Gość: misia IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 20.12.04, 10:47 Bylam. Przefajny film. Bardzo polecam. Klimat typowy dla Kusturicy. Dobre teksty i scenariusz:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AJ Szkoda, że rok po premierze w Europie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.12.04, 19:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Szkoda, że rok po premierze w Europie... IP: 217.8.163.* 27.12.04, 15:09 Lepiej późno niż później :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman GUtek Re: Szkoda, że rok po premierze w Europie... IP: 217.11.136.* 28.12.04, 12:29 Szkoda, że tak słabo orientujesz się w datach premier!!! Dobrej lektury. Pozdrowienia. R. G. Release dates for Zivot je cudo (2004) Country Date France 14 May 2004 (Cannes Film Festival) (premiere) Belgium 30 June 2004 Israel 8 July 2004 (Jerusalem Film Festival) Israel 9 July 2004 Czech Republic 24 August 2004 (Fresh Films Festival) Russia 2 September 2004 (limited) Sweden 10 September 2004 Netherlands 11 September 2004 (Film by the Sea Film Festival) Portugal 23 September 2004 Turkey 1 October 2004 Netherlands 7 October 2004 South Korea 9 October 2004 (Pusan International Film Festival) Switzerland 11 November 2004 (German speaking region) Czech Republic 18 November 2004 (Brno Film Festival) Romania 22 November 2004 (Bucharest International Film Festival) Egypt 2 December 2004 (Cairo International Film Festival) Italy 3 December 2004 Hungary 12 December 2004 (European Film Week) Romania 17 December 2004 Estonia 24 December 2004 Poland 7 January 2005 Hungary 13 January 2005 Czech Republic 3 March 2005 UK 11 March 2005 (limited) Argentina 17 March 2005 Germany 24 March 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Brawo Romeczku IP: *.chello.pl 01.01.05, 17:36 Pozdrowienia z Mediolanu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Szkoda, że rok po premierze w Europie... IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.01.05, 17:43 No, jak przystało na Polaka, złośliwość 10, ech, jak my lubimy się na wzajem w tej Polsce ;-) Nie pamiętam, oglądałem to w Genewie jakoś dawno w zeszłym roku. ;-) Również pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re:Zdecydowanie najgorszy film Kusturicy IP: *.chello.pl 09.01.05, 00:49 Po 15 minutach zastanawialem sie czy wyjsc z kina,ale niestety zostalem do konca.Bardzo kiepski film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lea Re: Życie jest cudem IP: *.ericsson.net 05.01.05, 10:39 Bardzo klimatyczny film,polecam ! swietny humor, piekna przyroda i duzo slonca, w sam raz na deszczowe styczniowe dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazwyczaj Re: Życie jest cudem IP: 62.29.141.* 07.01.05, 16:04 a ja uwazam, ze film jest do dupy, te same triki co z undergroundzie i czarnym kocie... totalna porazka cenie kusturice, ale ten film swiadczy o tym, ze chyba sie nie rozwija (choc oczywiscie do piet mu nie dorastam, jesli ktos chce to skomentowac) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dakiro Re: Bardzo mily film IP: 193.29.205.* 28.02.05, 22:28 mi sie film bardzo podobal, z tego co pamietam duzo akcji, troche smieszny, ciekawy no i dobre połączenie z muzyką. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryblossom Życie jest cudem 07.01.05, 18:36 Świetne sceny, muzyka i wszystko, ale film jest trochę przydługi i momentami nudny. Kusturica i tak genialny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: partulo Re: Życie jest cudem IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 07.01.05, 20:33 Byłem, widziałem, ze śmiechu czasami płakałem.Jestem wdzieczny Kusturicy i błagam by dalej produkował filmy w podobnych klimatach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Życie jest cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:03 Z przykroscia donosze, ze ten film podobnie jak "Aleksander" to produkcje mdle, bez wyrazu. Brak spojnosci i przede wszystkim chocby cienia dbalosci o widza by w kinie nie zasnal.Przykro mi to stwierdzic bo uwielbiam rezysera ale to NUDA. Odpowiedz Link Zgłoś
cherryblossom Re: Życie jest cudem 08.01.05, 10:48 Porównanie "Życie jest cudem" do "Aleksandra" jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malin-Rzeszów Rok po premierze, w Rzeszowie nigdy w życiu !!! IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 08.01.05, 15:43 W 150 tyś mieście Rzeszowie, niestety nie można oglądnąć normalnego filmu w kinie, króluje sam komercyjny kicz. Także nadzieja że film Kusturicy mnożna będzie sobie oglądnąć w kinie upadła podczas rozmowy dzisiaj z pracownikiem kina HELIOS w Rzeszowie który o takim filmie nigdy w życiu nie słyszał, a że premiera to nie możliwe...hmm, wydaj mi się pracując w kinie powinno się mieć chociaż trochę ambicji zgłębienia tematu filmu, a nie zatrzymywać się na epoce pani B.Jones. Powtórzę się ale 150 tyś. miasto - przepraszam że obrażam miasta, powinienem napisać wielkomiejska wioska, ma tylko 2 kina i niestety repertuar nie porywa ani nie ścina z nóg. Rozumiem że komercja lepiej się sprzedaje ale przy takiej reklamie nowego filmu w radiu, napewno sala kinowa nie świeciłaby pustkami. A tak niestety albo wybierzemy się na kolejną opowieśc o super bohaterze, przeniesioną w kolejną kiczowatą lokację i wyjdziemy z kina z kołacząca się myślą : ale to już było. Albo poprostu pójdziemy się napić... i podyskutować o sztuce. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Rok po premierze, w Rzeszowie nigdy w życiu ! IP: *.ne.client2.attbi.com 08.01.05, 20:46 Wiesz co, Polska to wolny krej.. jak Ci sie cos nie podoba, to zrob cos z tym, np, otworz kino alternatywne u siebie w piwnicy. Zmien cos sam kolego. Psioczyc to kazdy potrafi, ale zeby cos samemu juz zrobic, to natychmiast w tyl zwrot i ani widu, ani slychu. Ludzie - to wasze miasto, jest demokracja, ludzie robia cos dla samych siebie, czy dla spolecznosci. Komunizm sie sknoczyl 15 lat temu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek dobra rada Re: Rok po premierze, w Rzeszowie nigdy w życiu ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.05, 23:39 ... a jakby chciał też pójść do Filharmonii albo na balet to też niech sobie to wydzierga w piwnicy. Niech sobie po prostu zrobi dobrze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA_reply Re: Rok po premierze, w Rzeszowie nigdy w życiu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:35 Tu ABBA cos zmieniasz w swojej lokalnej społeczności czy tylko ograniczasz swoje wymagania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l. Re: Życie jest cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 20:22 to żadna rekomendacja. nienawidzę kusturicy: przaśny humor, tandetna muzyka i pretensjonalna "poetyka", potworne dłużyzny - tyle o "underground". od tego filmu już nic nie widziałem, bo unikam Odpowiedz Link Zgłoś
pax_tibi Re: Życie jest cudem 09.01.05, 18:15 byłam wczoraj i tak jak we wszystkich filmach Kusturicy zakochałam się od pierwszego wejrzenia, suuuuper, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
pafcio.gazeta Re: Życie jest cudem 09.01.05, 19:17 Ma swoj styl. Pomysl z kokaina na torach nieprzecietny:) ale Czarny kot bialy kot byl duzo lepszy, bardziej szyderczy i duzo bardziej wciagajacy pozdrowki p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palus nareszcie! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 21:37 Bardzo dziękuję wszystkim którzy doprowadzili do tego, że zobaczyłem na dużym ekranie film Życie Jest Cudem. 1. mamy europejskie kino ono przejawia się właśnie takimi filmami jak ten 2. Bośnia to lekcja dla Europy - warto tą lekcję odrobić. 3. widać olbrzymi wysiłek Kusturicy aby pokazać piękno w wielości, róznorodności. (chociaż przyznaję rację Boszniakom - pieniądze z Belgradu robią swoje, troche to widać na tym filmie.) 4. Jakkolwiek to rzeczywiście chyba najsłabszy film Kusturicy, to nie wolno go nie obejrzeć, to kawałek historii naszego kontynentu. 5. Ostatni ale nie najważniejszy fakt: Kusturica, piewca codzienności, magik zwykłego życia.... tak jak Hrabal w literaturze... są w Polsce jakoś "u siebie" nie macie takiego wrażenia? Wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
margala Re: nareszcie! 01.03.05, 14:23 Gość portalu: palus napisał(a): > 4. Jakkolwiek to rzeczywiście chyba najsłabszy film Kusturicy, to nie wolno go > > nie obejrzeć, to kawałek historii naszego kontynentu. > ???!!!?? co za idiotyczny argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigi Re: Życie jest cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:55 Kto ma chandrę i ostatnio nie poszło mu w życiu powinien koniecznie pójść na ten film. Po prostu wspaniały, o jak dawno nie widziałem tak normalnego bardzo humanistycznie i o ludziach skonstruowanego filmu. Malownicze zdjęcia i jeszcze lepsza oprawa muzyczna kapitalnie wpasowująca się w atmosferę akurat odgrywanej sceny. Komu podobal się Bregowicz będzie zachwycony. Wszyscy którzy kiedyś bywali w ex-Jugosławi, koniecznie powinni obejrzeć. Jaka szkoda, że tamten świat już nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Życie jest cudem IP: *.chello.pl 13.01.05, 02:43 RZeczywiście film jakby słabszy niż starsze , ale i tak wspaniały. Trochę odcinanie kuponów, brak pomysłu a może taki był zamiar Kusturicy bo to wszak cud życia mamy zobaczyć i tyle. Pięknie sfilmowane zwierzęta, pełne ciepła i humoru spojrzenie, najpiękniejszy filmowy portret zwierząt jaki widziałam w kinie. Żiwot je cudo, po prostu i tak to trzeba odbierać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAFin Re: Życie jest cudem IP: *.chello.pl 27.01.05, 00:28 j.w. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!! DO KINA! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an.. Re: Życie jest cudem IP: 213.17.225.* 12.01.05, 11:15 film naprawdę świetny!gorąco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaneczka Re: Życie jest cudem IP: *.aster.pl 13.01.05, 12:35 Myślę, że przydałby mu się lepszy montaż i skrócenie. Nie wciąga tak jak poprzednie filmy, no i brak mu tej świerzości, którą miał "Undergrund" - ale i tak warto zobaczyć, bo to niezły kawał kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Życie jest cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 17:27 byłam wczoraj na tym filmie i BARDZO mi się podobał: bałkańskie klimaty, muzyka, zdjęcia, historia. Pozwoliłam się "wciagnąć" w ten świat...a moja reakcja? na przemian śmiech i łzy. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto.krotki Życie jest cudem IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 14.01.05, 14:41 To film dla którego warto poświęcić czas. Piękna i bardzo barwna opowieść, miejscami zakręcona w typowym stylu mistrza. Uważam że aktorzy grali tak naturalnie, że "wielkie gwiazdy" hoolywodzkie mogłyby pobierać u nich naukę. Oprócz fantastycznych aktorów, Kusturica " również niesamowite zwierzaki, kot chyba wprost od "Mistrza i Małgorzaty". Niezwykłe krajobrazy, muzyka i akcja która nie pozwoliła mi się oderwać ani na chwilę od ekranu. Film faktycznie pokazuje że życie to cud, nawet te najdrobniejsze rzeczy dnia codziennego powinny uchodzić za niezwyłe. Odpowiedz Link Zgłoś
vinca Re: Życie jest cudem 15.01.05, 13:09 Film robi wrażenie. Uwielbiam absurd i groteskę a w tym filmie go nie brakuje. Muzyka w porządku choć nie umywa sie do Undergroundu. Ale pod pozotałymi względami Życie jest Cudem jakoś bardziej do mnie przemówiło. Choć przez większość czasu uśmiech ciśnie się na usta, w niektórych momentach do oczu napływają łzy. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Życie jest cudem 15.01.05, 16:15 Cudowny film. Z Undergroundem nie chce porownywac, bo widzialam sto lat temu. Teraz juz nie da sie zrobic filmu w tym stylu opowiadajacego o wojnie i nie uslyszec, ze to juz bylo. Koty natomiast byly komedia, "Zycie" jhest dla mnie troche pomiedzy tamtmi filmami. Jednak mozna jeszcze milosc pokazac bez tandety i banalu, tak, zeby widz w nia uwierzyl. Ja uwierzylam. A dla kota Oskar:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino_teka Re: Życie jest cudem IP: *.aster.pl 16.01.05, 16:16 Byłam dzisiaj, bardzo mi się podobał. Wraca wspomnienie z podróży do dawnej Jugosławii: krajobrazy, folklor, ludzie, wino... Moim zdaniem warto zobaczyć i posłuchać, bo ścieżka dźwiękowa też jast dobra. Reżyser pokazuje /przejaskrawiając oczywiście/ zwyczjne życie zwyczajnych ludzi, a nie jak w hollywood, gdzie wszystko jest takie cukierkowate. Polecam i liczę, że GutekFilm da nam jeszcze okazję do obejrzenia ciekawych filmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Ostrzegam - nie zasługuje na 5 gwiazdek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:40 Właśnie wróciłem i ostrzegam! Natrętnie głośny, męczący, przęciętnie zagrany kiczowaty. Co z tego, że jest o czymś ważnym? Co z tego, że ma niezły pomysł? Co z tego, że zdjęcia są dobre, a widoki piękne? NIC. Scenariusz jest totalnie niedopracowany - akcja się rwie bez przyczyny, dobre sceny sąsiadują z przypadkowymi, postacie są źle poprowadzone. Główny bohater grany przez drewnianego aktora, któremu pewnie powiedziano, że inżynier Luka ma być taki ograniczony, bo jego świat to kolej żelazna. Ale jednocześnie to on ma ponieść przesłanie filmu. Więc taki drewniak w drewniany sposób przeżywa swoje emocje i wyskakuje ni stąd, ni z owąd: a to wściekłością, a to czułością, a to pożądaniem, a to filozoficznym podejściem do życia. Większość z tego jest emocjonalnie chybiona. Nad wszystkim góruje muzyka - irytująco głośna i przeszkadzająca. Nie buduje napięcia, nie upiększa, nie akcentuje tylko JEST. Jak zły sędzia w meczu piłkarskim. Człowiek chce się skoncentrować na akcji, ale się nie da. No i masę głupoty, co chwilę ktoś coś głupiego mówi albo robi. A szkoda, bo jest w tym filmie myśl, tylko że pomiędzy Kusturicą a "Ziemią niczyją" jest przepaść. Życie jest cudem to najgorszy film, jaki widziałem od czasu, kiedy pewna kobieta skłoniła mnie do wypożyczenia "Dnia niepodległości" zachwalając, że masę cytatów itd. Ktoś zapyta więc dlaczego nie wyszedłem z kina, skoro tak mi się nie podobało. Niestety, usiadłem w ostatnim fotelu od przejścia, a do tego po drodze siedziała taka blondynka o bardzo długich nogach... Dotrzymałem do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimko Ostrzegam - jest tak dobry, ze gwiazdki niewazne IP: *.visp.energis.pl 17.01.05, 08:56 jesli ktos uzywa za duzo mozgu (nie twierdze ze posiadac mozg to zle, ale bez przesady...) a w ogole nie odnosi tego co widzi na ekranie do swojego sposobu przezywania swiata - to w efekcie mamy taki odbior jak powyzej. Kusturica dal pelna, zwiezla i bardzo zwarta wizje, tak wizje, swiata jakim jest dla niego, swiata z ktorym trudno sobie poradzic biorac go na serio. Film to zaproszenie do innych zeby sprobowali popatrzec tak jak on. Ja sie dalem namowic i chodze usmiechniety od ucha do ucha. Wszystkie klocki filmowej konstrukcji pasuja - ale to po prostu zalezu od tego, czy "kupujemy" ogolny pomysl. Ale nie kazdy musi. Z tym ze po co od razu takie ciezkie armaty wytaczac, ze aktorzy do kitu a muzyka za glosna? Starczy powiedziec - nie, dziekuje, panie Kusturica, jestem za ciezki zeby sie oderwac od ziemi. Wole chodzic w swoich chodakach ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Wesoły i nieposkładany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:54 Kusturica po prostu spada z wysokiego konia. Gdyby to był podrzędny reżyser i podrzędna produkcja, to można w ogóle nie komentować, bo wiadomo na co się idzie (albo nie :). Ale od niego wymaga się więcej, a i sam wiele obiecuje. Bierze się za temat, który potraktować z humorem, 'odlecieć' z nim, trzeba umieć. Benigni umiał. Trudno mu odmówić wizji - tym większe rozczarowanie. Odwagę trzeba pochwalić, ale wykonanie jest po prostu na odwal się. A co do mózgu, to służy on nam do odbioru tego co odczuwamy. Nie ma emocji bez mózgu. We mnie ten film wzbudził negatywne emocje, ale nie do świata bohaterów, tylko do nieporadności przekazania go nam (mnie) przez reżysera i jego ekipę. Odpowiedz Link Zgłoś
hopik Re: Wesoły i nieposkładany 17.01.05, 16:24 wielkie rozczarowanie... film jest wtórny, przydługi i męczący. bardzo mi przykro, ale nie mogę go polecić, co czynię z bólem serca, ponieważ do tej pory Kusturicę UWIELBIAŁAM. buuuuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Ostrzegam - nie zasługuje na 5 gwiazdek! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.05, 18:28 no niestety-oglądajac taki film trzeba miec na uwadze kontekst-i jezeli chodzi o sam temat, i oczywiscie pana rezysera-pochodzenie,jak i twórczosc... porownanie do "Ziemi niczyjej" jest zupelnie bez sensu, a jak ktos nie wie na co sie wybiera,to potem rozczarowania typu 'muzyka za glosna, no i w ogole jakas kiczowata';) Kusturica to kwintesencja 'bałkańskich klimatow'-albo się lubi albo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Dobra Rada Re: Ostrzegam - nie zasługuje na 5 gwiazdek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:17 paw.. pavulon sobie zażyj.. :) hehe nie jest taki zły.. Po prostu go nie zrozumiałeś.. moze jeszce nie czas??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Ostrzegam - nie zasługuje na 5 gwiazdek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 18:34 Smaczne to to nie bylo, kolezko - moze kiedys zrozumiesz dlaczego. Ale do swojego zdania masz prawo, chociaz zebys go tak jeszcze potrafil poprzec argumentami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadra Re: Życie jest cudem IP: *.aster.pl 19.01.05, 00:07 Kusturica to prawdziwy wspolczesny "czlowiek renesansu" - rezyser, scenarzysta, autor muzyki do filmu. A kazda z tych rol niczym nie ustepuje poprzedniej, zadna z nich nie traci na wartosci poprzez podzial uwagi tworcy na kilka frontow, ale poteguje wrazenie, ze obraz nalezy do rodzaju nie podlegajacemu innej klasyfikacji jak tylko "kino Kusturicy". Wszechobecny balkanski kociol, pelen szalenstwa post jugoslowianskiej duszy, pelen poludniowego temperamentu z rysem slowianskim, wielka spojnosc pozornego nieladu. Bardzo typowy dla danego rezysera a zatem bardzo dobry film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihq Re: Życie jest cudem IP: 217.11.151.* 21.01.05, 11:31 Ciekawy film, obejrzalem z przyjemnoscia. Nie jest to mistrzostwo swiata, ale nie rozumiem bardzo krytycznych recenzji, ktore sie tu i owdzie pojawialy, ani potepiajacych glosow na tym forum. Prawda jest, ze obcowanie z "Zyciem" wymaga nieco specyficznego nastawienia, inaczej widz zupelnie sie z tym filmem rozminie; styl Kusturicy trzeba po prostu lubic. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Życie jest cudem 24.01.05, 10:18 Kocham filmy Kusturicy wiec jestm totalnie nieobiektywna, wszystkie mi sie podobaja i juz:)) A kot to powinien dostac Oskara, lepiej gral niz niejeden hollywodzki gwiazdor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiniarz Re: Życie jest cudem IP: 82.177.97.* 27.01.05, 09:17 W KINIE ZORZA BĘDZIE POWTÓRKA-BRAWO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemek napisy IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 30.01.05, 17:52 potzrebuję napisy w języku polskim do tego filmu. nigdzie nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: napisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:03 daruj sobie, film jest słaby, nie ma porównania z undergroundem, czarnym kotem, czy też czasem cyganów. juz szybciej poziom arizona dream - takie ambitne nie wiadomo co.nudne i raczej nieśmieszne. może ja po prostu tego filmu nie rozumiem ale wcale mnie to boli. za to w kinie bolała mnie dupa to długi ten film koszmarnie. jednym słowem ambitna porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornel Re: napisy IP: *.dip.t-dialin.net 12.02.05, 20:05 Cześć.Masz napisy do "życie jest cudem"?Jezeli wiesz gdzie moge je pobrać to proszeę podaj mi linka lub prześlij mi na maila!!Dzięki. kornel72@hotmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Życie jest cudem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:39 Film bardzo słaby.To juz nie jest ten Kusturica.Zlepek chaotycznych, nudnych watków w atmosferze pijanych mieszkańców b.Jugosławii.Czy rzeczywiście tam tak jest?Wszyscy tańcza, strzelaja i sa pijani - jakis wieczny taniec chochola.A tak po prostu to nudne..boleśnie nudne, czas dłuży sie niemiłosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Szkoda słów! IP: 212.160.211.* 25.02.05, 09:51 Tak beznadziejnego filmu to juz dawno nie widziałem! Kicz, kicz i jeszcze raz kicz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jovanka GENIALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 21:32 CUDOWNY, KOLOROWY, RADOSNY ALE BARDZO INTELIGETNIE ZROBIONY I ZMUSZAJACY DO MYSLENIA FILM. BYLAM W KINIE 5 RAZY I CHYBA PÓJDE KOLEJNY :) POLECAM Z CALEGO SERCA! EMIRE-HVALA ZA OVAJ FILM, ZA SVE STO SI URADIO DO SAD I ZA TO DA DAJES NAM NADU :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnikaarnika Świetny film zdecydowanie , nie dla idiotów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:30 Jeden z lepszych filmów jakie w tym roku widzialem ,zapada w pamięć . Wspaniale zdjęcia i muzyka. Nikomu chyba jeszcze nie udalo się tak oddać atmosfery bylej Jugoslawi. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś