Dodaj do ulubionych

Prometeusz ****

20.07.12, 10:22
Idźcie i oglądajcie. Amen.
fantastyka.eu/recenzje/88-film/135-prometeusz
Obserwuj wątek
    • matio.k Prometeusz **** 22.07.12, 16:25
      Oglądałem. Warto, choć dziur logicznych jest tutaj cała masa, to przełknąłem je i uległem magii kina. Calą opinię zawarłem tutaj: www.justlife.com.pl/2012/07/prometeusz-recenzja.html
      • macko_82 Re: Prometeusz **** 02.08.12, 14:01
        matio.k napisał:

> Oglądałem. Warto, choć dziur logicznych jest tutaj cała masa
        Nie ma tam błędów. Poszukaj po sieci, wszystkie błędy były wyjaśniane przez fanów Scotta.
        A tak po za tym to mnie się film średnio podobał. Ani 3d mnie nie zachwyciło (zresztą... nigdy nie zachwycało), ani klimat. Nie tego się spodziewałem. Za bardzo podszedłem do filmu z nastawieniem, że będzie to horror i, że zobaczę coś nowego od Gigera. Oczywiście nic się nie sprawdziło. Film był łatwą i prostą bajeczką. Gwiazdki gwiazdkami, ale z innej puli - więcej jak 7.5/10 bym nie dał. 6.5/10 daję z pełną satysfakcją co do zgodności z moimi odczuciami (bo jak wiadomo - recenzja to subiektywna analiza i ocena dzieła artystycznego).
        Pozdrawiam.
    • brat_kumoter Prometeusz **** 26.07.12, 15:21
      a ja się czasami nudziłem. I to jest dal mnie wielkie rozczarowanie bo uwielbiam kino SF a R. Scotta szczególnie - ech pamiętam pierwszego Obcego w kinie - masakra. Super hiper wybajerzony TV to nie to samo. No ale do ad remu - niektóre ujęcia, sceny tak jakby żywcem skopiowane. Podobno (wg. mądrych krytyków) to tak gra z widzem że to niby prztyczek w nos dla tych co oczekują że reżyserzy mają ambicje zbawiania świata. Być może, dla mnie to były przewidywalne momenty i wtedy mi było smutno :( Graficznie piękny ale jakieś skróty myślowe były i z logiką deko na bakier. No ale polecam a jakże. A kapitan Janek rewelacja PUA master :)
    • marac Felis na Prometeuszu? 29.07.12, 14:08
      Bosz... Jak można było Felisa wysłać? TAKI film naprawdę zasługiwał chyba na porządną recenzję. 4 gwiazdki to mu chyba na kostce wypadły, jak się obudził po seansie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka