Dodaj do ulubionych

Banda fajtłapów

17.06.04, 19:45
jakoś nie mogę się przekonać do Hanksa. w kilku rolach świetny, w wielu
innych poprostu nudny (złap mnie jeśli potrafisz), w niektórych fatalny (film
Spielberga sprzed 2 lat nie pamiętam tytułu). cos ostatnio chyba w dołku
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Myslalem, ze to o politykach. IP: 206.166.29.* 17.06.04, 21:44
      • Gość: ja Re: Myslalem, ze to o politykach. IP: *.core.lanet.net.pl 18.06.04, 01:33
        Ja tę recenzję zrozumiałem tak:
        Film jest do bani, ale zrobili go bracia Cohen.
        A nawet gówno braci Cohen jest godne zachwytu,
        więc mimo że film jest do bani to tego nie napisze,
        ale dorobię teorię na podstawie artykułów znalezionych
        w necie. Film mi się podobał, mimo że jest prymitywny
        i do bani ale nie wypada mi o tym napisać wprost.

Czy GW nie może zatrudnić do recenzowania filmów
        kogoś, kto miałby chociaż maturę?
    • Gość: Tomcio Madrygał? ;-)) IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 18.06.04, 12:45
      Oj panie Jacku, madrygal nie jest lekka i blaha forma. W czasach swietnosci
      gatunku (Monteverdi, Marenzio) madrygal przyjal bardzo powaznie rozbudowane
      formy, z bardzo skomplikowana (i symboliczna) harmonika. Utwory byly nawet
      szescioglosowe!
      Nie uzywajmy terminow bez ich znajomosci.
      pozdrawiam
      • Gość: riru Re: Madrygał? ;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 13:57
        |Tak, pan Szczerba nie przestaje mnie zdziwiac. Ostatnio najwyrazniej przyswoil
        sobie kilka terminow zwiazanych z muzyka klasyczna (allegro, adagio, madrygal).
        Gdybyz to mialo jakikolwiek zwiazek z recenzowaniem filmow...
      • Gość: tom Re: Madrygał? ;-)) IP: 81.219.144.* 20.06.04, 11:32
        najmocniej przepraszam , ale tzw. pan Jacek zazwyczaj nie wie o czym pisze
    • Gość: Mickey Re: Banda fajt3apów IP: *.dz.com.pl / *.dz.com.pl 18.06.04, 14:44
      Z opisu to wyglŕda na bli´´szy lub dalszy w wiernoĘci (to b´dzie mo´´na
      powiedzieç po obejrzeniu filmu:-)) sequel cudownej angielskiej komedii ?Szajka
      z Lawendowego Wzgórza"(film jest tak stary, ´´e mam nadziej´, ´´e skleroza nie
      pozwoli?a mi pomyliç tytu?u). Nie wiem w tym uk?adzie, czy nale´´y chwaliç braci
      Coen czy twórców orygina?u ;-))
      • Gość: Nemo Re: Banda fajt3apów IP: *.ksk.net.pl 19.06.04, 13:10
        owszem tytuł pomyliłeś - z opisu i tytułu wynika że jest to nie sequel lecz
        remake filmu "Ladykillers" z lat pięćdziesiątych ( w tej chwili nie pomne
        polskieg tytułu). Natomiast "szajka z Lawendowego Wzgorza" ( Lavender Hill mob)
        to zupełnie inny film, za pewne pomyliło ci sie bo w obu filma główną rolę grał
        Alec Guiness
    • Gość: Hary Re: Banda fajtłapów IP: *.pol / *.pol-net.com.pl 18.06.04, 16:51
      Już żadna dyskusja nie może być bardziej pocieszna niż swego czasu
      przeprowadzony i nagrany dyskurs między Michnikiem a Rywinem :-))))))))))))
    • Gość: Helena Recenzent nie wiedzial? IP: *.in-addr.btopenworld.com 18.06.04, 18:03
      Recenzent nie wiedzial, ze jest to przerobka klasycznej angielskiej komedii
      filmowej z konca lat 50-tych albo poczatku 60-tych z serii t.zw. Ealing
      comedies, bardzo poopularnej w Polsce pod tytulem "Jak zabic starsza pania".
      • Gość: Meira um Undra Re:Skilur eftir bónhúđ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 23:01
        Nú eru umhverfismál ofarlega á baugi hjá mörgum fyrirtćkjum. Međ aukinni
        umhverfisvitund leita menn leiđa til ađ minnka áhrif frá starfsemi fyrirtćkja
        sinni á umhverfiđ. Ţví losa menn sig viđ mengandi efni sem eru skađleg bćđi
        heilsu manna og náttúrunni. Ţađ er ţví fagnađarefni ađ komin eru á markađinn
        mjög áhrifamikil hreinsiefni, sem eru óskađleg mönnum. Efnin eru 100% vistvćn
        og standast kröfur OECD um hratt niđurbrot í náttúrunni. Hreinsiefnin má nota
        til dćmis í sjávarútvegi, fiskvinnslu og matvćlaframleiđslu almennt.
    • Gość: jacekocean wielbie braci Coen IP: *.hns.aptalaska.net 18.06.04, 23:37
      uwazam ze braciszkowie robia znakomite filmy .niezwykle oryginalne pozucie
      humoru .kazdy ich film to uczta kinomana .
    • Gość: mad Re: Banda fajtłapów IP: 193.111.144.* 21.06.04, 09:36
      Hm ... mam wrazenie, ze bylem na zupelnie innym filmie ... byl niespojny, akcja
      bardzo szarpana, dowcip plaski jak nalesnik ..... najlepsza rola? waham sie
      miedzy starsza pania a kotem ... ogolnie kiepsciutki film aspirujacy do miana
      filmu dobrego .... zawiodlem sie. Szczerze nie polecam - raz wyszedlem z kina
      podczas projekci ... w piatek mialem ochote wyjsc po raz drugi. Zdecydowanie
      nie polecam ogladania filmu na DVD czy wideo - mozna go po prostu nie obejrzec.
    • Gość: Bufor Re: Banda fajtłapów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 09:39
      Kiepściutki ten filmik.Masa rzeczy które już kiedys były.Poza tym Hanks w
      komediach wypada blado.Jak dla mnie 3/10 szkoda czasu i pieniędzy...

pozdrawiam
    • Gość: Sepp Re: Banda fajtłapów IP: 213.17.170.* 21.06.04, 10:31
      Bzdura, kompletna porażka, do "jak zabić starszą panią" ma się jak piłkarsko
      reprezentacja Liechtensteinu do Francji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka