mcgoo Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 10:41 Prawdziwy kowboj to taki zarosniety, zakurzony, smierdzacy krowim łajnem i końskim potem, taki co zuje tyton i pluje przez zacisniete zeby, zamiast soli korzysta z popiolu ogniskowego, a kapie sie dwa razy w zyciu raz jak uzbiera na dziwki w saloonie a drugi raz jak wpadnie przypadkiem do rzeki, nie myje zebow wiec niewiele mu ich zostaje i umiera z biedy oraz braku higieny w wieku lat 35. :) -- McGoo ---------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss sauron Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.dsV.agh.edu.pl 26.02.06, 11:46 obejrzalam wczoraj 'ostatnie kuszenie chrystusa'; i wiecie co? większe zniesmaczenie poczułam na widok chrystusa uprawiającego seks z marią magdaleną niż na widok sceny seksu analnego między bohaterami B.Mt (tak tylko dodam, ze wychowalam sie w rodzinie katolickiej, ale jestem niepraktykująca i blizej mi do politeistycznych religii skandynawów i dawnych słowian) Odpowiedz Link Zgłoś
torsten1 Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 12:23 nie moge sie otrzasnac po obejrzeniu Tajemincy Brokeback Mountain. Tak pieknego i smutnego filmu od dawna nie widzialem... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokkonen Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 13:10 Nasze "cudowne", żyjące w hipokryzji społeczeństwo nie wpusci sobie do głowy tego wspaniałego filmu, pozostaje liczyć na garstkę oświeconych, inaczej bedzie klapa i film szybko pójdzie na DVD, a warto zobaczyć go w kinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaterasu Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 26.02.06, 14:16 eee tam :-) więcej optymizmu, zobacz ile jest postow ;-)ja ide dziś z kumplem. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bjorkini Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.tvk.torun.pl 26.02.06, 13:35 Film naprawdę mi się podobał, zgadzam się w 100% z Panem Sobolewskim. Odczytywanie filmu jedynie jako relacji między dwoma mężczyznami jest nieporozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:27 To homofobow i osob ktore innym zabraniaja szczescia film nie dotrze. Nic nie dotrze! Odpowiedz Link Zgłoś
qaf1 Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 14:57 Katolu drogi - Film bedzie na topie dluzej niz PiS w rzadzie. Napewno trudno Ci sie pogodzic z faktem ze film wogole wszedl na polskie ekrany. A ja sie bardzo ciesze bo jestem gejem i nareszcie moze Polacy zobacza ze w homoseksualizmie nie chodzi wcale o sex, ale o prawdziwa milosc. Moze nareszcie przelamia sie stereotypy takich sredniowiecznych prostakow jak "katolik_polski". Film byl piekny, wzruszajacy, prawdziwy. Przelamuje stereotypy. Poczatkowe komentarze tutaj sa zalosne, mam nadzieje ze ktos z waszej rodziny wyjdzie z szafy jako gej, moze zobaczycie ze to tez ludzie, jak wy, czesto o wiele bardziej wrazliwsi i pomocni innym. Moze nareszcie Jaroslaw Kaczynski wyjdzie z szafy i przyzna sie ze jest gejem. Moze to nasze zacofane prowincjonalne spoleczenstwo troszke sie obudzi. Jestem dumny z filmu i dumny z tego ze jestem gejem. BRAWO dla filmu! katolik_polski1 napisał: > Film okaze sie calkowita plajta. > Kto pojdzie na to ? > Chyba tylko garstka "kowboi" inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiosna Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.net85-169-199.noos.fr 26.02.06, 20:29 Znakomity film,wiarygodny psychologicznie,swietne role glowne i epizody(matka Jacka)a scena z koszula trafila mnie w serce,ja tez od 3 lat przechowuje w szafie koszulke mojej wielkiej niespelnionej milosci:( Jeden z najlepszych filmow o milosci jakie kiedykolwiek widzialam.Trzeba koniecznie zobaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 21:37 Strasznie dziwny film, oczywiscie poryczalem sie na scenie z koszula, w kilku miejsach posmialem sie. co zadziwilo mnie szczegolnie to na poczatku podsmiewanie sie widowni ktora nie rozumala najwyrazniej co sie dzieje na ekranie, po czym cisza, skupienie i wejscie w swiat. Czar kina zadzialal. Z filmu wyszeldme z mieszanymi odczuciami, w pierwszej chwili mnie tak nie powalil, dopiero po tym jak dojechalem tramwajem do domu - po tym jak pozastanawialem sie nad sensem i znaczeniem scen, ktore sa w tym filmie strasznie wazne, dopiero teraz czuje jak mnie po mozgu film trzepie. Ciezko bedzie dzis zasypiac. Moim zdaniem piekny film o tym (jak to powiedziala moja znajoma) jak milosc ktora urzeczywistnia wolnosc potrafi cholernie bolec. PS. Fajna recenzja :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 26.02.06, 23:15 strasznie piekny film o miłości. I bolesny. Jeden z najpiekniejszych, jakie widziałam. Już mija doba a ja dalej nie potrafię się otrząsnąc, znależć sobie miejsca... Czytam wypowiedzi innych, niektóre tak prostackie, że aż mi się niedobrze robi. Skąd tyle nienawiści???? Ale wiecie co zauwazyła? Że co, którzy obejrzeli film piszą, ze to film o miłości. Nie o gejach! Bo to przeciez jest tak naprawdę bez znaczenia, jest tylko trudniejsze. Nawet ci, którym film się nie spodobał piszą - "nudny". Ale tez nie o tym, ze obsceniczny czy jakiś tam! A o tym, ze to obrzydliwy film o "ciotach" i w ogóle demoralizacja piszą ci którzy filmu NIE widzieli! O czyms to chyba świadczy, prawda? Tym, którzy sprowadzają ten film w swojej wyobraźni do 2 godzin sodomicznych scen sexu analnego - polecam obejrzenie!!!! Ludzie! jask chcecie pisać i krytykować, to przynajmniej wiedzcie o czym!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awathar wishnu Homofobiczna Pułapka IP: *.chello.pl 26.02.06, 23:30 Film rzeczywiscie wzruszający. A swoją drogą ciekawe ilu homofobom przemknęła refleksja, że może właśnie ich ojciec/matka ma tego typu problem, dzięki cudownej pruderii w tym kraju.I choc wiem ze nienawidza mnie jako geja, to we mnie nie ma jednak tyle nienawisci aby zyczyc im takiej tajemnicy domowej. Howk Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: Pułapka Brokeback Mountain 28.02.06, 18:44 Krzyk- strasznie to dziwne ale mialem podobne odczucia wczoraj po ogladnieciu "> Ciezko bedzie dzis zasypiac." dokladnie taka mysl chodzila mi po glowie. Czy film jest dla Ciebie calkiem zrozumialy - ja mam wiele watpliwosci, co do fabuły, mysli, uczuc i zachowan postaci z tego dramatu. Przejmujace,desperackie uczucie potrzeby bliskosci az mrozilo ekran. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.waw.cdp.pl 02.03.06, 11:40 Caly czas sie mocuje z przemysleniami. Zastanawiam sie czy kwestia rozumienia bardziej przynalezy do tresci filmu, czy nie lepiej po prostu go przezyc albo odczuc. ale oczywiscie sa sceny ktore zastanawiaja i momenty w ktorych pytam siebie jak ja bym w tym miejscu sie zachowal i czy aby zachowanie postaci wynika z takiego a nie innego powodu. To wg mnie wynika z sily tego filmu, ze nie zostawiamy go za nami ale ze wlasnie zastanawiamy sie nad tym co widzielismy i jak to postrzegamy. PS. Watpliwosci sa wskazane jesli chodzi o to zeby film niosl jakas wartosc poznawcza, czyz nie? :> Odpowiedz Link Zgłoś
cent-urion Re: Pułapka Brokeback Mountain 11.03.06, 11:32 Czy film mial dla mnie jakies wartosci poznawcze -nie wiem, wieloletni pobyt poza granicami kraju w czasie kiedy ksztaltuje sie "kregoslup moralny" pewnie mial wplyw na to ze nie najwazniejsza w tym filmie jest plec bohaterow czy SLYNNA :))scena w namiocie, calujacy sie mezczyzni sa w prawie kazdym sitcomie. Tego filmu na pewno nie zostawie za soba- porusza i uczy, ostanie sceny filmu z Ennisem zmeczonym szarpanym zyciem,chwilami szczescia okupionymi cierpieniem jego i bliskich, brak jakichkolwiek perespektyw i pewnosc ze juz nigdy nie pozna nikogo i nigdy sie nie zaangazuje-jest dobijajaca. W jednej z recenzji przeczytalem ze jest to film adresowany do kobiecej publicznosci-fakt filmy o milosci sa raczej dla mnie odstreczajace-wiec czy jest to film o milosci skoro w glowie ciagle klebia sie mysli, skoro tak wielu facetow pisze to o scisnietym gardle? Pytania na ktore szukam odpowiedzi dotycza raczej znaczenia scen z filmu- nie jest chyba zbyt czestym gestem obdarowywanie gosci koszulami zmarlego syna- jestem prawie pewien ze Texas w latach 60-80 nie daje takiej mozliwosci aby rodzice Jacka byli super "poprawni politycznie" i wspierali syna z kazdym kolejnym partnerem czy wogole zdawali sobie sprawy z jego seksualnosci. Naklejene nr. na skrzynce pocztowej, wysylanie kartek zamiast rozmow telefonicznych,zachamowania Ennisa- czy az tak ciezki uraz po lekcji wychowaczej z daddy- tu nasuwa sie pytanie po co dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.06, 23:31 Jesteś jasnowidzem? To kiepsko Cię wykształcili, bo film nie okazał się plajtą... Poszli na niego ludzie myślący, ciekawi, rozumiejący, tolerancyjni..., no na pewno nie Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:24 Film super. Wzrusza. Mnie sciskało w gardle, tak, że walczyłem z sobą by nie popłakac się i nie wyjść na mięczaka. Szkoda tych zon. Szczególnie, zony Ennisa. Ekstra zdjecia, eksta muzyka. Zastanawiam sie, czy przypadkiem po tym filmie nie zapanuje moda na muzykę country. Film ma według mnie jedno ważne przesłanie: Kochaj, Żyj w zgodzie z sobą. Nie oglądaj sie na to, co ludzie powiedzą i nie rań innych. Film jest nie tylko o gejach, miłości, ale o żonach, i mężczyznach - twardzielach. wspólczesnych kowbojach. W filmie sa sami kowboje macho. Z kina wyszedłem o 18, jest 24 a ja wciaz mysle o filmie. Pozdrawiam wszystkich i życzę odwagi w realizowaniu swojego szczęcia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona koszmarny film!!!!nuda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:28 SErio nigdy w życiu nie wynudziłam się tak w filmie!!!Koszmar!!!Jest zdecydowanie za długi.Myslałam ze bedzie o pieknej miłosci,jakis przezyciach,wzruszy mnie a mnie naprawde jest łatwo zwruszyc tymczasem z utesknieniem czekałam na koniec.kilka osob wyszło w połowie a ja siedziałam bo miałam nadzieje ze moze jednak cos sie rozkreci,moze nie zmarnowałam 16zł.Ktos spiepszył ten film bo naprawde mogł byc piekny,zapowiedz podobała mi sie bardzo i szczerze w niej zawiera sie prawie cały film,gdyby był taki jak zapowiedz to byłby cudowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: koszmarny film!!!!nuda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:39 dopiero teraz zauwazyłam błedy.wiadomo ze na filmie a nie w filmie itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:00 chociaz jestem hetero film okazal sie rewelacyjny, są gusta i guściki a ty masz guścik niestety :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:24 Moze masz racje ze mam guścik.Jestem zdziwiona ze ktos zachwyca sie tym filmem.Obejrze go w takim razie jeszcze raz zeby sie upewnic.Naprawde nie uwazacie ze film jest za długi??Ja sie nastawiłam na naprawde cudowny film o miłości,na jakies inne fascynujace wątki a tam nic sie nie działo,przeciez wszystko było juz wiadomo z zapowiedzi.Lubie jak mnie film zaskakuje.Kurcze przeciez ten film to nuda.Zakonczenie do przewidzenia,zreszta jak kazdy ruch w tym filmie,ciekawe i zaskakujace momenty dla mnie to hmmmm zabita owca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 27.02.06, 22:41 ja też poszłam na ten film myśląc, ze to o miłości takie wzruszające będzie. I szczerze mówiac nie sądziłam, ze mnie wzruszy. Ale film wbił mnie w siedzenie. Bo bo to było o miłości własnie - takiej bez słów i tych zbednych i tych niezbednych. To, co się miedzy jackiem i Ennisem działo tkwiło głeboko w nich, tak bardzo, ze nawet sami nie potrafili, i nie chcieli o tym mówić. Myślę, że nie umieliby znaleźć odopiwednich słów, bo zbyt ich ta miłość - zwłaszcza Ennisa - przerażała. Jest taka piekna scena na końcu, kiedy wydawało mi się, ze po tych 20 latach Ennis rzeczywiście jest zdystanowanny, zobojetniał. I nagle krzyczy do jacka - czego nie wiem to nie wiem, ale jak sie dowiem to cie zabiję. Ta scena chwyciła za gardło - zdałam sobie sprawę, ze on, choc znmęczony ucziuciem, to jednak kochał Jacka przeraźliwie... Aż do bólu. A im wiecej dni mija, tym bardziej :rozszerza" mi się pole widzenia. Myslę, ze to nie tylko film o tym jak ważna jest miłość, jakakolwiek by ona nie była. Ale tez o tym, ze w życiu warto przynajmniej spróbować powalczyć o siebie, o to co jest dla ciebie ważne. Mozesz przegrać. Ale jeśli nie spróbujesz - przegrasz na pewno. I wiecie co? Myslę, ze na końcu filmu Ennis - który dojrzał już do tej dtrudnej miłości - nie powidziałaby - czego w życiu nie mozesz zmienić, musisz to znosić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molkiuyt Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:11 jak na wszystkie filmy i na ten poszedlem do kina z nastawieniem, ze bedzie beznadziejny, ze przereklamowany etc. takie zalozenie przed znacznie umozliwia obejrzenie filmu bardziej wnikliwie. zalozenie, ze beda same bledy, ze chaos, ze nawet kostiumy nieodpowiednie. no wiec poszedlem z nastawieniem, ze pewno same bledy i beznadzieja no i fakt- blad byl, jeden. wedlug mnie niepotrzebnie zostala pokazana smierc jacka. slowa jego zony mowione przez telefon calkowicie wystarczaly. i to ja was prosze jedyny zgrzyt. poza tym- najbardziej dramatyczny dramat jaki w zyciu widzialem! wcisniecie w fotel a jakesmy sie z moja przyjaciolka poplakali to nasze (dostalem az jakis dziwnych drgan na twarzy) absolutnie wszystko tak jak byc powinno a przy okazji jeszcze jedno: o tym, ze jest to milosc dwoch mezczyz zapomina sie mniej wiecej po 10 minucie UNIWERSALNY ARCYGENIALNY (ze i tutaj zacytuje siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
hohonie Re: Pułapka Brokeback Mountain 13.03.06, 22:07 "blad byl, jeden. wedlug mnie niepotrzebnie zostala pokazana smierc j > acka. slowa jego zony > mowione przez telefon calkowicie wystarczaly." A wiecie, mnie sie ta scena dzis w nocy przysnila - i obudzila o 5 rano. Zadnej nadziei na dalszy sen. Nie byla moim zdaniem zbedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pixel Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.02.06, 19:28 buahaha... chyba sobie zartujesz... panie katoliku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ionn Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 27.02.06, 22:32 film abosultnie przepiekny... do dzis jestem pod wrazeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barnaba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 27.02.06, 23:20 Powiem szczerze ze dawno nie widziałem filmu który mnie tak poruszył. Piekny film o wielkiej prawdziwej miłości. Polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kika Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:40 Film jest niesamowity...nie polecam homofobom bo przypadkiem ku waszej rozpaczy inaczej spojzycie na mniejszosci seksualne....kino dla wymagajacego widza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:42 Kwintesencja dobrego kina...polecam z cala odpowiedzialnoscia, ale tylko tym, ktorzy szukaja w kinie nie tylko strzelanek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunonx Re: Pułapka Brokeback Mountain 28.02.06, 13:12 .. film bardzo poruszający i dający wiele do myślenia. takich podobnych historii na pewno było i myślę, że nawet teraz mogą się zdarzać w życiu. warto się nad tym czasem zastanowić.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doprawdy. Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: 217.153.152.* 28.02.06, 16:00 przykro ze piszesz o sobie katolik. obraża to całkiem pokaźną grupę tych którzy w swojej wierze widzą nieco więcej niż tylko monopol na jedyny właściwy sposób życia. nic tylko sobie współczuć, że zamiast przeczytać coś, co w jakiś sposób wyjaśnia czyjeś poglądy można jedynie zobaczyć czyjeś zakapiorstwo i umysłową ciasnotę. wstyd i hańba. ja gorąco polecam. film jest o ogromnym bólu wywołanym walką samym ze sobą (jakbyśmy mieli wpływ na to że jesteśmy gejami albo hetero) i tym, że wszechogarniająca społeczna cisnota nie pozwala małym szczęściom na realizacje. tacy "katolicy" zabierają innym prawo o szczęścia, jakiegokolwiek. zamiast skupiac sie na czynieniu dobra ludzie tacy jak ty generują ludzkie nieszczescia. jaki wy macie w tym interes? gdzie sens? po co to? czyste ludzkie zło... obejrzyjcie koniecznie. moze wtedy będzie mniej takich "katolikow_polskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax piekny film o pieknym uczuciu IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.02.06, 19:56 milosc jaka by ona nie byla zawsze jest piekna i tylko ograniczone, pozbawione elementarnych odruchow ludzkich bezmozgowie mogloby stwierdzic inaczej a takich w polsce jest co nie miara na dodatek chodzacych do kosciola (ktory teoretycznie zaleca uprawianie milosci blizniego, istna paranoja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Bieniek Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.icpnet.pl 01.03.06, 08:12 piekny romans, nic dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOGAN TOMASZEWSKi Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:01 Arcydzieł się nie komentuje.Po tym filmie zrozumiałem ,że miłość jest raz jeszcze ''Największą Elektrownia Atomową ŚWIATA''. Polecam moja najnowszą książkę ''ODPOCZYNEK CASANOVY''.Każdy może zamówić na stronie: www.logan- tomaszewski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mycha Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.03.06, 00:41 Poruszający film o niespełnionej i wymagającej ofiar miłości. Utożsamiałam się z bohaterami,ich orientacja nie ma tutaj żadnego znaczenia. To był dobry film o miłości. i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxis Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:42 Film ok! (uwaga moherowe berety i ci od PiS, LPR i Samoobrony jestem hetero i byłem w kinie razem ze swoją dziewczyną) Jak czytam poprzednie posty to wstydzę się, że mieszkam w tym kraju. W kraju gdzie władzę mają osoby pokroju przewodniczącego młodzieży wszech..... obrzydzenie człowieka bierze Ps. Recenzja też mi się nie podobała (da się wyczuć nie chęć autora do homoseksualistów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laluga Re: IP: 217.153.131.* 02.03.06, 14:40 Jak widac poszlo 40 tysiecy widzow. Czyli calkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim al Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:45 Film - super takich więcej! Uważam że to najlepszy pomysł fimowy od lat. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amaterasu Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 02.03.06, 23:32 ludziska idźta na ten film :), bo jest jak życie...piękny film o miłości. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oskar Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 19:06 Według mnie film jest obrzydliwy, sceny miłosne z udziałem głownych bohaterów są wprost ochydne!!! Jedyne co mi sie podobało to zdjęcia, sceneria samej brokeback mountain i koncówka filmy, gdy gylenhall zostaje zamordowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 20:14 Panie Oscar pisze się oHydny, nic dziwnego, że nie zrozumiał Pan filmu, oraz zauważył tylko to co powierzchowne, radzę nauczyć się ortografii a później „udzielać się „ na forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan BB Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 21:07 Wlasnie wydali ksiazke! W emipku kosztuje 15 zlotych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 14:11 - chyba dobrze tłumaczę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czomolungma Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.chello.pl 09.03.06, 00:30 Gość portalu: giewont napisał(a): > - chyba dobrze tłumaczę? Tajemnica góry wypiętego tyłka Mówisz o sobie, szczycie intelektu? Biorąc pod uwagę kształt Giewontu, rzeczywiście jesteście podobni - ty i d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 01:37 Gość portalu: Czomolungma napisał(a): > Mówisz o sobie, szczycie intelektu? Już bardziej od czomo szczytować się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: newip Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.chello.pl 10.03.06, 01:02 Gość portalu: giewont napisał(a): > Gość portalu: Czomolungma napisał(a): > > > > Mówisz o sobie, szczycie intelektu? > > Już bardziej od czomo szczytować się nie da Ach, więc to dlatego jesteś taki sfrustrowany, Giewoncie - problemy z pożyciem seksualnym? No, cóż - zostaje ci tylko koleżanka Rączkowska (też można nieźle szczytować). Współczuję i polecam jakiś udany związek partnerski z przystojnym Mont Blanc czy Gerlachem - to jest dopiero TO... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 09:35 > Gość portalu: newip napisał(a): > > Ach, więc to dlatego jesteś taki sfrustrowany, Giewoncie - problemy z pożyciem > seksualnym? No, cóż - zostaje ci tylko koleżanka Rączkowska (też można nieźle > szczytować). Współczuję i polecam jakiś udany związek partnerski z przystojnym > Mont Blanc czy Gerlachem - to jest dopiero TO... Ja tam nie jestem homolaistą - wolę nasze góry a już najbardziej Królewnę - Śnieżkę. Odpowiedz Link Zgłoś