Dodaj do ulubionych

Down Of The Dead

14.09.04, 10:33
Wczoraj to oglądałem i trochę mnie film zawiódł. Tz. są momenty gdzie film
jest na prawde dobry ale generalnie wystawiam ocenę 4. jakie jest wasze
zdanie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ax Re: Down Of The Dead IP: *.chello.pl 14.09.04, 19:38
      oryginalny swit w reżyserii Romero absolutny klasyk ale remake to totalny
      szit... ... podłamka zombie szybsze niz w 28 dni później zero strachu
      beznadziejne dialogi wynudzłem się w kinie śmiertelnie to był dopiero horror..
      złota malina się należy temu " horrorowi"... zasluguje na 1-
      • Gość: jaija Re: Down Of The Dead IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.09.04, 00:12
        podtrzymuję zdanie ax. Dawn oryginalny - nigdy się chyba na żadnym filmie tak
        nie uśmiałam, trzeba było robić przerwę w oglądaniu. Po co jednak kręcić remaki
        tego, co dobre? Zazwyczaj kończy się kaszaną stulecia.
        • Gość: ax Re: Down Of The Dead IP: *.chello.pl 15.09.04, 11:23
          dobrze że wiesz co to dobry horror..chyba zacznę ściągać oryginał warto mieć w
          kolekcji :] teraz przerabiam Omeny :] pozdro
          • Gość: jaija do ax IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.09.04, 23:59
            Omeny? Dla mnie najlepsza 1, ale w książce Kołodyńskiego jest pochwała dla 2,
            jako dla filmu o szatańskiej sile bez nadmiernie nadprzyrodzonych efektów, za
            to z zamiarem zawładnięcia światem i przejęcia kontoli nad zasobami żywienia (w
            sumie na jedno wychodzi:)3 - ciekawe...ale chyba nie chcę obejrzeć po nudnej
            jednak i mało strasznej 2:) Pozdrawiam
            • Gość: ax do jaija IP: *.chello.pl 20.09.04, 18:48
              Omen 1 porażający, przerażajacy, ciary przechodzą, 2 część interesująca lekko
              sie rozczarowałem , ale 3 część w porządku przerażająca momentami lepsza niż 2.
              Omen 4 jakoś do tej pory nie moge się przemóc żeby obejrzeć. polecam stronę
              horror.com.pl
    • blackened1 Re: Down Of The Dead 17.09.04, 18:47
      fakt jest faktem, pierwszy film był najlepszy ;)
      • skynet_00 Re: Down Of The Dead 20.09.04, 22:11
        a mnie sie tam nawet remake podobał.
    • Gość: dominik666 wspaniały horror IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.04, 23:51
      chociaz orginał był niczego sobie,jednak oglądając go teraz (czarno biały!)
      można się zawieść.. (zombi wyglądają prymitywnie umalowane ćpuny)

Taaak od kilku lat nie oglądałem tak starannie wyreżyserowanego
      horrorku,zdjęcia lotnicze,atmosfera iście jak z filmu dokumentalnego,po prostu
      majstersztyk amerykańskiego kina grozy.

Można powiedzieć wszystko o amerykańskim kinie,że jest komercyjne,że płytkie że
      odgrzewane są pomysły z przed lat - ale prawda jest taka że kino SF i horror są
      domeną zarezerwowaną dla Hooywood.

Widziałem chyba z 20 filmów opartych na "orginale" Night of the living
      death,jednak ten jest hmmm no na pierwszym miejscu
      • Gość: jaija Re: wspaniały horror IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.09.04, 23:12
        a my mieliśmy na myśli pierwszy film pod tytułem "Dawn of the dead", choć
        film "Night of the living dead", czyli w ogóle pierwszy w kategorii "zombie
        jedzący ludzi", to po prostu majstersztyk. Ale Dawn, ten pierwszy Dawn też
        warto obejrzeć, świetna rozrywka.
        • pyot Re: wspaniały horror 23.09.04, 18:49
          Powiem tak.
          Wystarczy bym obejrzał film pierwsze pięc minut i juz wiem czy będzie się mi
          podobał czy nie.
          Dawno nie widziałem tak mocnego "wejścia" w jakiejkolwieg produkcji,poczętek
          jest naprawdę imponujący!
          Dalej bywa różnie ale generalnie obejrzałem do końca co już samo to świadczy że
          film dla mnie niezły...
          Pozdrawiam:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka