Gość: mike IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 22:38 kilka miesiecy temu widzialem zapowiedz tego filmu i juz wtedy nie moglem sie doczekac zeby go zobaczyc. bede pierwszym ktory kupi bilet na premiere. mam nadzieje ze sie nie rozczaruje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pago Re: Telefon IP: *.vbp.pl 20.06.03, 10:24 Oglądałem już ten film na komputerze i muszę przyznać,że małym kosztem moża nakręcić całkiem sensowny film!Praktycznie jedna scena,boczna ulica w jednej z dzielnic tłocznego NY,a tyle emocji i nie raz aż się chce chwycić za telefon i zadzwonić po policję,aby pomóc głównemu bohaterowi!Zakończenie też zaskakujące,powiem tyle.Nie ma tak do końca happy endu i coś mi się zdaje,że twórcy zostawili sobie furtkę na nakręcenie 2 części,o ile pierwsza będzie się podobała publiczności!?!Ale nic więcej nie zdradzę...film warty świeczki!Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Telefon IP: *.dot / 192.168.3.* 20.06.03, 13:48 Pójde chociażby po to, by zobaczyć Collina Farrela.Nie wiem czy oglądaliście Tigerland, ale chyba dawno nikt nie miał takiego debiutu, jestem pod jego wilekim wrażeniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: Telefon IP: 212.85.7.* 21.06.03, 17:50 Farrel jest super ale glos K.Sutherlanda jeszcze lepszy. Realizatorzy filmu zadbali o szczegoly jak np zarost, krople potu itp. Generalnie fajnie sie oglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olooha Re: Telefon IP: *.acn.waw.pl 21.06.03, 19:45 a kiedy to wchodzi do kin?? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiowo Re: Telefon 22.06.03, 00:07 27 czerwca i całkiem całkiem whitaker fajniutki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioorka Re: Telefon IP: 62.233.221.* 27.06.03, 23:19 Polecam również "Rekruta". Dobre, naprawdę dobre kino, obok Farella - De Niro... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: Telefon IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.03, 13:56 Przedpremiera byla w Kinepolis.Polecam filmik. Zwlaszcza dla klamcow!;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Telefon IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 11:55 Jednym zdaniem. Film naprawde jest wart obejżenia.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafeq Telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 08:25 Ściągam go przez kazee juz dlugo i sie nie chce ściągnąć, ale jak już się ściągnie to napisze więcej:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Telefon IP: *.master.pl 27.06.03, 21:58 Oglądałem ten film z miesiąc temu również na kompie bo ile można czekać na ściągnięcie go do kin w Polsce. Podobnie nie chiało mi sie już czekać na Rekruta również z Farrellem. Powiem tylko że dawno nie widziałem tak dobrego thrillera i wszystkim polecam, pomimo tego że trwa tylko ok 80 minut. W nowym filmie pisze że kosztował ok 10 mln$ a w pierwszy weekend zarobił 15. Świetny film małym kosztem. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Telefon 28.06.03, 01:31 Fajny. Wciągający. Bez przesady. Ładna pani (Holmes). Skromny. Podobał mi się. Co prawda zakończenie mnie nie zaskoczyło, ale chyba za dużo takich rzeczy oglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
waceksad Re: Telefon 29.06.03, 00:09 Dobry, solidny thriller. Bardzo wciąga i co najważniejsze nie ma błędów typu "proste rozwiązanie", czyli co się często w tego typu filmach zdarza namiętnego uciekania bohaterów od możliwości łatwego uwolnienia się z kłopotów. Ogladajac film i starając się utożsamić z głownym bohaterem, zdajemy sobie sprawę z beznadziejności jego sytuacji. Mimo wielu zalet tego filmu, pozostaje pewne wrażenie przesadności zaistniałej sytuacji, jednak w Ameryce nie takie rzeczy się zdarzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Telefon IP: *.autocom.pl 30.06.03, 22:33 Dawno nie widzialem tak beznadziejnego filmu.. żeby jeszcze zrobili z tego pastisz ? Ludzie chyba nie byliście dawno na jakimś dobrym filmie... Współczuję.. Wam... także marnego gustu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: Telefon IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 29.06.03, 12:25 Dodam swoj komentarz tutaj, poniewaz pod dluzsza recenzja P. Mossakowskiego nie ma na to miejsca. Nie wiem czy autor tej recenzji ma czytelnikow za idiotow czy po prostu jest odrobine roztargniony i przeoczyl pewien drobiazg. Otoz pisze on tak:'Głos (nazwiska aktora nie zdradzę, gdyż zniszczyłbym pointę) również brzmi odpowiednio przerażająco' - niestety jednak aktor ten jest wymieniony w obsadzie. Wszyscy pozostali aktorzy sa przypisani do postaci, tylko jeden z nich pozostaje 'niezagospodarowany'. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiana Re: Telefon 30.06.03, 20:58 Przed chwilą wróciłam z kina i jestem pod wrażeniem. Film oparty w zasadzie na samym dialogu mógłby być nudny,jednak "Telefon" cału czas utrzymuje w napięciu. Półtorej godziny seansu minęło mi jak parę minut... Naprawdę,moim zdaniem film jest znakomity. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl Re: Telefon IP: *.vox.pl 01.07.03, 07:16 "Ale kiedy ja sie nie zachwycam!" ... Nie mogę powiedzieć ze nudny,poprostu przeciętny bardzo przecietny.... Przewidywalny. Mnie nie trzymał w napięciu, no może przez kilka sekund... pozdr syl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arclina Re: Telefon IP: *.acn.pl / 10.67.6.* 02.07.03, 20:55 Mi sie Telefon(a raczej budka telefoniczna) bbb podobal, trzymal w napieciu, mozna bylo utozsamic sie ze Stu, ktorego swietnie zagral swietny Colin! jedynie to przewidywalne zakonczenie..acha i plus za Katie.ale zone Stu mogla zagrac jakas lepsza i ladniejsza aktorka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marysia Re: Telefon IP: *.chello.pl 02.07.03, 21:48 film swietny. dawno nie bylam na tak dobrym filmie. a zakonczenie super. nieprzewidywalne. denerwuje mnie tylko jak ktos pisze ze film momentami jest bez sensu. ze postepowanie nie zawsze logiczne. mam pytanie: jakie postepowanie w takiej sytuacji jest logiczne? ludzie traca glowe na maturze ustnej a tu chodzi o zycie bliskich i wlasne... ciesze sie ze film pokazuje takze ze malym kosztem mozna stworzyc doskonale kino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syl Re: Telefon IP: *.vox.pl 03.07.03, 07:41 Gość portalu: marysia napisał(a): > film swietny. dawno nie bylam na tak dobrym filmie. a zakonczenie super. > nieprzewidywalne. denerwuje mnie tylko jak ktos pisze ze film momentami jest > bez sensu. ze postepowanie nie zawsze logiczne. mam pytanie: jakie postepowanie > > w takiej sytuacji jest logiczne? ludzie traca glowe na maturze ustnej a tu > chodzi o zycie bliskich i wlasne... > ciesze sie ze film pokazuje takze ze malym kosztem mozna stworzyc doskonale kin > o POWIEDZ MI GDZIE TA DOSKONAŁOŚĆ? W ZDJĘCIACH? W AKCJI?? W AKTORSTWIE!!! A MOŻE W SCENARIUSZU? Odpowiedz Link Zgłoś
elojka Re: Telefon 03.07.03, 16:59 chociażby w aktorstwie - przecież to jest właściwie film jednego aktora... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trika13 Re: Telefon IP: 194.247.83.* 03.07.03, 16:42 Film ogólnie w porządku, chociaż kończy się trochę za wcześnie - widz jest jakby nienasycony, oczekuje większej przewrotności twórców filmu, a tu taki mały zawód...warto zobaczyć, ale nie koniecznie w kinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junior Re: Telefon IP: *.icpnet.pl 06.07.03, 09:38 hmmmm, głupio zapytam o jakie niedoskonalosci scenariusza chodzi??... ja takich nie zauwazylem ale to pewnie dlatego ze niezbyt szczegolowo takich bledow szukalem:P a mojepytanie wynika z czystej ciekawosci film widzialemm wczoraj i nie jestem pod jakims szczegolnym urokiem, po prostu ciekawy sposob na spedzenie popoludnia, pozdro p.s. mam nadzieje ze zaraz nie rozlegna sie glosy co to za laik i dyletant wypowiada sie na forum nie znajac tematu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin do laika i dyletanta(we wlasnej opinii) IP: *.acn.waw.pl 06.07.03, 10:36 Ja tez widzalem to wczoraj.Warszawa.Atlantic 2030.Tacos con salsa de queso PLN 8. Uwagi na "Tak": 1.sztuka jest utrzymac widza w fotelu opowiadajac 80 minutowa historie, ktora sie dzieje w jednym miejscu.Sie udalo. 2.Bardzo mi sie podobalo budowanie uzasadnien dla ktorych glowny bohater nie odkladal sluchawki.Najpierw strach ze sie wydadza tajemnice motel/dom,potem strach o wlasne zycie,potem odpowiedzalnosc za zycie innych. 3.Komentarze nt.prakseologii "eliminacji" przestepcow z punktu widzenia policji.Miodzio. 4.Koloryt miasta,ulicy.Swiezy i zywo przetlumaczony.Az sie raczkowskie do oklaskow zrywaly.No dobra-przesadzam. 5.Mocna rola zastrzelnego alfa(?).Takie niespieszne uzasadnianie czemu za chwile bedzie musial wziac bejsbola i stac sie zwierzeciem.+++ 6.Scenariusz byl pewnie pisany przez kogos kto wlasnie wracal autobusem z zajec z Gestaltu conajmniej.Kogos, kto czlowieka widzal nie tylko podczas ostatniego pobytu w ZOO. Uwagi na "nie": 1.Bohaterem filmu nie jest budka.Stad poczatek i koniec (z satelita) wydaje mi sie pretensjonalny.Ale moze to byl product placement producenta satelit? A moze bez tych scen film bylby zaliczony do krotometrazowych? :) To chyba sie nazywa zle ufilmowienie dobrej historyjki. Trzeba bylo to dac Harasimowiczowi on by to skopsal blyskotliwej. Ciagnac dalej watek budki telefonicznej to sequel bedzie sie dzial w tym samym miejscu, a tytul bedzie mial "Kiosk Ruchu". 2.Nie czuje zeby glowny bohater probowal szukac jakis rozwiazan. Probowal wymyslac i realizowac swoj wlasny plan.Dla mnie za malo sie szamoce w tej sieci. Np.nie szuka wzrokiem zrodla czerwonej kropeczki.Kamera gania po wszystkich oknach.Lepsze byloby gdyby Stu namierzyl wlasciwe okno ale nie byl w stanie niczego zrobic z ta wiedza.I dalej rozmawial juz z tym oknem. 3.Scena kiedy Stu spowiada sie na glos swojej kobiecie i ulicy zarazem. W jej trakcie caly czas trzyma sluchawke przy uchu.Ja nie mam takich grzeszkow (mam inne),ale po takim szlochajacym samobiczowniu zapomnialbym o snajperze,budce nie mowiac juz o numerze PIN.W kazdym razie sluchawka bylaby gdzies dalej. 4.Ostatnia scena.Czy scenarzysta zalozyl ze targetem tego filmu jest kongres SLD? Jesli nie, to po cholere Sutherlandowi w ostatnie scenie wlozyli ten ogromny futeral do reki?Widz nie zlapie kto on? uwagi na "ciekawym": Nie doszedlem jeszcze jakie znaczenie ma taka nieostrosc,filtr,rozmycie obrazu. Moze ktos juz to roztrzaskal? Ja tez sluchawke trzymam zawsze przy lewym uchu.Ciekawe czy to prawidlowosc, czy przypadek? Uwagi na przyszlosc: Budkom telefonicznym moje stanowcze NIE! Niech zyje zlodziejskie Plusgsm! pozdro m. Odpowiedz Link Zgłoś
zielistka Re: do laika i dyletanta(we wlasnej opinii) 22.07.03, 13:29 Gość portalu: NEOspasmin napisał: > Ja tez sluchawke trzymam zawsze przy lewym uchu.Ciekawe czy to prawidlowosc, > czy przypadek? wiekszosc znanych mi osob (wliczajac piszaca te slowa) trzyma sluchawke przy prawym uchu. jestes leworeczny? co do reszty zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin fizjologia telefonowania IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 13:47 zielistka napisała: > Gość portalu: NEOspasmin napisał: > > > Ja tez sluchawke trzymam zawsze przy lewym uchu.Ciekawe czy to prawidlowos > c, > > czy przypadek? > wiekszosc znanych mi osob (wliczajac piszaca te slowa) trzyma sluchawke przy > prawym uchu. jestes leworeczny? Nawet wiecej :jestem dwuleworeczny. Co do zasady- musze popatrzec po ulicach,w budkach.Ciekawe. A ty jestes od plusa czy ery? Numeru mi nie podawaj,prosze bo i tak zapomne. m. > > co do reszty zgadzam sie Odpowiedz Link Zgłoś
zielistka Re: fizjologia telefonowania 22.07.03, 19:26 Gość portalu: NEOspasmin napisał(a): > A ty jestes od plusa czy ery? zaobserwowales korelacje? podziel sie, praworeczneucho :) ery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin "Operator a charakter abonenta"W-wa 2003 IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 21:35 zielistka napisała: > Gość portalu: NEOspasmin napisał(a): > > > > A ty jestes od plusa czy ery? > > zaobserwowales korelacje? podziel sie, praworeczneucho :) ery Powoli mi sie klaruje;plusa wybieraja osoby o bardziej wyrobionym zmysle estetycznym.Ergo o rozbudowanej lewej polkuli.Ergo lewousznych. Ere osoby dla ktorych kwestie finasowe sa istotniejsze,czyli prawa polkula i w dodatku spod znaku zorro.Ascendentnego.Czyli prawouszni. Teraz jeszcze dorobic badania do tezy i juz rusza kampania marketingowa.Najpierw w ramach promocji rozdawane sa nauszniki:era daje na prawe ucho,plus na lewe a idea prezerwatywy bo jest w koncu adresowana do dzieci pierwszym pryszczem pokwitajacych. Dalej:brzydcy,skapi,smutasy i leppery do ery a piekni,wrazliwi,madrzy i dobrzy do plusa.I w ciagu 1/2 roku plus bankrutuje bo w koncu ilu,procz mnie, jest pieknych ,madrych,dobrych i wrazliwych? I tak moj telefon milknie konczac nasza wspolprace zmyslowym komunikatem:"przypominamy ze uplynal juz termin zaplaty panskiej ostatniej faktury...... pozdro lewouszny m. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: do laika i dyletanta(we wlasnej opinii) 31.08.03, 18:55 Gość portalu: NEOspasmin napisał(a): > Ja tez sluchawke trzymam zawsze przy lewym uchu.Ciekawe czy to prawidlowosc, > czy przypadek? Taki atawizm biurowy - jak rozmawiasz i musisz coś notować, albo jak gadasz jadąc samochodem... potem tak zostaje :) > Budkom telefonicznym moje stanowcze NIE! Niech zyje zlodziejskie Plusgsm! Złodziejskim polskim komórkom mówię stanowcze NIE... wolę stare budki z których można było zdzwonić mając zapalarkę do gazu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia76 Re: Telefon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.03, 10:53 Film naprawdę jest rewelacyjny, rzadko zdarzają się filmy, które od samego początku do końca trzymają widza w napięciu. Naprawdę nie wiesz co wydarzy się za chwilę, kto zginie, a kto przetrwa. Poza tym najczęściej reżyser i scenarzysta filmów amerykańskich trzymają nas przy ekranie szybko zmieniającymi się obrazami. Tutaj obraz jest jeden, ale dialogów mnóstwo. POLECAM z pełną odpowiedzialnością:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: russ Re: Telefon IP: 212.76.37.* 06.07.03, 17:24 Fajny film, tylko zakonczenie takie sobie, za bardzo przewidywalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Telefon IP: *.ums.gov.pl 10.07.03, 08:05 baaaardzo dobry film. okazuje się że nie trzeba całej plejady gwiazd żeby nakręcić film który się podoba! warto pójść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzepczyk strata czasu IP: *.visp.energis.pl 10.07.03, 23:42 byłem dzisiaj na tym filmie i rzeczywistość potwierdziła moje najgorsze przeczucia. holywoodzkie moralizatorstwo w najgorszym wydaniu. odradzam. wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emde Re: Telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.03, 19:07 Straszne nudy. I bohater jakis nieprawdziwy. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klip Re: Telefon IP: *.core.net.pl 17.07.03, 19:15 Pomysł ciekawy,ale film zepsuty przez zakonczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Telefon IP: *.dip.t-dialin.net 17.07.03, 20:41 widzialam i dobry film. prosto zrobiony, a jakze ciekawy.. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capulet Re: Telefon IP: *.osiedle.net.pl 19.07.03, 19:34 Powiem jedno: jeżeli podobał wam sie Telefon to musicie obejrzeć serial 24 z Kieferem Sutherlanedm w roli głównej (tam split screeny są wszechobecne)... to jest dopiero miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
koglyn Film kultowy! 24.07.03, 17:23 To jest dla mnie film kultowy juz teraz! Chociaz, jak to rozpisuja sie wszyscy recenzenci, akcja jest nad wyraz statyczna, producenci potrafili przyjuc do fotela bez najmniejszego problemu! Balem sie, ze to bedzie kolejna amerykanska strzelanka, bo tak sie zapowiadalo, przynajmniej dla mnie, a tu prosze bardzo, nagle sie okazuje, ze wcale nie chce, zeby film sie konczyl. Wszystko we wlasciwych proporcjach, zadnych dluzyzn. Radze zwrocic uwage na napis na witrynie za budka telefoniczna. Szczegoly dopracowane do perfekcji! Fajny film psychologiczny. O dziwo amerykanski, to podkreslam, bo naprawde bylem zaskoczony finalem. Goraco polecam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chechaouen Re: Telefon IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.33.* 24.07.03, 22:10 własnie wróciłem z kina. EXTRA!!! jak jeszcze nie widziałes(łas) to zasuwaj do kina! oryginalny, dobrze zrobiony i cholernie interesujący film. zaskakująco mało amerykańskich banałów i debilnego efekciarstwa. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloowik Re: Telefon IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 31.07.03, 18:18 a ja juz widziałem i chyba obejrze jeszcze raz. Miejsce akcji jedno, dzieje się na prawdę dużo ale i bardzo, bardzo ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex1 Re: Telefon IP: *.acn.pl 31.07.03, 18:36 W sumie "perełeczka" w klasie "B", ale tak na prawdę nie ma z czym porównywać, niezła scena z "samooczyszczeniem" głównego bohatera. Bez zbędnych zachwytów. Czy wrócą filmy...reżyserzy...klasy..."Strach na wróble", "Delikatessen", "Nóż w wodzie", "Królestwo"? Kino jest moja pasją, i boje się że mam jej coraz mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darcik Re: Telefon IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 10:06 mimo ze cala akcja rozgrwya sie w budce (co moze sie wydawac niektorym nudne) to film jest super, nie ma w nim czasu nawet na ziewniecie. A co do tytułu to powiedziałbym "budka telefoniczna" ale coz... nie ma jak polskie tlumaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna88 Re: Telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 19:33 Mnie się ten film podobał, aż szkoda, że tak się czasami naprawdę nie dzieje. Film dosyć dobrze zrobiony, warto pójść moim skromnym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś