Dodaj do ulubionych

Oskary tuz tuz...

IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 02:39
Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam!
Obserwuj wątek
    • Gość: benicio Re: Oskary tuz tuz... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.01.02, 18:50
      Mam nadzieję, że oskara nie dostanie znowu Russel Crowe.
      • Gość: ESL Re: Oskary tuz tuz... IP: *.org 25.01.02, 03:23
        Gos´c´ portalu: benicio napisa?(a):

> Mam nadzieje˛, z˙e oskara nie dostanie znowu Russel Crowe.

A dlaczego? W "Beautiful mind" jest po prostu wysmienity, wspanialy,
        niepowtarzalny. Byl swietny w "Insider" i w "Gladiator" ale w tym ostatnim filmie
        przechodzi samego siebie - jego umiejetnosc gry slowem, gestem, cialem jest
        imponujaca. Jestem juz stary facet i malo juz mnie w kinie rusza (cynizm po
        mamusi - he he he) ale "Beatiful mind" nie da sie zapomnie wlasnie ze wzgledu na
        Russel Crowe. Sam fil jest dobry, moze nawet bardzo dobry ale w sumie trudno go
        nawet oceniac, bo liczy sie wlasciwie tylko Crowe.
    • Gość: JEDI Re: Oskary tuz tuz... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 18:43
      Ja trzymam kciuki za "Moulin Rouge" i za piekna,utalentowana Nicole Kidman.
      • Gość: Pooh Re: Oskary tuz tuz... IP: *.chello.pl 25.01.02, 20:08
        Nicole tak, ale raczej za Innych. A samo Moulin Rogue - coz... chyba jednak
        byly lepsze filmy?
        • Gość: JEDI Re: Oskary tuz tuz... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 22:55
          Wedlug mnie Molin Rouge jest najlepszym filmem zeszlego roku.Nowatorski w
          formie,urzekajacy i magiczny.Nikt nie musi sie ze mna zgadzac,ale sadzac po
          nagrodach jakie ten film zbiera(w tym Zlote Globy) nie jestem w tej opinii
          odosobniony.
          • Gość: x Re: Oskary tuz tuz... IP: 192.168.14.* 26.01.02, 00:32
            Nie jesteś. Choć był drugim najlepszym filmem 2001 - bo nic nie przebije
            Shreka ;-))))))
            • Gość: Arntzen Re: Oskary tuz tuz... IP: *.uninet.gliwice.pl 26.01.02, 13:38
              Jeśli ktoś ma nagrane Oscary za lata 93-96 i ma możliwość przegrania prosze o
              kontakt: arntzen@inetia.pl
    • Gość: Toto Zagraniczne filmy IP: *.proxy.aol.com 27.01.02, 16:11
      Jakie filmy kandyduja z zagranicy?
    • Gość: Mar WŁADCA PIERŚCIENI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 00:55
      LORDZIK BIERZE WSZYSTKO
    • messja Re: Oskary tuz tuz... 28.01.02, 11:56
      Gość portalu: krzych napisał(a):

> Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam!

a moim: "Vanilla Sky". widzialam i polecam:))
      • Gość: cegiełka Re: Oskary tuz tuz... IP: 62.89.108.* 27.02.02, 15:11
        ale Vanilla nie ma nominacji :))
    • Gość: szcz Re: Oskary tuz tuz... IP: *.czes.gazeta.pl 05.02.02, 18:09
      A bracia Coen i �Człowiek, którego nie było�? Wiem, że
      za wiele Oscarów nie dostanie, bo chyba za tani, ale
      na coś powinien się łapać, np. za reżyserię, zdjęcia.
      Wśród obcojęzycznych chyba jednak �Amelia�, bo fajna i
      oryginalna. No, ale na razie poczekajmy na nominacje.
    • glory Re: Oskary tuz tuz... 08.02.02, 05:11
      A ja stawiam na Benka Kingsleya ktory wcielil sie w postac brutalnego Don Logana
      w angielskim kinie akcji pt: SEXY BEAST. o je baby !
      A tak propo to slynna pomarszczona buzka hollywood czyli Robercik Redford ma
      dostac oscara za caloksztalt swej pracy artystycznej i nie tylko .Nalezy mu sie ,
      nalezy, no bo w sumie to On jako jeden z nie wielu "odkopnal sie" z fabryki
      komercjalizmu i stworzyl niezalezne kino amerykanskie ,ktore nieraz jest nudne
      jak flaki z olejem no ale coz, jak to kiedys ktos mondrze powiedzal -nolbady jest
      perfekt. A tak propo powiedzonek to chyba nikt nie potrafi tak odszczeknac sie
      jak podczas slynnej sceny rozpieprzania komisarjatu - tak ,tak,- mowa o Arnim
      Szwarcenegerze - i jego juz kultowym(chyba?) -I vill bi bek ! A co otym myslia
      szanowni forumowicze ?
      • Gość: A27 Re: Oskary tuz tuz... IP: *.proxy.aol.com 08.02.02, 17:03
        Gdyby to ode mnie zalezalo najlepszym filmem roku byloby Memento.
        Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Gene Hackman w "Royal Tennenbaums" chociaz
        faktycznie Russel Crow niezle zagral w "Beautiful Mind"
        Najlepsz aktorka: Tilda Swinton za "Deep End'
        Rola Drugoplanowa kobieca: Dakota Jakstam za "I am Sam"
        Rola drugolplanowa meska: Robin Wright za "the Pledge"
        Najlepszy sountrack: Vanilla Sky
        Najlepsze zdjecia: The Lord of the Rings
        Efekty specjalne: A.I.

• Gość: ESL Re: Oskary tuz tuz... IP: *.sympatico.ca 10.02.02, 23:00
          Gość portalu: A27 napisał(a):

> Gdyby to ode mnie zalezalo najlepszym filmem roku byloby Memento.
          > Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Gene Hackman w "Royal Tennenbaums" chociaz
          > faktycznie Russel Crow niezle zagral w "Beautiful Mind"
          > Najlepsz aktorka: Tilda Swinton za "Deep End'
          > Rola Drugoplanowa kobieca: Dakota Jakstam za "I am Sam"
          > Rola drugolplanowa meska: Robin Wright za "the Pledge"
          > Najlepszy sountrack: Vanilla Sky
          > Najlepsze zdjecia: The Lord of the Rings
          > Efekty specjalne: A.I.
          >
          >
          Anno,
          a widzialas "Shipping News" z Kevin'em Spacey? Nie mowie, ze lepszy od Russel Crowe ale sam film budzi we
          mnie wiele sentymentu ze wzgledu na lokalizacje:-) I w ogole, jak w filmie jest Judy Dench, to czlowiek sie
          nie zawiedzie. Teraz czekam na "Iris".

• Gość: Mariusz Re: Oskary tuz tuz... IP: *.acn.waw.pl 19.03.02, 12:13
        "I'll be back..." powiedział i słowa dotrzymał....T3 w 2003 na ekranach
    • Gość: Toto Do A27 IP: *.proxy.aol.com 10.02.02, 23:58
      Najlepsza rola drugoplanowa meska - Robin Wright w "The Pledge"???
      Czy to ten film z Jack Nicholsonem? Oswiec mnie ale kogo gral(?) Robin Wright?
      • Gość: ESL Re: Do A27 IP: *.sympatico.ca 11.02.02, 00:18
        Gość portalu: Toto napisał(a):

> Najlepsza rola drugoplanowa meska - Robin Wright w "The Pledge"???
        > Czy to ten film z Jack Nicholsonem? Oswiec mnie ale kogo gral(?) Robin Wright?

Robin Wright Penn jest kobieta, zona (chyba jeszcze choc kto to wie na pewno...)
        Sean Penn, rezysera filmu. Grala kelnerke, z ktora wiaze sie Nicholson i ktorej
        coreczka spotyka tego od jezy. Mysle, ze A27 miala na mysli drugoplanowa
        zenska :-)
        • Gość: ash ABM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 08:42
          Bezapelacyjnie Russell Crowe, najwspanialszy aktor sredniego pokolenia, choc on
          ma pecha i juz raz dostal oskara nie za ten film co powinien wiec troche nerwow
          bedzie.
          • Gość: Majka Re: ! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 10:55

W 100 % najwięcej Oskarów dostanie "Władca Pierścieni" !!!
            Nie ma sobie równych.
            • seweryn1 Szanse Polaków na Oskary 14.02.02, 20:01
              Jest o czym pogadac w kontekscie nominacji dla Polaków:
              Sławomir Idziak za zdjęcia do Black Hawk Down (nic nie powiem, niebawem
              zobaczę) oraz Sławomir Fabicki i Bogumił Godfrejow za krótki metraż "Meska
              sprawa". Ten drugi film robi furorę na swiecie (z 30 nagród na festiwalach od
              Teheranu po Nowy Jork). Tylko w Polsce wygrał na festiwalu Mediaschool w Lodzi.
              Bo Polacy kręcą nosem i chcieliby, aby była to historia bardziej współczesna.
              Pytanie dlaczego w całym swiecie nie stanowi to problemu? Myślę, że swego
              rodzaju anachronicznością (reżyser twierdzi, że powinien urodzic się 30 lat
              temu i kręcić filmy jak Ken Loach)"Męska sprawa" wyróżnia się spośród innych
              filmów i może byc odczytywana jak metafora przemocy. Stawiam na Fabickiego i
              Godfrejowa, że wrócą z Oskarem i zagrają na nosie mądralom z Kinematografii.

S
              • Gość: youstynu Re: Szanse Polaków na Oskary IP: *.nrockv01.md.comcast.net 21.03.02, 15:49
                "Black Howk Down" ma wspaniale zdjeica Slawomira Idziaka; chocby dlatego warto
                obejrzec! W Stanach panuje jednak dosc jednoznaczne przekonanie, ze to Denzel
                Washington powinien w koncu dostac Oskara, jako ze od dawna juz mu sie nalezy.
                Przeszkoda jest oczywiscie jego kolor skory, bo nikt talentu mu nie odmawia.
                W "Training Day" jest jak zwykle rewelacyjny, ale nawet najzagozalsi fani
                Denzela nie wierza, ze w koncu dostanie nagrode Akademii w tym roku. "Lord"
                jest oczywiscie takze wspanialym filmem; Crowe niech spada; w koncu ma juz
                swojego Oskara.
              • Gość: jimzzy Re: Szanse Polaków na Oskary IP: *.net.autocom.pl 23.03.02, 11:04
                fabicki i godfrejow są już prawie pewniakami, akademicy którzy czytają Variety
                zobaczyli sobie sondaże - a tam "Męska sprawa" wyraźnie z przodu!! Ciekawe
                czy "podziękują po polsku bo myślą po polsku"? to będzie coś, przyjmuję
                zakłady!! idziak zrobił świetne zdjęcia ale... jeśli Władca będzie zgarniał
                wszystko to dostanie też za zdjęcia. osobiście wolałbym Deakinsa
                za "Człowieka..", jego robota to nie tylko warsztat... tylko coenów trochę
                szkoda...
    • Gość: Ula Re: Oskary tuz tuz... IP: *.astercity.net / 10.129.128.* 11.03.02, 10:45
      W zupelnosci sie zgadzam - to jest przepiekny film, Jennifer Connely jest boska
      a Russell Crowe przeszedl samego siebie - ogladalam jego ekranowe wyczyny z
      otwartymi ustami:)
    • talliskeeton Re: Oskary tuz tuz... 16.03.02, 14:57
      Gość portalu: krzych napisał(a):

> Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam!

a moim nie bo ez widzialam i to nic oryginalnego, dobrze zobiony ale to tylko
      kolejna biografia, kolejny chory i kolejny geniusz - jak szampon - trzy w jednym.
      poz
      tal

• Gość: Arwena Re: Oskary tuz tuz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.02, 19:02
        uważam, że LOTR zasłużył na oscary w większości kategorii, a już napewno za
        najlepszy film. jeżeli członkowie akademi czytali tolkiena to zdają sobie
        sprawe jak trudnym zadaniem jest zekranizować Władcę i zrobić to w sposób
        zachwycający. a jeśli nie czytali to i tak powinni mu przyznać oscara :P
        najlepsze zdjęcia - dla idziaka, oczywiście. w black hawk down naprawde pokazał
        na co go stać! no i meska sprawa tez zasluguje na statuetke. pewnie gdybysmy
        wyslali zamiast quo vadis (co to w ogole bylo?!) np. czesc tereska tez
        mielibysmy szanse na oscara w kategorii najlepszy film zagraniczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka