Gość: Magda IP: *.adsl.proxad.net 15.09.04, 21:16 Bardzo wzruszajacy film z niezapomniana sciezka dzwiekowa . Film ten,a takze CD z muzyka filmowa, zrobil ogromny sukces we Francji. Szkoda, ze tak malo mowi sie o nim w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A. Re: Pan od muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.04, 19:46 Film jest cudny,a muzyka jeszcze lepsza! Bravo Les Choristes! Odpowiedz Link Zgłoś
ceboolka Re: Pan od muzyki 13.10.04, 17:39 Film jest po prostu przepiękny - inaczej się tego nie da określić. Wzruszający, ujmujący, rozśmieszający - z cudowną muzyką (można trochę jej posłuchać na panodmuzyki.monolithplus.pl). Naprawdę warto go obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pan od muzyki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.04, 19:04 3 gwiazdki to zdecydowanie za malo chocairz kiedy sie nie spedilo dziecinstwa w francjui to mozna go do konca nie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Pręgi do Oskara ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 08:55 świetny film, bardzo wzruszający. O niebo lepszy od naszego kandytata, tej depreski 'Pręgi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maki Re: Pręgi do Oskara ???? IP: *.toya.net.pl 23.10.04, 00:34 Smędzisz jak mały Kazik przed poranną kupą... A niby czym to zmierzyłeś (aś) "o Niebo lepsze". Co to za palanciarska jednostka miary "o Niebo"? Oba są dobre i oba nie są bez wad, ale są kompletnie inne. Pojawiło się niezłe polskie kino, to wpierd.... mu!!! Frustrat(ka) i kompleksiarz(ra) z ciebie. Typowy produkt tego kraju. Żebyś miał(a) jeszcze cos do powiedzenia, ale "o Niebo"... No nie rozśmieszaj mnie Dzidziu(ś). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Favorro Re: Pręgi do Oskara ???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 02:10 I kto tu jest frustratem? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Pręgi do Oskara ???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 16:31 że niby ty masz cos do powiedzenia???? buahahaha... > Oba są > dobre i oba nie są bez wad, ale są kompletnie inne. ależ głęboka wypowiedź....nie rozśmieszaj mnie... sam jestes frustrat jesli bez powodu obrażasz ludzi. recenzent się znalazł.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: Pręgi do Oskara ???? IP: *.dclient.hispeed.ch 26.10.04, 19:55 Preg nie ogladalem, wiec nie wiem czy sa lepsze czy gorsze, ale film o panu od muzyki widzialem i naprawde nie wiem o co caly ten szum wokol niego. Jesli miala byc to bajka, to jest ok, sa dobrzy i zli i dobro zwycieza, ale chyba jednak nie o to chodzilo rezyserowi i niestety mu nie wyszlo. Wszystko wtorne, ujecia kamery, swiatlo, prowadzenie watkow i aktorow. Stowarzyszenie umarlych poetow bylo o niebo lepsze. Ale jest cos niedobrego w tym filmie. Sposob pokazania chlopcow, a zwlaszcza "solisty" od strony obrazu ma w sobie cos niebezpiecznie erotycznego, pomimo lzawych i mylacych uwag pana od muzyki z offu. Czy nie jest to przypadkiem film o milosci i to niekoniecznie tylko do kobiet i sztuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jul a jedak to ładny film IP: *.. / *.e-plan.pl 27.10.04, 20:57 a mi film i tak się podobał. Owszem, temat znany i wykorzystywany wielokrotnie: postać, która w tradycyjnie zły świat wkracza z dobrem i za pomocą magicznej różdżki (np. poezji, w tym wypadku muzyki) odmienia świat (marna w swojej naiwności scena złego dyrektora, który rzuca papierowe samolociki z pieśnią śpiewaną przez chór chłopców w tle), ale jest ładnie zrobiony i dobrze się ogląda. Mam wrażenie, że znacznie lepiej, niż też obdarowany trzema gwiazdkami film "Ja, robot"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: a jedak to ładny film IP: *.dclient.hispeed.ch 28.10.04, 19:17 Owszem, oglada sie ladnie, ale przeciez to nie jest zadne mistrzostwo swiata. Wyobrazmy sobie, ze film jest nakrecony w polsce, po polsku. Nikt nie zostawilby na nim suchej nitki, za nachalny dydaktyzm, no i te niezdarne ujecia(np. zacinajacy deszcz, a na mokrych parasolach odbijaja sie promienie slonca), albo efekty specjalne rodem z ogniem i mieczem ("zbaraz plonie"). Nie to stanowczo nie jest dobry film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjork Re: Pan od muzyki IP: *.pl 11.11.04, 00:16 Film jest świetny!Muzyka także,a najbardziej nadaje sie do obejrzenia wszystkim nieudolnym nauczycielom i dyrektorom szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ayahuasca Re: Pan od muzyki IP: *.lodz.dialog.net.pl 25.11.04, 22:23 CUDOWNY FILM! bylam na nim dzisiaj i jestem zachwycona, oczarowana, urzeczona... cos niesmaowitego :)! koniecznie musze to mieć na dvd i sciezka dzwiekowa... ach.. zakochalam sie.. a najbardziej to w Pepino :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draccini Re: Pan od muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 14:30 zgadzam sie, film jest sliczny, a sciezka dzwiekowa to rewelacja. Jeden z ciekawszych filmow, ktore ostatnio widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgoth Pan od muzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:26 ... minęły trzy godziny.. wróciłem do domu, dałem mamie kolację, zjadłem też jakiś obiad, wziąłem kąpiel i wciąż jeszcze nucę pieśń "Pana od muzyki" jakbym był najlepszym jego uczniem... choć tak szczerze mówiąc chyba nie nadawałbym się do jego chóru... Człowiek z pasją, mistrz, który do każdego człowieka podchodzi z miłością, zrozumieniem i uczuciem.. wchodzi do jaskini zła i przemienia ją w autentyczną, spontaniczną świątynię dobra... Aż chce się być urwisem i trafić do takiego miejsca by spotkać takiego człowieka... który nie ma wiele... ale wszystkie uczucia przelewa na ludzi których napotyka na swojej drodze... I leczy swoją przepiękną muzyką... Jak na ironię mnie zaraził... swoim spokojem, ciepłem, miłością i oczywiście muzyką... i nie wstydzę się tej łzy która kapie mi po policzku... bo jest jak nadzieja... nadzieją rodzi spokój, spokój dobroć, dobroć miłość... Nucę pieśń "Pana od muzyki"... bo wniknęła głęboko we mnie i niech już tak zostanie.... na kolejne trzy godziny i na dłużej.... Odpowiedz Link Zgłoś
olang Re: Pan od muzyki 30.03.05, 20:18 Film moim zdaniem sympatyczny, jednakże nie zachwyca. Dość schematyczny. Filmów o trudnej młodzieży i nauczycielu, który trafia do ich serc było już na kopy. Przy tym zwykle schemat jest podobny: dyrektor zły na wskroś, reszta ciała pedagogicznego obojętna lub niechętna, najgorsze łobuzy okazują się najzdolniejsze i z gruntu dobre, tylko z problemami. Dyscyplina: do wyboru, do koloru: może być drama, literatura, koszykówka, śpiew. Sukces murowany, chocby tylko zwycięstwo moralne. Film przewidywalny od pierwszego kadru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuda Re: Pan od muzyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 18:38 Dla mnie świetny!!! Gorąco polecam!:) Odpowiedz Link Zgłoś