Dodaj do ulubionych

co powiecie o "Zielonej mili" ?

IP: *.udn.pl 30.01.05, 18:19
Obserwuj wątek
    • Gość: wyciszka czytałam książke ....:) IP: *.kop.osi.pl 30.01.05, 18:28
      • Gość: aniołek Re: czytałam książke ....:) IP: *.udn.pl 30.01.05, 18:34
        i jakie wrażenia? A czy ktoś oglądał film?
        • anja.riddle Re: czytałam książke ....:) 30.01.05, 18:54
          Ja niestety nie czytałam książki, ale oglądałam film. Podobał mi się, chociaż
          nie powalił na kolana. Fajne postacie, ciekawe wątki. Bardzo dobra rola Sama
          Rockwella.
          • Gość: haiko zielona mila IP: 81.15.254.* 30.01.05, 21:47
            Sam Rockwell. Ja ten film obejrzałam własnie dla niego. I oczywiście nie
            zawiodłam się. Uwielbiam faceta, choć ta rola raczej nie nadaje się do
            wyróżnień. Dla osób nieprzekonanych do filmu (czym nie jestem zdziwiona)polecam
            włąśnie tę komediową wersję psychopaty. Charyzmatyczny inaczej. Poza tym bardzo
            podobały mi sie fragmety z myszą- powinna dostać przynajmniej nominację.
            • anja.riddle Re: zielona mila 31.01.05, 18:50
              Podobały mi się postacie - dobroduszny olbrzym, prawy Tom Hanks,
              pokręcony 'Dziki Bill', poczciwy właściciel myszy (jak on się nazywał...),
              wredny Percy, łagodny strażnik Brutal no i mysz :). Jedni wypadły lepiej,
              drudzy gorzej, ale ogółem dobrze się prezentowali :).
              Też bardzo lubię Sama Rockwella :).
    • olang Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? 30.01.05, 22:49
      Wcale mi się nie podobał. Przydługi, schematyczny, czarno-biały. Dziwny miks
      kina prawie familijnego i makabry (np. facet palacy się żywcem na krześle
      elektrycznym)Nieudany, moim zdaniem.
    • Gość: koyaanisqatsi Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:14
      Czy film, czy ksiązka - to i to mnie poruszyło. Rewelacyjna adaptacja. A Hanks
      jak zagrał... Hm.
      • mayessa Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? 02.02.05, 11:43
        Bardzo lubie ten film
        • Gość: zielona milka Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 14:17
          Cenię ten film, bo jest bardzo wierną adaptacją książki.
    • Gość: jolafi Re: co powiecie o "Zielonej mili" ? IP: *.aster.pl 03.02.05, 16:52
      www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=862#862
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka