Gość: Xionc IP: 213.77.7.* 14.04.03, 16:02 A lubisz matole horrory w ogóle? Może idź na przegląg filmów z Bangladeszu, to poczujesz się w swoim żywiole... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Triss Re: Statek widmo * IP: *.localdomain 15.04.03, 12:17 Czesc Xionc, czy zdajesz sobie sprawe jak ja nie cierpie takich matolow jak Ty! Czy kazdy horror musi byc dobry z definicji? Jak nie widziales to nie pyskuj, a jak widziales to polemizuj, a sie nie wymadrzaj, pseudointeligencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Statek widmo * IP: 213.77.7.* 15.04.03, 12:29 Triss, matołku (zauważ że mówię zdrobniale) nie każdy horror musi być dobry z definicji. Ale koncepcja horroru jest raczej szczelna. Siły nadprzyrodzone, zwykły John Kowalski, może jakiś problem pseudo- psychologiczny i poczucie grozy. Ale jeżli ktoś pisze o powtarzalności i szuka czegoś nowego w tak zamkniętym gatunku, to jest matołem i już! Poza tym to nie jest sztuka wysoka, nad którą można byłoby się zastanawiać "co poeta miał na myśli". To jest rozrywka na zasadzie gumy do żucia czy partii kręgli. I w tym zakresie ten film spełnia swoje wymagania. No chyba, że dla kogoś rozrywką (w znaczeniu potocznym) jest patrzenie na film produkcji Malawi o chłopcu, który za pieniądze z upolowanej antylopy kupuje mamusi lekarstwo. I nie nabijam się z tego rodzajów filmów - tylko z krytyków, ktorzy tylko ten rodzaj kina uważają za słuszny. A przecież kino postało jako rozrywka masowa! Odpowiedz Link Zgłoś
crazyfish Re: Statek widmo * 18.04.03, 20:53 To jest beznadziejne...i tak na tym nie poszlam..ale wiem że to taki klops... ________________________ When The End Is Coming... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triss Re: Statek widmo * IP: *.localdomain 15.04.03, 14:57 No prosze, a jednak potrafisz wyrazac opinie, jestem pod wrazeniem. Troche mnie ponioslo wiec przepraszam, to dlatego, ze nie cierpie takiego podejscia - komus zwyczajnie nadac, tylko dlatego, ze odwazyl sie miec inne zdanie - to takie typowe na necie. Coś jest fuj, bo taaaaaak. Ja uwielbiam horrory, ale akurat temu panu wierze na slowo, ze ten film moze byc kolejnym gniotem, bo to co ostatnio powstaje to jakas amerykanska horrowa papka np. Jeepers Creepers, zamiast sie bac, wylam ze smiechu. Jak widac lepiej juz strasza Japonczycy;))) Ale o gustach sie nie dyskutuje, wiec wole tu postawic kropke. Pozdrawiam i wesolych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: Statek widmo * IP: 213.77.7.* 15.04.03, 16:56 "Zgoda, zgoda a Bóg rękę wtedy poda" czy jakoś tak... Ja też lubię horrory. Ja też uważam, że Jeepers Creepers to chała (jak poszukasz na forum to zobaczysz, że w sondach najgorszy film zawsze wpisuje go na pierwszym miejscu). Ale... Recenzje wyborczej nt. kina masowego są denne, bo piszą je ludzie, którzy tego typu kina nie znoszą! Wyjątkami są filmy zaprzyjaźnionych dystrybutorów albo te, których GW jest patronem medialnych. Mogę się założyć że pan Recenzent film obejrzał do połowy (resztę mu opowiedzieli) albo wcale, a pogląd oparł na trailerze i innych materiałach dystrybutora. Dlatego podpisuję się oboma rękami pod postami tych, którzy apelują żeby GW zatrudniła kogoś kto lubi pop-papkę, ale potrafi na nią spojrzeć obiektywnie... Odpowiedz Link Zgłoś