Gość: Jojo IP: *.dip.t-dialin.net 05.05.07, 12:15 taka chala na pierwszym miejscu film.onet.pl/0,0,1529786,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrecekrzepki Re: dla mnie KPINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 13:27 Chala raczej nie. Film wybitny tez nie. Kino swietne. Wiem jednak, ze kazdy PRAWDZIWY wielbiciel fantastyki onanizuje sie ogladajac Odyseje kosmiczna: 2001 bo nie ma pojecia o co chodzilo Kubrickowi w koncowce. Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: dla mnie KPINA 05.05.07, 15:51 > Wiem jednak, ze kazdy PRAWDZIWY wielbiciel fantastyki onanizuje sie ogladajac > Odyseje kosmiczna: 2001 bo nie ma pojecia o co chodzilo Kubrickowi w koncowce. A o co chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: dla mnie KPINA IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.07, 00:42 Na pierwszym miejscu dlatego, że głosuje pokolenie Matrixa, które ogląda tylko nowe kino, tj. dzieła powstałe po 1990 r. Przed - to już dla tych ludzi "stare filmy". A co do Odysei - ja się nie onanizuję ;) ale uważam za najlepszy właśnie film Sci-fi, bo wytrzymuje próbę czasu, łącznie z efektami (a większość filmów o tej tematyce z tamtego okresu już nie). Jeśli chodzi o końcówkę - cóż, można ją chyba różnorako interpretować, myślę, że chyba też o to chodziło, jakkolwiek reżyser poddawał różne ewentualne możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: dla mnie KPINA 06.05.07, 10:53 po tych autoerotycznych wyznaniach aż strach spytać czy nikt z tych głosujących nie ogladał takich rzeczy jak Mystery Science Theatre, co serialem SF-owym jest zdecydowanie lepszym niż Heroes, Blade Runera, co idealnie się mieści w tych 25 latach, Videodrome, The Thing, Otchłani, Gattacki <czy jak się to odmienia:), Existenz i paru niskich budzetów, które do dziś pozostają dużo lepsze od Matrixa, jak Scanners albo Hardware. Kurde, to juz Żona Astronauty nawet jest lepsza:) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: dla mnie KPINA IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.05.07, 12:28 Podejrzewam, że głosujący nie wiedzą, o jakie filmy chodzi - nie widzieli, bo przecież "staroci" nie będą oglądali, więc w ich świadomości nie ma. Pomarudze, ale dzisiejsze pokolenie tylko bierze to, co dają, a żeby tak samemu poszukać, zainteresować się, poczytać, odkurzyć... nieee. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś