Dodaj do ulubionych

Tylko Ty lubisz te filmy

• Gość: Ania Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.chello.pl 13.09.05, 14:35
      Mnie też Solaris pana Sonderbergha sie bardzo podobala :)
      • ashton ROCKY!!! 13.09.05, 15:33
        A śmiejcie się, śmiejcie!

• partner27 Kentucky Fried Movie ktos widzial ? 13.09.05, 16:24
      i kciuk w gore za Weekend u Berniego - scena przejazdzki lodzia motorowa z Bernim na holu walacym
      o boje, to niczym skecz z papuga Monty Pythona.

pozdro
    • Gość: Loes Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 13.09.05, 18:02
      wspaniale sa:
      Dogville
      Reservoir Dogs
      Usual suspects
      From dusk till dawn
      Pulp fiction
      Jacky Brown
      Mar adentro
      Girl with the pearl earring
      no i film ktory bezskutecznie usiluje kupic na DVD ...Kontrolerzy..widzialam w
      Polsce w kinie i chce go miec w domowej kinotece!!
      ah ja O brother where art thou super film z The soggy bottom boys!!!boski
    • al-bundy Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 18:06
      1. "Człowiek - demolka"
      2. "Dzień Niepodległości"
      3. "Szklana pułapka 3"
      4. "Pierwsza liga 1,2"
      5. "Obywatel Piszczyk"
      6. "Konsul"

Może nie są to nieznane filmy, ale jakoś nie wszystkie znalazły uznanie krytyki
      ;) A ja za każdym razem oglądam je z przyjemnością, każdy już przynajmniej po
      6-7 razy.
    • spin_spin_sugar Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 18:08
      ja polubiłam "Solaris", gdy właściwie z nódów zaczęłam go oglądać 2-gi raz (nie
      wiem może dlatego, że za pierwszym razem nie byłam "w nastroju" oglądać tego
      typu filmów;)))

a reszty wymienionych przez Ciebie nie widziałam

pozdro
      • spin_spin_sugar Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 18:09
        sorry za błąd - z nudów - oczywiście;)))
        • Gość: bluestone Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.petrus.com.pl 13.09.05, 18:57
          Mi też podobała się "Troja" :P Jak obejrze Aleksandra czy Królestwo niebieskie,
          też jest duża szansa, że mi się spodobają, bo lubię takie filmy:)

A tego nikt nie wymienił- "Miłóść w rytmie rap", gniot straszny, Vanilla Ice tam
          grał co dużo nam mówi, ale co tam. Widziałam to raz 100 lat temu i mam ochotę na
          powtórkę :D
    • Gość: blue.berry litości!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 19:16
      KOCHANI!!!!!! zlitujcie sie i postarajcie troche zrozumiec ten watek.

Troja, james bond, dzien niepodleglosci, szklana pulapka, pulp fiction,
      reservoir dogs, powiekszenie, kroniki seinfelda (serial!!),once upon a time in
      america, matrix-rewolucje, piknik pod wiszącą skałą, helikopter w ogniu,
      odysseja 2001 itp. NIE SĄ filmami "ktore nie podobaja się nikomu oprócz...
      Ciebie właśnie. Znajomi krecą nosem, krytycy szydzą, widzowie olewają, a Ty
      mógłbyś oglądać w nieskończoność"

filmy te sa albo bardzooo kasowe (dzien niepodleglosci) co znaczy ze widzowie
      nie olali, albo staly sie juz klasyka kina (powiekszenie, piknik) tz. ze
      krytycy zawsze byli przychylni, lub tez sa filmami kultowymi (reservoir dogs)
      co znaczy ze znajomi nie kreca nosem:))))))

czy tak tudno jest ze zrozumieniem wypowiedziec sie w temacie??
      ignatz zaproponowal bardzo ciekawy topic - jest w nim szansa na przypomnienie
      czy pogadanie o filmach ktorych tytuly naprawde rzadko sie tutaj pojawiaja.
      nie zasmiecajmy go wypowiedzami typu:
      pytanie "jakie ciastka lubisz najbardziej"
      odpowiedz "najbardziej smakuja mi wieprzowina w sosie wlasnym i zupa szczawiowa"

litosci dla ciekawego tematu:)))))))
    • chihiro2 Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 19:53
      Jak bylam mala moglam w kolko ogladac z siostra "Dziewczyny chca sie bawic" Z
      mlodziutka Sarah Jessica Parker. Jak ja sie zachwycalam tym tancem,
      przejmowalam, ze ojciec nie pozwala bohaterce tanczyc, i przyzywalam, czy
      glowna para wygra konkurs taneczny czy nie. Kaseta byla zjezdzona na maksa, a
      my ogladalysmy z raz w miesiacu, zachwycone.

Bardzo podoba mi sie takze "W pogoni za sukcesem" ("The thing called love"),
      ostatni film z Riverem Phoenixem. Gra tam tez Samantha Mathis, Sandra Bullock i
      Dermot Mulroney, ktory wyglada tam oblednie. Film jest, z obiektywnego punktu
      widzenia, bardzo leciutki, ale uwielbiam cala te atmosfere Nashville i muzyke,
      ktora tam jest. Nagrywalysmy nawet z siostra piosenki na ksete magnetofonowa,
      podlej jakosci, ale jaka frajda :)
    • goskagoska "Dark city" 13.09.05, 20:02
      A poza tym chyba "Gra pozorow". Pisze "chyba" bo nikt z moich znajomych nie zna
      tego filmu nie wiedziec czemu, natomiast znalazlam wypowiedzi na TYM forum, ze
      to: "najgorszy film jaki widzialem/lam", "jedyny na ktorym zasnalem" (!!!)

Natomiast moi drodzy:
      "Fight club" oraz "Memento" to filmy wrecz kultowe! Wiec skad wziely sie w tym
      watku?! "Drzace cialo"-film uwielbiany, "Gattaca" i "Dom latajacych
      sztyletow"-wzbudzajace zachwyt (przynajmniej wsrod moich znajomych). Szkoda
      zawalac taki fajny watek po prostu swoimi ulubionymi filmami.
      • klee Ale kto uwielbia... 13.09.05, 20:55
        (...) to "Drżące ciało", bo na pewno nie krytycy. Wszyscy oni, jak jeden mąż,
        uznają, że to najsłabszy film Almodóvara i że gdyby nie nazwisko twórcy, to
        pewnie w ogóle nie byłby wart uwagi. A ja tam go nie zauważyć nie mogłem. :-)

Zważ, że nawet w takiej książeczce, która chyba jest dość popularna, bo
        dołączono ją do jednego z numerów FILMU (co uczyniono, kiedy ja już ją kupiłem
        za ciężkie pieniądze ;-)), zatytułowanej "Almodóvar - rozmowy" ten obraz
        został - ku mojemu zawodowi - zupełnie pominięty.

No ale jeśli piszesz, że jednak cieszy się on dobrą renomą wśród gawiedzi, to
        cieszy, naturalnie. :-)
        • goskagoska :) 13.09.05, 21:07
          Ja uwielbiam:) i wszyscy moi znajomi wielbiciele Almodovara :) Jest wg mnie i
          moich przyjaciol o wiele lepszy niz dlugo oczekiwane "Zle wychowanie".
          • klee Re: :) 13.09.05, 22:36
            Co myśleć o "Złym zachowaniu", to ja sam do końca nie wiem. Jeszcze jak dla
            mnie za świeże, bym potrafił sobie wyrobić opinię. Najlepsza jest dla
            mnie "Matka swojej matki". To jest mistrzostwo świata, nie do zdeklasowania. No
            ale w tym moim zapatrywaniu akurat niczego oryginalnego nie ma, idę z nurtem. ;-
            ) I choć "Matka..." najlepsza, to "Drżące ciało" - najbardziej ukochane, gdzieś
            tam na jednej półce z "Wysokimi obcasami" i "Kwiatem mojego sekretu". I to
            chyba ciekawe, bo tu znowu jakieś paradoksy ze mnie wychodzą. No bo jak ten
            pierwszy tytuł zupełnie nie pasuje do tego wątku, tak ten drugi - jak
            najbardziej. Też krytycy na nim psyc wieszają, a ja tam lubię, choć tu akurat
            braki dostrzegam Trochę też nie wiem, co myśleć o "Czym sobie na to wszystko
            zasłużyłam?". Ja ten film po prostu odchorowałem i boję się go obejrzeć raz
            jeszcze. No i żeby skończyć to ględzenie (trochę bez sensu), to napiszę, że
            chętnie bym przeczytał czyjąć opinię na temat "Pepi, Luci, Bom...", bo znikąd
            nie mogę tego filmu zdobyć, a bardzo go jestem ciekaw.
            • goskagoska Wszystko o mojej matce? 14.09.05, 11:23
              Bo nie znam "Matka swojej matki".
              • klee Chyba za dużo przebywam na forum 14.09.05, 12:09
                Ha, ha, ha, bo - jak widać - mieszają mi się różne rzeczy, a bierze się to
                pewnie stąd, że oba te filmy ogromnie sobie cenię, chociaż "Matka swojej matki"
                nie cieszy się dobrą prasą. :-)
    • spin_spin_sugar Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 20:19
      A tak na marginesie - fajny wątek, a te "zane i lubiane" filmy są już tak
      objechane, że warto obejrzeć coś czego się prawdopodobnie nigdy nie oglądało.
      Bo z tego co widzę, dużo osób wpisuje niepowtarzalne tytuły - i bardzo
      dobrze:))) Może nawet skuszę się by obejrzeć jakieś...uppsss to już mogą nie
      być to filmy lubiane tylko przez Was...hihihi;)
      pozdro
      • shirleyowa Re: Angielski pacjent 13.09.05, 21:07
        Znajomi z którymi oglądałam ten film uciekli lub usnęli w połowie. No i
        przychylam się do rehabilitacji nowszego Solaris, z tym że ten ostatni to tylko
        w kinie
    • kate-gun Re: Tylko Ty lubisz te filmy 13.09.05, 20:24
      malo ambitne filmy z lat 80tych typu "Goonies", "Footlose", "16
      świeczek", "Mucha", "Sok z żuka", "Pogromcy duchów", "Włamywaczka"... :D
      uwielabiam klimat lat 80tych :)))
      • klee Zapomniany? 13.09.05, 20:48
        "Goonies" to akurat chyba był uwielbiany przez dzieciarnię (przynajmniej w
        moich kręgach robił furorę ;-)), ale być może warto przypomnieć, bo chyba
        rzeczywiście trochę już dziś zapomniany.
        • kate-gun Re: Zapomniany? 13.09.05, 21:04
          klee napisał:
          > "Goonies" to akurat chyba był uwielbiany przez dzieciarnię

no wlasnie dlatego wpisalam ten film, bo ja mam 22 lata i moi znajomi tez, ale
          tylko mnie ten film wciaz sie podoba i kwicze ze sczescia gdy ma leciec w
          tv :)))
        • kasiuld Re: Zapomniany? 14.09.05, 15:25
          Goonies - na tym filmie sie wychowałam.....dzisij spokojnie moglabym odtworzyc,
          kazdy wypowiedziany przez bohaterów tekst....to byl po prostu flm mojego
          dziecinstwa, kaseta ledwie dyszala, jka oglądałam go razem z dzieciakami po arz
          10000 chyba...
          Kasia
          • klee Kurczę... 14.09.05, 15:37
            (...) fajnie usłyszeć, że ludzie czują to samo, mają podobne wspomnienia. Nie
            wiem, czy jako dziewczyny zetknęłyście się z tym, ale była nawet gra
            komputerowa powstała na podstawie tego filmu. Męczyłem ją na moim pierwszym
            poczciwym komputerku - Atari. Ach, dzieciństwo... :-)

To był naprawdę - jak to się dziś mówi - kultowy film. Ale widzicie, ile z tej
            kultowości zostało, chyba niewiele, co? Myślę bowiem, że tak naprawdę grono
            tych, którzy pamiętają, jest niewielkie, ale ich tęsknota duża i dlatego się
            odzywają. Czy może się mylę? Ciekawe, ile za 10-15 lat zostanie z kultowości
            tak kultowego zdaniem tak wielu "Matrixa". ;-)
        • goskagoska A skąd!!!! 15.09.05, 21:12
          • klee To nie tutaj. 15.09.05, 21:47
            Jeśli "A skąd!!!!", to chyba nie w tym wątku jego miejsce. ;-P
    • Gość: Kangoor Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.09.05, 21:14
      No dobra czas na mnie.
      Numer 1 To Maximum Overdrive, rezyseria S. King ( ten pisarz , muzyka AC/DC ),
      ogladałem dziesiatki razy, a teks " Zapowaiada się ciężki dzień " wszedł do
      moich tekstów, Wstrząsy z K. Baconem ( młodziutkim ) - no co?? Świetne kino jak
      dla mnie, uwielbiam tez Piknik pod wiszaca skała , ale strasznie sie go boje ,
      dla mnie jest to horror, z nowszych " Obietnica " z Nocolsonem ) widziałem, że
      ktos zna a ja juz myślałem, że nikt tego filmu nie docenia ), Ni i
      jeszcze .................wstyd się przyznać Atak pajaków, obsmiałem się jak
      norka i bbałem się ( bo ja sie troche boję tych pajaków ). A ostatni fil to
      dzień Świra zawsze mnie wzrusza.
      Pozdrawiam
      • Gość: Remark Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: 81.219.128.* 13.09.05, 23:34
        Betty Blue (37'2 Le Matin), wspaniały!!!!!
      • khysiek Wstrząsy są super 14.09.05, 09:43
        oglądałem dziesiątki razy i nigdy mi się nie znudził
    • khysiek Last Action Hero 14.09.05, 09:45
      bo polski tytuł (Bohater Ostatniej Akcji) jest bez sensu.
      Świetny film zrobiony z głową, no i Arnie miał okazję zagrać Hamleta, hehehe.
      Zresztą John McTiernan po prostu nie kręci złych filmów.
    • judith79 Re: Tylko Ty lubisz te filmy 14.09.05, 11:33
      "kronika wypadkow milosnych", "znachor", "dwa ksiezyce" wszyscy znajomi
      uciekaja:PPP
      • Gość: iwonek Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.int.contactpoint.pl / *.crowley.pl 14.09.05, 13:15
        a ja uwielbiam wszelkiego rodzaju anime
        • Gość: Ar Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 13:44
          Million Dollar Hotel - wszyscy kreca nosem, ze to kicz absolutny, a mnie
          oczarowala basniowa atmosfera i muzyka (ale akurat sam soundtrack podoba sie
          wszytskim moim znajomym).

Wczesniej ktos wspominal o "Rosencrantz i Gildenstern nie zyja' -niewiele osob
          w ogole widzialo ten film (zdecydowanie wspanialy!kocham Toma Stopparda!) - a
          co Wy o nim sadzicie?
          • klee A znasz... 14.09.05, 15:44
            (...) "Paryż, Teksas" tego reżysera? Jeśli nie, to gorąco polecam, bo według
            mnie atmosfera tego filmu jest znacznie bardziej intensywna, silniej oddziałuje
            i w pewnym sensie jest bardziej niesamowita, bo sięga jakoś tak głęboko w nas,
            w nasze człowieczeństwo, porusza takie najbardziej podstawowe jego elementy.
            Ale to film oczywiście doceniany.
            • Gość: blue.berry Wim Wenders - niedoceniony tworca pieknych filmow IP: *.aster.pl 14.09.05, 20:48
              tego rezyserato nie tylko bym Paris Texas polecila. wlasciwie to polecilabym
              wszystko. przede wszystkim Himmel über Berlin czyli Niebo nad Berlinem i Until
              the End of the World - to jedne z najbardziej niesamowitych filmow jakie w
              zyciu widzialam. ten drugi zaliczam do scislej czolowki filmow bez ktorych nie
              moglabym zyc.
              a poza tym Hammett, In weiter Ferne, so nah!, Lisbon Story, Buena Vista Social
              Club i wiele innych.
              • klee Koincydencje 14.09.05, 22:10
                Jasne, wymienić oczywiście można kilkadziesiąt tytułów, tyle, ile filmów
                reżyser zrobił. Ja polecam w tym konkretnym przypadku ten jeden, bo według mnie
                oba wspomniane mają co nieco wspólnego, jeśli idzie o ewokowaną atmosferę.
                Według mnie jeśli komuś podoba się "Million Dolar Hotel", to jest duża szansa,
                że jeszcze bardziej przypadnie mu do gustu "Paryż, Teksas". Takie "Niebo nad
                Berlinem" np. - nawiasem mówiąc, niekwestionowany klasyk - to jednak zupełnie
                iny kaliber. Według mnie przynajmniej.
                • Gość: versus24 Re: Koincydencje IP: *.zdv.uni / *.zdv.uni-tuebingen.de 15.09.05, 15:43
                  Ja uwiebiam film "Footloose", do dzis moglabym go ogladac, bardzo mi sie muzyka
                  podobala i jeszcze film "Niepozadana", widzialam go tylko raz, kilka z 11 lat
                  temu w telewizji publicznej, nigdy go chyba nie powtorzyli ale pamietam, ze ten
                  film zrobil na mnie ogromne wrazenie, do dzis jest jednym z filmow ktore
                  zrobily na mnie najwieksze wrazenie
          • siedemgrzechow Re: Tylko Ty lubisz te filmy 15.09.05, 12:05
            "Rosencrantz i Gildenstern nie zyja"- rewelacja ale to raczej opinia wiekszosci
            ludzi, ktorzy go widzieli, gra w pytania jest boska:)
    • Gość: rusalka Obrzydlistwa Cronenberga - mniam:-) IP: 83.220.200.* 14.09.05, 13:59
      Nagi Lunch - od tej pory odczuwam niejasny lek przed maszynami do pisania i
      srodkami owadobojczymi
      eXistenz - Jude Law podlaczony do halucynogennego plaza.... miodzio
      Videodrom - nowy organ w mozgu funduje nam telewizja
      Dead Ringers - podwojny Jeremy Irons i potrojna szyjka macicy

tak,wiem, ze te historie to wytwor chorej wyobrazni, ale z niejasnych nawet dla
      mnie przyczyn baaardzo mnie to kreci. kogos jeszcze?
      w kolejce czeka jeszcze Pajak oraz Crash. mysle ze sie nie zawiode;)
      • goskagoska Re: Obrzydlistwa Cronenberga - mniam:-) 15.09.05, 21:06
        Mnie BAAAADZO kreci eXisenz :)
        Nierozlaczni(Dead Ringers?) nie zrobili na mnie wrazenia, a Pajak rozczarowal :(.
    • smok_sielski Re: Tylko Ty lubisz te filmy 14.09.05, 16:58
      Uwielbiam "Wodny Świat" z Costnerem! I prawde mowiac nie wiem czemu on sie nie
      podoba. Klimat filmu jest niesamowity. Wiele scen zapiera dech w piersiach - np.
      moment kiedy olbrzymi zardzewiały statek jest wprawiany w ruch przez setki
      "galerników" z wiosłami. Albo piękna scena, kiedy Cosnter uczy dziewczynkę
      pływać. Nie wpomnę już o zapierających dech w piersiach scenach ucieczki
      katamaranu z atolu czy scenie kiedy samolot "zaplątał" się liną z katamaranem.
      No i ostatnia rzecz - muzyka! To jedyny soundtrack jaki mam kupiony w wersji
      oryginalnej na CD. Niesamowity. Pewnie, że można się przyczepić do samego
      pomysłu, że nagle ziemia zostaje zalana wodą, ale to szczegół.

smok
      ps. Jedynie mój brat podziela moją fascynację tym filmem :)
    • karmilla Re: Tylko Ty lubisz te filmy 15.09.05, 10:03
      1. Avalon - poszłam na to m.in. dlatego, że czytałam wyłącznie złe recenzje,
      tak złe, że aż byłam ciekawa. W kinie stanowiłam 25% widowni.
      2. Final Destination 2 - przez większość niezauważony, przez miłośników horroru
      zjechany niemiłosiernie, bo podobno ma jakieś głupie przesłanie (ja żadnego nie
      zauważyłam). Może rzeczywiście, jak ktoś oczekiwał dobrego horroru (cokolwiek
      to oznacza) to się nie zachwyci, ja to uważam za makabryczną komedię i dobrze
      się na tym bawię
      3. Freejack - głównie (choć nie tylko) zam rolę M. Jaggera
      4. Gothika
      • tulika Swept Away... 15.09.05, 12:29
        Swept Away - UWIELBIAM !!!

- widziałam już sama nie wiem ile razy
        - muzyka całkiem całkiem
        - "katowałam" tym filmem każdego kogo się dało i jakoś brak zachwyconych

- nie rozumiem, dlaczego dostał Złote Maliny w tylu kategoriach :
        'najgorsza aktorka - Madonna
        'najgorszy duet - Adriano Giannini i Madonna
        'najgorszy reżyser - Guy Ritchie
        'najgorszy film
        'najgorszy remake lub sequel

... ktoś podziela moje zdanie ?

Pozdrawiam
      • goskagoska nie tylko Ty lubisz te filmy :) 15.09.05, 21:08
        lubie Avalon i dobrze sie bawilam na Final Destination (i 1 i 2)
    • ania_53 Re: Tylko Ty lubisz te filmy 15.09.05, 13:47
      Lubię stareńkie filmy takie jak Świat się śmieje, Kradzione nie tuczy, Hrabina z
      Hong Kongu.Eeeeeee łza się kręci w oku na wspomnienia.Teraz nie ma już takich
      filmików.
    • Gość: krycha Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.autocom.pl 15.09.05, 14:23
      Niekończąca sie opowieść z piosenka Limahla:)
      • goskagoska Nie tylko Ty lubisz ten film :) 15.09.05, 21:07
        JA GO UWIELBIAM!!! Ciagle ogladam, chociaz jestem juz stara:)
    • Gość: andie Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 21:46
      Zoolander - uśmiałam się prawie jak nigdy
      Bilboard - taki polski film ze Steczkowską i Maćkowiakiem - nic nie poradzę na
      to, że mi sie podoba
      Osada - mam słabość do leśnych klimatów i do Joaquina Phoenixa
      Efekt Motyla - nie mam pojęcia dlaczego, tym bardziej, że Kutcher wkurza mnie
      niemiłosiernie
      Equilibrium - ba, nawet mnie zachwycił

Więcej grzechów nie pamiętam.:)
    • szpagietka Une Pure Formalite 15.09.05, 23:29
      Une Pure Formalite (chyba Czysta formalność) z Polańskim i Depardieu.
      Znajomi nie posiadają opinii, bo przysnęli, a krytycy potępiają, z tego co
      wyczytałam. Niby że nachalny i naiwny symbolizm stanowiący obrazę dla
      kulturalnego odbiorcy, ale dla mnie po prostu fenomenalny :).
      • Gość: misia Donnie Darko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 23:36
        Zajefajny, spać przez niego nie mogłam.....Ale trafia z tego co mi wiadomo do
        niewielu...
      • klee Przyłączam się... 16.09.05, 00:36
        (...) opinię podzielam. :-)

Dla tego właśnie tytułu warto było powoływać ten wątek do istnienia. :-D Tak
        się cieszę, że przypomniałaś ten tytuł, dziękuję. Rzeczywiście, film miał
        bardzo złą prasę i w ogóle jakiś jest ignorowany przez znawców tematu, a na
        mnie zrobił wielkie wrażenie. Choć oglądałem go dawno temu i tylko raz,
        atmosferę pamiętam do dziś, była noc, ja sam (a jakże) w akademikowej
        telewizorni, ciarki po plecach... eh, wspomnienia. :-)
    • Gość: ag.nes Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.teatrwielki.pl 16.09.05, 15:11
      Biegnij Lola, biegnij - Tykwer, dla mnie bomba, dla moich znajomych tylko
      dłuższy niż zwykle wideoklip
    • bdx65 Adaptacje literatury 16.09.05, 16:08
      Właściwie wszystkie adaptacje są nieźle zrobione - i polskie i obce.
      Filmy biograficzne - o Beethovenie: "Wieczna miłość"
      Mozarcie: "Amadeusz"
      Czajkowskim: "Kochankowie muzyki"
      van Goghu; "Pasja życia"
      i inne...
    • polly6 Re: Tylko Ty lubisz te filmy 23.09.05, 23:08
      The Cube - nikomu ze znajomych się nie podobał a my z mężem mielismy od
      początku do końca filmu rozdziawione gęby ze zdumienia. Dla nas ten film to
      rewelacja.
    • Gość: jak Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.aster.pl 07.10.05, 02:58
      "Łowca snów".Nikomu się ten film nie podoba,a ja uważam,że to całkiem dobra
      ekranizacja książki S.Kinga. Zresztą sam pisarz był zadowolony z tej
      ekranizacji, a np. słynne "Lśnienie" w wydaniu Kubricka kompletnie mu się nie
      podobało.
      • alicia83 Re: Tylko Ty lubisz te filmy 28.10.05, 07:45
        Bog jest wielki,a ja malutka
        Audery Tautou jest super
        • Gość: micek Re: Tylko Ty lubisz te filmy IP: *.cap.east.verizon.net 09.11.05, 03:58
          Nie wiem czy juz było, ale kiedyś w wypożyczalni natknęłam się na "Armię Boga" i
          odpadłam. Rewelacyjna rola Christophera Walkena jako upadłego anioła i gdzieś
          się chyba Viggo M. jako Szatan przewinął...Dwójka też byla fajna, ale jedynka
          rulez forever.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka