kubissimo 27.09.08, 17:48 odszedl kolejny Wielki Czlowiek. I nie wiem, czy bardziej mi imponowal swoimi rolami, czy tym, co robil poza ekranem. wielka strata... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Smarki Re: Paul Newman nie zyje IP: 212.106.160.* 27.09.08, 18:30 Wielki aktor, ciekawy facet. Niesztampowy. Ale trzy razy tak - określenie 'imponujący' jest najtrafniejsze. Ciekawe, że tak mało reżyserował. Jego 'Rachel, Rachel' i 'Bezbronne nagietki' to filmy najwyższego formatu. Nawet jak na ówczesne standardy kinowe. No, ale pracował z Woodward, której działalność aktorska była zawsze lekko szokująca. Trafił swój na swego i o to w tym wszystkim przecie chodzi. Niech mu ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przechodzień Re: Paul Newman nie zyje IP: *.net.autocom.pl 27.09.08, 19:40 Nigdy nie zapomnę wzruszeń i radości jakich dostarczył mi Paul Newman swoją grą aktorską. Był niesamowity jako człowiek i aktor. A raczej Człowiek i Aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka4 Re: Paul Newman nie zyje 27.09.08, 19:55 Szkoda, szkoda...łobuzerskie, błękitne wejrzenie, wdzięk, twarz, w którą można było wpatrywać się bez końca- piękna, z charakterem. Talent, doskonałe przekonujące aktorstwo, bijący z niego blask,a jednocześnie- był to wyjątkowy człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
alexanderson Re: 27.09.08, 22:50 Miał to coś. Na początku bezradną wściekłość albo szelmostwo chuligana, pod koniec straceńczą rezygnację i pogodę mądrości. Nieuchwytność męskiego magnetyzmu. Fascynujące było obserwować, jak pięknie się starzeje - ten, którego niegdyś, zapatrzony w cukierkowe twarze z okładek, miałem za nieco "kanciastego", zbyt surowego z tą jego skrywaną brutalnością. Zawsze jednak przykuwał uwagę tak, że nie można było oczu od niego oderwać. I właśnie oczy miał niezapomniane. Dziś lazur jego spojrzenia stopił się z niebem na wieczność. Bo Paul Newman nie żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Grimaldi Who am I? IP: 89.100.69.* 27.09.08, 23:16 SHERRI: Paul Newman. JACK: In what movie? SHERRI: "Hud"... JACK: You never saw "Hud". SHERRI: So? I know what happened in it, and I know that he was the prettiest thing there ever was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Who am I? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.09.08, 00:08 Bardzo wielka szkoda, gdyż żegnamy zarówno świetnego, charyzmatycznego aktora, jak i niezwykłego człowieka. Takich tytanów, jak on, dziś już prawie nie ma. Teraz, gdy królują jednosezonowe gwiazdki, tym większą odczuwamy stratę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klex Re: Paul Newman nie zyje IP: 212.127.90.* 29.09.08, 10:45 Nieugięty Luke,kapitalny aktor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jojo Re: Paul Newman nie zyje IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.08, 15:29 www.youtube.com/watch?v=GVVNnn2G2z0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś