Dodaj do ulubionych

Pułapka Brokeback Mountain

• mcgoo Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 10:41
      Prawdziwy kowboj to taki zarosniety, zakurzony, smierdzacy krowim łajnem i
      końskim potem, taki co zuje tyton i pluje przez zacisniete zeby, zamiast soli
      korzysta z popiolu ogniskowego, a kapie sie dwa razy w zyciu raz jak uzbiera na
      dziwki w saloonie a drugi raz jak wpadnie przypadkiem do rzeki, nie myje zebow
      wiec niewiele mu ich zostaje i umiera z biedy oraz braku higieny w wieku lat 35.
      :)
      --
      McGoo
      ----------------------------------
    • Gość: miss sauron Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.dsV.agh.edu.pl 26.02.06, 11:46
      obejrzalam wczoraj 'ostatnie kuszenie chrystusa'; i wiecie co? większe
      zniesmaczenie poczułam na widok chrystusa uprawiającego seks z marią magdaleną
      niż na widok sceny seksu analnego między bohaterami B.Mt
      (tak tylko dodam, ze wychowalam sie w rodzinie katolickiej, ale jestem
      niepraktykująca i blizej mi do politeistycznych religii skandynawów i dawnych
      słowian)
      • torsten1 Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 12:23
        nie moge sie otrzasnac po obejrzeniu Tajemincy Brokeback Mountain. Tak pieknego
        i smutnego filmu od dawna nie widzialem... :-(
    • Gość: Kokkonen Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.06, 13:10
      Nasze "cudowne", żyjące w hipokryzji społeczeństwo nie wpusci sobie do głowy
      tego wspaniałego filmu, pozostaje liczyć na garstkę oświeconych, inaczej bedzie
      klapa i film szybko pójdzie na DVD, a warto zobaczyć go w kinie...
      • Gość: amaterasu Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 26.02.06, 14:16
        eee tam :-) więcej optymizmu, zobacz ile jest postow ;-)ja ide dziś z kumplem.
        pozdro
    • Gość: bjorkini Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.tvk.torun.pl 26.02.06, 13:35
      Film naprawdę mi się podobał, zgadzam się w 100% z Panem Sobolewskim.
      Odczytywanie filmu jedynie jako relacji między dwoma mężczyznami jest nieporozumieniem.
    • Gość: tom Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:27
      To homofobow i osob ktore innym zabraniaja szczescia film nie dotrze. Nic nie
      dotrze!
    • qaf1 Re: Pułapka Brokeback Mountain 26.02.06, 14:57
      Katolu drogi - Film bedzie na topie dluzej niz PiS w rzadzie. Napewno trudno Ci
      sie pogodzic z faktem ze film wogole wszedl na polskie ekrany. A ja sie bardzo
      ciesze bo jestem gejem i nareszcie moze Polacy zobacza ze w homoseksualizmie
      nie chodzi wcale o sex, ale o prawdziwa milosc. Moze nareszcie przelamia sie
      stereotypy takich sredniowiecznych prostakow jak "katolik_polski". Film byl
      piekny, wzruszajacy, prawdziwy. Przelamuje stereotypy. Poczatkowe komentarze
      tutaj sa zalosne, mam nadzieje ze ktos z waszej rodziny wyjdzie z szafy jako
      gej, moze zobaczycie ze to tez ludzie, jak wy, czesto o wiele bardziej
      wrazliwsi i pomocni innym. Moze nareszcie Jaroslaw Kaczynski wyjdzie z szafy i
      przyzna sie ze jest gejem. Moze to nasze zacofane prowincjonalne spoleczenstwo
      troszke sie obudzi. Jestem dumny z filmu i dumny z tego ze jestem gejem. BRAWO
      dla filmu!

katolik_polski1 napisał:

> Film okaze sie calkowita plajta.
      > Kto pojdzie na to ?
      > Chyba tylko garstka "kowboi" inaczej.
      • Gość: Wiosna Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.net85-169-199.noos.fr 26.02.06, 20:29
        Znakomity film,wiarygodny psychologicznie,swietne role glowne i epizody(matka
        Jacka)a scena z koszula trafila mnie w serce,ja tez od 3 lat przechowuje w
        szafie koszulke mojej wielkiej niespelnionej milosci:(
        Jeden z najlepszych filmow o milosci jakie kiedykolwiek widzialam.Trzeba
        koniecznie zobaczyc!
    • Gość: krzyk Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.acn.waw.pl 26.02.06, 21:37
      Strasznie dziwny film, oczywiscie poryczalem sie na scenie z koszula, w kilku
      miejsach posmialem sie. co zadziwilo mnie szczegolnie to na poczatku
      podsmiewanie sie widowni ktora nie rozumala najwyrazniej co sie dzieje na
      ekranie, po czym cisza, skupienie i wejscie w swiat. Czar kina zadzialal.

Z filmu wyszeldme z mieszanymi odczuciami, w pierwszej chwili mnie tak nie
      powalil, dopiero po tym jak dojechalem tramwajem do domu - po tym jak
      pozastanawialem sie nad sensem i znaczeniem scen, ktore sa w tym filmie
      strasznie wazne, dopiero teraz czuje jak mnie po mozgu film trzepie.

Ciezko bedzie dzis zasypiac.
      Moim zdaniem piekny film o tym (jak to powiedziala moja znajoma) jak milosc
      ktora urzeczywistnia wolnosc potrafi cholernie bolec.

PS. Fajna recenzja :>
      • Gość: baba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 26.02.06, 23:15
        strasznie piekny film o miłości. I bolesny. Jeden z najpiekniejszych, jakie
        widziałam. Już mija doba a ja dalej nie potrafię się otrząsnąc, znależć sobie
        miejsca...

Czytam wypowiedzi innych, niektóre tak prostackie, że aż mi się niedobrze robi.
        Skąd tyle nienawiści????
        Ale wiecie co zauwazyła? Że co, którzy obejrzeli film piszą, ze to film o
        miłości. Nie o gejach! Bo to przeciez jest tak naprawdę bez znaczenia, jest
        tylko trudniejsze. Nawet ci, którym film się nie spodobał piszą - "nudny". Ale
        tez nie o tym, ze obsceniczny czy jakiś tam!

A o tym, ze to obrzydliwy film o "ciotach" i w ogóle demoralizacja piszą ci
        którzy filmu NIE widzieli!
        O czyms to chyba świadczy, prawda?
        Tym, którzy sprowadzają ten film w swojej wyobraźni do 2 godzin sodomicznych
        scen sexu analnego - polecam obejrzenie!!!!

Ludzie!
        jask chcecie pisać i krytykować, to przynajmniej wiedzcie o czym!!!!!

• Gość: awathar wishnu Homofobiczna Pułapka IP: *.chello.pl 26.02.06, 23:30
          Film rzeczywiscie wzruszający. A swoją drogą ciekawe ilu homofobom przemknęła
          refleksja, że może właśnie ich ojciec/matka ma tego typu problem, dzięki
          cudownej pruderii w tym kraju.I choc wiem ze nienawidza mnie jako geja, to we
          mnie nie ma jednak tyle nienawisci aby zyczyc im takiej tajemnicy domowej.
          Howk
      • cent-urion Re: Pułapka Brokeback Mountain 28.02.06, 18:44
        Krzyk- strasznie to dziwne ale mialem podobne odczucia wczoraj po
        ogladnieciu "> Ciezko bedzie dzis zasypiac." dokladnie taka mysl chodzila mi po
        glowie. Czy film jest dla Ciebie calkiem zrozumialy - ja mam wiele watpliwosci,
        co do fabuły, mysli, uczuc i zachowan postaci z tego dramatu.
        Przejmujace,desperackie uczucie potrzeby bliskosci az mrozilo ekran.
        • Gość: krzyk Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.waw.cdp.pl 02.03.06, 11:40
          Caly czas sie mocuje z przemysleniami. Zastanawiam sie czy kwestia rozumienia
          bardziej przynalezy do tresci filmu, czy nie lepiej po prostu go przezyc albo
          odczuc. ale oczywiscie sa sceny ktore zastanawiaja i momenty w ktorych pytam
          siebie jak ja bym w tym miejscu sie zachowal i czy aby zachowanie postaci wynika
          z takiego a nie innego powodu. To wg mnie wynika z sily tego filmu, ze nie
          zostawiamy go za nami ale ze wlasnie zastanawiamy sie nad tym co widzielismy i
          jak to postrzegamy.

PS. Watpliwosci sa wskazane jesli chodzi o to zeby film niosl jakas wartosc
          poznawcza, czyz nie? :>

• cent-urion Re: Pułapka Brokeback Mountain 11.03.06, 11:32
            Czy film mial dla mnie jakies wartosci poznawcze -nie wiem, wieloletni pobyt
            poza granicami kraju w czasie kiedy ksztaltuje sie "kregoslup moralny" pewnie
            mial wplyw na to ze nie najwazniejsza w tym filmie jest plec bohaterow czy
            SLYNNA :))scena w namiocie, calujacy sie mezczyzni sa w prawie kazdym sitcomie.

Tego filmu na pewno nie zostawie za soba- porusza i uczy, ostanie sceny filmu z
            Ennisem zmeczonym szarpanym zyciem,chwilami szczescia okupionymi cierpieniem
            jego i bliskich, brak jakichkolwiek perespektyw i pewnosc ze juz nigdy nie
            pozna nikogo i nigdy sie nie zaangazuje-jest dobijajaca.

W jednej z recenzji przeczytalem ze jest to film adresowany do kobiecej
            publicznosci-fakt filmy o milosci sa raczej dla mnie odstreczajace-wiec czy
            jest to film o milosci skoro w glowie ciagle klebia sie mysli, skoro tak wielu
            facetow pisze to o scisnietym gardle?

Pytania na ktore szukam odpowiedzi dotycza raczej znaczenia scen z filmu- nie
            jest chyba zbyt czestym gestem obdarowywanie gosci koszulami zmarlego syna-
            jestem prawie pewien ze Texas w latach 60-80 nie daje takiej mozliwosci aby
            rodzice Jacka byli super "poprawni politycznie" i wspierali syna z kazdym
            kolejnym partnerem czy wogole zdawali sobie sprawy z jego seksualnosci.
            Naklejene nr. na skrzynce pocztowej, wysylanie kartek zamiast rozmow
            telefonicznych,zachamowania Ennisa- czy az tak ciezki uraz po lekcji
            wychowaczej z daddy- tu nasuwa sie pytanie po co dlaczego?
    • Gość: d Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.gdynia.mm.pl 26.02.06, 23:31
      Jesteś jasnowidzem? To kiepsko Cię wykształcili, bo film nie okazał się
      plajtą... Poszli na niego ludzie myślący, ciekawi, rozumiejący,
      tolerancyjni..., no na pewno nie Ty.
    • Gość: Artur Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 00:24
      Film super.
      Wzrusza. Mnie sciskało w gardle, tak, że walczyłem z sobą by nie popłakac się i
      nie wyjść na mięczaka.
      Szkoda tych zon. Szczególnie, zony Ennisa. Ekstra zdjecia, eksta muzyka.
      Zastanawiam sie, czy przypadkiem po tym filmie nie zapanuje moda na muzykę
      country.
      Film ma według mnie jedno ważne przesłanie:
      Kochaj, Żyj w zgodzie z sobą. Nie oglądaj sie na to, co ludzie powiedzą i nie
      rań innych.
      Film jest nie tylko o gejach, miłości, ale o żonach, i mężczyznach -
      twardzielach. wspólczesnych kowbojach. W filmie sa sami kowboje macho.
      Z kina wyszedłem o 18, jest 24 a ja wciaz mysle o filmie.
      Pozdrawiam wszystkich i życzę odwagi w realizowaniu swojego szczęcia ;-)
      • Gość: Ona koszmarny film!!!!nuda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:28
        SErio nigdy w życiu nie wynudziłam się tak w filmie!!!Koszmar!!!Jest
        zdecydowanie za długi.Myslałam ze bedzie o pieknej miłosci,jakis
        przezyciach,wzruszy mnie a mnie naprawde jest łatwo zwruszyc tymczasem z
        utesknieniem czekałam na koniec.kilka osob wyszło w połowie a ja siedziałam bo
        miałam nadzieje ze moze jednak cos sie rozkreci,moze nie zmarnowałam 16zł.Ktos
        spiepszył ten film bo naprawde mogł byc piekny,zapowiedz podobała mi sie bardzo
        i szczerze w niej zawiera sie prawie cały film,gdyby był taki jak zapowiedz to
        byłby cudowny.
        • Gość: ona Re: koszmarny film!!!!nuda!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 13:39
          dopiero teraz zauwazyłam błedy.wiadomo ze na filmie a nie w filmie itd
    • Gość: pop Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:00
      chociaz jestem hetero film okazal sie rewelacyjny,
      są gusta i guściki a ty masz guścik niestety :P
      • Gość: Ona Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:24
        Moze masz racje ze mam guścik.Jestem zdziwiona ze ktos zachwyca sie tym
        filmem.Obejrze go w takim razie jeszcze raz zeby sie upewnic.Naprawde nie
        uwazacie ze film jest za długi??Ja sie nastawiłam na naprawde cudowny film o
        miłości,na jakies inne fascynujace wątki a tam nic sie nie działo,przeciez
        wszystko było juz wiadomo z zapowiedzi.Lubie jak mnie film zaskakuje.Kurcze
        przeciez ten film to nuda.Zakonczenie do przewidzenia,zreszta jak kazdy ruch w
        tym filmie,ciekawe i zaskakujace momenty dla mnie to hmmmm zabita owca...
        • Gość: baba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 27.02.06, 22:41
          ja też poszłam na ten film myśląc, ze to o miłości takie wzruszające będzie. I
          szczerze mówiac nie sądziłam, ze mnie wzruszy.
          Ale film wbił mnie w siedzenie.
          Bo bo to było o miłości własnie - takiej bez słów i tych zbednych i tych
          niezbednych. To, co się miedzy jackiem i Ennisem działo tkwiło głeboko w nich,
          tak bardzo, ze nawet sami nie potrafili, i nie chcieli o tym mówić. Myślę, że
          nie umieliby znaleźć odopiwednich słów, bo zbyt ich ta miłość - zwłaszcza
          Ennisa - przerażała.
          Jest taka piekna scena na końcu, kiedy wydawało mi się, ze po tych 20 latach
          Ennis rzeczywiście jest zdystanowanny, zobojetniał. I nagle krzyczy do jacka -
          czego nie wiem to nie wiem, ale jak sie dowiem to cie zabiję.
          Ta scena chwyciła za gardło - zdałam sobie sprawę, ze on, choc znmęczony
          ucziuciem, to jednak kochał Jacka przeraźliwie... Aż do bólu.

A im wiecej dni mija, tym bardziej :rozszerza" mi się pole widzenia. Myslę, ze
          to nie tylko film o tym jak ważna jest miłość, jakakolwiek by ona nie była. Ale
          tez o tym, ze w życiu warto przynajmniej spróbować powalczyć o siebie, o to co
          jest dla ciebie ważne. Mozesz przegrać. Ale jeśli nie spróbujesz - przegrasz na
          pewno.

I wiecie co? Myslę, ze na końcu filmu Ennis - który dojrzał już do tej dtrudnej
          miłości - nie powidziałaby - czego w życiu nie mozesz zmienić, musisz to
          znosić...

• Gość: molkiuyt Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:11
      jak na wszystkie filmy i na ten poszedlem do kina z nastawieniem, ze bedzie beznadziejny, ze
      przereklamowany etc.
      takie zalozenie przed znacznie umozliwia obejrzenie filmu bardziej wnikliwie. zalozenie, ze beda same
      bledy, ze chaos, ze nawet kostiumy nieodpowiednie.
      no wiec poszedlem z nastawieniem, ze pewno same bledy i beznadzieja
      no i fakt- blad byl, jeden. wedlug mnie niepotrzebnie zostala pokazana smierc jacka. slowa jego zony
      mowione przez telefon calkowicie wystarczaly.
      i to ja was prosze jedyny zgrzyt.

poza tym- najbardziej dramatyczny dramat jaki w zyciu widzialem!

wcisniecie w fotel

a jakesmy sie z moja przyjaciolka poplakali to nasze (dostalem az jakis dziwnych drgan na twarzy)

absolutnie wszystko tak jak byc powinno

a przy okazji jeszcze jedno:
      o tym, ze jest to milosc dwoch mezczyz zapomina sie mniej wiecej po 10 minucie

UNIWERSALNY
      ARCYGENIALNY

(ze i tutaj zacytuje siebie)
      • hohonie Re: Pułapka Brokeback Mountain 13.03.06, 22:07
        "blad byl, jeden. wedlug mnie niepotrzebnie zostala pokazana smierc j
        > acka. slowa jego zony
        > mowione przez telefon calkowicie wystarczaly."

A wiecie, mnie sie ta scena dzis w nocy przysnila - i obudzila o 5 rano. Zadnej
        nadziei na dalszy sen. Nie byla moim zdaniem zbedna.
    • Gość: pixel Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.02.06, 19:28
      buahaha... chyba sobie zartujesz... panie katoliku
      • Gość: ionn Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 27.02.06, 22:32
        film abosultnie przepiekny... do dzis jestem pod wrazeniem.
    • Gość: Barnaba Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 27.02.06, 23:20
      Powiem szczerze ze dawno nie widziałem filmu który mnie tak poruszył. Piekny
      film o wielkiej prawdziwej miłości. Polecam wszystkim
    • Gość: Kika Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:40
      Film jest niesamowity...nie polecam homofobom bo przypadkiem ku waszej rozpaczy
      inaczej spojzycie na mniejszosci seksualne....kino dla wymagajacego widza
    • Gość: Studentka Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:42
      Kwintesencja dobrego kina...polecam z cala odpowiedzialnoscia, ale tylko tym,
      ktorzy szukaja w kinie nie tylko strzelanek...:)
      • brunonx Re: Pułapka Brokeback Mountain 28.02.06, 13:12
        .. film bardzo poruszający i dający wiele do myślenia.
        takich podobnych historii na pewno było i myślę, że nawet teraz mogą się
        zdarzać w życiu.
        warto się nad tym czasem zastanowić..
    • Gość: doprawdy. Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: 217.153.152.* 28.02.06, 16:00
      przykro ze piszesz o sobie katolik. obraża to całkiem pokaźną grupę tych którzy
      w swojej wierze widzą nieco więcej niż tylko monopol na jedyny właściwy sposób
      życia. nic tylko sobie współczuć, że zamiast przeczytać coś, co w jakiś sposób
      wyjaśnia czyjeś poglądy można jedynie zobaczyć czyjeś zakapiorstwo i umysłową
      ciasnotę. wstyd i hańba. ja gorąco polecam. film jest o ogromnym bólu wywołanym
      walką samym ze sobą (jakbyśmy mieli wpływ na to że jesteśmy gejami albo hetero)
      i tym, że wszechogarniająca społeczna cisnota nie pozwala małym szczęściom na
      realizacje. tacy "katolicy" zabierają innym prawo o szczęścia, jakiegokolwiek.
      zamiast skupiac sie na czynieniu dobra ludzie tacy jak ty generują ludzkie
      nieszczescia. jaki wy macie w tym interes? gdzie sens? po co to? czyste ludzkie
      zło... obejrzyjcie koniecznie. moze wtedy będzie mniej
      takich "katolikow_polskich".
    • Gość: ax piekny film o pieknym uczuciu IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 28.02.06, 19:56
      milosc jaka by ona nie byla zawsze jest piekna i tylko ograniczone, pozbawione
      elementarnych odruchow ludzkich bezmozgowie mogloby stwierdzic inaczej a takich
      w polsce jest co nie miara na dodatek chodzacych do kosciola (ktory
      teoretycznie zaleca uprawianie milosci blizniego, istna paranoja).
    • Gość: Damian Bieniek Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.icpnet.pl 01.03.06, 08:12
      piekny romans, nic dodac nic ujac
    • Gość: LOGAN TOMASZEWSKi Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:01
      Arcydzieł się nie komentuje.Po tym filmie zrozumiałem ,że miłość jest raz
      jeszcze ''Największą Elektrownia Atomową ŚWIATA''. Polecam moja najnowszą
      książkę ''ODPOCZYNEK CASANOVY''.Każdy może zamówić na stronie: www.logan-
      tomaszewski.pl
    • Gość: mycha Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.man.bydgoszcz.pl 02.03.06, 00:41
      Poruszający film o niespełnionej i wymagającej ofiar miłości. Utożsamiałam się
      z bohaterami,ich orientacja nie ma tutaj żadnego znaczenia. To był dobry film o
      miłości. i tyle.
    • Gość: maxis Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:42
      Film ok! (uwaga moherowe berety i ci od PiS, LPR i Samoobrony jestem hetero i
      byłem w kinie razem ze swoją dziewczyną) Jak czytam poprzednie posty to wstydzę
      się, że mieszkam w tym kraju. W kraju gdzie władzę mają osoby pokroju
      przewodniczącego młodzieży wszech..... obrzydzenie człowieka bierze
      Ps. Recenzja też mi się nie podobała (da się wyczuć nie chęć autora do
      homoseksualistów)
    • Gość: laluga Re: IP: 217.153.131.* 02.03.06, 14:40
      Jak widac poszlo 40 tysiecy widzow. Czyli calkiem sporo.
    • Gość: anonim al Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 22:45
      Film - super takich więcej!
      Uważam że to najlepszy pomysł fimowy od lat. Polecam
      • Gość: amaterasu Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.aster.pl 02.03.06, 23:32
        ludziska idźta na ten film :), bo jest jak życie...piękny film o miłości.
        pozdro
    • Gość: oskar Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 19:06
      Według mnie film jest obrzydliwy, sceny miłosne z udziałem głownych bohaterów są
      wprost ochydne!!! Jedyne co mi sie podobało to zdjęcia, sceneria samej brokeback
      mountain i koncówka filmy, gdy gylenhall zostaje zamordowany...
      • Gość: Alex Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 20:14
        Panie Oscar pisze się oHydny, nic dziwnego, że nie zrozumiał Pan filmu, oraz
        zauważył tylko to co powierzchowne, radzę nauczyć się ortografii a
        później „udzielać się „ na forum..
      • Gość: fan BB Re: Pułapka Brokeback Mountain IP: *.chello.pl 03.03.06, 21:07
        Wlasnie wydali ksiazke! W emipku kosztuje 15 zlotych!!!
    • Gość: giewont Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 08.03.06, 14:11
      - chyba dobrze tłumaczę?
      • Gość: Czomolungma Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.chello.pl 09.03.06, 00:30
        Gość portalu: giewont napisał(a):

> - chyba dobrze tłumaczę?
        Tajemnica góry wypiętego tyłka

Mówisz o sobie, szczycie intelektu? Biorąc pod uwagę kształt Giewontu,
        rzeczywiście jesteście podobni - ty i d...
        • Gość: giewont Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 09.03.06, 01:37
          Gość portalu: Czomolungma napisał(a):

> Mówisz o sobie, szczycie intelektu?

Już bardziej od czomo szczytować się nie da.
          • Gość: newip Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.chello.pl 10.03.06, 01:02
            Gość portalu: giewont napisał(a):

> Gość portalu: Czomolungma napisał(a):
            >
            >
            > > Mówisz o sobie, szczycie intelektu?
            >
            > Już bardziej od czomo szczytować się nie da

Ach, więc to dlatego jesteś taki sfrustrowany, Giewoncie - problemy z pożyciem
            seksualnym? No, cóż - zostaje ci tylko koleżanka Rączkowska (też można nieźle
            szczytować). Współczuję i polecam jakiś udany związek partnerski z przystojnym
            Mont Blanc czy Gerlachem - to jest dopiero TO...
            • Gość: giewont Re: Tajemnica góry wypiętego tyłka IP: *.acn.waw.pl 10.03.06, 09:35
              > Gość portalu: newip napisał(a):
              >
              > Ach, więc to dlatego jesteś taki sfrustrowany, Giewoncie - problemy z pożyciem
              > seksualnym? No, cóż - zostaje ci tylko koleżanka Rączkowska (też można nieźle
              > szczytować). Współczuję i polecam jakiś udany związek partnerski z przystojnym
              > Mont Blanc czy Gerlachem - to jest dopiero TO...

Ja tam nie jestem homolaistą - wolę nasze góry a już najbardziej Królewnę - Śnieżkę.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka