Dodaj do ulubionych

dla mnie KPINA

IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 12:15
taka chala na pierwszym miejscu
film.onet.pl/0,0,1529786,wiadomosci.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrecekrzepki Re: dla mnie KPINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:27
      Chala raczej nie. Film wybitny tez nie. Kino swietne.

Wiem jednak, ze kazdy PRAWDZIWY wielbiciel fantastyki onanizuje sie ogladajac
      Odyseje kosmiczna: 2001 bo nie ma pojecia o co chodzilo Kubrickowi w koncowce.
      • megas2 Re: dla mnie KPINA 05.05.07, 15:51
        > Wiem jednak, ze kazdy PRAWDZIWY wielbiciel fantastyki onanizuje sie ogladajac
        > Odyseje kosmiczna: 2001 bo nie ma pojecia o co chodzilo Kubrickowi w koncowce.

A o co chodziło?
    • Gość: jaija Re: dla mnie KPINA IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.07, 00:42
      Na pierwszym miejscu dlatego, że głosuje pokolenie Matrixa, które ogląda tylko
      nowe kino, tj. dzieła powstałe po 1990 r. Przed - to już dla tych ludzi "stare
      filmy".
      A co do Odysei - ja się nie onanizuję ;) ale uważam za najlepszy właśnie film
      Sci-fi, bo wytrzymuje próbę czasu, łącznie z efektami (a większość filmów o tej
      tematyce z tamtego okresu już nie). Jeśli chodzi o końcówkę - cóż, można ją
      chyba różnorako interpretować, myślę, że chyba też o to chodziło, jakkolwiek
      reżyser poddawał różne ewentualne możliwości.
      • braineater Re: dla mnie KPINA 06.05.07, 10:53
        po tych autoerotycznych wyznaniach aż strach spytać czy nikt z tych głosujących
        nie ogladał takich rzeczy jak Mystery Science Theatre, co serialem SF-owym jest
        zdecydowanie lepszym niż Heroes, Blade Runera, co idealnie się mieści w tych 25
        latach, Videodrome, The Thing, Otchłani, Gattacki <czy jak się to odmienia:),
        Existenz i paru niskich budzetów, które do dziś pozostają dużo lepsze od
        Matrixa, jak Scanners albo Hardware.
        Kurde, to juz Żona Astronauty nawet jest lepsza:)

P:)
        • Gość: jaija Re: dla mnie KPINA IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.07, 12:28
          Podejrzewam, że głosujący nie wiedzą, o jakie filmy chodzi - nie widzieli, bo
          przecież "staroci" nie będą oglądali, więc w ich świadomości nie ma. Pomarudze,
          ale dzisiejsze pokolenie tylko bierze to, co dają, a żeby tak samemu poszukać,
          zainteresować się, poczytać, odkurzyć... nieee. Smutne to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka