopakiem, z ktorym chodzi od
      paru lat...
      A teraz w sprawie filmu. Jak dobrze, ze wyswietlaja go w Polsce, gdzie wciaz
      jeszcze za malo ludzi rozumie, ze milosc to milosc i liczy sie nie to z kim
      idziemy do lozka, tylko JAKOSC naszej milosci, umiejetnosc dawania i brania.
      Mysle, ze Bog przyglada sie temu JAK kochamy, a nie KOGO.
    • Gość: zen zly opis filmu!! IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 24.05.04, 17:18
      Chyba sie komus cos pokrecilo. Czy jedna z bohaterek ma na imie Sofia czy tez
      ten film dzieje sie w Sofii. Ostatnie zdanie jest bezsensowne!!
    • Gość: Jacek Re: Moja matka woli kobiety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 23:22
      film śmieszny, błyskotliwe dialogi, orginalna fabuła..chociaż opowiada o
      miłości czyli o powszechnym, mało 'wyszukanym' temacie, nie jest to miłość
      zwyczajna - przynajmniej ta matki. jest to miłość homo, która zdaje się być
      prawdziwa i dojrzała..ponadto autorki chyba staraja sie nas przekonac ,ze nie
      zawsze trzeba liczyc sie z konwenansami spolecznymi, wazniejsze jest zeby
      zawsze pozostawac soba..polecam
    • Gość: Madża Re: Moja matka woli kobiety IP: *.kolornet.pl / *.crowley.pl 25.05.04, 20:01
      Film pozytywnie mnie zaskoczyl. napoczatku jak sie zaczal to sobie pomyslalam:
      co ja tu robie??! ale pozniej byla jazda:D wszystkim polecam go! mozna sie
      posmiac:) Odrazu widac roznice ze to nie amerykanskie gowno:)
      • Gość: czekajaca Re: Moja matka woli kobiety IP: *.ydp.com.pl 28.05.04, 08:51
        Wszystko mowi mi ze film jest świetny, niech tylko ktos mi powie dlaczego mozna
        go zobaczyc tylko w Wawie..... jak jest oficjalne premiera to data dotyczy
        glownie Wawy, pozostale miasta czekaja tydzien 2 lub 3 albo ostatecznie w ogole
        sie nie doczekaja.... drazni mnie to okropnie.... czekam na Trojmieska
        premiere....
        • Gość: aga Re: Moja matka woli kobiety IP: *.warszawa.tktelekom.pl 29.05.04, 16:44
          Informuję, że film jest już w Łodzi, nie wiem od kiedy, dzisiaj się wybieram
          skuszona waszymi opiniami.
    • Gość: brejn Re: Moja matka woli kobiety IP: *.welnowiec.net / *.welnowiec.net 15.07.04, 19:37
      szybko, szybko bo znowu nie zdążę na początek filmu...:)
      • Gość: artur PP IP: *.mt.pl 16.07.04, 10:25
        Wielce postępowe dzieło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka