Gość: krzych IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 02:39 Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: benicio Re: Oskary tuz tuz... IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.01.02, 18:50 Mam nadzieję, że oskara nie dostanie znowu Russel Crowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Oskary tuz tuz... IP: *.org 25.01.02, 03:23 Gos´c´ portalu: benicio napisa?(a): > Mam nadzieje˛, z˙e oskara nie dostanie znowu Russel Crowe. A dlaczego? W "Beautiful mind" jest po prostu wysmienity, wspanialy, niepowtarzalny. Byl swietny w "Insider" i w "Gladiator" ale w tym ostatnim filmie przechodzi samego siebie - jego umiejetnosc gry slowem, gestem, cialem jest imponujaca. Jestem juz stary facet i malo juz mnie w kinie rusza (cynizm po mamusi - he he he) ale "Beatiful mind" nie da sie zapomnie wlasnie ze wzgledu na Russel Crowe. Sam fil jest dobry, moze nawet bardzo dobry ale w sumie trudno go nawet oceniac, bo liczy sie wlasciwie tylko Crowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEDI Re: Oskary tuz tuz... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 18:43 Ja trzymam kciuki za "Moulin Rouge" i za piekna,utalentowana Nicole Kidman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pooh Re: Oskary tuz tuz... IP: *.chello.pl 25.01.02, 20:08 Nicole tak, ale raczej za Innych. A samo Moulin Rogue - coz... chyba jednak byly lepsze filmy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JEDI Re: Oskary tuz tuz... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 22:55 Wedlug mnie Molin Rouge jest najlepszym filmem zeszlego roku.Nowatorski w formie,urzekajacy i magiczny.Nikt nie musi sie ze mna zgadzac,ale sadzac po nagrodach jakie ten film zbiera(w tym Zlote Globy) nie jestem w tej opinii odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Oskary tuz tuz... IP: 192.168.14.* 26.01.02, 00:32 Nie jesteś. Choć był drugim najlepszym filmem 2001 - bo nic nie przebije Shreka ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arntzen Re: Oskary tuz tuz... IP: *.uninet.gliwice.pl 26.01.02, 13:38 Jeśli ktoś ma nagrane Oscary za lata 93-96 i ma możliwość przegrania prosze o kontakt: arntzen@inetia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Zagraniczne filmy IP: *.proxy.aol.com 27.01.02, 16:11 Jakie filmy kandyduja z zagranicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar WŁADCA PIERŚCIENI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.02, 00:55 LORDZIK BIERZE WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
messja Re: Oskary tuz tuz... 28.01.02, 11:56 Gość portalu: krzych napisał(a): > Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam! a moim: "Vanilla Sky". widzialam i polecam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cegiełka Re: Oskary tuz tuz... IP: 62.89.108.* 27.02.02, 15:11 ale Vanilla nie ma nominacji :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: Oskary tuz tuz... IP: *.czes.gazeta.pl 05.02.02, 18:09 A bracia Coen i �Człowiek, którego nie było�? Wiem, że za wiele Oscarów nie dostanie, bo chyba za tani, ale na coś powinien się łapać, np. za reżyserię, zdjęcia. Wśród obcojęzycznych chyba jednak �Amelia�, bo fajna i oryginalna. No, ale na razie poczekajmy na nominacje. Odpowiedz Link Zgłoś
glory Re: Oskary tuz tuz... 08.02.02, 05:11 A ja stawiam na Benka Kingsleya ktory wcielil sie w postac brutalnego Don Logana w angielskim kinie akcji pt: SEXY BEAST. o je baby ! A tak propo to slynna pomarszczona buzka hollywood czyli Robercik Redford ma dostac oscara za caloksztalt swej pracy artystycznej i nie tylko .Nalezy mu sie , nalezy, no bo w sumie to On jako jeden z nie wielu "odkopnal sie" z fabryki komercjalizmu i stworzyl niezalezne kino amerykanskie ,ktore nieraz jest nudne jak flaki z olejem no ale coz, jak to kiedys ktos mondrze powiedzal -nolbady jest perfekt. A tak propo powiedzonek to chyba nikt nie potrafi tak odszczeknac sie jak podczas slynnej sceny rozpieprzania komisarjatu - tak ,tak,- mowa o Arnim Szwarcenegerze - i jego juz kultowym(chyba?) -I vill bi bek ! A co otym myslia szanowni forumowicze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: Oskary tuz tuz... IP: *.proxy.aol.com 08.02.02, 17:03 Gdyby to ode mnie zalezalo najlepszym filmem roku byloby Memento. Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Gene Hackman w "Royal Tennenbaums" chociaz faktycznie Russel Crow niezle zagral w "Beautiful Mind" Najlepsz aktorka: Tilda Swinton za "Deep End' Rola Drugoplanowa kobieca: Dakota Jakstam za "I am Sam" Rola drugolplanowa meska: Robin Wright za "the Pledge" Najlepszy sountrack: Vanilla Sky Najlepsze zdjecia: The Lord of the Rings Efekty specjalne: A.I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Oskary tuz tuz... IP: *.sympatico.ca 10.02.02, 23:00 Gość portalu: A27 napisał(a): > Gdyby to ode mnie zalezalo najlepszym filmem roku byloby Memento. > Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Gene Hackman w "Royal Tennenbaums" chociaz > faktycznie Russel Crow niezle zagral w "Beautiful Mind" > Najlepsz aktorka: Tilda Swinton za "Deep End' > Rola Drugoplanowa kobieca: Dakota Jakstam za "I am Sam" > Rola drugolplanowa meska: Robin Wright za "the Pledge" > Najlepszy sountrack: Vanilla Sky > Najlepsze zdjecia: The Lord of the Rings > Efekty specjalne: A.I. > > Anno, a widzialas "Shipping News" z Kevin'em Spacey? Nie mowie, ze lepszy od Russel Crowe ale sam film budzi we mnie wiele sentymentu ze wzgledu na lokalizacje:-) I w ogole, jak w filmie jest Judy Dench, to czlowiek sie nie zawiedzie. Teraz czekam na "Iris". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Oskary tuz tuz... IP: *.acn.waw.pl 19.03.02, 12:13 "I'll be back..." powiedział i słowa dotrzymał....T3 w 2003 na ekranach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toto Do A27 IP: *.proxy.aol.com 10.02.02, 23:58 Najlepsza rola drugoplanowa meska - Robin Wright w "The Pledge"??? Czy to ten film z Jack Nicholsonem? Oswiec mnie ale kogo gral(?) Robin Wright? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Do A27 IP: *.sympatico.ca 11.02.02, 00:18 Gość portalu: Toto napisał(a): > Najlepsza rola drugoplanowa meska - Robin Wright w "The Pledge"??? > Czy to ten film z Jack Nicholsonem? Oswiec mnie ale kogo gral(?) Robin Wright? Robin Wright Penn jest kobieta, zona (chyba jeszcze choc kto to wie na pewno...) Sean Penn, rezysera filmu. Grala kelnerke, z ktora wiaze sie Nicholson i ktorej coreczka spotyka tego od jezy. Mysle, ze A27 miala na mysli drugoplanowa zenska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ash ABM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.02.02, 08:42 Bezapelacyjnie Russell Crowe, najwspanialszy aktor sredniego pokolenia, choc on ma pecha i juz raz dostal oskara nie za ten film co powinien wiec troche nerwow bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: ! IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 11.02.02, 10:55 W 100 % najwięcej Oskarów dostanie "Władca Pierścieni" !!! Nie ma sobie równych. Odpowiedz Link Zgłoś
seweryn1 Szanse Polaków na Oskary 14.02.02, 20:01 Jest o czym pogadac w kontekscie nominacji dla Polaków: Sławomir Idziak za zdjęcia do Black Hawk Down (nic nie powiem, niebawem zobaczę) oraz Sławomir Fabicki i Bogumił Godfrejow za krótki metraż "Meska sprawa". Ten drugi film robi furorę na swiecie (z 30 nagród na festiwalach od Teheranu po Nowy Jork). Tylko w Polsce wygrał na festiwalu Mediaschool w Lodzi. Bo Polacy kręcą nosem i chcieliby, aby była to historia bardziej współczesna. Pytanie dlaczego w całym swiecie nie stanowi to problemu? Myślę, że swego rodzaju anachronicznością (reżyser twierdzi, że powinien urodzic się 30 lat temu i kręcić filmy jak Ken Loach)"Męska sprawa" wyróżnia się spośród innych filmów i może byc odczytywana jak metafora przemocy. Stawiam na Fabickiego i Godfrejowa, że wrócą z Oskarem i zagrają na nosie mądralom z Kinematografii. S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youstynu Re: Szanse Polaków na Oskary IP: *.nrockv01.md.comcast.net 21.03.02, 15:49 "Black Howk Down" ma wspaniale zdjeica Slawomira Idziaka; chocby dlatego warto obejrzec! W Stanach panuje jednak dosc jednoznaczne przekonanie, ze to Denzel Washington powinien w koncu dostac Oskara, jako ze od dawna juz mu sie nalezy. Przeszkoda jest oczywiscie jego kolor skory, bo nikt talentu mu nie odmawia. W "Training Day" jest jak zwykle rewelacyjny, ale nawet najzagozalsi fani Denzela nie wierza, ze w koncu dostanie nagrode Akademii w tym roku. "Lord" jest oczywiscie takze wspanialym filmem; Crowe niech spada; w koncu ma juz swojego Oskara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimzzy Re: Szanse Polaków na Oskary IP: *.net.autocom.pl 23.03.02, 11:04 fabicki i godfrejow są już prawie pewniakami, akademicy którzy czytają Variety zobaczyli sobie sondaże - a tam "Męska sprawa" wyraźnie z przodu!! Ciekawe czy "podziękują po polsku bo myślą po polsku"? to będzie coś, przyjmuję zakłady!! idziak zrobił świetne zdjęcia ale... jeśli Władca będzie zgarniał wszystko to dostanie też za zdjęcia. osobiście wolałbym Deakinsa za "Człowieka..", jego robota to nie tylko warsztat... tylko coenów trochę szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Oskary tuz tuz... IP: *.astercity.net / 10.129.128.* 11.03.02, 10:45 W zupelnosci sie zgadzam - to jest przepiekny film, Jennifer Connely jest boska a Russell Crowe przeszedl samego siebie - ogladalam jego ekranowe wyczyny z otwartymi ustami:) Odpowiedz Link Zgłoś
talliskeeton Re: Oskary tuz tuz... 16.03.02, 14:57 Gość portalu: krzych napisał(a): > Moim faworytem w tym roku jest "Piekny umysl". Widzialem i polecam! a moim nie bo ez widzialam i to nic oryginalnego, dobrze zobiony ale to tylko kolejna biografia, kolejny chory i kolejny geniusz - jak szampon - trzy w jednym. poz tal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arwena Re: Oskary tuz tuz... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.02, 19:02 uważam, że LOTR zasłużył na oscary w większości kategorii, a już napewno za najlepszy film. jeżeli członkowie akademi czytali tolkiena to zdają sobie sprawe jak trudnym zadaniem jest zekranizować Władcę i zrobić to w sposób zachwycający. a jeśli nie czytali to i tak powinni mu przyznać oscara :P najlepsze zdjęcia - dla idziaka, oczywiście. w black hawk down naprawde pokazał na co go stać! no i meska sprawa tez zasluguje na statuetke. pewnie gdybysmy wyslali zamiast quo vadis (co to w ogole bylo?!) np. czesc tereska tez mielibysmy szanse na oscara w kategorii najlepszy film zagraniczny Odpowiedz Link Zgłoś