Gość: okęciak IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.12.01, 20:02 Najśmieszniejszym polskim filmem obrazem jest zdecydowanie NIC ŚMIESZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wujcio Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.01, 20:23 no i co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 13.12.01, 22:23 Reich i Wiedzmin, na tych filmach najbardziej sie uchachalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 10.130.129.* 12.12.01, 14:31 z ostatnich podobalo mi sie "pol serio". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 01:28 Zdecydowanie - Nic śmiesznego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoe Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.enterpol.pl / 192.168.9.* 09.06.02, 18:14 Odpowiedz Link Zgłoś
_anonim_ Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 21.12.01, 13:32 1.Mis 2.Sami swoi 3.Poszukiwany, poszukiwana. 4.Seksisja 5.Rejs 6.Va Bank 7.Alternatywy 4 (To z sentymentu bo mieszkalem kiedys w bloku ,ktory byl jak z filmu, kurcze nawet ludzie byli podobni. Nie bylo moze Aniola , ale za to byla bardzo wscibska sasiadka) 8.Rejs 9. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.pwsz.elblag.pl 05.04.02, 15:07 seksmisja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga MIŚ i tylko MIŚ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 01:33 Nie ma lepszego filmu. Uwielbiam Misia, Alternatywy 4 i Hydrozagadkę, a potem dopiero są inne cudowne filmy: NIe lubię poniedziału, Nie ma róży bez ognia, Rozmowy kontrolowane czy Rejs. MIŚ jest bezkonkurencyjny, ale kocham wszystkie polskie komedie. Nic śmiesznego też. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: MIŚ i tylko MIŚ 13.12.01, 10:32 Ja tez Misia uwielbiam, ale jeszcze dorzuce 'Poszukiwany, poszukiwana', Pokora lepszy od Hoffmana - Tootsie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: MIŚ i tylko MIŚ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.12.01, 23:10 Polskie komedie są cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawa Re: MIŚ i tylko MIŚ IP: 217.153.32.* 28.03.02, 12:48 kasiulek napisał(a): > Ja tez Misia uwielbiam, ale jeszcze dorzuce 'Poszukiwany, poszukiwana', Pokora > lepszy od Hoffmana - Tootsie W 100% się zgadzam. Pokora jest lepszy od Hoffmana. Moim zdaniem cały film jest lepszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: MIŚ i tylko MIŚ IP: 10.128.131.* 15.12.01, 18:40 Hydrozagadka, Seksmisja, Miś - zdecydowanie w takiej kolejności ... a może nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojka Re: MIŚ i tylko MIŚ IP: 217.96.47.* 21.12.01, 13:04 Nie Miś tylko "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" i monolog p. Nalberczaka na dworcu o dojezdzaniu do pracy. Poza tym ten film jest caly rewelacyjny!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Komedie Barei są nr 1 IP: *.chello.pl 25.12.01, 15:08 Komedie Barei są wg mnie nr 1 nie umniejszajac innym naszym filmom. Gra Tyma, Kowalewskiego to mistrzostwo świata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boryna Komedie Barei są nr 1 IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.01, 12:50 OLO mnie wyprzedzil. Ja rowniez uwazam komedie Barei za najlepsze i jedyne w swoim rodzaju. Mysle jednak, ze tak naprawde moga sie nimi rozkoszowac ci ktorzy sami zetkneli sie z tamta rzeczywistoscia. Bareja robil nie tylko wspaniale komedie. Potrafil rowniez rewelacyjnie pokazywac to z czym stykalismy sie codziennie, a czego wielokrotnie nie zauwazalismy. Czasami wystarczylo "normalne" zdarzenie ustawic w troszeczke innym swietle, a potem juz tylko isc tym tropem aby na koniec odkryc caly absurd powstalej sytuacji. Proste? Nie! Potrafil to robic tylko jeden czlowiek - Stanislaw Bareja. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziunia Re: Komedie Barei są nr 1 IP: *.chello.pl 29.03.02, 20:03 Zgadzam się w całej swej rozciągłości!!!!!!! Miś, Co mi zrobisz jak mnie złapiesz, Rozmowy kontrolowane, Nie ma róży bez ognia, itd. to są dopiero komedie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I`gor Re: Komedie Barei są nr 1-smutny wniosek IP: *.broker.com.pl 06.04.02, 12:57 No tak Bareja i jego filmy są super...ale przerażające jest to, że nikt nie potrafi choćby w małym procencie zblizyć się do tego ironiczno-krytycznego spojrzenia na otaczające nas absurdy. I to jest ten smutny wniosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Bareja!!! IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 10.01.02, 14:41 Bareja bezapelacyjnie! Ale i Kondratiuk z "Dziewczynami do wzięcia" i "Czy jest tu panna na wydaniu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gromit Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.mystarhub.com.sg 12.01.02, 13:39 1. Rejs 2. Hydrozagadka 3. Dziewczyny do wziecia 4. Wniebowzieci Natomiast nie moge zrozumiec co ktokolwiek widzi w Misiu. Pomimo dwukrotnego podejscia z dobra wola, uwazam ten film za niespojny, ciagnacy sie jak smrod za wojskiem i, co najgorsze, - niesmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ina Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.01.02, 10:27 Gromit, a "Czy jest tu panna na wydaniu?" Kondratiuka? Zapomniałeś czy nie widziałeś? Co do "Misia", moja rada jak go oglądać: zapomniec o wszystkich zachwytach, o tym co inni powiedzieli czy napisali i samemu go odkryć. Wiesz, tez mnie nigdy "Miś" nie brał ale trafiając na niego całkiem przypadkiem w weekend odktyłam w nim coś dla siebie i spodobał mi się. A widziałam chyba z 15 raz, ale po raz pierwszy bez uprzedzeń. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gromit Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 203.127.102.* 14.01.02, 11:23 Niestety nie widzialem. To "niestety" odnosi sie do wszystkich filmow Kondratiuka ktorych nie widzialem. Co do Misia... nie wiem czy starczy mi samozaparcia, zeby podchodzic trzeci raz. W koncu jest tyle filmow, ktorych nie widzialem ani razu, ze chyba szkoda mi bedzie czasu. Ale dzieki za sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 07.04.02, 21:01 Och, miod w moje serce lejesz, bo ja tego Misia za Boga nie uwazam za smieszny film. Nuuuuuudny jak flaki z olejem. A po zachwytach przyjaciol nawet go kupilam na DVD, aby sie nim rozkoszowac do woli. Moze sie samozgwalce i podejde do niego jeszcze raz. Brrrrr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.polkos.com.pl 14.01.02, 10:33 Filmy Barei, z "Co mi zrobisz, jak mnie złapiesz" na czele. Rejs - klasyka, Dziewczyny do wzięcia i Wniebowzięci - cudo. Współcześnie - nic mi nie przychodzi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 15.01.02, 19:21 Nie ma jednego filmu który można nazwać najśmieszniejszym. Oto kilka typów, wszystkie miejsce pierwsze: 1. Miś: niesamowite dialogi i dobrze ukazane absurdalne realia lat 80 2. Rejs: dialogi jak wyżej, ponadto mój najlepszy polski aktor ( nieżyjący ), Jan Himilsbach 3. Nie ma rózy bez ognia: świetne role Dobrowoleskiego ("jogibanu") i Tyma ( Zenka ) 4. U Pana Boga za piecem: współczasna komedia, szczególnie niesamowita rola proboszcza, który wie wszystkko co dzieje się we wsi, nawet to co kto i kiedy w sklepie kupował, a pokuty udziela przez pagery Odpowiedz Link Zgłoś
puppetmaster Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 17.01.02, 19:27 Quo Vadis, Wiedzmin... mozna sie usmiac, a to, ze filmy nie byly planowane jako komedie, czyni je jeszcze smieszniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anmanika najśmieszniejszy......007 zgłoś się IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 12:12 Dla mnie najśmieszniejszy jest serial 007 zgłoś się. Te dialogi, te postacie i gażety rozśmieszają mnie do łez za każdym razem. Ciekawa jestem czy to efekt nie czy zamierzony przez reżysera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernard Re: najśmieszniejszy......007 zgłoś się IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 26.03.02, 13:01 Obejrzyjcie "Pół serio". To nie miał być film, goście skleili to z etiudek dla tv. Powstało coś cholernie zabawnego i prawdziwego. Świetne zdjęcia, świetne aktorsto, świetny rytm. Najlepsza poslka komedia... ostatnich lat. bernard@b- c.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: najśmieszniejszy...... 26.03.02, 13:55 1. wniebowzięci na "nic śmiesznego" śmiałam się... z rozpaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mo Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM to MIŚ!!! IP: *.acn.waw.pl 26.03.02, 14:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maax Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.in-addr.btopenworld.com 26.03.02, 22:06 Mi sie najbardziej podobaly: 'Ewa chce spac' 'Gangsterzy i filantropi' 'Sami swoi' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKINGaS Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 213.255.126.* 19.04.02, 17:39 1REJSO-MISIO-WNIEBOWZIECI I KILERY OBA . WSZYSTKO OGLONDANE NA EMIGRACYI WIEC UBAW JESZCZE LEPSZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 22:56 U mnie na 1 miejscu bezwzglednie jest ,,Mis''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hollow Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.02, 11:53 Miś to absolutne dzieło sztuki. Bareja był po prostu genialny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej+s Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.02, 00:10 Zdecydowanie dokument Piwowskiego (tytuł?) z poborowymi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trawnik Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 30.03.02, 20:38 ten tytuk to chyba 'krok' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brus "Czy są tu panny na wydaniu" IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.02, 08:29 Polecm wszystkim ten film Kondratiuka z lat 70-ych. Moim zdaniem jest lepszy od "Rejsu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawa Re: IP: 217.153.32.* 28.03.02, 13:05 Gość portalu: brus napisał(a): > Polecm wszystkim ten film Kondratiuka z lat 70-ych. Moim zdaniem jest lepszy > od "Rejsu". Miś oczywiście i "cały " Bareja. Ale co powiecie o przedwojennym "Piętro niżej" czy Paweł i Gawel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vesna Do Brusa IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.03.02, 13:15 Brus - to moj #2 zaraz po "dziewczynach do wzięcia" - dałabym wiele by móc to kolejny raz obejrzeć. Ale telewizja jakoś takimi filmami nie chce nas nakarmić. Masz moze jakis pomysł gdzie ten film dorwać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Jak rozpętałem II Wojnę Światową IP: *.opole.dialup.inetia.pl 29.03.02, 09:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katinka Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 20:27 MIŚ!!!!!!!!!!!!!!!! "Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!". Cytat roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Anty-Mis IP: *.w.club-internet.fr 29.03.02, 22:46 Pewnie sie wszystkim naraze, ale "Mis" obejrzany po raz drugi chyba 2 lata temu byl dla mnie wyjatkowo glupim filmem. A w latach osiemdziesiatych zarykiwalam sie ze smiechu i znalam go prawie na pamiec. Dodam, ze inne stare komedie typu "Nie ma rozy bez ognia" czy "Nie lubie poniedzialkow" dalej mi sie podobaja i z checia je ogladam. Ale "Mis" niestety jest dla mnie wyjatkowo debilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlesz Re: Anty-Mis IP: 192.168.4.* 30.03.02, 20:30 Może masz inne poczucie humoru - miś to raczej humor abstrakcyjny (chociaż właśnie najśmieszniejsze jest to, że sytuacje tam opisane w Polsce były i są możliwe) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Anty-Mis IP: *.w.club-internet.fr 30.03.02, 21:55 Gość portalu: marlesz napisał(a): > Może masz inne poczucie humoru - miś to raczej humor abstrakcyjny (chociaż > właśnie najśmieszniejsze jest to, że sytuacje tam opisane w Polsce były i są > możliwe) > > pozdrawiam Mis nie ma nic wspolnego z humorem abstrakcyjnym. Film jest oparty na realiach lat 80-tych Misia ogladalam po raz pierwszy w 85 roku i wtedy podobal mi sie. W 2000 roku wydal mi sie strasznie przerysowany i doprawdy malo smieszny. Obejrze chyba jeszcze raz, bo mam kasete w domu, ale nie wydaje mi sie, ze zmienie zdanie, bo wszystki inne ulubione polskie komedie ogladam z wielka przyjemnoscia czyli humor mi sie chyba az tak nie zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scooti Re: Anty-Mis IP: *.centrala.kbsa / 10.1.11.* 05.04.02, 13:09 Gość portalu: Milene napisał(a): > Pewnie sie wszystkim naraze, ale "Mis" obejrzany po raz drugi chyba 2 lata (...) > A w latach osiemdziesiatych zarykiwalam sie ze smiechu i znalam go prawie na > pamiec. ciekawe - po jednym obejrzeniu znałaś go "prawie na pamięć" - gratuluję genialnej pamięci... ale trochę Ci nie wierzę... > Ale "Mis" niestety jest dla mnie wyjatkowo debilny. O gustach się nie dyskutuje... ale trochę mi Cię żal (to co Cię śmieszy, jak nie MIŚ) - zwłaszcza, że w latach 80-tych raczej dzieckiem nie byłaś (patrz Twoja wypowiedź wyżej) i znasz realia tamtych lat. Film je doskonale oddaje, odbijając je w lekko krzywym zwierciadle. Ale Ciebie to nie śmieszy, Ty tego nie widzisz... I co ... i jeszcze bardziej mi Cię żal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milene Re: Anty-Mis/ Scooti IP: *.w.club-internet.fr 08.04.02, 10:22 Gość portalu: scooti napisał(a): > Gość portalu: Milene napisał(a): > > > Pewnie sie wszystkim naraze, ale "Mis" obejrzany po raz drugi chyba 2 lat > a > (...) > A w latach osiemdziesiatych zarykiwalam sie ze smiechu i znalam go p > rawie na > > pamiec. > ciekawe - po jednym obejrzeniu znałaś go "prawie na pamięć" - gratuluję genialn > ej pamięci... ale trochę > Ci nie wierzę... > > > Ale "Mis" niestety jest dla mnie wyjatkowo debilny. > O gustach się nie dyskutuje... ale trochę mi Cię żal (to co Cię śmieszy, jak ni > e MIŚ) - zwłaszcza, że w > latach 80-tych raczej dzieckiem nie byłaś (patrz Twoja wypowiedź wyżej) i znasz > realia tamtych lat. Film je > doskonale oddaje, odbijając je w lekko krzywym zwierciadle. Ale Ciebie to nie ś > mieszy, Ty tego nie > widzisz... I co ... i jeszcze bardziej mi Cię żal !!! No coz, moge Ci tylko zazdroscic tak dobrego gustu. A teraz ide plakac bu, bu... Dobra komedia to film ponadczasowy, a Mis do takich nie nalezy. Smieszny byl w latach 80-tych bo opisywal tamta rzeczywistosc. Teraz po prawie 20-latach moze smieszyc tylko nostalgikow. A ja do nich nie naleze. Poza tym humor tego filmu jest dosyc prymitywny. No ale de gustibus non disputandum est. Tobie jest mnie zal a ja zazdroszcze ci, ze mozesz sie smiac z byle czego. Odpowiedz Link Zgłoś
tony.soprano Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 29.03.02, 22:46 (1) MIŚ - Ochódzki Ryszard na zawsze nasz! Trudno co robić. Ekstradycja. (2) NIE MA RÓŻY BEZ OGNIA - Jurek Dąbczak na zawsze nasz! Jogi_ba_bu. Bardzo dobrze - dostateczny. (3) SEXMISJA - Maksio na zawsze nasz! Dajcie tu jakąś muzyczkę. Booooocian! (4) CO MI ZROBISZ JAK MNIE ZŁAPIESZ - Dudała na zawsze nasz! Jak plan? Hmmm...tak na prawdę to 60 procent. No to będziemy musieli się rozstać?! (5) REJS... panie Kazimierzu... Jak to dobrze urodzić się w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marquez1 Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.net.autocom.pl 30.03.02, 13:17 Seksmisja Sami swoi,Nie ma mocnych,Kochaj albo rzuć Poszukiwany,poszukiwana Bareja z lat 60(bez tych całych Misiów itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mać Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 62.233.145.* 30.03.02, 16:37 całego wątku nie przejrzałem i nie wiem czy ktoś wspomniał o SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO JORKU. bardzo śmieszny i z wspanialymi kreacjami aktorów. poz,mać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paxon Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.zlo.cxt.pl 30.03.02, 18:43 Dla mnie zawsze numerem jeden bedą "ZMIENNICY" -Bareja rządzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 18:58 co mi zrobisz jak mnie złapiesz najlepszy rezyser - Bareja aktor - wilhelmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uyco Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 62.233.156.* 02.04.02, 10:45 nie ma tygodna, zebym czegos z barei nie obejrzal. a zmiennicy - ilekroc ogladam (ROBIE TO CZESTO BO MAM NAGRANYCH) - zawsze znajduje cos nowego. BAREJA RULES!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wojna domowa IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 21:42 Tylko wojna domowa - oglądałam wielokrotnie i zawsze tak samo mnie śmieszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnes Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 31.03.02, 00:40 a ja uwazam, ze "ck dezerterzy". Odpowiedz Link Zgłoś
anntad Wszystkie filmy Stanisława Barei 31.03.02, 13:39 Trudno jest wybrać z jego twórczości filmowej ten jeden jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.chello.pl 31.03.02, 20:06 Jak dla mnie - "Seksmisja". Uwielbiam ten film, oglądałam setki razy, ale za każdym razem podoba mi się inaczej. Ściągnęłam sobie nawet dialogi Maksia i Albercika. Są niezapomniane. No i oczywiście nasz poczciwy Bareja. Jest niezastąpiony. Jego filmy zawsze wygrywają i amerykańskimi o tej samej porze w TV. Chwała mu za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: 192.168.0.* 01.04.02, 03:09 Moim skromnym zdaniem licza sie tylko te filmy które sa ponadczasowe, które ogląda siię jednakowo dobrzeniezaleznie od epoki w której żyjemy. Z tej racji Mis poza kilkunastoma wspaniale zagranymi dialogami rzeczywiście wydaje sie miałki i nieco prostacki- humor mało wysilony tak typowa łatwizna widoczna w późnych filmach barei- "Poszukiwany poszukiwana " na ich tle to arcydzieło. Mnie osobiście podobają się filmy komediowe nie odwołujące sie do gagów ala kino nieme , i może was zaskocze ale jednym z najchetniej oglądanych filmów komediowych jest "Czterdziestolatek" z lat 70-tych. Film który dojrzewa jak dobre wino, perfekcyjne aktorstwo, konstrukcja klasyczna, walor pewnego dokumentu z epoki, z tej samej przyczyny podoba mi sie inny film gruzy "dzięcioł" - mało efekciarski film ale z jakimś kasandrycznym przesłaniem, obnażający nicośc jednostki w sposób komediowy- majstersztyk. Podfoba mi sie też np też brunet, dyzma, . Odpowiedz Link Zgłoś
ladylike Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM 01.04.02, 12:55 "Seksmisja","Chlopaki nie placza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: NAJŚMIESZNIEJSZY POLSKI FILM IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.02, 14:10 Bareja przede wszystkim (od 1972 czyli Poszukiwany poszukiwana), Chęciński z trylogią Sami swoi i Rozmowy kontrolowane. Machulski (Vabaki i Seksmisja. Kiler moim zdaniem do tych filmów się nie umywa), Piwowski, Chmielewski (Jak rozpętałem i Nie lubie poniedziałku). Z seriali oprócz twórczości Bareji typuje Gruzę z Wojną domową (Rudzki!!!) i 40-latkiem z lat 70-tych. Nie trawię za to zupełnie prób komediowych Pazury (może z wyjątkiem Nic śmiesznego). Odpowiedz Link Zgłoś