Dodaj do ulubionych

Jakie DVD......

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 13:04
mam kupić?Chodzi mi o to m.in.o to jaką firmę mam się nastawić,na jakie
formaty odtwarzania danych mam zwrócić uwagę?Jestem kompletnym laikiem i mam
1500zł.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • aric Re: Jakie DVD...... 31.07.03, 13:21
      Pierwsze pytanie, czy chcesz kupic sam odtwarzacz czy całe kino domowe??
      • Gość: Malinka Re: Jakie DVD...... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 13:59
        Z tego,co wiem 1500 nie wystarczy na kino domowe.Generalnie rzecz biorąc wolę
        mieć dobre DVD niż słaby zestaw.Pozdrawiam.
        • aric Re: Jakie DVD...... 31.07.03, 14:13
          To, że tak powiem się z celem mija kompletnie.
          Do czego ci DVD, jeżeli nie masz kina domowego??
          Faktem jest, że za 1500 kupisz coś w kwesti Daewoo np, ale to faktycznie
          badziew. Radzę więc najpierw zainwesować w amplituner, chyba że DVD bedziesz
          uzywać do innych celów.
          Dobry odtwarzacz klasy średniej np. Onkyo, Yanaha(ten posiadam) kupisz za ok
          1300-1500 z mozliwoscia odtwarzania DVD, VCD, DVD-R, DVD-RW, CD, CD-R, CD-RW,
          MP3.
        • Gość: wowo Re: Jakie DVD...... IP: *.lublin.mm.pl 31.07.03, 23:17
          Malinko, najlepiej zrobisz kupujac jakies pismo fachowe. Ja dokonałem wyboru
          korzystając z "HI-FI i Muzyka". Wiem, że testy odtwarzaczy były w "Audio"
          i "Audio i Video" (i pewnie co jakiś czas są powtarzane). Są też pisma
          poświecone tylko tematyce DVD i w nich pewnie też sa testy. Wizyta w Empiku
          rozwiąże twoje problemy. Korzystając z prasy fachowej masz pewność, że
          korzystasz z opinii ludzi którzy niejeden sprzęt już widzieli, tzw. fachowców,
          nie zaś osób, które chciałyby się za takie uważać.
          Co do pytań kolegi powyżej: na DVD jest nie tylko dźwięk wielokanałowy. Jest
          tam przede wszystkim oryginalna wersja z napisami i ciekawe dodatki. To
          wystarczający powód do kupna odtwarzacza. Porady dotyczące kupowania w
          pierwszej kolejności wzmacniacza są raczej chybione, zwłaszcza, że bez zestawu
          głośników na nic się, w przeciwieństwie do odtwarzacza, nie przyda.
          • devote Re: Jakie DVD...... 01.08.03, 00:19
            ja nie mam kina domowego tylko dvd mam podlaczone do mini wiezy sony i leci na
            2 kanaly w stereo.dodaje surround tylko.nie mam duzych wymagan jesli chodzi o
            audio i to co slysze przez moja wieze zupelnie mnie zadawala.

ja wolalem zainwestowac w dvd plajer ktory gra wszystkie dvd swiata i z
            dekoderem sygnalu wyjsciowego (ntsc,pal)

taki dvd nazywa sie region free lub code free.wtedy mozesz np: ogladac dvd z
            USA z tym ze ze plajer mosi miec dekoder sygnalu wyjsciowego bo w USA jest
            system ntsc a w europie pal.

wszystkie te plajery region free maja juz ten dekoder

jaka firma? ja kupilem najtanszy region free jaki moglem znalesc i gra
            extra.tak jak mowie.dla mnie najwazniejsze bylo abym mogl ogladac dvd z calego
            swiata bo mam takie plytki i czesto takie kupuje (botlegi na dvd)
          • aric Re: Jakie DVD...... 01.08.03, 09:30
            Gość portalu: wowo napisał(a):

> Co do pytań kolegi powyżej: na DVD jest nie tylko dźwięk wielokanałowy. Jest
            > tam przede wszystkim oryginalna wersja z napisami i ciekawe dodatki. To
            > wystarczający powód do kupna odtwarzacza. Porady dotyczące kupowania w
            > pierwszej kolejności wzmacniacza są raczej chybione, zwłaszcza, że bez
            zestawu
            > głośników na nic się, w przeciwieństwie do odtwarzacza, nie przyda.

Wiesz, zakładałem, że kolega posiada magnetowid stereo np i chce go wymienic na
            DVD. Dla mnie kupno samego DVD bez mozliwości ogladania filmów z całą otoczka
            dzwieku jest bez sensu. To już lepiej kupić sobie dobrej klasy magnetowit JVC
            czy Panasonic, efekt bedzie ten sam. A więcej mozliwości.
            czasem są promocje w sklepach. Np mój przyjaciel kupił zestaw Panasonika w MM
            za niecałe 1500 zł. Na co składały się i odtwarzacz i amlituner w oddzielnych
            klockach 5x30W. Radzę, jednak pomysleć o całym zestawie, to naprawde duża
            frajda.
            • Gość: fantomasz Re: Jakie DVD...... IP: *.dyn.optonline.net 03.08.03, 03:53
              aric napisał:

>To już lepiej kupić sobie dobrej klasy magnetowit

bez sensu
              zaden magnetowid nie dorowna dvd
              • Gość: Flynn Re: Jakie DVD...... IP: *.pl / 192.168.0.* 03.08.03, 14:20
                A czy DVD region free można bez problemu u nas kupić?
                • devote Re: Jakie DVD...... 03.08.03, 19:35
                  Gość portalu: Flynn napisał(a):

> A czy DVD region free można bez problemu u nas kupić?

pewnie mozna ale jak ci walna cene to sie nie pozbierasz
                  lepiej kup tak jak ja na ebay.com
                  za 100-120$ juz masz region free dvd player.nie markowy ale gra tak samo jak
                  markowy a przede wszystkiom kilka razy taniej i gra wszystkie dvd swiata.potem
                  za grosze mozna kupowac dvd filmy z USA na ebay.com :)

cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3037976069&category=14989
                  cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3037995278&category=32853
                  cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3038000639&category=39805
                  cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3038032085&category=3316
                  wiekszosc jest z USA wiec problem z wysylka ale i tak sie oplaca.na niemieckim
                  ebay.de nie ma prawie wcale tego typu plyerow.

• devote Re: Jakie DVD...... 03.08.03, 20:04
                    albo takie cos
                    cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3037460507&category=39808
                    • Gość: Flynn Re: Jakie DVD...... IP: *.pl / 192.168.0.* 03.08.03, 20:47
                      A czy nie ma problemu z podłączeniem u nas? Jestem kompletnym laikiem, więc
                      sorry, jeśli pytania wydają się trochę śmieszne albo głupie.
                      • devote Re: Jakie DVD...... 03.08.03, 20:55
                        nie ma problemu
                        tylko mosisz patrzec aby byly na 220V bo niektore sa tylko na 110V napiecie
                        ale duza wiekszosc ma 110 i 220V automatycznie wybiera

pamietaj aby byla funkcja ze moze grac na kazdym TV bo to wazne i tez nie
                        wszystkie maja ta funkcje

znalazlem nawet taki co gra filmy w divix.pierwszy raz taki widze :)

cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3038885595&category=3316

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka