Dodaj do ulubionych

wątki homoertotyczne w Powrocie Króla

IP: *.skorosze.2a.pl 03.01.04, 00:23
Myślę, że owłosione stopy i niski wzrost Hobbitów to przejaw pedofilii i
fetyaszyzmu stóp Tolkiena. Natomiast homoertotyczn wieź łaczy:
Merryiego i Pippina (patrz czułości, jakie jeden drugiem wyświadczał po
bitwie z tymi orkami czy jak im tam...)
Legolasa i Gimli - klasyczny bear i twink, chubby i chaser...
Frodo i Sam - miłość platoniczna za przyzwoleniem Frodo (patrz czułe
spojerzenia i porzegnania na koniec filmu)
Obserwuj wątek
    • raymond.new Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 03.01.04, 01:16
      Rozumiem, żę żartujesz, ale aluzji homoerotycznych w "Powrocie króla" trochę
      jest. Zaznaczam - tylko aluzji, bo w rzadnej scenie nie jest to nachalne ani
      dopowiedziane do końca.
      • Gość: Maciek To jeszcze nic - zobaczycie Aleksandra Wielkiego!! IP: 212.182.32.* 16.01.04, 17:36
        Ludzie
        Rzeczywiscie te czulości meżczyzn sa śmieszne. Poza tym podejrzewają że sam
        Elijah Wood jest homoseksualistą.
        Natomiast to, jak sie promuje homoseksualizm w filmie Oliviera
        Stone "Aleksander Wielki" przejdzie ludzkie pojęcie.Oczywiscie jest to kłamliwe
        spojrzenie, bo zarówno Kasjusz Dion, Polibiusz i inni historycy starożytni
        mówią wyraźnie, ze Aleksander za zachowanie homoseksualne w swej armii karał
        śmiercią. Po prostu zaszywano takiego delikwenta w worek i palono żywcem. A
        teraz? Wszedzie dewianci...ufff..
        • Gość: MaxRedaktor Re: To jeszcze nic - zobaczycie Aleksandra Wielki IP: *.acn.waw.pl 17.01.04, 13:51
          Nic dziwnego, że tak Aleksander postępował. Był w końcu - w mniemaniu Greków -
          zwykłym barbarzyńcą. W Helladzie miłość między mężczyznami była uznawana za
          miłość czystą, była też powszechna. Niemal każdy ze znanych obywateli mial
          swoich "protegowanych", zwykle sporo młodszych (tj. chłopców).
    • kajetanb52 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 03.01.04, 03:15
      Nie wiem po czym masz taką jazdę, ale na pewno chcę numer do twojego dilera :))

Kajtek_bez_Majtek
    • Gość: szyderca Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 01:11
      Najlepiej sie zapowiadala scena kiedy wszyscy wskoczyli Frodowi na lozko,
      Klasyczny gay gangbang
    • Gość: Arwen87 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 08:56
      Mar przestań chrzanić takie głupoty-jak ci się nudzi to sobie lepszego zajęcia
      poszukai i nie obrażaj tego co jest po prostu dla milionów świętościa, a ty w
      głupi sposób kpisz:-((((((((
      • Gość: heiko Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 04.01.04, 10:09
        cos tak podejrzewaliśmy z kolegą, że podkreslanie przez reżysera wątku
        przyjażni przekroczyło swoje granice, ale kied m. złapał wieniec ślubny byliśmy
        pewni.....
        • Gość: Mar ooo, właścnie - wiązanka ślubna!!! IP: *.skorosze.2a.pl 04.01.04, 14:43
          zapomniałem o tym napisać, a przecież to też było baaaaaardzo wymowne. Ja sobie
          nie kpię. W d... mam to czy reżyser i scenarzysta oraz Tolkien byli gejami czy
          nie. Ale homoerotyka jestobecna w tym filmie czy ktoś chce czy nie... Nie
          uważam, że to źle ani że dobrze. Mnie po prostu chce się śmiać :-)
          • Gość: Mati Skąd te skojarzenia? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.01.04, 15:21
            Jak to mówią - głodnemu chleb na myśli. To może niekoniecznie chęć śmiechu tak
            zabarwia Ci odbiór, tylko jakaś inna chęć ;> ?
            • Gość: Mar a jeżeli nawet to co>? IP: *.skorosze.2a.pl 04.01.04, 15:29
              w każdym razie na brudasów z poobgryzanymi pazurami (Frodo i jego koleżkowie)
              nie miałbym ochoty...
            • Gość: urszullka mati!!! IP: *.chello.pl 04.01.04, 19:54
              ..ale ja to też zauważyłam Drogi Mateuszku - zupełnie niezależnie. Pewnymi
              scenami czułam się po prostu zażenowana. Jakbym była podglądaczką. Te
              powłóczyste, zbyt długie spojrzenia. Geje będą zachwyceni. Czy Peter Jackson
              jest gejem? Nieważne.
              • Gość: Mati Re: mati!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 20:00
                Ulu, na ile znam postać Petera Jacksona (a skądinąd wiesz, że znam dosyć dobrze)
                gejem on nie jest.
                • szarobury Re: mati!!! 08.01.04, 13:01
                  Myślę, że jest po prostu bardzo miernym reżyserem, który nie potrafi inaczej
                  pokazać (aktorsko) przyjaźni jak poprzez długie, powłóczyste spojrzenia
                  rzeczywiście sprowadzające pewne skojarzenia i godne telenoweli.
                  • Gość: yorey Re: mati!!! IP: *.centertel.pl 16.01.04, 14:45
                    ha ha moze jak kiedys nakreca serial to rozwiną temat powlóczystych spojrzeń :)
          • Gość: Piotrek Zgadzam się IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 20:45
            Frodo oczywiście może budzić takie skojarzenia i to z paru względów:
            1. nigdy się nie ożenił(podobnie jak Bilbo)
            2. kocha się w Elfach, które ze swą zniewieściałością, zamiłowaniem do poezji
            przypominają stereotyp geja
            3. Sam mówi parę razy w książce: Kocham pana, panie Frodo - przepraszam ale
            tego się nie mówi nawet w prawdziwej męskiej przyjaźni
            4. W trylogii nie ma kobiet(oprócz paru chlubnych wyjątków)
        • Gość: sza Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.tkb.net.pl 07.01.04, 04:58
          Pippin zlapal wieniec jak juz cos.
      • Gość: sabat Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 07:59
        Jak film moze byc świtościa... ksiazka tak... ale film??? Powrót Króla jest
        dziłem miernym (sceny batalistyczne wypas ale reszta...). Co do Homosexualizmu
        w filme. To w ksiazce było duzo mniej kobiet, tzn. wcale ich prawie niebyło
        pokazanych... ale ksiazki nieodebrałem w taki sposób jak filmu... to
        zeczywiscie czasmi dos dziwnie wyglada.. szczególnie gdy wszysc ląduja w
        łuzku... no i ten gimli i przygladajcy sie wszystkiemu gandalf ;/. Pozostaje
        jescze sprawa amerykanizacji filmu... ja tam tylko czekałem kiedy frodo
        wycignie z kieszeni Flagę stanów zjednoczinych a jak muzyke z fimu póscimy od
        tyło to usłyszymy zapewne ich chymn
    • Gość: Aga Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 81.15.254.* 04.01.04, 20:16
      Baaardzo ciekawe. A ja tam widziałam tylko prawdziwą, niesamowitą przyjaźń z
      czasów, kiedy faceci jeszcze nie wstydzili się okazywac uczuć. A pożegnanianie
      między Frodem a Samem w Szarej Przystani to było raczej błogosławieństwo niż co
      innego. A poza tym, Sam i któryś z duetu Merry-Pippin ożenili się i mieli po
      stadku hobbiciątek...
      • Gość: haiko Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.sloneczny.pl / 81.15.255.* 04.01.04, 20:22
        oskar wilde i w.h. auden tez mieli: może to są ukryte pragnienia tolkiena lub
        jacksona?
        a biseksualizm?
        • Gość: Venus Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 05.01.04, 06:23
          No to chyba Bert i Ernie to tez pedaly...
          Venus
      • Gość: Arwen87 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 19:48
        Jak czytam jakie głupoty tu wypisujecie to robi mi się niedobrze. To chyba z
        wami jest coś nie w porządku, a nie z Jacksonem!! A czytaliście w ogóle
        książkę?! Najzupełniej zgadzam się z Agą. Przecież Jackson :"tylko" odwzorował
        to co było w książce, czyli piękną, prawdziwą przyjaźń; te jak wy to
        nazywacie "powłóczyste spojrzenia", to wszystko było w ksiązce, tyle że
        określone subtelnie, a wy z tego robicie po prostu jakieś zboczenie; widać że
        większość którzy piszą takie głupoty, zapewne nigdy nie będzie w stanie takiej
        prawdziwej przyjaźni komuś dać. I jak ktoś mnie źle zrozumie to jego sprawa,
        trudno, nic mnie to nie obchodzi, ale nie dam szargać czegoś, czego wy zapewnie
        nigdy nawet w najmniejszym stopniu nie stworzycie.
        • Gość: hawer Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 62.233.197.* 06.01.04, 21:34
          coz... ludzie nie są przygotowani na oglądanie czegos takiego jak "meska
          przyjaźń" gdyz takie stwierdzenie zaniknelo juz pare lat temu . co nie zmienia
          faktu ze sceny z przytulaniem i tymi spojzeniami byly troche dziwnie zrobione i
          bylo ich troche sporo jak dla mnie .

... a co do przyjaźni to , wybacz Arweno , ale materialow na prawdziwych
          przyjaciol w dzisiejszym swiecie jest bardzo bardzo malo [ po za tym trudno
          komus dac cos na co nie zasluguje , no nie ?]
        • Gość: kkk Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.bl.pg.gda.pl 09.01.04, 09:04
          Caly dowcip polega wlasnie na tym,ze w ksiazce sa ewidentne podteksty
          homo.Widac, ze nie masz pojecia o tzw. meskiej przyjazni,ktora nie polega na,z
          przeproszeniem,lizaniu sie po fiutach,a to wlasnie robia Frodo i Sam przez bite
          1000 stron powiesci ;ppp
          PS.Nikt tu nie szarga zadnych swietosci,takie sa fakty...
          • Gość: Arwen87 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.04, 16:10
            Pojęcia to chyba ty nie masz kkk-widać ze przyszedłeś na to forum tylko na
            chwilę żeby obazić czego chyba sam nie rozumiesz, bo nawet porządnie ci się
            podpisać nie chciała, tylko machnąłeś kilka byle jakich znaków z klawiatury.
            Nie obrażam na ogół innych ludzi, ale muszę przyznać, ze jesteś głupi jak całe
            to forum;
            A tak w ogóle to jakie to fakty? To tylko opinia-na szczęście tylko kilkunastu -
            osób, którym na prawdę się nudzi i nie mają już co wymyślić. Choćbym jeszcze
            nie wiem ile razy przeczytała tę książkę, nie powiem nigdy czegoś tak głupiego;
            ludzie, wam się naprawdę nudzi.
            • Gość: hawer Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 62.233.197.* 09.01.04, 23:44
              Zgodze sie z Arwen87 . Ty kkk masz pogibane w głowie .
            • Gość: Kaththea Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.chello.pl 16.01.04, 18:35
              Popieram w 100%
              Ja żałuję tylko że taka przyjaźń między facetami nie istnieje w realnym
              świecie :(
          • maigwen Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 16.01.04, 12:06
            absolutnie sie z tym zgadzam - zwłaszcza w Powrocie Króla aż kipi...
          • Gość: Nraya Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 00:35
            A Ty jesteś zwykłą prostaczką, która nie potrafi docenić czegoś, co podbiło
            serca ludzi całgo świata.

Pozdrawiam
      • mahoney Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 16.01.04, 21:00
        no wlasnie ozenili sie jak falszywi geje ,
    • Gość: Mar oko Saurona - wielka ognista.... IP: *.skorosze.2a.pl 08.01.04, 12:53
      WAGINA! Tak to wygląda. No i co - nie wszystko mi się z pedałami kojarzy...
      • Gość: Bullraith FE A ZOOFILIA? IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 10.01.04, 09:32
        Głupie myśli kogoś tu naszły i to widać. Czytając książkę nie wyczyłem tam
        żadnych podtekstów pedalskich.

A może pujdziemy jescze dalej. Może Gandalf i jego wspaniały ogier też są
        kochankami. Może mamy tu i zoofilię?
        • Gość: Mar ale mnie o FILM chodzi, a nie o książkę IP: *.skorosze.2a.pl 10.01.04, 13:57
          książki nie czytałem (nie czytam nic co ma więcej niż 1 stronę).
          • Gość: S. Re: ale mnie o FILM chodzi, a nie o książkę IP: *.chello.pl 10.01.04, 17:06
            To oczywiste, że nie czytasz nic, co ma więcej, niż jedną stronę. Ale nie
            musiałeś tego pisać, przecież i tak wszyscy wiedzą, że w Ursusie mieszkają sami
            debile.
            • Gość: Mar no i mnie rozszyfrowałeś IP: *.skorosze.2a.pl 10.01.04, 17:31
              Debil jestem :-) Może i tak, ale nie dlatego, że mieszkam tu czy gdzie indziej.
              No i fakt, że jestem debilem i tak nie zmienia faktu, że Frodo i Sam oraz Merry
              (merry = gay = wesoły = pedał) i Pippin (Mary Poppins??) przytulają się do
              siebie.
          • Gość: Nraya Re: ale mnie o FILM chodzi, a nie o książkę IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 17.01.04, 00:38
            Mar, właśnie widać, że nie czytasz... To cehcuje ludzi inteligentnych :]
      • Gość: Kahaz Re: oko Saurona - wielka ognista.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 18:48
        :D :D Oj poczytam sobie do końca, może temacik doktoratu z tego będzie ??? :)
    • Gość: Azbest Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.01.04, 11:05
      Ależ się jebie ludziom w głowach. Podteksty homoseksualne ? A coś ciężkiego ci
      się nie spierdoliło na głowę ostatnimi czasy ?
      • Gość: alf Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.aster.pl / *.acn.pl 10.01.04, 13:18
        ciekawe skąd ta agresja? pewnie homofobom świta, że coś z siebie wypierają.
        tolkien np. był zafascynowany dużymi silnymi mężczyznami. co oczywiście o
        niczym nie świadczy ;)
    • sauron_wielki Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 11.01.04, 20:53
      Zapraszam tutaj
      z humorem wielkim do tego całego tematu o geystwie itd. ja się z tego śmieję
      ale dla niektórych proponuję rzut okiem, i nie ciskajcie na mnie gromów bo od
      razu mówię: smutasy niech tego nie oglądają a tylko ludzie co potrafią się
      śmiać!
    • yggdrasill Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 14.01.04, 16:41
      Długo pomijałam ten wątek, bo jak słusznie przypuszczałam został założony przez
      smutnego kretyna i nie spodziewałam się znalezć tu nic wartego uwagi. Twórczość
      Tolkiena uwielbiam i wszelkie próby szkalowania jej wywołują u mnie uczucia od
      politowania po wściekłość. A tu proszę- nawet pośmiać się można. Spojrzyjcie na
      to, co podrzucił Sauron, i spróbujcie powstrzymać śmiech przy wizerunku
      Boromira i Aragorna. Nie powiększałam tego wprawdzie (jestem grzeczną
      dziewczynką >:>), ale nie było trzeba :D
    • Gość: ppp Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 21:48
      o jak prostacko mozna zrozumiec prawdziwa goraca meska przyjazn
      • yggdrasill Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 15.01.04, 20:04
        Wiecie, zaczęłam się zastanawiać, czemu ludzie do pewnych spraw podchodzą z tak
        śmiertelną powagą. Pomysł na istnienie w ROTK "wątków homoerotycznych" jest tak
        absurdalny, że aż śmieszny.
        • Gość: Arwen87 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 00:05
          Że też ludziom chce się takie rzeczy wymyślać... Mnie to nie wydaje się
          śmieszne, tylko żałosne :-(( Po prostu.
          • Gość: bielik buchołap Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 00:58
            nie ma w tym watku nic ani dziwnego ani zenujacego.
            jak ktos ma takie przemyslenia to czemu ma ich nie wyglosic? A skoro ty
            Arwenie87 tak sie burzysz i irytujesz to czemu wtym temacie jest tyle twoich
            postow?

zreszta niewazne, chcialem napisac ze:
            hobbici to nie ludzie. a na pewno nie ludzie z XXI wieku i sposob ich
            zachowania jest taki a nie inny bo to inna rasa, rozniaca sie nie tylko
            fizycznie od ludzi, ale i psychicznie. Taki juz ten tolkienowski swiat ,
            orkowie nonstop chodza nabuzowani, a hobbici sa tacy... miętcy.
            bo np. nie wyobrazam sobie np tulacych sie np. Aragorna z Gandalfem... bo to
            ludzie (chociaz z Gandalfem to zdaje sie ze nie wiadomo do konca), a nikt mi
            nie wmowi ze sa to istoty niezdolne do prawdziwej przyjazni.

mimo tego co napisalem powyzej, wuazam, ze Jackson troche przesadzil i scena
            pozegnania Froda jest zwyczajnie przegieta, zbyt ckliwa.
            • Gość: ansuz76 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 193.59.172.* 16.01.04, 12:41
              Z Gandalfem wiadomo (tzn. w książce, nie w filmie) - nie jest człowiekiem, jest
              Majarem - tzn. duchem, czymś w rodzaju anioła (chodzi mi o stopień potęgi, nie
              o funkcję). W Silmalirrionie jest napisane, że to "najmądrzejszy z Majarów".
              Najpotężniejszym z Majarów był natomiast Sauron, Majarami są też Balrogowie...
            • Gość: :) Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 195.216.116.* 16.01.04, 16:18
              faktycznie, jest to nieudolność reżysersko-aktorska, w dodatku przeciągniete są
              te ckliwe sceny jak w ruskim filmie (dawniej tak się mówiło). Trzecia część
              jest najsłabsza pod tym względem.
            • Gość: Arwen87 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.04, 22:47
              bielik buchołap-moich postów jest tyle w tym temacie właśnie dlatego, ze chcę
              tu coś obronić i rzeczywiście interesuję się tym topiciem ,ale to z innych
              powodów niż wiekszość/ale na szczęscie nie wszyscy/ na tym forum.
              A tak w ogóle to nie wiem czy tylko popełniłeś literówkę, czy nie, ale skoro
              napisałeś do mnie: "A skoro ty Arwenie87 tak sie burzysz ...", to jeśli to nie
              był bład i masz mnie za jakigoś Arwena, to ty chyba nie masz pojęcia oc= czym
              ty piszesz na tym forum.
              Niektórzy z was piszą, że w ksiązce nie było takiej przyjaźnie-że była
              prawdziwa między elfem a krasnoludem, a nie jak tu- leżenie wszystykich w
              łózku. Jak nie było tej przyjaźni? Moze czasami należy coś więcej robić niz
              tylko czytać książkę?? Może trochę pomyśleć?
              Jeżeli chodzi o to,że fani Tolkiena są przewrażliwieni-to może i są, ale fan to
              słowo które nie oddaje, tego czym jest dla nas WP. Jak by szargać waszą
              świętość-zakładam, że każdy ma coś takiego-to chyba nie patrzylibyście
              spokojnie jak obrzuca się ją mięsem.
    • czajek76 Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 16.01.04, 14:15
      Mam identyczne wrazenie po obejrzeniu filmu :)
      Co tu duzo gadac - prawdziwa meska przyjazn to jedno a wskakiwanie do lozka i
      glebokie spojrzenia w oczy to drugie :)
      A poza tym, ten caly film to zadna wielka sztuka, podobnie zreszta jak ksiazka.
      Takie jest moje zdanie oczywiscie - nikt sie nie musi ze mna zgadzac.
      :P
      R.
    • Gość: king kong Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 14:53
      takie hasła budzą w nas odruch niekontrolowanego rzygnięcia za kołnierz
      kolegi. wszędzie doszukujecie się przejawów homoseksualizmu mimo iż wcale tak
      nie jest. to że mam owłosione nogi, to znaczy że jestem pedałem
    • Gość: Asnat Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.ata.com.pl 16.01.04, 15:20
      Wszysto musi miec jakies ukryte znaczenie?
      Za bardzo sie wczuwasz w matrixa.
      i widze ze masz jakies zapedy nazistowskie.

Juz wiem co ci sie nie podoba!!!
      Film jest tak dlugi ze skonczyl ci sie popkorn
      a wielkiemu mosci panowi zajsc sie nie chcialo po nastepna
      beczke i musial se cos wymyslic.
      Mozna i tak.
      A co do watkow erotycznych jakichkolwiek
      to radze pojsc na cos bardziej obiecujacego.
      Dla ciebie moze SMURFY albo PROSIACZEK
      Tam jest tego pelno;)
      pzdr
      Asnat
    • Gość: Eowina Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: 62.233.195.* 16.01.04, 16:44
      RZYGAĆ MI SIĘ CHCE JAK TO WSZYSTKO CZYTAM!!!
      Jedną z nielicznych osób, której wypowiedzi mi się podobają jest Arwen87.
      SZUKACIE DZIURY W CAŁYM!!!
      Dziwi Was prawdziwa przyjaźń?
      Wiecie dlaczego?
      Bo w dzisiejszych czasach takowa zdarza się niesamowicie rzadko; występuje
      głównie w książkach i filmach. "Związki" Pippin-Merry, czy Frodo-Sam są
      doskonałym obrazem takiej przyjaźni.
      • psie.pole Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 16.01.04, 17:29
        Miałem takie wrażenie w trakcie filmu ale uznałem że już mam fobię że mnie
        wszędzie otaczają pedały, a tu prosze taki wątek.

Merry i Pippin
        1. W czasie wyjazdu ze stolicy Rohanu "Czy jeszcze się kiedyś zobaczymy?" i
        debilne pedalskie spojrzenie;
        2. Scena pod Słoniem i znowu te spojrzenia;
        3. Scena "łóżkowa" z Frodem
        4. scena z wiązanką ślubną

Jakoś mi się nie przypomina żeby to było w książce. Męska przyjaźń to była
        między elfem i krasnoludem a nie to powyrzej. Wyobraźcie sobie że Elf leci za
        krasnoludem z hasłem "czy się jeszcze zobaczymy " albo pakuje się z nim do
        czyjegoś łóżka :)
        • psie.pole Merry i Pippin to homoseksualiści 16.01.04, 17:31
          oczywiscie "powyżej"
    • Gość: HELEN DAWNO SIE JUZ TAK NIE USMIALAM! IP: *.Library.Dal.Ca 16.01.04, 18:16
      ale byl to gorzki smiech...bardzo smutno mi ze jest tylu przerazonych
      homofobow na tym swiecie...pewnie ten ktory zalozyl ten watek mial jakis mokry
      sen erotyczny ,gdzie oczywiscie,glownymi bohaterami byli-Sam I Frodo, i teraz
      zyje w strachu,boi sie nawet wyspowiadac z tego,wiec cche sie upewnic ze cala
      reszta czula to samo-czyli ze film zawieral aluzje heteroseksalne..dziwne,ja
      tego jakos nie czulam,byc moze dlatego ze nie czerwienie sie i nie otwieram
      ust w zadziwieniu kiedy widze pare tej samej plci trzymajaca sie reke na
      ulicy,lub,nawet,o dla Boga,calujaca sie...a ci ktorzy nadal chichraja widzac
      cos takiego,zal mi was,naprawde mi was zal...
    • mahoney Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 16.01.04, 21:04
      zupelnie nie rozumiem niektorych tutaj ktorzy czuja sie obrazeni ze robimy
      sobie jaja z ich swietosci , przeciez smiac sie mozna z wszytskiego ,
      szczegolnie jak sa powody a tu sa , scena na lozku itp ,
      • Gość: fred Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.01.04, 21:41
        tak w ogole ci fani tolkiena i filmu sa jacys przewrazliwieni
        • mahoney Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 17.01.04, 01:55
          Gość portalu: fred napisał(a):

> tak w ogole ci fani tolkiena i filmu sa jacys przewrazliwieni

pewnie kupili w sklepie te figurki za 19,90 , pomalowali , poustawiali a teraz
          dorabiaja do tego jakas filozofie :)
          a druzyna pierscienia to takie poznanskie slowiki :) i Gandalf :)
          • Gość: swietny zart Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 14:53
            no tak, ze wszystkiego sie mozna smiac:) poznanskie slowiki:) taaak, dzieci
            wykorzystywane seksualnie to chyba najsmieszniejsza rzecz o ktorej slyszalem:)
            gratuluje poczucia humoru
            • Gość: miami Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 15:44
              oh we are all weeping.....get a life drone
    • Gość: mikk Polecam Książkę Telefoniczną, z branżą PSYCHIATRA IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.01.04, 21:48
    • Gość: Analfabeta Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.los-angeles-29-30rs.ca.dial-access.att.net 16.01.04, 22:05
      Porzegnania? A co to za dziwolag gramatyczny?
    • Gość: elka Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.markom.krakow.pl / *.markom.krakow.pl 17.01.04, 00:33
      Każdy znajdzie czego szuka czyli głodnej kumie chleb na umie
    • Gość: tom cóż... ja mam i Dziewczynę którą kocham... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 00:37
      i wspaniałego Przyjaciela, który jest mi równie bliski (bez żadnych
      podtekstów) - odkryłem to po kilku latach znajomości dzięki... rozmowom na
      gadu... Czy nie jest tak, że nie umiemy odkryć/docenić/przyznać się do
      przyjaźni???
      • Gość: Zdzisek z Małkini O tem gejostwie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 19:00
        Prawdziwa menska pżyjazn, to je jak chop z chopem se puł metra rozpijom. A
        potem kose komu wsadzom, czemu nie. Inne wszystko to pedalstwo. I ja sie tu
        zgadzom. U nas w Małkini wszystkie tak muwiom, rze to pedalski film. My
        Prawdziwe Polaki to Terese Orlowski oglondamy, a jak nie oglondamy to na ten
        pżykład cuś mocnego. Morze być karate albo Arnold Szwarceneger.
    • orka-olka Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla 17.01.04, 18:56

• Gość: fred Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 20:19
        meska przyjazn hmm... to geje nie moga sie prawdziwie po mesku przyjaznic?
        • Gość: taaak wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 20:56
          moga, moga, wlasnie w tym filmie jest pokazana prawdziwa meska 'przyjazn'
          gejowska ;]
          • Gość: tullia Re: wątki homoertotyczne w Powrocie Króla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.04, 00:44
            a mi się te "homopodteksty" -które też wyłapałam - bardzo podobały. choć jestem
            hetero. jakoś pasowało mi to do tego świata ;) nie musimy przecież im narzucać
            naszych kategorii dobrej i złej miłości. kwestia smaku i estetyki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka