Gość: walenie IP: *.client.comcast.net 08.10.04, 23:41 uderzenie skrzydla , co za ...y i dyrdymaly, ja wale skrzydlami od dluzszego czasu ale nie ma to za dnego wplywu na bandyckie sld. gdzie ta wasza teoria? barany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: srac na to p.i.e.r.d.o.l.y IP: *.client.comcast.net 08.10.04, 23:43 wyraz p.i.e.r.d.o.l.y jest ocenzurowany, polacy sa ulomni itelektualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osama Re: Od piątku w kinach głośny koreański film "Old IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:52 znakomite kino, Quentin nie ma startu, montaż mnie rozwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. K,, to nie "stary chlopiec" tylko "absolwent" IP: *.in-addr.btopenworld.com 09.10.04, 13:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buba Alez trudny ten angielski, bo choc old znaczy IP: 213.122.209.* 09.10.04, 13:59 stary, zas boy to chlopiec, oldboyami nazywa sie po angielsku absolwentow lub dawnych uczniow. I tak np "oldboy network" znaczy grono dawnych uczniow lub studentow, ktorzy sie wspieraja nawzajem, cos jak Ordynacka. Oldboys czesto tez zajmuja sie zbieraniem pieniedzy na swoja stara szkole lub uczelnie. To oczywiscie przypomina mi jak przed laty tytul filmu Rainman tlumaczono jako "Deszczowy czlowiek" zamiast "zaklinacz deszczu". Stad pociekly rozne inne absurdy, jak "deszczowe dzieci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajota Re: K,, to nie "stary chlopiec" tylko "absolwent" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 15:17 No nie tylko, nie tylko. Także poufale "stary" (cześć, stary), czasami po prostu "stary", a nawet "staruch". Zależnie od kontekstu. Nie twierdzę, że recenzent GW nie zrobił błędu, ale żeby się autorytatywnie wypowiedzieć, należałoby obejrzeć film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aiki co za durnie w tej gazecie????????????? IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 10.10.04, 14:20 pisze to po raz enty.. jakmozna opowiadac fabule? kolekny dyletant ktory niepotrafi napisac recenzji.. wiekszosc artykulu to opis fabuly a potem niezrozumialy belkot, byleby cos napisac. Fakt jedzenia osmiornicy ma swoje glebsze podloze ale trzeba cos o tym wiedzic.. a red. gazety jest ignorantem. Aż dziwne ,ze nei napisal jak sie film konczy. BTW.. ktory dramat Szekspira to poszukiwanie zemsty? Hamlet? Makbet? Krol Lear? Burza? Film jest brutalny? hehe.. na nasze wraunki europejskie jets brutalny.. no ale tu tez trzeba cos o tym wiedziec. co za idiota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble [...] IP: *.visp.energis.pl 10.10.04, 15:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miharu tarantino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 17:27 Tarantino i jego filmy to dla mnie żaden wzór. Po co pan krytyk porównuje Old Boya do twórczości pana QT? Czy już inaczej nie da się napisać recenzji niż porównując jeden film do innego? Nawiasem mówiąc, kill bill tak chwalony w Wybiórczej to straszny pretensjonalny gniot zionący sztucznością i tandetą. Ludzie, gdzie wy macie oczy, uważając filmy tego pajaca tarantino za dzieła? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Od piątku w kinach głośny koreański film "Old IP: *.visp.energis.pl 12.10.04, 12:04 No i proszę zostałam wykasowana, a napisałam tylko, że nie podoba mi się polityczna wstawka na początku tej niby recenzji. I że serdecznie śmiszy mnie zarzut politycznycgh aspiracji względem jury, w którym zasiadał Tarantino. Według Godlewskiego Tarantino powinien nagrodzić własnego epigona (nie oglądałam,więc nie wiem czy i tu Godlewski nie nadużywa słów) zamiast nagradzać reżysera, który uderza w polityczne sympatie pana Michnika. Panie Godlewski może napisze pan, czy redaktor naczelny nagrodził juz pana za pisanie tego, co się oczekuje? czy naprawdę tak według pana ma wyglądac demokracja i wolne media? Odpowiedz Link Zgłoś