Dodaj do ulubionych

Miesięcznik FILM- coraz niższe loty

08.06.07, 14:04
Kupuje te gazetę regularnie od kilku już lat, lecz niestety widze, że poziom
coraz bardziej się obniża. Zamiat relacji z festiwali (choćby Kino na Granicy)
coraz wiecej ploteczek, fotek a w ostatnim numerze relacja z jakichś
muzycznych nagród. Już samo wejscie p. Prokopa na naczelnego mnie deczko
zdziwiło, ale teraz, po zmianie wydawcy to już w ogóle idzie w jakimś dziwnym
kierunku. Jakie są Wasze wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: ankha Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 14:27
      "Film" konsekwentnie obniża loty. Pełno w nim plotek, bzdur typu "co
      powiedziała Jennifer Lopez" etc. Z artykułami różnie - bywają liche, ale i
      niezłe (tyle, że te udane sprawiaja wrażenie zbyt krótkich). Kupuję to pismo
      tylko dla recenzji - do "Filmu" pisze kilka osób, na których opinii jak dotąd
      się nie zawiodłam, więc jest to dobry przewodnik po premierach. Szkoda, że
      pismo z taką historią zamienia się w popkulturalny magiel.
      • kubissimo Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 08.06.07, 15:38
        daaaaawno nie kupowalem FILMu. ostatnio sie skusilem dla Tess na dvd
        przeczytanie samej gazety zajelo mi mniej wiecej 15 minut. smutne to :(
        • freerock Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 08.06.07, 16:38
          Faktycznie tyle zajmuje. Odrzucajac ploteczki i inne bzdury zostaje kilka stron
          do poczytania.
      • freerock numer lipcowy 03.07.07, 22:10
        Dzisiaj sięgnąłem po nowy numer i jest odrobinkę lepiej niż miesiąc temu.
        Przynajmniej felietony wróciły. Jednak jak dla mnie dalej za dużo ploteczek i
        naciąganych artykułów. ocena na dzis -dst.
    • Gość: a Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.rekin.net 08.06.07, 17:23
      Niestety, przykra prawda. 'Filmu' nie da się czytać, można tylko poprzeglądać i
      nic się nie straci.
      A kiedyś to była moja ulubiona gazeta!
      Szkoda wielka :(
      • Gość: Piotr Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.07, 23:34
        szkoda,szkoda,czytalem kiedys
        • aasiek Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 09.06.07, 16:58
          Kiedyś nie wyobrażałam sobie, zebym mogła FILMu nie kupować. Teraz nie wyobrażam
          sobie, żebym miała nań wydać pieniądze. Prokop przysypuje grób tej gazety
          konsekwentnie, choć też inna sprawa, że te niskie loty zaczęły się już wcześniej.
    • freerock felieton 12.06.07, 19:11
      Zauważyłem również, że zniknał felieton B. Żurawieckiego :) Teraz to już jednak
      kompletne dno.
      • Gość: Konik Re: felieton IP: *.ds6.univ.gda.pl 15.06.07, 22:31
        I dobrze, ze zniknal. Przeczytajcie jego wszystkie felietony z Filmu. Co drugi
        porusza temat homoseksualizmu lub seksu, wiadomo dlaczego, ale ile mozna...
        • Gość: jaija Re: felieton IP: *.elblag.dialog.net.pl 15.06.07, 23:55
          Przerzućcie się na Kino na ten przykład. Więcej czytania, mniej tandety, choć i
          tu kiłą zalatuje od pewnego czasu. Ale generalnie wyższy poziom.
          • Gość: Aga Re: felieton IP: *.chello.pl 16.06.07, 00:05
            Nie ma, że "na ten przykład". Do wyboru jest TYLKO "Kino" i "Film". :/
            • Gość: a Re: felieton IP: *.rekin.net 16.06.07, 13:38
              I to jest przykre.
              W zasadzie Kino jest JEDYNYM wartościowym pismem o kinie.
              Ploteczki można sobie uzupełnić w gazetkach typu Viva czy Gala. Albo w internecie.
              Jest jeszcze Kwartalnik Filmowy, ale to już wyższa półka. Choć nieraz warto i
              tam zajrzeć.
        • Gość: leroy brown Re: felieton IP: *.chello.pl 16.06.07, 14:12
          Jeśli nie masz poczucia humoru to felietony Żurawieckiego rzeczywiście mogły cię
          drażnić.KINO faktycznie jest na wyższym poziomie merytorycznym niż FILM.Jednak
          ostatni numer był,przynajmniej dla mnie interesujący.Chociażby artykuł o Kinie
          Latynoskim.
          • freerock Re: felieton 16.06.07, 14:21
            No własnie :) tylko, ze poza artykułem a Latynoskim kinie do cztania nadawał
            sie jeszcze tylko ten o Bergmanie. To chyba za mało jak na miesieczjik :)
            Pozdrawiam.
    • Gość: Marta Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.06.07, 22:21
      ja kupowalam film 7 lat, dopoki Prokop wszystkiego nie spieprzyl przez to tez
      troche oddalilam sie od swojego hobby czyli kina
      • Gość: jaija Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.06.07, 00:05
        Nie rozumiem, jak można przez głupią gazetę oddalić się od prawdziwego hobby :)
        • freerock Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 24.06.07, 09:29
          No faktycznie troche dziwne. Przecież można od razu kupić sobie bardzo dobre
          KINO, a o FILMIE zapomnieć.
          • niedo-wiarek Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 24.06.07, 10:33
            W "Kinie" zawsze był pseudointelektualny bełkot. Film do pewnego czasu nawet
            można było czytać, ale proces staczania rozpoczął się dawno temu. Wynajęcie
            Prokopa było po prostu gwoździem do trumny. Zastanawiam się, kto teraz kupuje
            to pismo - czytelniczki "gali"?
            • Gość: sylwia Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.chello.pl 24.06.07, 12:05
              oczywiscie, ze FILM obniza loty, bo film to film a nie wieczne 'podroze z
              artem' i inne dyrdymaly w wykonaniu Prokopa, jednak nie zgodze sie, ze KINO jak
              napisal Niedowiarek to pseudointelektualny belkot! Bez przesady ! czasem trzeba
              powysilac troche szare komorki...
              pozdrawiam :)
              • freerock Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 24.06.07, 13:07
                No ja również, uważam, że KINO jest bardzo dobrym miesiecznikiem i daleko mu do
                bełkotu. Tam po prostu jest cos wiecej niz notki o rozstaniu gwiazd, lub nowym
                samochodzie kogoś tam. Pozdrawiam.
    • Gość: krzych Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: 193.24.202.* 25.06.07, 16:43
      Jakoś kiepsko ostatnio. Recenzje jakoś nigdy mi się nie podobały, ale teraz z
      resztą jest do bani. Weźmy np. recenzje Spiderman3. Facet pojechał po nim i
      jedna gwiazdka. Ocena zarezerwowana dla totalnego dna, a jak się okazuje film mi
      się nawet podobał. Pewnie nie było w nim ukrytych motywów gejowskich, bo wówczas
      B.Ż. napisałby cały felieton. Spidermany są w ogóle za mało gejowskie.
      Inna sprawa, że jak film jest o lesbijkach albo gejach lub jest to kino
      niezależne to zawsze musi być ocenione dobrze. Tak z zasady. Jest to troche...
      wkurzające. To samo się tyczy felietonów: ostatnio tylko dotyczą polityki. Albo
      coś wkoło tego, ważne by końcówka była "A w IV RP... itd." Nie jestem
      radiomaryjny, po prostu kupuje Film, by poczytać o filmach, a nie wynurzeń o
      władzy albo orientacji seksualnej redaktorów.
    • Gość: a Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 16:42
      Ale zauważyliście coś dziwnego: FILM obniża loty, ale fajne filmy daje jako
      dodatki. Może to ich ostatnia deska ratunku??
      • freerock Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 26.06.07, 17:04
        też o tym pomyślałem :)
      • Gość: goti Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.chello.pl 01.07.07, 14:23
        Zawsze to jakaś rekompensata. Ciekawy jestem czy kiedyś dorzucą Miasto przemocy,
        świetny koreański film akcji ;)
        • Gość: a Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.07, 12:40
          pomarzyć można...
          A co w tym miesiącu? Jaki film dali na zachętę?
          • freerock Re: Miesięcznik FILM- coraz niższe loty 04.07.07, 19:58
            dali "Festiwal a Cannes" i faktycznie wygląda na to, że chcą sie ratować na
            rynku, choć trzeba przyznać, ze lipcowy numer jest ciut lepszy niż ostatni, ale
            tylko ciut:0 Pozdrawiam.
    • freerock koniec Pana Prokopa :) 05.07.07, 17:42
      jak podaje portal "wirtualnemedia" Pan Prokop pożegnał się z funkcją red.
      naczeknego FILMU :) Zastąpił go Jacek Rakowiecki. Jakie Wasze zdanie? Pozdrawiam.
      • Gość: Aga Re: koniec Pana Prokopa :) IP: *.cnb.com.pl 05.07.07, 19:44
        Nie znam pana Rakowieckiego, więc zdania nie mam.
        • Gość: jose15 Re: koniec Pana Prokopa :) IP: *.smrw.lodz.pl 05.07.07, 19:56
          Co ważne zastępcą naczelnego została pani która była naczelną '' Vivy '',czy też
          '' Gali ''.To mówi wszystko!
          • freerock Re: koniec Pana Prokopa :) 05.07.07, 20:01
            To faktycznie nie wróży nic dobrego... Ech... Chyba jednak zostanie tylko KINO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka