09.07.05, 13:46
juz sa zajawki nowego filmu Jacksona
www.apple.com/trailers/universal/king_kong/
chyba blizej mu do wersji z 1933, niz do tej z Jessica Lange

ciekawe, ze na planie spotykaja sie obaj aktorzy z 'Pianisty' - Brody i
Kretschmann
Obserwuj wątek
    • Gość: gdotb Re: King Kong IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.08.05, 17:44
      Tez widzialem te zajawki. Nie ogladalem ani wersji z '33, ani nowszego z Lang,
      wiec nie mam punktu odniesienia.

Ale zajaweczki byly nieczego sobie :)

G.
      • kubissimo Re: King Kong 23.08.05, 18:39
        hmmm, rozumiem, ze nie widziales tej z '33, bo trudno na nia trafic, ale
        przeciez ta z lat 70-tych leci w tv co 2-3 lata
        w londynskim MOMI widzialem model King Konga uzywany przy kreceniu pierwszego
        King Konga. gigantyczna malpa w rzeczywistosci jest niewiele wieksza od lalki
        Barbie ;)
        • gdotb Re: King Kong 24.08.05, 13:11
          Nie chodzi o to, ze mam dojscia, mam blisko do wypozyczalni, gdzie kilkanascie,
          jesli nie kilkadziesiat, polek jest zawalone klasykami kina, moze i bym znalazl
          tam wersje i z '33. Natomiast wersje z Lang znalazlem, ale jakos nigdy nie
          chcialo mi sie tego wypozyczac.
    • tingel-tangel Re: King Kong 23.08.05, 18:57
      Pożal się Boże! - czy już zupełnie nie mają pomysłów na nowe filmy? Tylko rimejk
      za rimekiem! Z potworakami też - była amerykańska "Godzilla", była druga
      "Planeta małp", jest nowa "Wojna światów". Co jeszcze nakręcą - remake "Potwora
      z Czarnej Laguny"? A może kolejnego "Frankensteina", na przykład "Monstrum
      Frankensteina kontra Predator"?
      • kubissimo Re: King Kong 23.08.05, 19:17
        jezeli te nowe filmy (a mowimy o filmach rozrywkowych dla szerokiej
        publicznosci) maja byc takie jak np. OSADA, czy EQUILIBRIUM, to ja jednak wole
        obejrzec dobry remake
      • gdotb Re: King Kong 24.08.05, 13:08

"Monstrum
        > Frankensteina kontra Predator"?

LOOOOL :)))
        • barteksulechow Re: King Kong 24.08.05, 22:24

Frankenstein kontra Predator - Dobre hehe.
          Ciekawe jak by taki film wygladal.
          Kto by wygral - chyba i tak ludzie hehe.
          I jakie by byly w nim dialogi hehe?

Za kamera powinien stanac nasz najleszpy rezyser zagraniczny arcymistrz ,
          ktoorego wielbie - Andrzej Bartkowiak.

Msyle ze mozna by z teog niezle arcydzielo zrobic.
          • tingel-tangel Re: King Kong 24.08.05, 23:39
            Były "Godzilla kontra King-Kong", "Freddy kontra Jason" i "Obcy kontra
            predator", był "Drakula kontra Frankenstein", a nawet meksykańska "Aztecka mumia
            kontra robot" (widziałem tyko fragmenty, miałem się wybrać na przegląd filmów
            meksykańskich, ale stwierdziłem, że mogę tego nie wytrzymać - ze śmiechu), a już
            zupełnym curiosum była "Liga niezwykłych dżentelmenów". Czyli widać lubią
            reżyserzy konfrontować różne postacie. Tak się składa, że ostatnio powróciła
            moda na odkurzanie i "ambitne" przeróbki - to może by tak z braku pomysłów
            kręcić przeróbki-konfrontacje = zmierzyć Godzillę z latającymi talerzami z
            "Wojny światów", albo małby z Planety Małp uzbroić przeciwko Wojowniczym Żółwiom
            Ninja? A w Polsce - przecież nie samymi lekturami szkolnymi człowiek żyje - ja
            proponuję "Szarik kontra Cywil". I tak dalej, i tak dalej - w ten sposób
            filmowcom nigdy pomysłów nie zabraknie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka