Dodaj do ulubionych

Xperia odświeżona

IP: 109.243.118.* 12.02.10, 08:50
Posiadam Xperi X1, i nie rozumiem tego tekstu o konieczności używania rysika. Ja swój używam może raz na dwa - trzy tygodnie? I to tylk owtedy, gdy tak mi sie "ubzdura". Bo faktycznie, korzystając aktywnie z aplikacji w telefonie wszystko można bez problemu zrobić palcami.
Więc o co chodzi z tym rysikiem? Może autorowi brak podstawowych zdolności manulanych?
Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: Xperia odświeżona 12.02.10, 09:23
      ja tez uzywam X1 i bez rysika jakos nie daje rady...
      Ciekawe jak ty obsługujesz programy office w tym telefonie bez rysika? Albo "kontakty"? Chciałbym zobaczyć te twoje palce..... :-)
    • flyhalf Re: Xperia odświeżona 12.02.10, 10:21
      Wszystko pięknie ale:

>Windows Mobile w wersji 6.5

dziękuję, wolę konkurencję...
    • Gość: Gość Re: Xperia odświeżona IP: *.europe.ppdi.com 12.02.10, 10:55
      Mozna bez rysika, ale wtedy raczej z odpowiednimi nakladkami typu SPB. A w apliacjach wiekszosc rzeczy mozna obsluzyc z poziomu klawiatury, w koncu to windows ;-)
    • Gość: SOAR Re: Xperia odświeżona IP: 83.136.224.* 12.02.10, 11:11
      Używam Xperi X1 bez rysika. Wystarczy w systemie dostosować wygląd i nawet wielkie paluchy dają radę. Ale ogólnie X1 uważam za.. nieporęczną cegłe. Zobaczymy co wyjdzie z X2.
    • Gość: tsc Re: Xperia odświeżona IP: *.is.net.pl 12.02.10, 14:21
      flyhalf: to zainstaluj na systemie konkurencji np AutoMape ktora w/g mnie jest najlepsza nawigacja ...
    • Gość: antropolok Re: Xperia odświeżona IP: 62.233.237.* 12.02.10, 15:09
      uzywam SEX1 od roku. Niedawno zainstalowalem SPB. To zupelnie inny telefon!
      Praktycznie rysik jest niepotrzebny, konfiguracja ekranów i ikonek programów i funkcji jest tak swietna, ze dlugie lata nikt chyba nie wymysli nic lepszego.

do flyhalf: Automapa na Polske nie ma konkurencji wiec nie ma z czego wybierac.
      iphone, któremu brak wielozadaniowości, klawiatury, Automapy i mozliwosci odtwarzania dowolnych plików audio i wideo (prócz tych zakupionych) też odpada

Widzialem projekt xperii w wersji 3, gdzie nie ma juz klawiatury i systemu windows.
      I raczej tego nie kupię, bo to jazda na wyrobionej marce dostosowana do rynku tanich telefonów. Szkoda, bo xperia mogla spokojnie rozwijac sie w tym kierunku, w jakim poszedl x1. odrobine wiekszy ekran, szybszy procesor, wiecej pamieci, nowszy WM - cala reszta spelnialaby moje wymagania jeszcze dobrych parę lat.
    • Gość: X-NOKIA-X Re: Xperia odświeżona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 16:51
      NOKIA ma najlepsze telefony potem jest HTC i Samsung. Reszta się nie liczy!
    • blq Re: Xperia odświeżona 12.02.10, 17:28
      Oj nokia już od dawna nie robi dobrych telefonów. No chyba że takie najprostsze tylko do dzwonienia. Ich smartfony są przestarzałe, a ten cały Symbian to już totalna żenada.

Co do Xperii X2, to na dzień dzisiejszy też nie grzeszy nowoczesnością. To praktycznie to samo, co X1, tylko w innej obudowie. Zapewne lepszej, bo ta w X1 to jest totalna pomyłka (fatalna obwódka wokół wyświetlacza, rysująca się tylna klapka i do tego wszystko pęka).

I rzecz jasna i tym razem Xperia nie została wyprodukowana przez SE. Zlecili to komuś innemu, gdyż sami nie mają odpowiedniej technologii. Wstyd!
    • Gość: Ja Re: Xperia odświeżona IP: 81.219.207.* 12.02.10, 20:12
      "Oj nokia już od dawna nie robi dobrych telefonów. No chyba że takie najprostsze tylko do dzwonienia. Ich smartfony są przestarzałe, a ten cały Symbian to już totalna żenada."

Sam tak uważałem aż zobaczylem Nokię N900. Jedyna Nokia, która mnie powaliła na kolana, a system Maemo jest super.
    • Gość: UK - 1 swiat Re: Xperia odświeżona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 21:45
      myslalem, ze panowie tu opisz XPERIE X10 ... ale widac to dla nich jeszcze nie jest nowosc.
    • Gość: Gosć Re: Xperia odświeżona IP: *.centertel.pl 12.02.10, 23:12
      faktycznie w X1 do obsługi office'a itp rysik jest raczej wymagany no i faktycznie ślady paluchów... co do klapki to ja swoja wypolerowałem pastą do polerowania alu i klapka wygląda o wiele lepiej... ;) o dziwo napis xperia został - farba którą został wykonany oparła się paście polerskiej i plakietka X1 pozostała czarna (czane tworzywo ??)
    • Gość: gość Re: Xperia odświeżona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.10, 07:27
      kupiłem HTC hd2 i w tej chwili nie ma na rynku nic lepszego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka