Dodaj do ulubionych

Wielki powrót Indiany

IP: *.chello.pl 22.05.08, 01:55
no ja to jestem bardzo ciekawa jak to wyszlo:) niestety do kina
pewnie pojde dopiero za pare dni:/ bo jak na razie poruszam sie o
kulach i to tylko na rehabilitacje:/ dajcie znac jak ktos juz
pojdzie jak to tam wyszlo:)i czy warto isc:D pozdrawiam wszystkich
fanow Indiany:)
Obserwuj wątek
    • Gość: siekiera_motyka Wielki powrót Indiany IP: 92.5.109.* 22.05.08, 01:58
      PIERWSZY!!!

Wlasnie wrocilem z Cannes
      Filmu nie widzialem, ale recenzje zebral dobre
      Widzialem za to Harrisona Forda
      Swiat moze odetchnac z ulga
      obawialem sie ze spaprza to tak jak spaprali nowe Star Wars ale chyba bedzie
      dobrze
      jutro ide do kina
      • Gość: Ven Re: Wielki powrót Indiany IP: *.tieto.com 22.05.08, 07:53
        I jest dobrze, byłam wczoraj na przedpremierowych pokazach. To jest
        typowy Indiana. Dobrze się bawiłam. Mimo iż jak zwykle w przypadku
        Indiany trzeba zamknąć w sobie głos "realności". Szczerze polecam :)
        • t000mash Re: Wielki powrót Indiany 22.05.08, 08:27
          Gość portalu: Ven napisał(a):

> I jest dobrze, byłam wczoraj na przedpremierowych pokazach. To jest
          > typowy Indiana. Dobrze się bawiłam. Mimo iż jak zwykle w przypadku
          > Indiany trzeba zamknąć w sobie głos "realności". Szczerze polecam :)

I tak to wlasnie jest jak sie baba wypowiada na temat o ktorym nie ma zielonego
          pojecia! Na tle pozostalych czesci film wypada mizernie, aczkolwiek prawdziwy
          fan wybierze sie na ten film bez wzgledu na opinie innych, ja po wyjsciu z kina
          musialem zalac swoj smutek i rozczrowanie kilkoma glebszymi. Po takim Trio mozna
          sie bylo spodziewac czegos wiecej.
          • Gość: Ven Re: Wielki powrót Indiany IP: *.tieto.com 22.05.08, 08:55
            Ta baba przynajmniej wie czego po filmie sie spodziwać i dzięki
            czemu nie wychodzi zawiedziona :P

Film ma bawić, ma oderwać od rzeczywistości. I taki jest własnie
            Indiana przynajmniej dla mnie. Masz racje, do wcześniejszych części
            mu daleko. Ale ta część też jest dobra ( mimo iż wszytsko się tak
            jakby za szybko działo). Nie podobało ci się trudno. Ja czego innego
            oczekuje od tego typu filmu a ty czego innego. Twój problem.
          • Gość: Ja Re: Wielki powrót Indiany IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.05.08, 16:39
            t000mash napisał o Ven:

> I tak to wlasnie jest jak sie baba wypowiada na temat o ktorym nie
            ma zielonego pojecia!

t000mash napisał o sobie:

> ja po wyjsciu z kina
            > musialem zalac swoj smutek i rozczarowanie kilkoma glebszymi.

Ja napisalem o tOOOmashu:

Tak to wyglada, gdy nalog da sie zamknac w ciemnej sali na pare
            godzin, to o niczym innym nie marzy, tylko by jak najszybciej wyjsc
            i NAPIC sie pare glebszych.

A tak troche powazniej, to Ty w kinie szukasz potwierdzenia swego
            istnienia, wskazowek na dalsza droge zycia, czy rozrywki?

• Gość: das_spiel_ist_aus marzenia spielbergow i archeologia IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.08, 08:37
      z wykopalisk mozna wnioskowac o tym jak nauki o rozwoju spoleczenstw sa niedoskonale a ludzkosc pozbawiona skrupolow, z filmow spielberga mozna uczyc sie tez o wyzszosci kultury wymyslonej przez czlowieka,a kultura(om) jako taka(om),czyli kultura(om) pokojowego,harmonijnego wspolistnienia.najlepszym tego przykladem jest polactwo i im podobni.
      • blacklord1 Re: marzenia spielbergow i archeologia 22.05.08, 09:01
        1. Skończyłeś edukację na przedszkolu, że zdania po Polsku napisać nie potrafisz?
        2. Udaj się do najbliższego lekarza specjalisty, bowiem masz zaburzenia osobowości.
        3. Nie używaj internetu tylko idź pobaw się z dziećmi takimi jak ty w piaskownicy.
        • Gość: das_spiel_ist_aus to wszystko? IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.08, 09:43
          zanim zaczniesz innym udzielac rad zastanow sie nad tym co napisales niedouczony madralo..polactwo tak cie poruszylo,w w lustrze przegladales sie ?
          • Gość: mlody Re: to wszystko? IP: *.subscribers.sferia.net 22.05.08, 10:27
            emigranci leszcze nie potrafia na swoje barki ciezaru polski przyjac. tylko do
            niemiec musza wyjezdzac bo tam latwiej, i pewnie o malzenstwo homoseksualne rowniez.
            • Gość: das_spiel_ist_aus hahahahahahaha IP: *.adsl.alicedsl.de 22.05.08, 10:34
              to wszystko co chciales napisac? a nie przyszlo ci do glowy,ze kazdy czlowiek ma prawo do wyrazania wlasnych pogladow.dotyczy to tez kultury i sztuki.
              ps.wasz idol spielberg z powodow zwyklej ludzkiej zawisci zachowal sie jak ostatni bydlak i bydlakiem zostanie.jezeli nie masz pojecia o czym pisze,to podpowiem,ze chodzi o stanleya kubricka,ale nie tylko,bo czego mozna wymagac od bydlakow.
        • wyjadacz_parkietuf Re: marzenia spielbergow i archeologia 22.05.08, 09:56
          Chłopie, coś się tak zagotował??? Twoja ulubiona Chelsea wczoraj
          przegrała? Piwo za ciepłe? Kobieta za zimna? Jakbyś popatrzył
          lepiej, to zauważyłbyś, że człowiek nadawał z domeny .de Może się
          dopiero uczy języka polskiego, a Ty hyr, hyr...
          Ech... luzuj...

blacklord1 napisał:

> 1. Skończyłeś edukację na przedszkolu, że zdania po Polsku napisać
          nie potrafis
          > z?
          > 2. Udaj się do najbliższego lekarza specjalisty, bowiem masz
          zaburzenia osobowo
          > ści.
          > 3. Nie używaj internetu tylko idź pobaw się z dziećmi takimi jak
          ty w piaskowni
          > cy.
    • ingach Wielki powrót Indiany 22.05.08, 08:47
      CZy ktoś może mi powiedzieć, czy film jest z lektorem/napisami?
      • Gość: Ven Re: Wielki powrót Indiany IP: *.tieto.com 22.05.08, 08:56
        z napisami
      • Gość: gość Re: Wielki powrót Indiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 09:58
        te dotychczas były z napisami, więc ten pewnie też
      • Gość: pirat Re: Wielki powrót Indiany IP: *.subscribers.sferia.net 22.05.08, 10:23
        ja mam z niemieckim dubbingiem
      • Gość: kacper Re: Wielki powrót Indiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:51
        z napisami ! lektora osobiscie bym udusił !
        • Gość: nutella Re: Wielki powrót Indiany IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 12:06
          A od kiedy filmy kinowe są z lektorem?
      • ikropka3 Re: Wielki powrót Indiany 22.05.08, 13:01
        ingach napisała:

> CZy ktoś może mi powiedzieć, czy film jest z lektorem/napisami?

z napisami, z napisami, ale to i tak nie pomaga :D
    • Gość: Cano Wielki powrót Indiany IP: *.cable.smsnet.pl 22.05.08, 09:58
      z napisami
    • Gość: ola Wielki powrót Indiany IP: *.lanet.net.pl 22.05.08, 11:09
      Ja też byłam na przedpremierze. Ubawiłam się setnie, ale to pewnie dlatego, że
      byłam bardzo pozytywnie nastawiona i chciałam się dobrze bawić. Fakt, film
      nieźle przeładowany - od mrówek, przez pieski preriowe (brakowało mi koni!) aż
      po... kosmitów. Tylko zupełnie nie rozumiem, po co w tym filmie ci ostatni. To
      już była absolutna przesada!
      Hm... ślady klimatu poprzednich części są na szczęście widoczne (muzyka,
      dialogi, a nawet urok Forda), ale to już nie to samo, co kiedyś. Ale zobaczyć
      można :)
    • Gość: ehehehe ech... IP: *.statoil.com 22.05.08, 11:34
      Chcialem tylko zauwazyc ze Indiana to nie imie, to przydomek. Pelne
      imie i nazwisko to:
      Dr. Henry "Indiana" Jones
      Inna sprawa ze zwracaja sie do niego wlasnie Indiana, ablo Indi.
      • Gość: kacper Re: ech... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:51
        Henry Jones Junior ..takie jest prawdziwe imię Indiany ..a ten przydomek dostał
        po psie .. .

zresztą pięknie to ująłes: cyt.
        " imie i nazwisko to: Dr. Henry "Indiana" Jones " hahha, dobre dobre, imie i
        nazwisko :))

i nie Indi ...tylko Indy ...człowieku trochę dokładności jak piszesz o
        postaciach historycznych !
    • Gość: me Wielki powrót Indiany IP: *.acn.waw.pl 22.05.08, 11:34
      Otwieram temat "Wielki powrot Indiany" spodziewajac sie, ze przeczytam czy na
      ten film warto isc, jak sie to prezentuje etc. A tymczasem co otrzymuje? Serie
      pytan bez odpowiedzi! Coz to, recenzent Gazety nie dostal sie na film i nie maja
      czego napisac? Zalosc!
    • Gość: acquiesce Wielki powrót Indiany IP: *.inowroclaw.mm.pl 22.05.08, 11:43
      Wczoraj widzialem film, po prostu jest swietny.
      Bardzo przypomina na pierwsza czesc tej legendarnej serii. Jest wiele odniesien
      do trylogii.
      Akcja jak zawsze znakomita. Z czystym sumieniem moge polecic kazdemu ten film i
      postawic go na rowni z "poszukiwaczami zaginionej arki" i "ostatnia krucjata".
    • Gość: kacper królestwo kryształowej czaszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:47
      jako wielki fan indiany stwierdam: wczoraj obejrzałem prapremierę w jednym z
      kin, 4 część udźwignęła ciężar bycia 4 częścią, film jest całkiem dobry, jest w
      nim bardzo ale to bardzo dużo kawałków już sprawdzonych z poprzednich części,
      dzięki czemu widz siedzi i miło wspomina: "...a tak to już było to działo się w
      kopalni, albo, a tak te robaki pamiętam..." ale mimo tych powtórzeń film jest
      nowoczesny mimo ze sam motyw przewodni ..jaki? dowiecie się z filmu..no cóż
      trochę moze mnie zawiódł..ale to przecież Indiana Jones, przygoda i wspomnienia
      z dzieciństwa. Wspaniale jest obejrzeć ten film i nawet jesli byłby 100x gorszy
      to i tak obejrzałbym go raz jeszcze.
    • Gość: mirr09 Wielki powrót Indiany IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.08, 12:00
      "Warto wspomnieć chociażby kilka z nich: lecącą za naszym bohaterem kulę"

O ile mnie pamięć nie myli, owa kula nie leciała, tylko się toczyła.
      • gdotb Ha ha ha :)) 23.05.08, 02:40

• Gość: Anna Film bardzo mi się podobał :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 12:31
      Film obejrzałam wczoraj na pokazie przedpremierowym. Zdecydowanie
      nie zawiódł moich oczekiwań - jest godną kontynuacją serii, chociaż
      końcówka bardzo "oryginalna";) Polecam wszystkim miłośnikom Indiany
      Jonesa :)
    • Gość: Piotr Sosnowiec Wielki powrót Indiany IP: 83.142.220.* 22.05.08, 12:36
      Film całkiem fajny.
      Wczoraj odbył się w Sosnowcu w Kinie Helios pokaz przedpremierowy. Polecam. Indiana jak za dobry lat. W filmie jest sporo fantazji ale efekty wizualne wszystko nadrabiają.Film wrty obejrzenia...
    • ikropka3 Wielki powrót Indiany 22.05.08, 12:57
      niee, no proszę.. kosmici w takim filmie?? to już za dużo :]
      • Gość: sabaku.no.gaara Re: Wielki powrót Indiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:14
        No i ja bylem na przedpremierze. Film calkowicie w klimacie Indiany.
        miejscami odwazne sceny ale Spilberg i Lucas wybrneli bezblednie ale
        ciekawy i mozna sie wciagnac w kolejna przygote. Polecam. Najleoszy
        film przygodowy od ostatniego Indiany. Wymietli, moim zdaniem,
        konkurencje w tej dziedzinie na kolejne 10 lat. Amen
    • Gość: obecny Wielki powrót Indiany IP: *.knc.pl 22.05.08, 13:17
      Słabo. W porównaniu z poprzednimi - wszystko na siłę. A taką miałem radochę że
      Indy wraca...
    • kubus.wirus Wielki powrót Indiany 22.05.08, 13:34
      Ja się załamałem... cały film jest jak lizanie cukierka przez szybkę. Nic nie
      jest wygrane tak, jak powinno być. Skoro znów mamy Marionn (i w dodatku
      Rosjan!), to dlaczego nikt nie pije wódki? Motyw z obcymi jest super, ale znów -
      nie jest dograny do końca... Żałuję strasznie. Mam radę dla idących na film:
      zobaczcie pierwsze 15 minut, jeśli chcecie zobaczyć starego już Indianę pod
      koniec lat '50-tych. A potem wyjdźcie z kina.
    • kubus.wirus Wielki powrót Indiany 22.05.08, 13:37
      aha, motyw z "Poszukiwaczy..." ze zmieniającą się nie-powiem-w-co-górą na samym
      poczatku jest mistrzowski... ale za bardzo komputerowe jednak to wszystko - a
      tego się obawiałem...
      • Gość: liquid Re: Wielki powrót Indiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 13:53
        Na razie widziałem tylko trailer i niestety obawiam się,że zamiast nakręcić film
        to zrobili go na komputerze.
      • Gość: nana no tez sie tego obawiam- widzac jedynie trailer IP: *.chello.pl 22.05.08, 14:25
        rzuca sie w oczy. mam nadzieje, ze nie przekombinowane bedzie, mimo
        wsyztstko. z trailera jeszcze mam jedno skojarzenie. tworcy silnie
        chyba bazowali na grze komputerowej "indiana jones and infernal
        machine". takie mam skojarzenie.
    • Gość: Michał Wolę oglądać Jones'a w Peru za 14 zł IP: *.aster.pl 22.05.08, 15:26
      niż Słońce Peru w Peru za 1,5 bańki.
    • Gość: ZX Bardzo nierówny film IP: *.chello.pl 22.05.08, 15:28
      Pierwsza połowa przypomina - w klasie i stylu - Poszukiwaczy Zaginionej Arki.
      Druga połowa przypomina już niestety Skarb Narodów albo Tomb Raidera, czyli:
      byle do przodu, co 2 minuty kolejna tajemnicza, kultowa, legendarna zagadka, 10
      sekund na rozwiązanie i jazda do przodu, nowa zagadka, 10 sekundowe rozwiązanie
      i do przodu.
    • Gość: wera Indiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 15:55
      Bardzo lubię filmy Indiana Jones'a. Nie mogę się doczekać
      pooglądania czwartej części Indiego !!!!!!!!!!!!! :-)
    • Gość: kasieńka Wielki powrót Indiany IP: *.chello.pl 22.05.08, 16:10
      bla bla bla
    • Gość: Jojo Wielki powrót Indiany IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.08, 21:25
      dobry, ma klase napiecie humor,warto
    • Gość: K2 Cieniutki ten nowy indiana:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:32
      To już wolę skarb narodów, byłem dzisiaj na 'tym" i jakoś mnie ten film nie oszołomił, ani nie poderwał z fotela, przeciętnośc góra trzy gwiazdki, ale za to promocja jaka, nawet ja dałem się nabrać.
      Wiało nudą, a do tego bardzo przewidywalny rozwój wydażeń
      • Gość: K2 Re: Cieniutki ten nowy indiana:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:42
        dodam że jestem miłośnikiem filmów spilberga, ale jak widać spilberg nie lubi kręcić kontynuacji bo mu zwyczajnie nie wychodzą.
        Taka sama sytuacja jak z parkiem jurajskim 2:/. Ech szkoda 21 złociszy ale na szczęście dostałem próbki kosmetyków i maszynkę do golenia;) to samo moja kobieta:)

Przesłanie: mijajcie ten film z daleka
        • Gość: Jojo Re: Cieniutki to twoj gust IP: *.dip.t-dialin.net 22.05.08, 21:55
          no i te kosmetyki,he,he z kosmetykow zadowolony,w morde jeza
          • Gość: K2 Re: Cieniutki to twoj gust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:07
            A propo tych kosmetyków to żartowałem;)

Nie no taki ten cały indiana nie najgorszy ale skarb narodów jest poprostu lepszy. Ja mu daję trzy gwiazdki i koniec!
            Spilberga lubię i szanuję ale ten film niestety nie udał mu się i gdyby nie kampania reklamowa i poprzednie części to przeszedł by bez echa.

A co do gustu... hmmm lubię filmy przygodowe ale tutaj przesadzili trochę za bardzo fabyła odstaje od żeczywistości no i Indiana jako ojciec tego kolesia z transformersów, nie no jestem zniesmaczony:)
            • Gość: Jojo Re: Cieniutki to twoj gust IP: *.dip.t-dialin.net 23.05.08, 11:14
              >odstaje od rzeczywistosci<....Chcesz powiedziec ze Indy zawsze byl
              realny gosc?
              >gdyby nie poprzednie czesci przeszedl by bez echa<....Ale
              smolisz,jeden z urokow tego filmu jest znajdywanie analogi i
              wspolnych momentow filmowych .Spadajaca glowa z pomnika,przykladowo.
              Co do syna,kwestia gustu i na Boga co to jest transfomersow?tych
              zlociszy,straconych,nie zalujesz?Dziwne
    • Gość: mic właśnie wróciłem z kina... IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 00:02
      z Indiany został juz tylko tytuł - straszna kicha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka