Dodaj do ulubionych

Film godny polecenia

13.09.12, 12:26
Słuchajcie jaki byście teraz polecili film wart obejrzenia -chcieliśmy iść z żonką:) ale za bardzo nie wiemy na co się zdecydować:) zastanawiamy się nad tymi:
Ted
Zakochani w Rzymie
Pamięć absolutna

Ted zapowiada się fajnie tylko czy naprawdę tak jest ? Oglądał ktoś?
Obserwuj wątek
    • mezopotan Re: Film godny polecenia 13.09.12, 21:45
      Jeśli lubicie bezpruderyjny Humor - polecam Teda
      Jeśli nie straszne Wam Sci-Fi - Pamięć absolutna
      Zakochanych w Rzymie niestety nie widziałem więc nie mogę się wypowiadać:)
      • krzywy102 Re: Film godny polecenia 14.09.12, 15:41
        mezopotan napisał(a):

> Jeśli lubicie bezpruderyjny Humor - polecam Teda

A Ted jest w całości śmieszny? Tzn na spotach reklamowych wygląda super, pytanie czy wybrali tylko najciekawsze momenty i je zaprezentowali i to koniec atrakcji, czy faktycznie całość jest śmieszna??
        Popytam jeszcze wśród znajomych czy ktoś oglądał Teda
        Odnośnie Prometeusza to słyszałem, że jednak nie jest taki dobry na jaki się zapowiadał:)

• Gość: Jojo Re: Film godny polecenia IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.12, 16:01
          amerykanska sieczka bez humoru i smaku...no chyba ze do ludzi z amputowanym rozumem
          • nchyb Re: Film godny polecenia 14.09.12, 18:56
            na pewno Ted nie jest dla miłośników Kieślowskiego i Zanussiego razem wziętych,
            na pewno wyższych lotów, niż niejedna amerykańska komedia z kloacznym humorem typu americanpie itp...

człowiek bez amputowanego rozumu potrafi dostrzec humor w tym w filmie i potrafi dostrzec brak smaku w niektórych momentach... dostrzeże również odniesienia do innych filmów...

trochę o swoich odczuciach po filmie napisałam tu:
            forum.gazeta.pl/forum/w,15,138792431,138792431,Ted.html
            widziałam wszystkie trzy filmy wspomniane przez autora wątku, prywatnie wybrałabym Zakochanych w Rzymie, mimo że za Allenem nie przepadam i ten film nie jest dla mnie jego szczytowym osiągnięciem. Ted dla miłośników głupawego amerykańskiego humoru, kpienia z wszystkiego co bywa drogie sercom wielu. Co do Pamięci, mimo wszystko, mimo nie najwyższych lotów gry aktorskiej - Arnie bardziej do mnie w tym filmie przemawiał, chociaż Farell miał towarzystwo atrakcyjniejszych pań... ;-)
            • nchyb Re: Film godny polecenia 14.09.12, 19:00
              przepraszam mojego przedmówcę - Jojo, chyba faktycznie mi mózg amputowali ;-)
              Teraz zauważyłam, ze odpisywał nie o Tedzie, a najprawdopodobniej o Prometeuszu. Tu w pełni popieram jego zdanie. Wychowałam się he he na Obcym (od 1 części), Gatunku, Predatorze i całej reszcie, ale Prometeusz to jednak nie to...

Jeżeli to zaś słowa Jojo o Tedzie, no cóż, niezależnie od rozległości lobotomii - de gustibus ... etc...
              • Gość: Jojo Re: Film godny polecenia IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.12, 21:25
                De gustibus non est disputandum....czasem trzeba zeby nie zwariowac bo wszyscy zostaniemy czlonkami rodziny Guy
            • margo1985 Re: Film godny polecenia 19.09.12, 08:54
              Zwiastun Ted miał fajny :) pewnie go obejrzę :)
      • margo1985 Re: Film godny polecenia 19.09.12, 08:55
        pamięć absolutna bardzo mi się podobała - polecam tak samo :)
    • Gość: miła Re: Film godny polecenia IP: *.31.114.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.09.12, 20:01
      Z tych trzech wymienionych filmów, polecam "Miłość w Rzymie. Byłam, widziałam, warto go zobaczyć. Chyba warto wybrać się też na nowy film z Meryl Streep "Dwoje do poprawki". Jeszcze nie byłam, więc nie mogę powiedzieć nic na jego temat, ale bardzo chcę go zobaczyć.
      • nchyb Re: Film godny polecenia 15.09.12, 07:36
        Dwoje do poprawki warte uwagi. Tak przy okazji, ciekawe czemu w tłumaczeniu znowu zmieniają tytuł.
        tu o samym filmie dwa zdania napisałam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,15,138907978,138907978,Dwoje_do_poprawki_.html
        nawet jeżeli komuś treściowo nie podejdzie (podejrzewam, ze facetom podobnym mentalnie do głównego bohatera - ciekawe czy recenzent M też taki jest), to nawet dla samej gry aktorskiej głónej pary warto!
    • Gość: młoda Re: Film godny polecenia IP: *.30.13.183.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.09.12, 12:05
      Jest już grany w naszych kinach film "W drodze", czy może już go ktoś widział i może coś podpowiedzieć?
      • margo1985 Re: Film godny polecenia 19.09.12, 08:53
        W ogóle tego filmu nie widziałam, choć myślałam, że mi się uda jak wejdzie do kin. A Tobie już się udało? teraz z premier to whisky dla aniołów będzie, ale kiedy dokładnie ktoś może wie? Tak jak i ten "w drodze"?
        • Gość: młoda Re: Film godny polecenia IP: *.181.129.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.09.12, 09:35
          "W drodze" jeszcze nie widziałam, ale wcześniej czy póżniej się wybiorę.
        • smutnakobieta7 Re: Film godny polecenia 23.09.12, 20:13
          Na filmie TED zasnęłam..a to whisky warte jest , żeby wstać z krzesła i iść na nie?
          margo1985 napisała:

> W ogóle tego filmu nie widziałam, choć myślałam, że mi się uda jak wejdzie do k
          > in. A Tobie już się udało? teraz z premier to whisky dla aniołów będzie, ale kiedy d
          > okładnie ktoś może wie? Tak jak i ten "w drodze"?
        • lizabeta6 Re: Film godny polecenia 26.09.12, 20:32
          Był już w Kinotece w Warszawie 2 dni temu. Zalew ludzi przyszedł na seans. Mnie się poszczęściło, bo wujek kupił mi bilety. A Ty byłaś? Mnie tam się podobała ta komedia. I muzyka w starych klimatach.

margo1985 napisała:

> W ogóle tego filmu nie widziałam, choć myślałam, że mi się uda jak wejdzie do k
          > in. A Tobie już się udało? teraz z premier to whisky dla aniołów będzie, ale kiedy d
          > okładnie ktoś może wie? Tak jak i ten "w drodze"?
    • pocz-wara887 Re: Film godny polecenia 19.09.12, 09:31
      Ja byłem na Tedzie i mogę go Ci polecić. Kapitalna komedia. Uśmiałem się jak nigdy. Są czasami sceny, w których nie wiadomo o kogo chodzi,bo są podane nazwiska osób znanych tylko w USA, ale to nie odgrywa, aż tak wielkiej roli. Więc jeśli chcecie się z żoną naprawdę pośmiać to idźcie na Teda :)
      • Gość: jagoda Re: Film godny polecenia IP: *.ennet.pl 05.11.12, 17:37
        nie wiem z czego Ty się na tym Tedzie śmiałeś, bo ja po 5 min wiedziałam, że co najlepsze obejrzałam już w zwiastunach, nuda i tyle. Chyba bym musiała nie wiem jak się zjarać, żeby się uśmiać jak TY.

Ja Teda nie polecam, Las Vegas Parano już jest lepsze, oczywiście nie na "trzeźwo"
    • lizabeta6 Re: Film godny polecenia 23.09.12, 16:28
      te, które wymieniłeś są bardzo fajne - fabuła wciąga.
      > Słuchajcie jaki byście teraz polecili film wart obejrzenia -chcieliśmy iść z żo
      > nką:) ale za bardzo nie wiemy na co się zdecydować:) zastanawiamy się nad tymi:
      >
      > Ted
      > Zakochani w Rzymie
      > Pamięć absolutna

> Ted zapowiada się fajnie tylko czy naprawdę tak jest ? Oglądał ktoś?
      bardzo lubię horrory "Psychoza"
      komedie.. whisky dla aniołów, Johnny English 1
      i seriale.. The MisFits

A jak mi się coś jeszcze przypomni, dam znać ;)
      • samiecalfazero Re: Film godny polecenia 23.09.12, 17:51
        > > Ted zapowiada się fajnie tylko czy naprawdę tak jest ? Oglądał ktoś?
        > bardzo lubię horrory "Psychoza"
        > komedie.. whis
        > ky dla aniołów
        , Johnny English
        > 1

> i seriale.. The MisFits
        >
        > A jak mi się coś jeszcze przypomni, dam znać ;)

Nic nie mów o Tedzie... dajcie spokój, żeby dorośli faceci lubili fimy z Misiami? ;/ fuuu
        za to pozostałe ok, psychoza starsza a whisky dla aniołów jest taką komedią do popijania whisky z kumplami na wieczorze kawalerskim
        • mariuszgr4 Re: Film godny polecenia 23.09.12, 21:17
          Zdecydowanie "Jesteś Bogiem".
          Więcej na moim blogu: blognroll.blox.pl/html
      • professionalteaching Re: Film godny polecenia 26.09.12, 22:20
        teraz bardziej liczy się publika ;p bo ona ocenia. Zresztą Whisky dla aniołów puścili w Kinotece w Warszawie. Dużo tam było ludzi, więc pewnie wszyscy zadowoleni, że zobaczyli tą komedię brytyjską przedpremierowo.
    • kinomikro Re: Film godny polecenia 26.09.12, 12:31
      Polecamy "Wiedźmę Wojny" - świetne, ambitne kino!
      kinomikro.pl/filmy.php?d=li&idw=b6d782726fc118&okres=1&show=1
      • ninusgaj Re: Film godny polecenia 03.10.12, 15:26
        Zdecydowaniem "Jestem Bogiem"
        • kinoman1500 Re: Film godny polecenia 19.11.12, 09:08
          oblawa - dobre meskie kino, a i Twojej kobiecie tez sie spodoba, moja byla zachwyconana, mimo ze nie bylo romantycznych scen;)
    • kuczkaka Re: Film godny polecenia 19.11.12, 08:55
      Taniec Delhi, w ramach festiwalu Sputnik! (Film Wyrypajewa z udziałem Gruszki)
      • holden_caulfield Re: Film godny polecenia 21.11.12, 15:41
        Obława, Pokłosie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka