Dodaj do ulubionych

Po 5 złotych na J-23

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 18:52
Ciekawe, czy pan Zbigniew Safjan pamięta 15 grudzień 1944 roku. W tym to dniu
będąc w 5 Zapasowym Pułku Piechoty 2 Armii Wojska Polskiego napisał donos -
list do oficera informacji, w którym donosi, że Jan Nessler był członkiem AK.
Na podstawie tego listu i przesłuchania Zbigniewa Safian Jan Nessler został
skazany na karę śmierci i 11 lutego 1945 rozstrzelany. Dokumenty orginalne
donosu, przesłuchania i procesu znajdują się w Centralnym Archiwum Wojskowym w
Rembertowie. Z tych dokumentów można by zrobić dobry scenariusz do filmu
sensacyjnego. Przesyłam pozdrowienia.Irod@wp.pl. Ireneusz Rodkiewicz
Obserwuj wątek
    • Gość: kahuna Czy się myliłem? IP: 195.94.222.* 03.08.01, 09:38
      Tak to była pomyłka.
      Żyjemy tylko raz ,a nasze geny żyją wiecznie(tak długo jak gatunek).
      Czasem tylko tęsknota do wiecznego istnienia miesza nam w głowie i wymyślamy
      chore teorie.
      • Gość: Green Re: Czy się myliłem? IP: 195.116.214.* 03.08.01, 09:53
        Oczywiscie ze zyjemy tylko raz. w obieg wchodzi nasze cialo i energia ktora w
        nim krazy, ale swiadomosc umiera wraz z czlowiekiem i nigdy wiecej nas nie ma
        • Gość: niewiem marku IP: 10.25.1.* / 165.21.83.* 03.08.01, 11:14
          ilu ludzi tyle opinii, ja nie potrafie ci powiedziec, czy reinkarnacja jest faktem czy poboznym zyczeniem, podobnie jak nie potrafie odpowiedziec na pytanie czy jest pieklo i
          niebo, to sa rzeczy ktore sie nam czy chcemy czy nie same wyjasnia, jedno jest dla mnie pewne, pomimo mojego calozyciowego sceptycyzmu - wiem, ze dusza jest faktem a
          nie idea...
          • Gość: Green Re: marku IP: 195.116.214.* 03.08.01, 11:17
            Cala eschatologia zostala wymyslona po to by uciszyc ludzkie przerazenie przed
            nieistnieniem. latwiej sie po prostu umiera z nadzieja na to ze tam cokolwiek
            jest...
            • Gość: Andy co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox''a z X-File) IP: 195.94.222.* 03.08.01, 11:41
              Co w takim razie z "duchowieńswem i całym ludem odkupionym"?
              • Gość: Green Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox''''a z X-File) IP: 195.116.214.* 03.08.01, 11:48
                jak wyzej. zadnej zasadniczej roznicy w tym nie ma
                • Gość: Andy Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox''''''''a z X-File) IP: 195.94.222.* 03.08.01, 13:29
                  W takim razie zawód ksiądz=naciągacz
                  • Gość: Green Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox''''''''''''''''a z X-File) IP: 195.116.214.* 03.08.01, 13:52
                    tak jakby....
                    • Gość: Andy Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox''''''''''''''''''''''''''''''''a z X-File) IP: 195.94.222.* 03.08.01, 14:12
                      Pytanie osobiste:(możesz nie odpowiadać ,a jeśli nie chcesz na forum to odpisz na
                      mojego E-mail''a).

Czy Ty jesteś ateistką czy deistką ?

Andy
                      • Gość: Green Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' IP: 195.116.214.* 03.08.01, 14:48
                        Ani ani. jestem antyreligionistš.
                        • Gość: MMM Re: co z duchownymi(nie chodzi o agenta fox'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 04.08.01, 16:52
                          Green poprzez podwazenie sakrum dazy do podkopoania fundamentow moralnych
                          istnienia spoleczenstw. To ma doprowadzic do zaglady cywilizacji lacinskiej,
                          klasycznej, a potem utworzenia od nowa spoleczenstwa opartego na religi
                          masonskiej. Bo masoni to swego rodzaju sekta. Dobrze powiedzial Green ze nie
                          jest ani ateista ani deista. On jest antyreligintem ktory sile czerpie od
                          szatana i tylko jego czci, nawet jesli robi to nieswiadomie. Bo podwazajac
                          wiare tak naprawde szerzy sie kult szatana.
                          Co do tematu to zyjemy tylko raz ale przez caly czas. Bez ram czasowych naszego
                          istninia. Czas istnieje tylko jako przywiazany do materii, nie dotyczy on duszy
                          w zwiazku z tym. Aha, i dusza nie jest swiadomoscia, ja tracimy bezpowrotnie
                          jako zbedna dla naszego jestestwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka