pozlotemu 08.03.06, 19:36 No to juz wszystko wiemy i nie trzeba tracic czasu na ogladanie. Konczy sie happy endem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nanook Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.pronet.lublin.pl 08.03.06, 20:04 A Stirlitz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.chello.pl 08.03.06, 20:29 Książka jest świetna, to gotowy scenariusz, przeczytałem za jednym posiedzeniem, czekam niecierpliwie na serial. Odpowiedz Link Zgłoś
kocerkae Re: Trochę Kloss, trochę Bond 09.03.06, 08:44 Książka jest wspaniała, postarajcie się Panowie zrobić taki sam film. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 to może jeszcze raz nakręcić 09.03.06, 08:52 czterech pancernych, zdaje się że tylko to imie nasze kino a potem zapędzić szkoły do kin i mówić o "sukcesie". Na co idą moje podatki? Gdzie sukcesy polskiego kina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_matador Re: to może jeszcze raz nakręcić IP: *.polsl.pl / *.polsl.pl 09.03.06, 10:20 A czy Ty odrozniasz kino od telewizji? Swoja droga serial zapowiada sie bardzo bardzo :) Moze kupie telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg To Cezary Żak IP: *.ceramika.agh.edu.pl 09.03.06, 09:55 "uniesie" jeszcze rolę sadystycznego narkomana? Problem "krótkiej ławki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiz Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:07 Nareszcie jakis konkretny serial z konkretna fabula, prosze was... blagam, nie spier....cie tego ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RST Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.iel.wroc.pl 09.03.06, 10:14 Książki nie znam, ale historia nie pozwoliła na happy end, biorąc pod uwagę choćby zamordowanie małżeństwa Rosenbergów. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Wiedzmin powraca 09.03.06, 10:21 "Autorem zdjęć będzie Bogdan Stachurski ("Wiedźmin")" No to sie nazywa rekomendacja. Zdaje sie ze ten pan powinien sie ukrywac przed fanami Sapkowskiego obawiajac sie linczu. A moze, skoro w filmie jest juz jeden Stachurski, to dolacza jeszcze Jacusia Stachurskiego, sztandarowa gwiazde TVP? Pieknie by sie prezentowal w hitlerowskim mundurze ryczac swoim slowiczym glosem "Deutschland, Deutschland uber alles!". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Wiedzmin powraca 09.03.06, 10:30 Nie ma takiej postaci jak "Jacuś Stachurski". Ale ad rem - ksiażka jest taka sobie, jednak główny bohater jest Niemcem z krwi i kości, tyle że niechętnym nazizmowi. Jak rozumiem adaptatorzy uznali, że polscy widzowie nei zaakceptują pozytywnego Niemca. Przez co serial będzie jeszcze większym niewypałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Wiedzmin powraca 09.03.06, 10:39 Jacus Stachurski nie musialby byc postacia. Dostatecznie zrealizowalby sie w czolowce do w/w serialu, proponuje zlozyc ja z anielskich pien Jacusia i ujec pana Wołoszańskiego reklamujacego bankomaty. PS. Wiem, wyzlosliwiam sie. Ale nie uwierze ze TVP jest w stanie wyprodukowac cos powyzej poziomu oper mydlanych / kolejnych edycji Wsiopola dopoki nie zobacze. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Re: Wiedzmin powraca 09.03.06, 10:41 PS. Nawiazujac do wypowiedzi kolegi - w IV RP niedopuszczalny jest jakis 'pozytywny Niemiec' w telewizji. Nie dopuscilaby przeciez do tego partia ktora dopchala sie do koryta pod haslem 'A czy Twoj dziadek sluzyl w Wehrmachcie?' ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Wiedzmin powraca IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.03.06, 23:10 Z ust mi, Kfaker wyjąłeś to z tym facetem od zdjęć do Wieśmina... przeciez te zdjęcia to była koszmarna porażka! Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: Trochę Kloss, trochę Bond 09.03.06, 10:33 No i przynajmniej jakiś ciekawy serial. A nie pierdu-pierdu dla moherów i "przyszłych moherów". Krew mnie zalewa, jak widze ciekawe seriale na rosyjskiej RTR. Fakt, kupili też "L kak luboj", ale to tylko jeden z niechlubnych wyjątków. Gdyż wiele tam ciekawych seriali, historycznych - lub przynajmniej w historycznych realiach. Np zrealizowana z wielkim rozmachem "Satysfakcja"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entuzjasta:) Nareszcie!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 09.03.06, 10:53 Wkoncu jakis film o wojnie, nareszcie bedzie mozna zobaczyc cos o polskich szpiegach, od czasow stawki i pogranicza w ogniu nic godnego uwagi sie nie pojawilo, a ze jest to na podstawie programu woloszanskiego to tylko lepiej, przynajmniej bedzie wiarygodnie i ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.03.06, 11:46 To może być ciekawa produkcja w natłoku badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Wreszcie coś normalnego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 12:15 Czekamy na film albo serial o żołnierzach Pierwszej Polskiej Dywizji Pancernej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: 82.146.247.* 09.03.06, 20:35 Może być b. dobrze. Dotychczasowe fabularyzowane widowiska Wołoszańskiego dawały jak najbardziej radę. Bywa, że stowarzyszenia rekonstrukcji historycznych są bardziej obcykane w temacie niż etatowi badacze (więc dobrze że współpracują). Obsada daje nadzieję na grę na poziomie. Niepokoi mnie tylko "kompterowy nalot na konwój" (kto widział smoka z Wiedźmina, mysią wieżę ze starej baśni czy chordę Kozaków w Ogniem i Mieczem ten wie). W "Papieżu-Karolu" samoloty nad Krakowem też raczej budziły niesmak. No sie zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.nat.renicom.pl 21.03.06, 23:33 Mieszkam w Głuszycy a więc obok Osówki i już nie moge się doczekac kiedy wpadnie ta ekipa na zdjęcia do nas.. zobaczymy co oni z tego zrobią.... Przy okazji zapraszam wszystkich amatorów Tajemnic III Rzeszy. Osówka super rzecz... Szczegóły na www.gluszyca.pl lub www.osowka.pl. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Trochę Kloss, trochę Bond IP: *.internet.v.pl 24.03.06, 16:25 W końcu ktoś wzioł do realizacji grupy rekonstrukcyjne a nie ludzi z pierwszej łapanki czekam na wyniki i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Zdjęcia w Książu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.04.06, 19:57 Oto kilkadziesiąt amatroskich fotografii podczas kręcenia jednej ze scen z udziałem amerykańskich wojsk. Kupa amerykańskiego sprzętu i broni. I ja tam byłem i Willysem jeździłem :-) sord.ovh.org/willys/ ZAPRASZAM Odpowiedz Link Zgłoś