Gość: Radek Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 18:41 Dokładnie - to spisek hollywood przeciwko jedynej zdrowej moralnie osobie na tym marnym świecie, czyli tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 18:42 Mogę cię jednak pocieszyć - w Chinach filmy nie przeszedł przez cenzurę - może to nowy sojusznik? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej A gdzie "Karol który został papieżem"? 31.01.06, 18:48 To dopiero lewackie kino! Należy się nominacja w kategorii "Najlepszy scenariusz wyssany z palca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: A gdzie "Karol który został papieżem"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:42 piekna katolicka propaganda i to puszczona przed wyborami w Polsce odegrala duza role w zwyciestwie ultrakatolickiego pis .... a powiedziec ci kosciol gdzie jest ten film ????? nie powiem ci bo by to wycieli ale powiem tylko ze jest tam ciemno jak u murzyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: A gdzie "Karol który został papieżem"? 02.02.06, 08:09 Chyba "Karol, który został królem" ( a może przenajświętszą panienką - tak w tej białej sukience latał. ______________- Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
dwuoczka litości! 31.01.06, 19:02 Jakim prawem znalazł się tu film Miasto Gniewu? Ten żenujący, zbudowany na tanich chwytach film nominowany do Oskara? Nawet Kinghtley można im darować, choć ta Duma i uprzedzenie to zwykłe pomyje po świetnym serialu BBC. Ale Miasto Gniewu? Co tu robi Miasto Gniewu? Kontrowersyjny temat ale wykonanie... Mam dziwne wrażenie, że krytyka filmowa już nie istnieje a wszyscy powtarzają po wszystkich i boją się mieć własne zdanie - i oto mamy konsekwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiar Re: litości! IP: *.vicom.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 21:47 Cp za szczęście, że zdecydowano się na ponowną adaptację "Dumy i uprzedzenia", co pozwoliło zatrzec wrażenie po sztywnym, nieciekawym i mocno przeszarżowanym aktorsko (z wyjątkiem C. Firtha) serialu BBC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:14 Temat filmu wywołujący odruch wymiotny... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej To zupełnie jak "karol który został papieżem" 31.01.06, 19:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod Re: To zupełnie .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:31 Można tylko współczuć osobnikom tobie podobnym...co niniejszym czynię.. Dobranoc... Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Mam gdzieś twoje współczucie. 31.01.06, 19:39 Bo jest fałszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w mnie sam papiez zle sie kojarzy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:45 falszywe katolickie uczucia . a odczucvia mam podobne co kosciol co do tytulu . bueeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: To zupełnie jak "karol który został gejem " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:53 :) uuuuuuuuu ale adam napisal zaraz mu ktos cos powie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: To zupełnie jak "karol który został gejem " 31.01.06, 19:56 Nikt ci nic nie powie...wszyscy wiedzą ktoś ty zacz...tzn jesteś dyskryminowany przez Polaków...a przez katolików w szczególności..nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: To zupełnie jak "karol który został gejem " IP: *.adsl.alicedsl.de 31.01.06, 20:42 To mial byc komplement ? Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 02.02.06, 08:10 Gość portalu: herod napisał(a): > Temat filmu wywołujący odruch wymiotny... Mniej pij, ćwoku, nie będziesz tyle rzygał. _____________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rf Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.hsd1.il.comcast.net 02.02.06, 09:01 u homofobow... ze strachu, ze moze im sie spodobac i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w a co jest zlego w homoseksualnym westernie galba ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:39 i wy mu podobni ? az mi sie nie chcce do was mowic ograniczeni glupcy . dlaczego niby wartosci moze miec tylko chrzescijanstwo , zachowania zasady chrzescijanskie ? a inne swiatopoglady nie moga miec wartosci ? co to ma byc wogole ? w innych swiatopogladach tez sa wartosci i normy . dlaczego taki galba deprecjonuje wartosc wartosci inych swiatopogladow niz katolicki ????? dlaczego ludzi zmusza sie w Polsce do myslenia ze tylko chrzescijanstwo ma wartosci ??????? ja sobie wypraszam . jako czlowiek innego swiatopogladu niz katolicki nikt nie ma prawa mowic ze jestem gorszy niz ktos kto wyznaje wartosci chrzescijanskie . zreszta co to za chrzescijanie w tej Polsce ? zapisane jest ze nie wolno uprawiac seksu przed slubem . ilu z was katolicy to przestrzega ? itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Daj spokoj, galba to postac zywcem wzieta IP: 217.77.224.* 31.01.06, 19:48 z "American Beauty". Pamietasz walnietego eks-wojakiem szczerze nienawidzacym gejow? Pamietasz tez jego prawdziwe oblicze? :] Z takimi ludzmi "dialog" jest po prostu niemozliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: Daj spokoj, galba to postac zywcem wzieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:52 pamietam ta postac . ale moze jak nie trafie do niego to trafie do innych ludzi ktorzy beda otwarci na rozmowe . poza tym skoro ktos taki jak galba zaklamuje rzeczywistosc to ktos inny musi ja odklamywac . oczywiscie chamstwo i glupota bedzie silniejsza z poczatku ale potem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek jarecki Re: a co jest zlego w homoseksualnym westernie ga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 18:25 W takim przypadku jak Twój nie chodzi zupełnie o poglądy, lecz o poszanowanie reguł ortografii i gramatyki. O czym można dyskutować z człowiekiem, który nie potrafi wyrazić swoich myśli w sposób choćby poprawny ,albo ma zbyt mało szacunku dla swych oponentów by kontrolować formę zapisu i wali w klawiaturę jak w bęben. Można mieć rozbieżne opinie ale należy przedstawiać je w sposób umożliwiający dyskusję. Zupełnie nie rozumiem takiego zacietrzewienia w dyskusji o filmie, który mogli obejrzeć jedynie zaciekli piraci . Czołem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 31.01.06, 20:01 Nie czytałam wszystkich wypowiedzi,ale ,te które czytałam jakoś specjalnie mnie nie dziwią. Krytykuje się filmu nawet go nie zobaczywszy ,a fe film o gejach to nie uchodzi , to samo dotyczy filmów o tematyce zydowskiej. Piewcy "prawdziwych" wartości pewnie chcieliby aby kręcono filmy o " normalnych" ludziach, najlepiej katolikach ,którym żadne zboczenia nie w głowie.Nikt nie ma obowiązku oglądać tego filmu,ale trzeba zdać sobie sprawę,że poza Polska są ludzie dla których homoseksualizm od dawna nie jest żadnym dziwactwem, a ludzie o tej preferencji nie są żadnymi dziwolągami. Swoją drogą ciekawa co się będzie wypisywać kiedy jakiegokolwiek oskara zdobędzie "Monachium" Spielberga- już mogę to sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szajgec Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:14 To sobie wyobraż że Polaków to nieobchodzi...a relacje między Waszymi narodami to Wasza wewnętrzna sprawa....i diaspory W USA..a Polsce nic do tego..dobranoc.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.adsl.alicedsl.de 31.01.06, 20:41 Nie bylo filmu o JPII - straszna zniewaga dla fanatycznych moherow . Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 31.01.06, 21:00 A ty o czym przygłupie...Komu zależy na komercyjnej reklamowej nagrodzie ? Oprócz macherów z Holywood.. Ośmieszasz się mędrcu... Odpowiedz Link Zgłoś
xxxenofob Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 08:15 "trzeba zdać sobie sprawę,że poza Polska są ludzie dla których homoseksualizm od dawna nie jest żadnym dziwactwem" Gdyby tak naprawde bylo to nie musieli by sie wysilac na propagande w stylu CCCP. Nie widzialem jeszcze w zyciu zadnego pedala-kowboja. Zazwyczaj sa to zniewiesciali faceci z piszczacymi glosikami a nie typowo mescy poganiacze krow. Ktos proboje wciskac nam propagande jak Malboro w latach 70-tych. (plakaty z papierosem w ustach meskiego kowboja) Odpowiedz Link Zgłoś
neszer Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 18:09 Gosciu, rozszez troszke zwoje horyzonty, zdejmij klapki z oczu. "Zfeminizowani" geje stanowia MNIEJSZOSC w gejowskim srodowisku, i prawie wylacznie na nich niestey skupiaja sie tanie media. Wiekszosc homoseksualistow to normalnie zachowujacy sie faceci. xxxenofob napisał: > > Gdyby tak naprawde bylo to nie musieli by sie wysilac na propagande w stylu CCC > P. > Nie widzialem jeszcze w zyciu zadnego pedala-kowboja. > Zazwyczaj sa to zniewiesciali faceci z piszczacymi glosikami a nie typowo mescy > poganiacze krow. > Ktos proboje wciskac nam propagande jak Malboro w latach 70-tych. (plakaty z > papierosem w ustach meskiego kowboja) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 02.02.06, 08:14 ariadna-enta napisała: > > Piewcy "prawdziwych" wartości pewnie chcieliby aby kręcono filmy o " > normalnych" ludziach, najlepiej katolikach ,którym żadne zboczenia nie w > głowie. a ci katolicy tutaj są "normalni"? _________________- Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open_mind Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: 5.6.2R* / 24.66.94.* 31.01.06, 20:22 Brokeback Mountain to interesujacy film o milosci dwoch mezczyzn na tle pieknych krajobrazow i czarujacej muzyki. Warto go zobaczyc poniewaz opowiada o sferze uczuc ktora dla wiekszosci z nas jest obca, czesto odpychajaca lub wrecz odrazajaca. Niestety dla wielu potencjalnych widzow wiezy homofobii i uprzedzen beda zbyt silne by pozwolic im na bezstronna ocene filmu (zakladajac oczywiscie, ze odwaza sie go obejrzec). A szkoda bo zrozumienie jest zwykle pierwszym i raczej nieodzownym krokiem ku tolerancji. Musze przyznac, ze jest w filmie jedna scena, z ktorej celowoscia raczej sie nie zgadzam. Chodzi mi o scene w ktorej, z pozoru przypadkowo, materializuja sie uczucia o ktorych istnieniu bohaterowie jeszcze nie wiedza. Faktycznie jest to przelomowy moment w narracji filmu, mimo to jego bezposrednia obrazowosc stawia pod znakiem zapytania celowosc tak intymnej ingerencji. W koncu jest to film o milosci i jako taki powinien przedstawic jej fizyczny aspekt (jesli jest to konieczne) bardziej subtelnie. Czy "Brokeback Mountain" zasluguje na 8 nominacji do Oscara? Jesli zalozymy, ze film powinien oferowac cos wiecej niz tylko rozrywke tj. sklaniac do myslenia i zmuszac do konfrontacji utartych przekonan to "Brokeback Mountain" spelnia te wymagania. Poza tym doskonala gra aktorow i znakomita rezyseria kwalifikuje ten film do walki o Oscary w kazdej z osmiu nominowanych kategorii. www.brokebackmountain.com/splash.html Odwiedz powyzsza strone by zobaczyc urywki filmu. Warto dla samej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 31.01.06, 23:07 Chyba nie moge sie z toba do konca zgodzic, bo ten film nie jest po prostu filmem o milosci dwoch mezczyzn. To takze opowiesc o ich osobistym dramacie, o spoleczenstwie pelnym uprzedzen. To film o 'tradycyjnych wartosciach', ktore niosa nieszczescie nie tylko glownym bohaterom ale .. wszystkim. To film o nienawisci zdolnej do wszystkiego. Kiedys juz to na jakims forum napisalem, ale na film poszedlem w pierwszym dniu po wejsciu na ekrany (i.e. 06 stycznia) z moja 15 letnia corka i przyjaciolka. I stalismy sie innymi ludzmi. A cytat 'Being a lesbian or a gay is not a crime. Hate crime is' nabral znaczenia. A co mam odpowiedzic mojemu dziecku, ktore sie mnie pyta: 'Dad, why some people hate gays?' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open_mind Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: 5.6.2R* / 24.66.94.* 01.02.06, 00:10 A jednak wszystko zaczyna sie od uczuc (przyjazn zmieniajaca sie w milosc), za ktore bohaterowie filmu placa wysoka cene (w przypadku Jack'a cene najwyzsza). Nie rozdzielajmy jednak wlosa na czworo. Dramat tego zwiazku przychodzi z zewnatrz, z najblizszego otoczenia, powoli zataczajac coraz szersze kregi. To dramat uczuc, ktore nieublagalnie musza sie zderzyc z moralnoscia "normalnej" wiekszosci. Jak widac z powyzszego forum film ten juz osiaga cel, ktory niewatpliwie kryje sie za jego powstaniem. Zmusza nas wszystkich do samokrytycznego spojrzenia na wlasne uprzedzenia, mowi o spolecznym zjawisku ktorego istnienia nie da juz sie lekcewazyc i bezwzglednie obnaza tych, ktorych beznadziejnie zaslepia strach i nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
net_friend Do open_mind 01.02.06, 14:11 Tylko czy ten film da sie obejrzec dla samej muzyki i krajobrazow? Nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nospherat Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.06, 20:26 sorka, ale mówimy o filmach a nie o polityce. Jednak do dobrze gdy kino zachęca do burzliwej dyskusji-to jedna z wieku jego ról. osobiście mam nadzieję, iż papa Spielberg co nieco uczknie za swój, według mnie wybitny, film "Monachium". pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: courios walka lewicy ze swiatem wartosci IP: *.vc.shawcable.net 31.01.06, 20:33 swiat norm i wartosci to swiat busha? ty piszesz powaznie czy to glupawa prowokacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious Re: walka lewicy ze swiatem wartosci IP: *.vc.shawcable.net 31.01.06, 20:41 swoja drogoa zauwazylem ze polacy w polsce nie maja prawie zupelnie pojecia o tym co sie dzieje w usa i jaki to kraj. wyidealizowany obraz bierze sie z filmow hollywodzkich, propagandy amerykanskiej (co jest tozsame) i romantycznych konotacji z czasow komuny (kosciuszko, pomagali nam, reagan itp). polecam milosnikom wyjazd do usa i poobserwowanie z bliska "panstwa wolnosci". wielu zrozumie wtedy czym jest "lewica" a czym "swiat wolnosci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coconut Re: walka lewicy ze swiatem wartosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:27 Moherki tłumnie polecą na film o pedrylach.. ha ha ha ha ha ha ...życzę sukcesów...finansowych..w Arabii Saudyjskiej oraz w Rosji..ubawiłem się setnie A tak naprawdę to sam temat powoduje że chce się żygać.. Taaa nie ma to jak popatrzeć na dwóch śliniących się chłopów... albo wzajemnie sobie ruszających ręką..że o oralach nie wspomnę.. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Skad ta znajomosc tematu? 31.01.06, 22:08 Niestety tego w filmie nie ma. A z drugiej strony skad tyle zainteresowania i znajomosci tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: walka lewicy ze swiatem wartosci 02.02.06, 08:18 Gość portalu: courios napisał(a): > swiat norm i wartosci to swiat busha? > ty piszesz powaznie czy to glupawa prowokacja? Jedyni strażnicy jedynie słusznych wartości: krzak i kaczka-dziwaczka. Oj wej! _______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Moherki znowu dostaly po dupie . IP: *.adsl.alicedsl.de 31.01.06, 20:39 Swiat uwaza ze homo sa normalni , tylko biedna polska i iran uwazaja inaczej . Swiat jest okrutny , nie rozumie moherow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious Re: Moherki znowu dostaly po dupie . IP: *.vc.shawcable.net 31.01.06, 20:43 bush i jego neoconi chyba tez powinni zaczac nosic mohery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaj_GW Skąd tych pedałów tyle na forum GW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:59 Bo michnikoidy uwielbiają popierać i rozpowszechniać nienormalność w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anglofil "Tajemnica góry Złamana Dupa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:04 Na razie to tylko nominacje. Wątpię czy dostanie nagrodę taki film o dwóch dewiantach. I jeszcze jaki tytuł, który brzmi jak kpina z oglądających i podziwiających go widzów. "Tajemnica góry Złamana Dupa" ha, ha, ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep A gdzie ty sie angielskiego uczyles? 31.01.06, 21:31 Nie nauczyli cie roznicy miedzy 'broke' a 'broken' i miedzy 'back' a 'bottom' durniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awathar wishnu Re: Skąd tych pedałów tyle na forum GW ? IP: *.chello.pl 31.01.06, 21:04 Uciekaj stąd bo jeszcze broń boże na Ciebie rozpowszechnią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznaj_GW Re: Skąd tych pedałów tyle na forum GW ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:19 A ty zostajesz w nadziei, że któryś z nich doceni twoją pupę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awathar wishnu Re: Skąd tych pedałów tyle na forum GW ? IP: *.chello.pl 31.01.06, 22:54 Zostaję raczej aby ocenić nikłość pofałdowania Twojej kory mózgowej Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Skąd tych pedałów tyle na forum GW ? 02.02.06, 08:22 Gość portalu: awathar wishnu napisał(a): > Uciekaj stąd bo jeszcze broń boże na Ciebie rozpowszechnią Albo skaptują! :) I przybędze jeden zuch Co nam wzmocni ten nasz ruch. I powiemy: patrzcie, zucha, Niech go może ktoś... odznaczy :) _______________- Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svidjod Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.ipt.aol.com 31.01.06, 21:07 A mi sie film bardzo podobal; piekne zdjecia, swietna muzyka i poruszajaca ale nie narzucajaca sie tanim moralizatorstwem historia sprawiaja ze jest to obraz naprawde genialny. Od dawna nie widzialem filmu ktory odbierany by byl tak osobiscie przez widzow, wszystko jedno czy homo, czy hetero. Jest to przede wszystkim film o trudnej milosci, o jej naturze, mysle ze kazdy znajdzie tu cos dla siebie bez wzgledu na orientacje. Zapowiedzi w internecie nie oddaja tego filmu, rownie dobrze mozna byloby ogladac same zapowiedzi. U mnie, w Wielkiej Brytanii film graja juz od miesiaca i cieszy sie nieslabnacym zainteresowaniem, nie prawda jest ze na film ten wybieraja sie glownie geje. Inna sprawa ze w tym kraju tematyka filmu nie wywolala wiekszych kontrowersji, spoleczenstwo mamy tolerancyjne i ludzie nie emocjonuja sie niezdrowo tym czym nie powinni. Raczej trzeba bylo przekonac dosc zblazowanego widza ze film jest ciekawy i godny obejrzenia, co z pewnoscia sie udalo, sadzac po entuzjastycznych recenzjach w internecie i wynikach popularnosci filmu. Na zachete dodam ze osobiscie znam osoby ktore na film wybraly sie kilka razy bedac pod jego wrazeniem. Obejrzcie, potem krytykujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ls Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.hsd1.il.comcast.net 31.01.06, 21:18 zgadzam sie w stu procentach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: 87.246.199.* 01.02.06, 00:05 Ten film jest kolejnym "powodem" dla ukazania "normalności" pedziów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszek Apeluję o tolerancję dla mojej homofobii... IP: *.acn.waw.pl 31.01.06, 21:10 Que pasa? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Spadaj... 31.01.06, 21:34 .. bo dla nienawisci nie powinno byc zadnej tolerancji, tak jak dla kazdej innej zbrodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszek Mylisz pojęcia i jesteś nielogiczny. IP: *.acn.waw.pl 31.01.06, 21:43 1. Homofobia to nie jest nienawiść, ale obawa przed agresywną homokulturą (nie przed samymi homoseksualistami, gdyż są oni stałym elementem naszej cywilizacji). Agresywna homokultura zwiększa odsetek gejów w społeczeństwie w sposób nienaturalny. Rozbuchany homoseksualizm to rozwiązłość fizyczna i moralna oraz skrajny egoizm i materializm. Ponadto wsród gejów jest o wiele wyższy odsetek samobójstw, depresji oraz chorób psychicznych. 2. Nienawiść to nie zbrodnia, a uczucie. Ja nienawidzę brokułów, a to bardzo daleko do zbrodni. 3. Ile masz lat dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Spadaj, naprawde. 31.01.06, 21:53 Gratuluje przeczytania slownika. Niestety, musze cie zmartwic, bo jezyk (nie tylko polski) jest struktura zywa i slowa zmieniaja znaczenia. Okreslenie 'homofobia' bardzo dawno (nie tylko w jezyku polskim) odeszlo od swojego greckiego zrodla i nabralo znaczenia pejoratywnego. Nie jest tylko obawa, ale obawa podszyta nienawiscia. Coz widze, ze nie doczytalismy w slowniku znaczenia 'metafora'. Doczytaj to kolego a potem sie zastanow, co madry czlowiek ma na mysli piszac 'nienawisc jest zbrodnia'. A pamietasz, kto to napisal chociaz? Psychiatra pomoze ci zrozumiec reszte wypowiedzi: 'Agresywna homokultura zwiększa odsetek gejów w społeczeństwie w sposób nienaturalny. Rozbuchany homoseksualizm to rozwiązłość fizyczna i moralna oraz skrajny egoizm i materializm. Ponadto wsród gejów jest o wiele wyższy odsetek samobójstw, depresji oraz chorób psychicznych.' A co ma wiek do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszek Jestem totalnie zdewastowany tak miażdżącą repliką IP: *.acn.waw.pl 31.01.06, 22:14 Czepiłeś sie słownika i nie odpowiedziałeś na żadną z moich obaw (i faktów) dotyczących homoseksulizmu. Wiek? Zauważyłem, że wyzywasz forumowiczów od durniów itp. To zachowanie niemądre i na poziomie ucznia gimnazjum. Dojrzejesz, poskromisz nerwy, to podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep To dobrze. 31.01.06, 22:26 Odpowiedzialem i wyjasnilem. Ale dalej nie wiem, co ma do rzeczy wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw i to wlasnie swiadczy ze jestes za mlody.... IP: *.acn.waw.pl 31.01.06, 22:42 Odpowiedz Link Zgłoś
neszer Re: Mylisz pojęcia i jesteś nielogiczny. 01.02.06, 18:20 Gość portalu: szyszek napisał(a): > 1. Homofobia to nie jest nienawiść, ale obawa przed agresywną homokulturą (nie > przed samymi homoseksualistami, gdyż są oni stałym elementem naszej > cywilizacji). Agresywna homokultura zwiększa odsetek gejów w społeczeństwie w > sposób nienaturalny. Tak, a w jaki sposob? Jestem niezmiernie ciekawy. Tak dla informacji - zadna dawka "homokultury" nie ma mozliwosci uczynienia geja z hetero. Albo jestes gejem, albo nie. Tysiac filmow tego nie zmieni. Rozbuchany homoseksualizm to rozwiązłość fizyczna i moraln > > oraz skrajny egoizm i materializm. Zastanow sie dlaczego. Podpowiem ci - ludziom ktorych spoleczenstwo przez tyle lat traktowalo jak tredowatych nie jest najlatwiej zalozyc staly zwiazek. A co zlego w materializmie? Po za tym to jest okropne uogolnianie. Ponadto wsród gejów jest o wiele wyższy > odsetek samobójstw, depresji oraz chorób psychicznych. Dzieki wspanialym tolerancynym spoleczenstwom (jak np. nasze) w ktorych oni zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Mylisz pojęcia i jesteś nielogiczny. 02.02.06, 08:27 neszer napisał: > > Tak dla informacji - zadna > dawka "homokultury" nie ma mozliwosci uczynienia geja z hetero. Albo jestes > gejem, albo nie. Tysiac filmow tego nie zmieni. > > > > > Ponadto wsród gejów jest o wiele wyższy > > odsetek samobójstw, depresji oraz chorób psychicznych. > > Dzieki wspanialym tolerancynym spoleczenstwom (jak np. nasze) w ktorych oni > zyja. > Brawo - tylko, czy coś z tego dotrze do tego homofoba? _____________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 911 Re: Apeluję o tolerancję dla mojej homofobii... IP: *.bredband.skanova.com 15.02.06, 21:21 lol... .. nada :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciekzmiasta Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:34 Coś w tym jest-::)):)) może to, że pedały, Żydzi i masoni rządzą-:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
neszer Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 18:22 To nie wiedziales??!! :-) Gość portalu: maciekzmiasta napisał(a): > Coś w tym jest-::)):)) może to, że pedały, Żydzi i masoni rządzą-:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 02.02.06, 08:29 Gość portalu: maciekzmiasta napisał(a): > może to, że pedały, Żydzi i masoni rządzą-:)))))))) To okaczor jest żydem, pedałem i masonem? A to nowina ( pewnie nie dla niego) ______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.anon-online.org 31.01.06, 22:14 ha, spodziewalem sie ze 1szego posta puscisz Ty, albo imc KatPL nr 1. Nie zawiodlem sie:) Smialo, pozwalczaj gejpropagande na oficjalcnych forach, moze wtedy mina wlasne brudne sny, co kiciuś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curious czym sa oskary i akademia filmowa IP: *.vc.shawcable.net 31.01.06, 22:27 akademia filmowa to grupa kolesi z hollywood zainteresowana promowaniem swoich filmow i filmow swoich kolegow. zasadniczo nie sa zbyt kumaci i wszystko co kontrowersyjne jest niby dobre. to tak jakby linda dawal oskara pazurze a pazura lubaszence. smieszy mnie jak polacy sie jaraja oskarami. szkoda ze jest to uwazane ze najwazniejsze nagrody swiata. ze wzgledu na kase, tylko i wylacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep A bajke.. 31.01.06, 22:32 ..o lisie i winogronach pamietasz? Do tego przykladu mozna twoja wypowiedz sprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svidjod Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: *.ipt.aol.com 31.01.06, 22:35 Ktos juz o to pytal, ale nie doczekal sie odpowiedzi. Dlaczego na forum 'Film' czytelnicy 'Gazety' obrzucaja sie inwektywami a nie rozmawiaja o filmie? Czy standardy dyskusji wsrod potrafiacych chyba sensownie rozmawiac uczestnikow tego forum musza wyznaczac niekonczace sie pyskowki rodem z piaskownicy? Mam nadzieje ze to wyjatki. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx To teraz czekam 31.01.06, 22:36 To teraz czekam na nominację filmów o "miłości" zoofilów, pedofilów i kazirodców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: To teraz czekam IP: *.adsl.alicedsl.de 31.01.06, 22:40 pewnie wolabys aby nagrodzono kazanie o. dyrektora ? Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Ale o co ci chodzi. 31.01.06, 22:47 Scena z filmu. Tatry, piekne widoki, OWCE, gitarka pogrywa, piekne chmurki na niebie, blekitne niebo. Wjezdza o. Dyrektor na koniu. A za nim MLODY kleryk (tez na koniu). Wtedy o. Dyrektor zaczyna ..swoje kazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Re: Ale o co ci chodzi. 31.01.06, 23:08 Wyobraź sobie, że nie każdy kto nie przyłącza się do gloryfikacji "normalności homoseksualnej" jest zwolennikiem ojca dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiubleep Re: Ale o co ci chodzi. 31.01.06, 23:17 To co napisales powyzej, to nie bylo 'nie przylaczenie sie do gloryfikacji' tylko jadowite i nienawistne szczekanie podobne do tego, co robi o. Dyrektor, stad analogia. Polski zasianek jest i tak postepowy, bo jakos nikt dotad nie krytykuje glosno teorii Darwina. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx82xxx Re: Ale o co ci chodzi. 31.01.06, 23:52 Jadowite i nienawistne? A propaganda homoseksualna nie jest jadowita i nienawistna? Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Nie doczekasz się realizacji swoich fantazji. 31.01.06, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: To teraz czekam 02.02.06, 08:30 xxx82xxx napisał: > To teraz czekam na nominację filmów o "miłości" zoofilów, pedofilów i > kazirodców. A któż zechce zrobić film o tobie? ________________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert tajemnica dwóch takich, co mają uraz z dzieciństwa 31.01.06, 23:20 znacie ten film? chyba nie zasługuje na oskara. ale w Polsce się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kipasku Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 01.02.06, 00:43 Może to nie o Oscarach ale też o filmie i tolerancji Informacja prasowa Berlin 26 stycznia 2006 Administracja Senatu do spraw Nauki, Badań naukowych i Kultury Konkurs sztuki na pomnik homoseksualistów prześladowanych przez faszyzm niemiecki (nacjonalizm narodowy) Land Berlin reprezentowany przez Administrację Senatu do spraw Nauki, Badań naukowych i Kultury otrzymał polecenie Republiki Federalnej Niemiec, reprezentowany w osobie Pełnomocnika Rządu Federalnego do spraw Kultur i Mediów, jak również w porozumieniu ze Związkiem Pedałów i Lezbijek (LSVD) i incjatywą “Pamięci Ofiar wśród Homoseksualistów” do przeprowadzenia konkursu sztuki mającego na celu wyłonienie projrktu pomnika homoseksualistów ofiar nacjonalizmu narodowego. Celem konkursu było znalezienie projektu pomnika, który uczcił by zamordowane i prześladowane ofiary, czuwał nad ich pamięcią, był trwałym symbolem przeciw nietolerancji, wrogości i odizolowaniu pedałów i lezbijek W środę jury złożonego z jedynastu osób pod przewodnictwem prof. Norberta Rademachera wybrało do realizacji (z przedstawionych siedemnastu projrktów) pracę autorstwa MichaelaElmgreena i Ingara Dragseta. Planowane miejsce wzniesienia pomnika to polanal na wschodnich obrzeżach Tiergaten przy Ebertstr., na południe od pomnika Goetheego i naprzeciw “Pomnika zamordowanych żydów Europy” Na budowę Federacja przeznacza do 450 tyś.euro.Zamierza się wznieść pomnik możliwie jak najszybciej. Przewodniczący jury o wybranym projekcie. “Po ponad dwudniowej bardzo otwartej, intensywnej i kontrowersyjnej dyskusji, jury w większości zdecydowało się na projrkt MichaeleElmgeena i Ingara Dragseta.Ich bardzo jasno przemyślsna i pewnie zarysowana rzeźba widocznie nawiązuje do kolumn pomnika holocaustu Richarda Eisenmana, przy czym zarys bryły just wyraźnie powiększony i ma kształt budynku, który rzeczywiście posiada swoje Wnętrze. Jak poprzez okno, które ukośnie wycięte zostało w jednym rogu, zwiedzający może oglądnąć powtarzający się bez końca czarno-biały film, który przedstawia scenę pocałunku dwóch mężczyzn. Ta raczej zimna i odpychająca z zewnątrz betonowa forma nabiera w tym przypadku całkiem innego aspektu intymności.Bez slownych opisów i pisemnych informacji just tu Teemaat homoseksualizmu bezpośrednio a jednak subtelnie przedstawiony. Jury doszło do przekonania, że wybierając to dzieło sztuki znalazło nie zależne i współczesne miejsce zadumy nad prześladowanymi przez nacjonalistów narodowych homoseksualistami, jednocześnie pobudzającym do dyskusji nad akceptacją miłości ludzi o tej samej płci.” www.kultur.berlin.de/cgi-bin/frames.pl? www.kultur.berlin.de/1_aktuell/inhalt/1_presse/1_kultur/2006/060126homosexuellendenkmal.htm Odpowiedz Link Zgłoś
dccircle Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 02.02.06, 08:34 Oj, kipasku-kutasku I to tak Senat operował słowem "pedał"? ______________ Rydzopis kryminalisty: kurduplowaty ch... na kaczych nóżkach. Daje na tacę w piątek, świątek i niedzielę. Z cudzych pieniędzy. Uzdrawia moralnie ze złodziejami od Leppera i faszystami od Giertycha (co to spadł z PRONcia kolaboranta). Czasem ma ksywę "kipasek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konik Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" IP: 217.153.6.* 01.02.06, 00:53 A jakie normy i wartości? Bitwa i bitwa, i nierówność i bieda, g a nie normy i wartosci . Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare1 Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 01:11 Dziwnie brzmia te wasze katolickawe, gornolotnawe, etycznawe dyrdymaly, skoro nawet jedyni nieomylni i na pewno nie lewacy popuszczali czasem swoim zadzom...Ty nie musisz tego robic, ale nie zakazuj innym i nie rzucaj kamieni bo mozesz trafic w Papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 02:09 proszę,proszę przeglądając od czasu do czasu forum kino pod kazdym tematem widzę zawsze marniutkie kilka wpisików, a dzisiaj ktoś oburzony rzucił hasełko o "pedalskim westernie" i jak z roga obwitości posypały się posty od przeważnie zbulwersowanych,że ktoś w ogóle taki film nakręcił,a że jest nominowany do oskara to już skandal. Jeden pisze,że na forum są jakieś pedały,drugi,że fim ma być puszczany tylko w kinach dla gejów,a jeszcze inny,że grozi nam zalew pedalstwa. Nijak nie mogę zrozumieć dlaczego ten film nawet przed obejrzeniem wzbudza aż takie chore reakcje. Nie jestem żadną homofilką - geje i lesbijki są mi całkiem obojętni -wiem,że tacy ludzie są wśród nas ,więc dlaczego nie można o tym nakręcić filmu-jeżeli ktoś nie chce oglądać nie musi. A tak a propos panowie homofobi założę się ,że gdyby ktoś nakręcił film o miłości dwóch lesbijek to byście się specjalnie nie zgorszyli.Znam takich ,których dwóch gejów to wbrew naturze,ale dwie lesbijki już nie- ciekawe widzenie "normalności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Tajemnica Brokenback Mountain IP: *.bchsia.telus.net 01.02.06, 02:57 Napewno wiekzosc ludzi wypowiadajacych sie na tym forum filmu nie widziala. A Ci co widzieli to wyraznie go nie rozumieja. To jest film o uczuciach. TO JEST FILM ,KTORY NAM POKAZUJE ,ZE UCZUCIE POTRAFI BYC WIEKSZE OD NAS.Bohaterami tego flmu mogla by rowniez byc para heteroseksualna ,a akcja rozgrywac sie w warszawskim biurze.Oczywiscie ze na widzu zrobi wieksze wrazenie piekna canadyjska przyroda jak i milosc homoseksualna. Co tworcy filmu sadzac po tym forum doskonale uzyskali.Tylko uczucie zostaje takie samo . Uczucie na ktore nie mamy wplywu i ktore czasami jest tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Oscary 2006: 8x"Tajemnica Brokeback Mountain" 01.02.06, 02:53 Mam na to trzech swiadkow na to ze powiedzialem, ze film ten dostanie Oscara natychmiast po tym jak zostal zapowiedziany w prasie amerykanskiej i nie wszedl jeeszcze na ekrany. Jak do tej pory na ten wybitny film ludzie pchaja sie drzwiami i oknami i juz go obejrzalo ze 300 osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdan-szcza-nin! Polski łestern:Co piszczy u Pralata pod sutanna? IP: *.c3-0.fch-ubr1.lnh-fch.md.cable.rcn.com 01.02.06, 06:01 Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu jak znowu tajemnica? 01.02.06, 06:17 czy polskie chlopy panszczyzniane dowolnie tworza tytuly zagranicznych filmow? nie ma zadnej "tajemnicy brokeback mountain" jest "brokeback mountain" co po polsku znaczy "karkolomna gora" . to by bylo na tyle wiesniactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutz Re: jak znowu tajemnica? IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.06, 07:03 Brawo !!!! cholera bierze na tlumaczenie tytulow Odpowiedz Link Zgłoś