Gość: m. Ciało-cienizna IP: 62.233.139.* 21.08.03, 14:06 kiepściuka komedyjka, to już zabawniejszy jest terminator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:07 Czytam tę dyskusję i coraz bardziej mnie ona bawi - tak trochę na smutno. Bo jeśli człowiek twierdzi, że to jest gówno dla nieinteligentnych ludzi, a sam wali bluzgami co drugi wyraz, to jak ja mogę ocenić jego inteligencję? I jak ja mu mogę uwierzyć, że film - dla osób inteligentnych - to strata czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mahoney Re: Ciało IP: *.man.polbox.pl 25.08.03, 23:18 a czy inteligencje sie kur@@ mierzy iloscia bluzgow ? poza tym co jest zlego w tym ze uzylem paru bluzgow , bluzg , bluzg , oddaly one moj stan emocjonalny totalnego wkur@@@ i nie uwazam zebym nie mial racji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona dystrubutorem Ciało IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.03, 11:54 Czasami od samego początku bycie Polakiem skazuje nas na niedogodności losu. Mam na myśli brak zniżek promocyjnych na film Ciało w Cinema City. Dystrybutro nie bierzez pod uwagę prostych i już oczywistych w naszych czasach reguł wolnego rynku. Mianowicie: zrób promocje, ludzie przyjdą na film. Może to za oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 22:17 Niestety, brak promocji nie zahamował tłumów ochroniarzy i fryzjerek, którzy tłumnie wypełnili salę CINEMA CITY BEMOWO swoimi osobami i zapachem taniej wody toaletowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Królikowski IP: 193.59.95.* 22.08.03, 12:12 Na film wyciągnęła mnie córka, która lubi Rafała królikowskiego, między innymi za ton jego głosu. Tym, którzy jeszcze filmu nie widzieli powiem, że jego głosu nie usłyszała. Nie żałuję, że film obejrzałem, lecz umieszczenie R.K. na plakacie uważam za lekkie oszustwo. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid smieszny IP: firewall:* / 192.168.200.* 22.08.03, 15:39 fajny lekki film :) milo sie oglada i jest sie z czego posmiac - poszedlem racej z duza rezerwa i obawialem sie nastepnej killero-podobnej produkcji :) a i fajna muzyczka w tle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aseem Nudy !!! IP: *.net-serwis.pl 22.08.03, 20:06 Obejrzałem dzisiaj. Po kilkudziesięciu minutach zaczął mnie strasznie nudzić. Moją dziewczynę też. Żałuję, że poszedłem do kina. Zapewne za kilka miesięcy będzie w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Ciało IP: 81.21.197.* 22.08.03, 22:40 Lipa!!!!!Ogladałem przedpremierowy pokaz. Szkoda czasu w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika R. Re: Ciało IP: *.sopot2003.tvp.pl 22.08.03, 23:43 mam wrażenie, że pozytywne opinie na temat tego filmu piszą sami jego twórcy. Pomysł może ok. ale jaka realizacja i trochę przesadzone dialogi. Ten bogaty co dał im te pieniądze chyba nie bardzo zbadał rynek powierzając inwestując w taki film? Czy on nie czytał scenariusza? Czy nie zanalizował tzw. dorobku tych twórców? Rozumiem, że szansa przed nowymi,ale ten Saramonowicz to od lat nic nie zrobił! Widzieliście recenzję w Przekroju? Piszą, że film jest "boski", ale autorem jest sam reżyser Saramonowicz! W naszym kraju to chyba się ludziom w głowach poprzewracało. Skończcie!!! WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek widzialem. GLUPOTA STRASZNA!!! dno, zero, badziewie... IP: *.zakopane.sdi.tpnet.pl 22.08.03, 23:58 dalem sie nabrac i poszedlem do kina. musialem wyjsc po 45 minutach. zgroza! ciekawe ile gazeta wziela za promocje tego filmu?.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilerka widzialam. GLUPOTA !!ale kazdego smieszy co inneg IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.03, 07:37 Na poczatku widownia reaguje smiechem głownie wtedy, gdy z ekranu leci tzw. mięcho! A jest go zbyt duzo! W miare upływu czasu zaczyna byc zabawnie, moze sprawia to konwencja filmu, bo akcja w nim zawiazuje sie niejako " od tyłu" I praktycznie jest to komedia, na ktorej kazdy smieje sie kiedy indziej...moze o to chodzilo wlasnie? No i te kreskowki a'la " ping panter" - troche rozlaśniają akcje nawet jełopom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: widzialem. GLUPOTA STRASZNA!!! dno, zero, bad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 22:18 Ja też się dałem nabrać, i bardzo żałuję. Nie będę się już kierował recenzjami "GAZ.Wyb" idąc do kina. Nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaros Oszuści IP: *.chello.pl 23.08.03, 16:39 Dno zero pomysłu i wrażliwości ten film to istna kupa szkoda kasy odradzam.A pan konecki zawsze był bufonem który nic nie umiał, jestem jego znajomym ze studów.Przykro mi ze tylu zdolnych ludzi sie marnuje ( spoko nie myśle o sobie ) a koledzy wchodzacy po plecach innych i potwornie tchorzliwi robia karierę smutno że menda wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEOspasmin Czego bronie?Chyba tego forum przed szambem?Po co? IP: *.acn.waw.pl 23.08.03, 16:59 Gość portalu: jaros napisał(a): > Dno zero pomysłu i wrażliwości ten film to istna kupa szkoda > kasy odradzam.A pan konecki zawsze był bufonem który nic nie > umiał, jestem jego znajomym ze studów.Przykro mi ze tylu > zdolnych ludzi sie marnuje ( spoko nie myśle o sobie ) a koledzy > wchodzacy po plecach innych i potwornie tchorzliwi robia > karierę smutno że menda wygrywa. Po tym co Pan napisal rozumiem ze Konecki byl Pana bliskim znajomym. A teraz sie zmienilo,przejrzal Pan na oczy i nawet reki by mu pan nie podal.Bo menda? Mam nadzieje ze ja sam nie znam takich ludzi ktorzy mowia o mnie "znajomy" a nastepnie flekuja.Jakie zycie tacy "znajomi". Tchorzliwosc polaczona z marszem po trupach to chyba unikalne zestawienie. Zachowam pana proporcje w pisaniu o tym filmie- 4 linijki na temat "warsztatu rezysera"+ jedna na ocene filmu: Jesli ten film to jest "zero pomyslu" i nie sklada sie z licznych zaskoczen i zwrotow akcji to znaczy ze ja bylem na zupelnie innym filmie niz Pan. Przykro mi ze wlasnie tu znalaz sobie pan miejsce aby piac w ten sposob m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon Re: Oszuści IP: 193.178.143.* 25.08.03, 14:17 Gość portalu: jaros napisał(a): > Dno zero pomysłu i wrażliwości ten film to istna kupa szkoda > kasy odradzam.A pan konecki zawsze był bufonem który nic nie > umiał, jestem jego znajomym ze studów.Przykro mi ze tylu > zdolnych ludzi sie marnuje ( spoko nie myśle o sobie ) a koledzy > wchodzacy po plecach innych i potwornie tchorzliwi robia > karierę smutno że menda wygrywa. Oho - jakis sfrustrowany zawistnik sie trafil. Panu Koneckiemu sie poszczescilo, jest kims. A kolega jaros jest nikim, pomimo ze startowali podobnie - razem studiujac. A zatem kolega jaros wylewa troche żółci na kolege Koneckiego. Wyjatkowo zalosne. Zenon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Re: Ciało IP: *.nd.e-wro.net.pl 23.08.03, 19:41 Wesola ta wasza recenzja ,czy naprawde nie widzicie na czym ten film gra . Cialo to zwykla , dobra kobinacja z nasladownictwem Tarantino , typowy film pod publiczke i nic wiecej. Polscy krtycy dodaja filmowi gwiazdke , bo naciaganie opini ma dla nich przkry sens, kasa aaacha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytyk Weekend u Berniego - patrz :TVP 3 ,pon. godz: 23.05 . IP: *.nd.e-wro.net.pl 24.08.03, 12:50 To nie zloslwosc , ale po sukcesie Ciala - moze tak sequly . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantopoda recenzja człowieka inteligentnego IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 00:41 Ostatnio mało chodze do kina, więc postanowiłem sie wybrać tym razem na jakąś polską komedie. Oj jaki to był błąd. Po przeczytaniu recenzji jakiejś idiotki w Wyborczej, która dała temu filmowi nie wiem jakim cudem, pewnie z pomocą twórców producentów, chyba cztery gwiazdki, postanowiłem zobaczyć tą polską super komedie. Bez jaj ludzie. Trace coraz częściej dobra zdanie o poczuciu humoru Polaków. Jeżeli was ludzie śmieszy Świar według Kiepskich i słuchacie Disco Polo, to jest to właśnie film dla was!!! Nie ma w tym filmie za grosz humoru, najlepszą gre aktorską można zobaczyć u Królikowskiego, który cały film nic nie mówi. Porównywanie tego filmu do Pulp Fiction jest po prostu profanacją. Zero pomysłu na film, wielkie animacje okazały sie tanimi rysuneczkami za dyche, koniec świata. Przedemną jakaś kobieta cały czas wpadała w śmiech z kompletnie nie wiem jakiego powodu. Jak na producenta, który ma miliony dolarów to pan Łukasiewicz od Lukas Banku naprawde mógł zrobić świetny film. Wyszła kompletna klapa. Nie ma nic gorszego od nieśmiesznej komedii, a ten film właśnie taką "komedią" jest. Co inteligentniejsi i tak zobaczą szybko, że nie było sensu iść na to gówno, ale nie stanie sie to szybko, bo takich ludzi jest coraz mniej, niestety. Nawet nieudane ujęcia im wyszły całkowicie nieśmieszne i nie wiem po co zostały tam włączone, chyba żeby naśladować Hollywoodzkie produkcje. Jak tu sie teraz dziwić, że polska komedia upada, skoro powstaja takie gnioty. Koniec świata. Już wole chodzić na sprawdzone filmy w stylu Dyzma czy Chłopaki nie płaczą, tam przynajmniej można sie troche pośmiać czy wyuczyć paru dobrych textów. A takich filmów dla polsatu powinni zakazać pokazywać, ale kto podskoczy Łukasiewiczowi, który i tak może sobie pozwolić na zrobienie filmu dla siebie samego. Jestem zdołowany, przedtem poszedłem na zjechany przez Wyborczą Bruce Almighty i naprawde to jest dobry film. Jedna scena w studiu, którą pomysłowo przedłużyli do granic możliwośći jest wyjątkowa i długo bede ją jeszcze pamiętał. Jednak klasa to klasa. Nie czy ktoś przeczyta tą recenzje, bo i tak nie warto. Same bzdury popisałem, ale sie wkurzyłem i musiałem sie gdzieś wypisać. Dzięki za uwage, więcej postaram sie tego nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: recenzja człowieka inteligentnego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 12:59 Gość portalu: pantopoda napisał(a): Jeżeli was ludzie śmieszy > Świar według Kiepskich i słuchacie Disco Polo, to jest to > właśnie film dla was!!! Nie ma w tym filmie za grosz humoru, > najlepszą gre aktorską można zobaczyć u Królikowskiego, który > cały film nic nie mówi. Przysięgam, ze "Świat według Kiepskich" mnie nie smieszy, zaś Disco Polo nie słucham, ale film mi się podobał. Nie zgadzam się, co do gry - aktorzy sa nieźli, pomijając Olszówkę - zwykle ją lubie, ale tu grała strasznie. Trudno oczekiwac po polskim filmie, żeby był świetny, bo do poziomu Ameryki Polska nigdy nie zdoła się wspiąć. Jeśli ktoś chce się naprawdę pośmiać, prosze wyjśc na ulicę i popatrzeć na życie swoje i innych. Dopiero Was ogarnie gorzki śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x15 Czy nie widzieliscie nigdy dobrego filmu? IP: *.acn.waw.pl 27.08.03, 23:22 Najwyrazniej ten film ma jakies grono wielbicieli. Nie jestem w stanie tego zrozumiec. Tworcy nawpieprzali bez sensu jakis udziwnien, a to poprzestawiana narracja (podobno wzorowali sie na Pulp Fiction), a to jakies dziwne kolory, a to ujecia jak w kinie drogi (kamera przy asfalcie), a to znowu dialogi jak w psach pasikowskiego(kurwa wypierdalaj itp.), babcia leon zawodowiec, a to jakies animacje (to moze z "Rozowej Pantery"???), gagi nie wiem skad zapozyczyli, ktos mowil ze z Kiepskich. Ale po co to wszystko? Samo mieszanie bez zadnego pomyslu do niczego nie prowadzi. Zreszta to co zapozyczyli w tamtych filmach bylo tylko dodatkiem, reszta byla solidna robota. Czy ktos im nie powiedzial, ze dobry film musi miec przynajmniej jedno z ponizszych: 1. Ciekawe postaci (kilku antypatycznych prymitywow) 2. Przedstawiac ciekawy problem np. moralny (nie stwierdzono) 3. Moze tez byc ladny plastycznie - mily dla oka (chyba nie mial ambicji w tym kierunku) 4. Moze czyms szokowac (no niby bylo to bezczeszcznie zwlok, moze mam ztepiona wrazliwosc) 5. Moze tez rozsmieszac ( zasmialem sie jak siostra walnela faceta z dynki ) 6. Moze byc jakas zaskakujaca intryga Z tego wszystkiego tylko punkt 5 autorzy zaliczyli i to na -3. Pozostale pala. x15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zs Re: recenzja człowieka inteligentnego IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.08.03, 08:29 Gość portalu: pantopoda napisał(a): > Jestem zdołowany, przedtem poszedłem na > zjechany przez Wyborczą Bruce Almighty i naprawde to jest dobry > film. Jedna scena w studiu, którą pomysłowo przedłużyli do > granic możliwośći jest wyjątkowa i długo bede ją jeszcze > pamiętał. Jednak klasa to klasa. Nie czy ktoś przeczyta tą > recenzje, bo i tak nie warto. Same bzdury popisałem, ale sie > wkurzyłem i musiałem sie gdzieś wypisać. Dzięki za uwage, więcej > postaram sie tego nie robić. Wiesz czesciowo sie z toba zgadzalem do momentu jak zaczeles zachwalac Bruce Almighty... to jest dopiero gniot. Typowa "komedia" gdzie wiekszosc dowcipow zmiescila sie w 2-minutowej reklamowce. Jim Carrey ma ostatnio ten sam problem, nie moze sie zdecydowac czy robi glupawa komedie czy moralizujacy dramat... efektem jest pol tego, pol tego. Efekt koncowy jest marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kap SILVER SCREEN / Warszawa IP: 217.11.142.* 25.08.03, 09:34 Film jest ok - mnie jednak zbulwersowala sytuacja, ktora miala miejsce w SS; rezerwujac bilety kolo 12:00 nie mozna sie bylo spodziewac, ze seans o 20:30 jest premiera; zwyklych posiadaczy biletow nie chciano wposcic do kina, przyczyny tego zachowania wyjasnily sie pozniej - miejsca byly nienumerowane, a dla osob z biletami pozostaly trzy pierwsze rzedy; od dawna chodze do SS i mam karte stalego "kinomana", a takie postepowanie uwazam za naganne; kto wogole wpadl na pomysl, zeby w ten spoob organizowac do premiery??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec Re: Ciało IP: 195.245.213.* 25.08.03, 10:24 dajcie spokój film jest do bani i niech tonie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Ciało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 14:30 Film bardzo mi się podobał, miejscami śmiałam się jak głupia. Wątek z Kubusia Puchatka - świetny. Aktorzy znakomici, kreskówki również. B. śmieszna np. scena spowiedzi, chociaż zwykle takie rzeczy mnie niesmaczą. Wcale mi nie przeszkadza, że facet przebrany za zakonnicę to stary dowcip - tu naprawdę jest śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teatr Re: Ciało IP: 81.210.125.* 25.08.03, 14:32 Dobry film! Wreszcie dobra aktorska rola Królikowskiego. Tyle prawdy jeszcze nie miał żaden polski aktor.Scne akiedy się spowiada ! Co za skupienie ! Ten wątek z rurociagiem troche na siłe. Scenariusz śmieszny (Ja nie pije - wsypuje żelatyne i jem ) ale mało zaskakujący - wszystko można przewidzieć. Zaskakująco niski natomiast poziom techniczny filmu bo o ile dźwięk jest OK to obraz jest cienmy - jak w trumnie ? Plan jest strasznie niedopalony. Wielu detali nie widać. Jeżeli tak miało być to dobrze jeżeli nie to źle . ACHA i według mnie film nie ma puenty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesser Re: Ciało IP: *.acn.waw.pl 25.08.03, 22:49 No coz...najlepszym komentarzem do poziomu tego filmu jest zachowanie Pani ktora siedziala obok mnie w kinie. Pani ta wyla na cala sale ze smiechu gdy tylko uslyszala slowo "kurwa".(swoja droga to ciekawe, ze wielu tforcof polskich komedii uwaza iz wystaraczy wcisnac do scenariusza kilka "kurw" aby rozsmieszyc widzow).Wlasciwie to ta Pani ciagle wyla(niewiedziec czemu), ucichla tylko na moment. Gdy bohaterowie rozpoczynali dyskusje na temat pochodenia Malenstwa. Cisza trwala do momentu gdy z glosnikow poplynely slowa klucze: "Kubus Puchatek" .Wtedy ta Pani zajarzyla o co chodzi i wybuchnela smiechem do tej pory nieslyszanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BW Re: Ciało IP: 193.59.95.* 26.08.03, 09:50 Jednak ktoś zwrócił uwagę na poziom techniczny filmu. Ja oglądałem go w kiepskim kinie nad morzem i myślałem, że to z tego powodu wydaje mi się taki ponury. Czy wytwórnie mają jakąś kontrolę jakości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Beznadziejny film - szkoda 14 zł na bilet! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.03, 22:13 Film jest absolutnie beznadziejny. W ogóle nie jest śmieszny. Jedyny powód, dla którego media (w tym "Gazeta Wyborcza") go propagują, to prymitywne wątki "antyklerykalne". Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 22:52 To jest zupełnie nie śmieszny film (chyba że kogoś śmieszą dowcipy z "Gazety na plażę") i okropnie amatorskie a kolesie z "Gazety" dali dowód że nie liczy się jakość filmu a to czy robił go nasz koleś czy obcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerlok Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 23:26 A może red Smoleński - specjalista od dziennikarskiego śledztwa - wytropi i wyjaśni wszystkim oszukanym widzom kto w radakcji "Gazety" wziął szmal za tą nachalną kryptoreklamę tego gniota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izika Re: Ciało IP: *.sgsp.edu.pl 26.08.03, 10:36 Przed pojściem do kina naczytałam sie tutaj sporo niezbyt pozytywnych opinii i troche się uprzedziłam do filmu. Ale myślę , że jest ok. Nie jest to wprawdzie ósmy cud świata, ale można się pośmiać. Trzeba się nastawić na relaks przed filmem, a nie na głebokie przemyslenia!! Ogólnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuxx Re: Ciało IP: *.kapsch.com.pl 26.08.03, 13:01 przykro mi było oglądać ten film, po kilku zajawkach przed premierą myślałem że mamy do czynienia z czymś naprawdę nietuzinkowym, okazało sie że naprawdę inteligentne momenty to te z reklamówek a reszta to wypełniacze niewiele lepsze i mądrzejsze od 13 posterunku itp. debilnych seriali telewizyjnych, bardzo wielkie rozczarowanie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: videoman e Re: Ciało IP: *.acn.pl 26.08.03, 15:44 Film niezły ale, niestety plagiat. Kilka lat temu był amerykański film, a nawet dwa bo jeszcze sequel o tytule bodajże Weekend u Berniego -czy z Bernim (Weekend at Bernies, może Bernie) dokładnie nie pamiętam w każdym razie treść prawie identyczna. O gościach podrozujacych przez Stany z trupem Berniego, w jednym z filmow chyba do Miami. W Polsce jest jeszcze w niektorych wypozyczalniach. Oczywiscie sa roznice oryginal nie byl jakis super na warunki amerykanskie produkcja RP jest calkiem niezla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izaczek Re: Ciało IP: 62.233.204.* 26.08.03, 18:48 Byłam, widziałam, może ze śmiechu nie umarłam ale zakochałam się w postaciach Julka i Cezara - uważam, że ktoś kto wymyślił taką parę a raczej ich imiona poczucie humoru ma i inteligencję ma - mnie to kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezyser Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 19:44 Chłopcy rozumiem że wam nie wyszło. Nie wam pierwszym i nie ostatnim. Ale po spiepszonym filmie trzeba posypać głowę popiołem a nie podszywając się pod głupawe panienki wypisywać te pseudo pozytywne - nie daj Boże - recenzje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolacadupa Re: Ciało IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 19:46 G N I O T !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karen Re: nic IP: *.chello.pl 26.08.03, 23:38 sa filmy smutne, smieszne i takie co wyszły lub nie wyszły ten film tworzy nową kategorią jest żaden czyli nic w nim nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś