Dodaj do ulubionych

Nowości kinowe 2014

23.12.13, 21:54
Nowy Rok - nowe filmy. Co waszym zdaniem dobrze zapowiada się po Nowym Roku? Na co najbardziej czekacie? Chyba najgłośniej jest o "Nimfomance"...
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 25.12.13, 19:05
      Bzdury plecisz o jakies "Nimfomance" rok czeka nas ciekawy,przykladowo:
      www.youtube.com/watch?v=NIbyQQ9uCm0
      www.youtube.com/watch?v=DQBvEcQMU9M
      www.youtube.com/watch?v=8RS_F-A0oCs
      www.youtube.com/watch?v=h4gctyh7ERI
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:42
        Moge prypuszczać, że nie zawsze wszystkich krytykujesz za odmienne zdanie niż Twoje, prawda? Czasami zdaryło Ci się empatycznie zareagować na zdanie innych co wywowałło usmiech i zrozumienie w Twoim rozmówcy?
    • panna-pytalska Re: Nowości kinowe 2014 28.12.13, 11:41
      Ja najbardziej czekam chyba na nowe Sin City i 300, oprócz tego już w styczniu Wilk z Wall Street. :D A z polskich ciekawie zapowiadają się Facet (nie)potrzebny od zaraz i Pod Mocnym Aniołem.
      • balantines Re: Nowości kinowe 2014 28.12.13, 17:51
        Sin City dobrze wspominam, 300 również. A komedie romantyczne, to raczej nie w moim stylu. Polskie kino jakoś do mnie słabo trafia.
      • iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 03.01.14, 12:46
        Dzisiaj premiera Wilka z Wall Street :) to będzie strzał w dziesiątkę.
        Facet (nie)potrzebny od zaraz - ciekawe czy faktycznie wyjdzie coś z tego fajnego czy będzie jak zawsze, bo pomysł na film jest dobry.
        • patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 04.01.14, 22:16
          iskra66 napisała:

> Dzisiaj premiera Wilka z Wall Street :) to będzie strzał w dziesiątkę.
          > Facet (nie)potrzebny od zaraz - ciekawe czy faktycznie wyjdzie coś z tego fajne
          > go czy będzie jak zawsze, bo pomysł na film jest dobry.

Ja właśnie wróciłam z Wilka z Wall Street i nie czuję się zachwycona. Film może i dobry, ale troszkę za długi, męczył mnie już w pewnym momencie.
          Słyszałam o tym Facecie niepotrzebnym, jakoś głośno się o nim robi, ale z tego co czytałam wywiad z reżyserką to może być dobry film :)
          • balantines Re: Nowości kinowe 2014 05.01.14, 10:46
            A ja powiem, że Wilk z Wall Street jak najbardziej! Scorsese i DiCaprio znowu mnie nie zawiedli.
            Ten facet niepotrzebny trochę brzmi jak jakaś komedia dla samotnych feministek...
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:43
        Warto twardo stąpać po ziemi i pamiętać, że filmy to tylko iluzja? Nasze życie ma wiele innych wspaniałych , realnych rzeczy na któe warto czekać i które warto przeżywać.
    • papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 02.01.14, 21:54
      Ja chetnie zobacze "Pod mocnym Aniolem" z Wieckiewiczem. Jakos w styczniu ma teraz byc.
    • zwiastun.tv Re: Nowości kinowe 2014 06.01.14, 11:28
      Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street.

• iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 08.01.14, 10:51
        zwiastun.tv napisał(a):

> Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street.
        >

I jest fajny ! Wczoraj widziałam i na prawdę film jest dobry :)

balantines - to zależy jak kto na ten film patrzy. Interpretować można różnie ale znając polską mentalność to będzie film na smutno ...
        • aneta-1989 Re: Nowości kinowe 2014 09.01.14, 19:54
          Wkręceni od jutra w kinach
        • aka10 Re: Nowości kinowe 2014 12.01.14, 21:43
          iskra66 napisała:

>
          > I jest fajny ! Wczoraj widziałam i na prawdę film jest dobry :)
          >
          Ogladalam dzis; uwazam, ze nieco przereklamowany, niektore sceny za dlugie. DiCaprio bardzo dobry w swojej roli.
        • balantines Re: Nowości kinowe 2014 12.01.14, 23:40
          A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na walentynki?
          "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo przypadła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego typu ról.
          • papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 14.01.14, 11:09
            balantines napisał(a):

> A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na walentynki
            > ?
            > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo przypad
            > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego typu ról
            > .
            Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze
            • szczawnicka Re: Nowości kinowe 2014 15.01.14, 11:34
              papryczka9 napisał(a):

> balantines napisał(a):
              >
              > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na wale
              > ntynki
              > > ?
              > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo p
              > rzypad
              > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego ty
              > pu ról
              > > .
              > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze

Pod mocnym ma sąlbe recnejze, ale ksiażka super ;)
              Walentynki w kinie fajna opcja,a le trzeba wcześniej odebrać bilety bo jest ciasno.
              Czytałam o tym filmie - podoba mi się stylizacja Malaszyńskiego i Stuhra :D
              • papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 21:59

> Pod mocnym ma sąlbe recnejze, ale ksiażka super ;)
                > Walentynki w kinie fajna opcja,a le trzeba wcześniej odebrać bilety bo jest cia
                > sno.
                > Czytałam o tym filmie - podoba mi się stylizacja Malaszyńskiego i Stuhra :D
                nie zalamuj mnie, tak czekalam na tego Aniola:(
                a co do Faceta... to jestem ciekawa roli Malaszynskiego, zapowiada sie bardzo intrygujaco:)
            • maciekww Re: Nowości kinowe 2014 20.01.14, 10:06
              papryczka9 napisał(a):

> balantines napisał(a):
              >
              > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się na wale
              > ntynki
              > > ?
              > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i bardzo p
              > rzypad
              > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do tego ty
              > pu ról
              > > .
              > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze
              Pod Mocnym Aniołem - Dobra opcja na walentynki :DD YHm.. ;)
              • papryczka9 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:06
                maciekww napisał(a):

> papryczka9 napisał(a):
                >
                > > balantines napisał(a):
                > >
                > > > A piszą, że ten "Facet..." to komedia romantyczna. Wybieracie się n
                > a wale
                > > ntynki
                > > > ?
                > > > "Pod mocnym aniołem" czekam na seanse, pamiętam książkę Pilcha i ba
                > rdzo p
                > > rzypad
                > > > ła mi do gustu. A Więckiewicz jest, że tak to ujmę - stworzony do t
                > ego ty
                > > pu ról
                > > > .
                > > Mysle, ze to dobra opcja na walentynki:) chetnie zobacze
                > Pod Mocnym Aniołem - Dobra opcja na walentynki :DD YHm.. ;)
                hha, chodzilo mi oczywiscie o film Facet nie potrzebny od zaraz:) A Pod mocnym aniolem widzialam- sredni film:)
                • patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 06.02.14, 21:13
                  Mi odradzano "pod mocnym aniołem", także planowałam pójść, ale jednak sobie odpuściłam :P
      • maciekww Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 11:22
        Zapowiadał zapowiadał i wygarał Globa OO :) zwiastun.tv napisał(a):

> Bardzo fajnie zapowiada się Wilk z Wall Street.
        >
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:45
        Wielu ma sobie chęć parcia za pieniądzem i szczycenia się nim prawda? Wielu z nas ma w sobie część ze snoba który budzi emocje na sam widok ramówki Wilka z Wall street
    • szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 09.01.14, 21:11
      pierwszy kicz juz jest:
      www.youtube.com/watch?v=1oPRXf9LxRU
    • maciekww Re: Nowości kinowe 2014 17.01.14, 11:21
      Po globach i nominacjach do oscarow wszystko się zmieniło ... :)
    • martusia277 Re: Nowości kinowe 2014 23.01.14, 13:54
      ja chyba pójdę na "nimfomankę", bo kilku znajomych mi polecało
      • patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 31.01.14, 01:55
        martusia277 napisał(a):

> ja chyba pójdę na "nimfomankę", bo kilku znajomych mi polecało
        A ja właśnie słyszałam zupełnie odwrotne opinie. Podobno "żenada i strata czasu" :/
        • kol.3 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 14:10
          Byłam dzisiaj na "Nimfomance". Szajs z niepotrzebnie dorobioną ideologią. Wszystko wtórne, łącznie z formułą spowiedzi z życia. Szokować to film może najwyżej 15-latki.
          • szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 18:26
            Widzial ktos dobry film tego pana ?
            www.filmweb.pl/person/Lars.Von.Trier#
            to taki kolejny produkt szwecki jak kiedys ten pan:
            www.filmweb.pl/person/Ingmar.Bergman
            Wszyscy tzw" krytycy" zachwyceni a publicznosc z kina daje dyla po 15 minutach a najgorsze jest to zeby nie trzymac z moda,w towarzystwie, tez chwala te intelektualne bzdury filmowe.
            • kol.3 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:01
              Po pierwsze szwedzki. Po drugie panowie są nieporównywalni. Bergman nie jest dla każdego, jest ciężki, ale autentyczny. Natomiast von Trier to tandeciarz.
              • szwampuch58 Re: Nowości kinowe 2014 02.02.14, 21:08
                Szwed czy Wiking nie wazne,obu "biegunek" intelektualnych (tych autetycznych czy tandetnych )nie da sie wytrzymac w kinie
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:46
        Jan Paweł II powiedział kiedyś....warto się przyjrzeć swoim cieniom, bóg je widzi, a My czesto niestety nie... miał rację?
    • patrynia10 Facet niepotrzebny od zaraz 15.02.14, 16:41
      Wczoraj byłam na "Facet niepotrzebny od zaraz" i całe szczęście się nie zawiodłam :)
      Naprawdę fajny film. Przyjemnie się ogląda i jest o czym pomyśleć, po wyjściu z seansu.
      • m.t.krakow Re: Facet niepotrzebny od zaraz 05.03.14, 11:48
        Wielu szcześliwych ludzi, cieszących się swoim życiem mówi, że zawdzięcza to ciągłej inspiracji... Czasami wzbudzanej przez filmy, ksiązki... czasami przez sytuacje życiowe. jest to kluczem do szczescia
    • iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 13:42
      Ja wybieram się teraz na "Masz Talent" film o laureacie brytyjskiego talent show. Dzięki wygranej w programie ze zwykłego człowieka zmienił się w wielką sławę. Zapowiada się nieźle ja lubię takie historie ze szczęśliwym zakończeniem :)
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:49
        Przypomina mi to historie Michaela Jordana, Henrego Forda i wielu innych którzy przeszli drogę z samego dołu na sam szczyt...
    • elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 14:48
      Polecam Masz talent - kto lubi optymistyczne biograficzne filmy i angielski humor (a także i włoski), i wierzy w silę sprawczą marzeń - ten na pewno się nie zawiedzie. A kto nie wierzy to tym bardziej, bo takie filmy dają nadzieję w "gorszych" momentach w życiu.
      • panna-pytalska Re: Nowości kinowe 2014 21.02.14, 18:05
        Widziałam zwiastun i film faktycznie zapowiada się bardzo pozytywnie i dość wzruszająco. :) Wybiorę się do kina w najbliższym czasie.
        • e-lizka29 Re: Nowości kinowe 2014 25.02.14, 16:15
          Oj jest, miałam okazję przekonać się o tym w Sobotę :) Wyszłam z wielkim uśmiechem na twarzy i jeszcze większą motywacją do działania :D
      • kol.3 Re: tajemnica Filomeny - świetna 21.02.14, 18:17
        Byłam, znakomity film, świetnie grany. Filomena - nieskomplikowana starsza pani, zaczytująca się w romansach, religijna z potrzeby serca, dobra - przeżyła w młodości dramat. Jako nastolatka w ciąży wyrzucona z domu trafiła do zakonu gdzie urodziła syna, odharowała w zakonie przez 2 lata koszty porodu. Zakonnice wbrew jej woli oddały dziecko do adopcji bogatym Amerykanom. 50 lat później Filomena postanawia odnaleźć syna, co nie jest łatwe. Towarzyszy jej w tym zgorzkniały i cyniczny, pozbawiony złudzeń dziennikarz, który ma opisać historię "z życia"
        Najbardziej interesująca jest konfrontacja obu tych postaci, zmiany jakim podlegają.
        Aktorstwo - absolutne mistrzostwo świata. Warto choćby dla J. Dench.
        • sto100 Re: tajemnica Filomeny - świetna 23.02.14, 19:50
          i mnie się podobał. Nie ma banału ani taniej tkliwości. Gra obydwu aktorów świetna, kontrastowość postaci, tło zrodziło ciekawa opowieść. Lubię gdy film opowiada, jak dobra literatura piękna.
      • iskra66 Re: Nowości kinowe 2014 24.02.14, 10:57
        Zgadzam się film daje mnóstwo wiary w siebie. Bardzo lekki, humorystyczny, jednym słowem przyjemnie się ogląda.
        • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:53
          i przyjemnie sie na bzyka w ostatnim rzędzie:)
      • m.t.krakow Re: Nowości kinowe 2014 05.03.14, 11:52
        rowniez polecam. Kto nie wierzy rowniez polecam. Kto ma 150 kg rowniez polecam... kto jest brydki i glupi rownie zpolecam, kto dalej uzywa nocnika rowniez polecam, kto ma problem w odroznieniu kuupy od czekolady rowniez polecam, kto kaca zapija wóda rowniez polecam, kto na pierwsza randke przychodzi smierdzacy i brudny rowniez polecam, kto nie myje zebow i wali mu ze skarpetek rowniez polecam...
    • maciekww Re: Nowości kinowe 2014 24.03.14, 15:53
      Nimfomanka już jest na torrentach ?
    • krystynagaszczyk Re: Nowości kinowe 2014 12.08.14, 10:18
      Niedługo wchodzą do kin Niezniszczalni 3! Już nie mogę się doczekać, bardzo lubię takie kino akcji :)
    • sanctus82 Re: Nowości kinowe 2014 09.09.14, 13:46
      Oglądałem niezniszczalnych 3 :D Bardzo ładna bajka, komedia i film akcji. Miło przypomnieć sobie "stare twarze"

lifewalker.eu/niezniszczalni-3-geriatria-rzadzi/
    • betkowski63 Re: Nowości kinowe 2014 16.10.14, 14:25
      Polecacie film "Bogowie" ? Warto iść do kina ?
      • ryszard.65 Re: Nowości kinowe 2014 16.10.14, 14:40
        BARDZO WARTO ZOBACZYC TEN FILM, GORĄCO POLECAM
      • spellslinger Re: Nowości kinowe 2014 23.10.14, 12:31
        na mnie ten film nie zrobił wrażenia. z Polskich filmów lepiej zapowiada się "Dzień Dobry Kocham Cię"
        zwiastun www.youtube.com/watch?v=DD5Sn42KupI
    • elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 29.10.14, 16:19
      Ja wybieram się na film "Dzień dobry kocham cię" z moją ulubienicą z reklamy (Basią Kurdej- Szatan), ta dziewczyna zawsze poprawia mi humor.
      • ancekabance123 Re: Nowości kinowe 2014 30.10.14, 09:38
        tez jestem ciekawa tego filmu, tarilery zapowiadają się spoko - letni, lekki klimat na tempertaury za oknem jak w sam raz ;)
        • elwira22 Re: Nowości kinowe 2014 31.10.14, 15:11
          I tak powinno być (horrory dobre co najwyżej dziś) ale tak to tylko komedie poproszę. Co do Dzień dobry Kocham Cię to fajna fabuła, młodzi aktorzy - Aleksy Komorowski uśmiechem od razu przegania chmury, że aż się Basi zazdrości ;-)
          • ancekabance123 Re: Nowości kinowe 2014 03.11.14, 20:27
            no ten Aleksy to jest dopiero ciacho :O bedzie na czym w kinie okko zawiesic ;)
            • funkyworld Re: Nowości kinowe 2014 06.11.14, 15:37
              Mi się najbardziej podoba, że są nowe twarze w tym filmie, a nie ciągle tylko wyklepane gwiazdy :)
            • limonka-2 Re: Nowości kinowe 2014 11.11.14, 23:51
              ancekabance123 napisała:

> no ten Aleksy to jest dopiero ciacho :O bedzie na czym w kinie okko zawiesic ;)

Szkoda tylko, że to ciacho strasznie drewniane, podobnie jak ciacho dla gimbazy czyli Musiał.
          • rokicki1 Re: Nowości kinowe 2014 14.11.14, 11:25
            Bołądź fajnie zagrała, Basia Kurdej też lepiej niż się spodziewałem. Przynajmniej film nie był ciężki i niezrozumiały, jak to czasem (często nawet) bywa w polskim kinie. Akurat taki film, żeby dobrze spędzić wieczór i naprawdę się pośmiać, a nie tylko zastanawiać o co chodziło filmowcom.
      • patrynia10 Re: Nowości kinowe 2014 17.11.14, 14:18
        No ma w sobie coś bardzo pogodnego. Ogólnie fajna komedia na jesienną chandrę. Bardzo pozytywna! :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka