IP: *.catv.net.pl 03.03.06, 23:40
Sorry ale Tarantino firmuje szmire. Ciekawy pomysł, fajny reżysersko,ale...
gra aktorów pozostawia duzo do życzenia, fabuła mało kupy się trzyma,
postacie są przerysowane ( jak u tarantino ) ale płytkie.
Film zdecydowanie polecam wielbicielom pięknych piersi i widoków z rzeźni.
Szkoda, że film lotów teksańskiej masakry...
Obserwuj wątek
    • ton2 Re: Hostel 04.03.06, 16:47
      Teksanska masakra to przy Hostelu naprawde dzielo sztuki. Rozumiem, ze
      Tarantino dostal kupe kasy za reklamowaniem tego filmu swoim nazwiskiem.
      Przynajmniej mam taka nadzieje, bo Hostel jest wyjatkowo kiepskim i okrutnie
      niestrasznym filmem. Zakladam, ze poza byciem miernym thrillerem film ma z
      pewnym przymruzeniem oka pokazywac to, jak Amerykanie, a szczegolnie mlodzi
      ludzie podrozujacy z plecakiem postrzegaja Europe i Europe Wschodnia. I moze
      nie jest to najgorszy pomysl, ale fatalnie wykonany. Kilka zabawnych tekstow i
      pomyslow nie ratuje sytuacji. A na dodatek okrucienstwo niczemu tu nie sluzy,
      bo ani nie jest estetyczne jak w Kill Billu, ani potrzebne do podkreslenia
      istotnosci dzialan jak w Siedem. Rzadko krytyykuje filmy tego typu, ale ten
      jest naprawde cienki. I pamietajcie! Strzeżcie sie Słowacji! To straszny kraj!
      • Gość: vesna Re: Hostel IP: *.torun.mm.pl 05.03.06, 13:46
        Najgorsze jest to, że na tym pomysle moznaby skonstrować film rewelacyjny. A
        wyszło coś zupełnie fatalnego. Były króciutkie przebłyski bardzo intrygującego
        klimatu, małe, inspirujące skojarzenia i nawiązania - ale wszystko utonęło w
        jakiejś bezsensownej rzeźni i rąbance. Tym bardziej jestem zła, że to obejrzałam.
    • Gość: anka Re: Hostel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:56
      Pomijając motyw "ręka, noga, mózg na ścianie" w formie nie dla wszystkich do
      zniesienia, film bardzo dobry. Nieścisłości w fabule nie zauważyłam, a aktorzy
      grają tak jak większość mało znanych, nie wybitnych aktorów w większości
      filmów. nie są ani gorsi ani lepsi.
      • komnen Re: Hostel 13.03.06, 11:22
        anka - Nie zgadzam się z tobą, film na tle nawet innych ostatnich horrorów to żenada
        brak zakończenia - no bo samo topienie w kibelku to jeszcze nie puenta
        Tarantino umoczył biorąc w tym udział
        kilka fajnych pomysłów spartolono, klimat uciekł razem z widzami :)
        najzabawniejsza cześć to sam pomysł 'agencji towarzyskiej' dla sadystów
        przy tym filmie to nawet Piła 2 jest dziełem na miarę Kieślowskiego
        • karusia4 Re: Hostel 13.03.06, 17:06
          mi się film BARDZO podobał
          znakomity thriller, zaskakująca histora.
          elitte.hunting@rus.com - sama bym na to nie wpadła :)
        • Gość: anka Re: Hostel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 20:02
          Wiesz, ja nie przepadam za tak krwawymi filmami, chociaż czasami takowe
          oglądam.:) W trakcie niektórych scen Hostelu zasłanialam oczy. I takie sceny mi
          się nie podobały - nie dla mnie, chociaż uważam, że gdyby ich nie było film nie
          byłby tak mocny i (niestety) obrzydliwy - a chyba o jedno i drugie twórcom
          chodziło.
          Ale co mi się podobało w tym filmie:
          - że chłopak, którego przewidywałam na głównego bohatera i wiązałam z nim
          jakieś zapętlenia w akcji (ten nieśmiały) ginie w połowie filmu, a na pierwszy
          plan wysuwa się nieco głupkowaty przystojniaczek - bo tego się w ogóle nie
          spodziewałam
          - postać zwyrodnialca spotkanego w pociągu - facet odstraszał i odpychał zanim
          jeszcze cokolwiek się wydarzyło, chociaż na początku był tylko zagadkowy, a
          później - zdawałoby się - życzliwy
          - głupie laski podchodzące do swojego, hmmm "zajęcia" lekko jak do picia piwa i
          to, co się rzadko zdarza w standardowych horrorach - że oprawcami (a
          przynajmniej jednymi z oprawców) były kobiety, a ofiarami mężczyźni
          - to, że akcja działa się w Słowacji (szok - amerykański reżyser wie, że
          istnieje coś takiego jak Europa Wschodnia), a nie jak to zwykle bywa w
          opustoszałym domu na amerykańskiej prowincji
          Ale mimo wszystko czasami żałuję, że to obejrzałam.:)
    • Gość: slovensky buzerant Re: Hostel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 15:48
      > Sorry ale Tarantino firmuje szmire.

a coz innego ma firmowac ten plagiaciarz bezwstydny i cwaniaczek pierwszej wody? przypomne, ze
      debiutancki film tego rezysera jest 100% plagiatem (chocby nie wiem do jakich 'inspiracji' sie tak
      chetnie przyznawal).....
    • tunka18 Re: Hostel 01.05.06, 19:58
      to bardzo ciekawy film!!!!
      moze masakra, moze bez popisow wielkiego formatu aktorstwa, ale nie w kazdym
      filmie musi o to samo chodzic! mnie sie najbardziej podobalo to ze jeszcze
      przez pol godziny po obejrzeniu nie moglam dojsc do siebie, nie zapomne
      przerazajacych i przede wszystkim przekonujacych scen niewyobrazalnego
      cierpienia, przekonal mnie jednym slowem,
      powtarzam nie kazdy film musi nadawac sie na sztuke teatralna, na BOga!!!
      koncowka potwierdza tylko ze to niezla rzecz
    • Gość: zzz Re: Hostel IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.05.06, 11:02
      Ja też się pozytywnie zaskoczyłem. Tyle negatywnych głosów słyszałem, myślałem,
      że to będzie na prawdę jakieś dno. A to świetny thriller, dobry klimat (czuć
      tutaj rękę Tarantino), zaskakujący i ciekawy. Przerażający tym bardziej, że
      takie coś mogło się wydarzyć na prawdę.
      • Gość: anka Re: Hostel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:14
        co to za film?rżnięcie,plugawe zresztą,rąbanka,dialogi poziomu zerowego...
        świetny film waszym zdaniem?macie małe wymagania;/
        • Gość: zzz Re: Hostel IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.05.06, 13:37
          To nie była komedia romantyczna, ani dramat psychologiczny jakbyś nie zauważyła.
          Czego się spodziewałaś, intelektualnych rozważań o sensie istnienia ?
    • marcia_a Re: Hostel 07.05.06, 22:09
      Oprócz tego że film jest kiepski, momentami był dla mnie po prostu... nudny.
      Jedynym momentem który mi się podobał było samobójstwo japonki, chociaż wiadomo
      było co zrobi w momencie gdy spojrzała w lustro. Jakieś to było symboliczne w
      pewien sposób:) Reszta - kicha i żałuję że straciłam na ten film czas.
      • Gość: parramón Re: Hostel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 22:39
        film swietnie obrazuje jak dziala slowacka fila CONSTARu :))))
        • Gość: Holy Re: Hostel IP: *.udc.es / *.udc.es 24.05.06, 11:04
          Dyskusja o tym, wedlug mnie kiepskim, filmie:

www.conamiescie.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=177
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka