Dodaj do ulubionych

Dakota Fanning

IP: 195.136.112.* 25.01.07, 15:55
Myslicie, ze uda jej sie pociagnac kariere poza lata mlodziencze, czy
zostanie tylko gwiazda dziecieca - tak jak wielu (wiekszosc) malych aktorow
przed nia?

Widac, ze swietnie czuje sie przed kamera i potrafi zagrac zarowno bardzo
powazne role, jak i te skierowane dla mlodszego odbiorcy. Trzymam kciuki, bo
z takim warsztatem ma szanse na wybicie sie w zyciu doroslym.
Obserwuj wątek
    • Gość: ed wood Re: Dakota Fanning IP: *.chello.pl 25.01.07, 16:43
      Mam taką nadzieję, że Dakota Fanning będzie potrafiła pociągnąć swoją karierę
      dalej, że będzie potrafiła wybierać coraz lepsze, wymagające (choć nie za
      bardzo, bo to przecież jeszcze dziecko jest) role. Zgadzam się z tym, co
      napisał Wrecekrzepki o jej zdolnościach i warsztacie. Dakota zawsze ładnie
      wkleja się w tło, w klimat filmu, w jego sens. Potrafi dostosować się, np.
      w "Wojnie światów" grała małą, przestraszoną dziewczynkę, zaś w "Człowieku w
      ogniu" świetnie pokazała relacje łączące ją z bohaterem granym przez Denzela
      Washingtona.

Mam nadzieje, że nie skończy jak bohater "Kevina" - Macaulay Culkin, który
      praktycznie przestał grać lub jak Dominique Swain (ta z "Bez twarzy"), która z
      kolei grywa tylko w jakiś strasznych gniotach.
      Może uda się jej tak rozwinąć karierę i dobierać takie role, jak np. Jena
      Malone, która gra w bardzo interesujących filmach czy Christina Ricci -
      wiadomo, bardzo charakterystyczna aktorka, choć ostatnio wybiera jakby trochę
      gorsze filmy. :)
    • Gość: terrro Re: Dakota Fanning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:51
      Tez mam nadzieje, ze jej sie uda. Swietnie grala w Taken i w Man on fire. Lubie,
      kiedy jest na ekranie - bije od niej cieplo, rozsadek, inteligencja. Jest
      swietna aktorka i bardzo doroslym dzieckiem. Oby nie uderzyla jej woda sodowa.
    • diora13 Re: Dakota Fanning 03.04.07, 18:07
      Dakota jest fantastyczną aktorką, ma dopiero 13 lat,ale wielką karierę. Wg mnie
      najlepsza młoda aktorka.Moim zdaniem lepsza nawet niż Abigail Bresli, która ma
      10 lat,a była już nominowana do Oscara.Dakota ma poprostu w sobie 'to coś' co
      sprawia,że widzowie ją zapamiętują i chcą oglądać kolejne filmy z jej udziałem.
      Narazie nic nie wskazuje na to, żeby Dakota miała zakończyć swoją karierę, i
      dobrze :) No,a co najważniejsze: nie uderzyła jej woda sosowa do głowy :)
      • misiania Re: Dakota Fanning 04.04.07, 14:10
        Dakota kojarzy mi się z Jodie Foster. obie są filmowymi zwierzętami, nie wiem,
        jak to inaczej nazwać. film jest ich żywiołem, środowiskiem naturalnym. gdy
        pojawiają się na ekranie, to jest oczywiste, że tam jest ich miejsce, w tym
        filmie, w tej roli. a potem - w innym filmie, w innej roli - znowu świetnie się
        wpasowują.
        • Gość: Wrecekrzepki Re: Dakota Fanning IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:26
          Wiem, o co Ci chodzi. Dakota gra zawsze bardzo naturalnie, nie jak aktorka,
          tylko naprawde bohaterka. Takim aktorem jest dla mnie takze Ed Norton, ale gosc
          jest jednak starszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka