Dodaj do ulubionych

Od piątku w kinach głośny koreański film "Oldboy"

IP: *.client.comcast.net 08.10.04, 23:41
uderzenie skrzydla , co za ...y i dyrdymaly, ja wale skrzydlami od
dluzszego czasu ale nie ma to za dnego wplywu na bandyckie sld. gdzie ta wasza
teoria? barany
Obserwuj wątek
    • Gość: srac na to p.i.e.r.d.o.l.y IP: *.client.comcast.net 08.10.04, 23:43
      wyraz p.i.e.r.d.o.l.y jest ocenzurowany, polacy sa ulomni itelektualnie
    • Gość: osama Re: Od piątku w kinach głośny koreański film "Old IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:52
      znakomite kino, Quentin nie ma startu, montaż mnie rozwalił.
    • Gość: B. K,, to nie "stary chlopiec" tylko "absolwent" IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.10.04, 13:34
      • Gość: Buba Alez trudny ten angielski, bo choc old znaczy IP: 213.122.209.* 09.10.04, 13:59
        stary, zas boy to chlopiec, oldboyami nazywa sie po angielsku absolwentow lub
        dawnych uczniow. I tak np "oldboy network" znaczy grono dawnych uczniow lub
        studentow, ktorzy sie wspieraja nawzajem, cos jak Ordynacka. Oldboys czesto tez
        zajmuja sie zbieraniem pieniedzy na swoja stara szkole lub uczelnie.
        To oczywiscie przypomina mi jak przed laty tytul filmu Rainman tlumaczono
        jako "Deszczowy czlowiek" zamiast "zaklinacz deszczu". Stad pociekly rozne inne
        absurdy, jak "deszczowe dzieci".
      • Gość: hajota Re: K,, to nie "stary chlopiec" tylko "absolwent" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:17
        No nie tylko, nie tylko. Także poufale "stary" (cześć, stary), czasami po
        prostu "stary", a nawet "staruch". Zależnie od kontekstu. Nie twierdzę, że
        recenzent GW nie zrobił błędu, ale żeby się autorytatywnie wypowiedzieć,
        należałoby obejrzeć film.
    • Gość: Aiki co za durnie w tej gazecie????????????? IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.10.04, 14:20
      pisze to po raz enty.. jakmozna opowiadac fabule? kolekny dyletant ktory
      niepotrafi napisac recenzji.. wiekszosc artykulu to opis fabuly a potem
      niezrozumialy belkot, byleby cos napisac.
      Fakt jedzenia osmiornicy ma swoje glebsze podloze ale trzeba cos o tym
      wiedzic.. a red. gazety jest ignorantem. Aż dziwne ,ze nei napisal jak sie film
      konczy.
      BTW.. ktory dramat Szekspira to poszukiwanie zemsty? Hamlet? Makbet? Krol Lear?
      Burza?
      Film jest brutalny? hehe.. na nasze wraunki europejskie jets brutalny.. no ale
      tu tez trzeba cos o tym wiedziec.
      co za idiota!!!
      • Gość: bleble [...] IP: *.visp.energis.pl 10.10.04, 15:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: miharu tarantino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 17:27
      Tarantino i jego filmy to dla mnie żaden wzór. Po co pan krytyk porównuje Old
      Boya do twórczości pana QT? Czy już inaczej nie da się napisać recenzji niż
      porównując jeden film do innego?
      Nawiasem mówiąc, kill bill tak chwalony w Wybiórczej to straszny pretensjonalny
      gniot zionący sztucznością i tandetą. Ludzie, gdzie wy macie oczy, uważając
      filmy tego pajaca tarantino za dzieła? Ech...
    • Gość: bleble Re: Od piątku w kinach głośny koreański film "Old IP: *.visp.energis.pl 12.10.04, 12:04
      No i proszę zostałam wykasowana, a napisałam tylko, że nie podoba mi się
      polityczna wstawka na początku tej niby recenzji. I że serdecznie śmiszy mnie
      zarzut politycznycgh aspiracji względem jury, w którym zasiadał Tarantino.
      Według Godlewskiego Tarantino powinien nagrodzić własnego epigona (nie
      oglądałam,więc nie wiem czy i tu Godlewski nie nadużywa słów) zamiast nagradzać
      reżysera, który uderza w polityczne sympatie pana Michnika. Panie Godlewski
      może napisze pan, czy redaktor naczelny nagrodził juz pana za pisanie tego, co
      się oczekuje? czy naprawdę tak według pana ma wyglądac demokracja i wolne media?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka