Dodaj do ulubionych

homoseksualizm

24.09.13, 22:31
Czy ktoś z Was może wie z własnego doświadczenia,
ze słyszenia lub z literatury, co właściwie czuje
homoseksualista i dlaczego się zakochuje w innym facecie ?
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: homoseksualizm 24.09.13, 23:30
      forum.gazeta.pl/forum/f,135,Homoseksualizm.html
      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 24.09.13, 23:47
        sibeliuss napisał:

> forum.gazeta.pl/forum/f,135,Homoseksualizm.html

Dzięki.
    • sallyhansen Re: homoseksualizm 24.09.13, 23:34
      Książka jest Józef Augustyn "Homoseksualizm a miłość". Dobranoc.
      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 24.09.13, 23:45
        sallyhansen napisała:

> Książka jest Józef Augustyn "Homoseksualizm a miłość". Dobranoc.

Dzięki, już szukam.

(*
        Miłych snów _/)
    • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 08:00
      Czuje to samo co heteroseksualny do kobiety, miłość jest jedna.
      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 09:03
        sibeliuss napisał:

> Czuje to samo co heteroseksualny do kobiety, miłość jest jedna.

Czyli co konkretnie czuje ? :o/
        Ja, jak widzę kobietę, niekoniecznie nagą, to dostaję
        chemii w mózgu. Czy to samo jest z gejami ?
        :o/
        • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:06
          Tak, to samo jest z gejami.
          I tak jak Ty masz chemię w mózgu na określoną grupę kobiet, tak też gej ma ja na określony typ facetów. Prostackie mity, że gej poleci na każdego chłopa, a lesbijka na każdą kobietę są tak samo niedorzeczne jak i w przypadku heteroseksualnych osób.
          ps. co Cię skłoniło do podjęcia tego tematu?
          • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:11
            sibeliuss napisał:

> Tak, to samo jest z gejami.

To piękne...
            :)

> I tak jak Ty masz chemię w mózgu na określoną grupę kobiet, tak też gej ma ja n
            > a określony typ facetów. Prostackie mity, że gej poleci na każdego chłopa, a le
            > sbijka na każdą kobietę są tak samo niedorzeczne jak i w przypadku heteroseksua
            > lnych osób.

Też tak mi się zdawało, że musi być całkiem podobnie.

> ps. co Cię skłoniło do podjęcia tego tematu?

Ciekawość.
            Bym chciał znać prawdę, po co się oszukiwać nawzajem.
            • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:14
              Masz jeszcze jakieś pytania w tej materii?
              • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:30
                sibeliuss napisał:

> Masz jeszcze jakieś pytania w tej materii?
                Pewnie, ale trochę się obawiam, że administrator wytnie wątek.

Ciekawe, czy naukowcy przeprowadzili już takie badania,
                bo na osobach hetero słyszałem, że tak.
                Pokazywali fotki dziewczyn chłopakom
                i na odwrót, i badali, co się dzieje w ich mózgach.

Ciekaw jestem, na co reagują najsilniej mózgi gejów...
                • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:35
                  O stronę seksualną możesz zapytać tutaj:
                  forum.gazeta.pl/forum/f,11113,Erotica_Nova.html
                  Mózgi gejów i lesbijek nie różnią się niczym od mózgów osób homoseksualnych.
                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:50
                    sibeliuss napisał:

> O stronę seksualną możesz zapytać tutaj:
                    > forum.gazeta.pl/forum/f,11113,Erotica_Nova.html

Dzięki.

> Mózgi gejów i lesbijek nie różnią się niczym od mózgów osób homoseksualnych.

Też tak mi się zdaje, ale pewności nie mam.
                    Gdybym miał być szczery do bólu, to na mój mózg
                    najsilniej oddziałuje widok narządów płciowych kobiety.
                    Powiedzmy, że widzę jakąś dziewczynę, zaczyna mi się podobać.
                    Co mogło to spowodować ?
                    Jej kształty, barwa głosu (na ulicy raczej nie), zapach, twarz,
                    wyraźnie to odczuwam.
                    Tak czy tak, myśli zawsze skręcają na półkulę południową _/)
                    Chcę tego czy nie.
                    To musi być jakiś naturalny mechanizm.
                    Ciekaw jestem, czy geje mają ten sam mechanizm w mózgu
                    i te same z nim problemy.
                    • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 11:57
                      Na geja oddziałuje drugi facet, na lesbijkę inna kobieta.
                      Oczywiście jest grupa idiotów, która uważa lesbijkę za kobietę, która nie spotkała odpowiedniego chłopa, żeby znormalnieć.
                      Zapewniam Cię, że to działa dokładnie tak samo.
                      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 12:05
                        sibeliuss napisał:

> Na geja oddziałuje drugi facet, na lesbijkę inna kobieta.
                        > Oczywiście jest grupa idiotów, która uważa lesbijkę za kobietę, która nie spotk
                        > ała odpowiedniego chłopa, żeby znormalnieć.
                        > Zapewniam Cię, że to działa dokładnie tak samo.

Ok., też się tak domyślałem, ale pewności nigdy nie miałem,
                        bo nigdy szczerze nie rozmawiałem na ten temat ani z gejem,
                        ani z lesbijką, ani nawet z hetero.
                        Tyle, że hetero sam jestem, czyli to mogłem spokojnie zbadać
                        na sobie samym, a zdaje się jestem w średniej statystycznej.
                        Czyli od tej strony wiem, co i jak.

Bym się chciał zaprzyjaźnić z gejem i z lesbijką.

Niestety, ale to nie jest takie proste. Już nie mówię nawet o tym,
                        jak trafić na taką jaźń, a co dopiero szczerze porozmawiać.
                        • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 12:13
                          W prawdziwej przyjaźni orientacja seksualna nie ma żadnego znaczenia, wiem coś o tym :)
                          • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 12:21
                            sibeliuss napisał:

> W prawdziwej przyjaźni orientacja seksualna nie ma żadnego znaczenia, wiem coś
                            > o tym :)

Też mi się tak zdaje. :)

Tak więc szukam przyjaciela geja i przyjaciółki lesbijki.

A propos lesbijek, facetowi hetero jakoś łatwiej przychodzi
                            zrozumienie kobiety, ciekawa w sumie sprawa.
                            I dlaczego tak jest...
                            Jaki mechanizm w mózgu za to odpowiada...
                            • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 12:23
                              przemysl.rad napisał:

> A propos lesbijek, facetowi hetero jakoś łatwiej przychodzi zrozumienie kobiety, ciekawa w sumie sprawa.

Bzdura :)
                              • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 12:45
                                sibeliuss napisał:

> przemysl.rad napisał:
                                >
                                > > A propos lesbijek, facetowi hetero jakoś łatwiej przychodzi zrozumienie k
                                > obiety, ciekawa w sumie sprawa.
                                >
                                > Bzdura :)

No nie wiem, ja bym prędzej, a nawet zupełnie swobodnie
                                zaakceptował siostrę lesbijkę niż geja przy moim ciele.
                                To pewne.
                                Robiłem już doświadczenia, fakt, tylko na umyśle,
                                ale zbadałem tę sprawę w sobie samym i wyniki są
                                nie do podważenia :o/

Brak mi tylko potwierdzenia z innej jaźni.
                                • sibeliuss Re: homoseksualizm 25.09.13, 13:03
                                  Ogromną wagę przywiązujesz do orientacji seksualnej.
                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 25.09.13, 13:05
                                    sibeliuss napisał:

> Ogromną wagę przywiązujesz do orientacji seksualnej.

Tak, to prawda, bo to na mnie najbardziej działa...
                                    • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 08:42
                                      > > Ogromną wagę przywiązujesz do orientacji seksualnej.
                                      >
                                      > Tak, to prawda, bo to na mnie najbardziej działa...
                                      > :o/

może nie jesteś do konca zdecydowany? Jestem kobietą i tez podobaja mi sie kobiety, jak sa ładne wg mnie, właściwie kiedyś podobały, bo teraz koleżanki w okolicach 40 to juz raczej nie... no btw w zwiazek emocjonalny z kobietą bym nie byla w stanie wejsc ... i to jest własnie hetero
                                      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 08:53
                                        1lapaz napisała:

> > > Ogromną wagę przywiązujesz do orientacji seksualnej.
                                        > >
                                        > > Tak, to prawda, bo to na mnie najbardziej działa...
                                        > > :o/
                                        >
                                        > może nie jesteś do konca zdecydowany? Jestem kobietą i tez podobaja mi sie kobi
                                        > ety, jak sa ładne wg mnie, właściwie kiedyś podobały, bo teraz koleżanki w okol
                                        > icach 40 to juz raczej nie... no btw w zwiazek emocjonalny z kobietą bym nie by
                                        > la w stanie wejsc ... i to jest własnie hetero

W związek emocjonalny (przyjaźń) to jeszcze bym dał radę,
                                        ale w seksualny na pewno nie, sprawdzałem.
                                        • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 09:02
                                          > W związek emocjonalny (przyjaźń) to jeszcze bym dał radę,
                                          > ale w seksualny na pewno nie, sprawdzałem.
                                          >

jednak ten zwiazek emocjonalny jest najwazniejszy, jestes zwiazany uczuciowo z mezczyzna, czyli masz sklonnosci, a jesli chodzi o sex to moze to jakies zaburzenie oparte na podswiadomosci, wyuczonej i zakodowanej informacji, obawie, nawet strachu przed oceną, przeciez ludzie hetero tez maja zaburzenia seksualne, oparte na zlych doswiadczeniach ... otherwise to nie swiadczy o orientacji
                                          • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 09:09
                                            1lapaz napisała:

> > W związek emocjonalny (przyjaźń) to jeszcze bym dał radę,
                                            > > ale w seksualny na pewno nie, sprawdzałem.
                                            > >
                                            >
                                            > jednak ten zwiazek emocjonalny jest najwazniejszy, jestes zwiazany uczuciowo z
                                            > mezczyzna, czyli masz sklonnosci, a jesli chodzi o sex to moze to jakies zaburz
                                            > enie oparte na podswiadomosci, wyuczonej i zakodowanej informacji, obawie, nawe
                                            > t strachu przed oceną, przeciez ludzie hetero tez maja zaburzenia seksualne, op
                                            > arte na zlych doswiadczeniach ... otherwise to nie swiadczy o orientacji

Czy to naprawdę taka straszna tajemnica, kto kim jest ?
                                            Starczy wziąć do ręki byle fotkę, chemia od razu się wydziela
                                            albo nie, tak ?
                                            • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 09:16
                                              > Czy to naprawdę taka straszna tajemnica, kto kim jest ?

nie wiem jak u was w Przemyslu, ale w innych miejscach tak... tajemnica, każdy poznaje siebie latami, a to za kim bys w ogien skoczył swiadczy o orientacji, jesli za kobieta to hetero, jesli za kolegą to homo, to jest mój system kwalifikacji ;P
                                              • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 09:28
                                                1lapaz napisała:

> > Czy to naprawdę taka straszna tajemnica, kto kim jest ?
                                                >
                                                > nie wiem jak u was w Przemyslu, ale w innych miejscach tak... tajemnica, każdy
                                                > poznaje siebie latami, a to za kim bys w ogien skoczył swiadczy o orientacji, j
                                                > esli za kobieta to hetero, jesli za kolegą to homo, to jest mój system kwalifik
                                                > acji ;P

Nie oglądasz obrazków ?
                                                A widziałaś kiedy na oczy nagą kobietę ?
                                                Tylko siebie ?
                                                A faceta ?
                                                • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 09:49
                                                  > Nie oglądasz obrazków ?
                                                  > A widziałaś kiedy na oczy nagą kobietę ?
                                                  > Tylko siebie ?
                                                  > A faceta ?
                                                  >

:)) ale do czego to sie odnosi ? duzo nagosci, ze wzgledow zawodowych :)) ciało to dla mnie forma, swiatło, a emocjonalnosc powoduje, ze ktos jest wazny, a inni nie, sex tutaj nie ma nic do rzeczy ...
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 10:04
                                                    1lapaz napisała:

> > Nie oglądasz obrazków ?
                                                    > > A widziałaś kiedy na oczy nagą kobietę ?
                                                    > > Tylko siebie ?
                                                    > > A faceta ?
                                                    > >
                                                    >
                                                    > :)) ale do czego to sie odnosi ? duzo nagosci, ze wzgledow zawodowych :)) ciało
                                                    > to dla mnie forma, swiatło, a emocjonalnosc powoduje, ze ktos jest wazny, a in
                                                    > ni nie, sex tutaj nie ma nic do rzeczy ...

Moim zdaniem ma i to zasadnicze, bo to właśnie
                                                    sex odróżnia gejów od hetero i lesbijek.
                                                    I żeby to zbadać, nie trzeba ani wyszukanych
                                                    metod naukowych, ani wyszukanego słownictwa.

Wystarczy głupia fotka i szczerość wobec siebie samej/samego.
                                                    Tego powinno się uczyć dzieci w podstawówkach.
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 10:13
                                                    > Wystarczy głupia fotka i szczerość wobec siebie samej/samego.
                                                    > Tego powinno się uczyć dzieci w podstawówkach.
                                                    >

Właśnie powinno się uczyć, ze to o niczym nie swiadczy!
                                                    Po co dziewczyna ma myśleć, ze chłopak może sie z nią zwiazać bo poszli razem do lóżka ( obrazek zadzalal jak w twojej teorii ) jak on i tak woli czas spedzac z ulubionym kolega z klasy, o nim mysli jako o kims ciekawym i czuje sie emocjonalnie zaangazowany ? Na co on jej ?
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 10:23
                                                    1lapaz napisała:

> > Wystarczy głupia fotka i szczerość wobec siebie samej/samego.
                                                    > > Tego powinno się uczyć dzieci w podstawówkach.
                                                    > >
                                                    >
                                                    > Właśnie powinno się uczyć, ze to o niczym nie swiadczy!
                                                    > Po co dziewczyna ma myśleć, ze chłopak może sie z nią zwiazać bo poszli razem d
                                                    > o lóżka ( obrazek zadzalal jak w twojej teorii ) jak on i tak woli czas spedzac
                                                    > z ulubionym kolega z klasy, o nim mysli jako o kims ciekawym i czuje sie emocj
                                                    > onalnie zaangazowany ? Na co on jej ?

Jesteś oziębła seksualnie ? :o/
                                                    Podobno 30% dorosłych kobiet nigdy nie przeżyło orgazmu...
                                                    Ciekawe, jaka jest różnica w reakcji na fotki osób oziębłych
                                                    seksualnie i nie...
                                                    To by chyba wiele wyjaśniało...
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 11:10
                                                    > Jteś oziębła seksualnie ? :o/
                                                    > Podobno 30% dorosłych kobiet nigdy nie przeżyło orgazmu...
                                                    > Ciekawe, jaka jest różnica w reakcji na fotki osób oziębłych
                                                    > seksualnie i nie...
                                                    > To by chyba wiele wyjaśniało...

Radku z Przemyśla chodzi o to, ze o wiele ważniejsza jest sfera emocjonalna niz seksualna, a nie o oziębłość... lub jej brak ...
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 13:41
                                                    1lapaz napisała:

> > Jteś oziębła seksualnie ? :o/
                                                    > > Podobno 30% dorosłych kobiet nigdy nie przeżyło orgazmu...
                                                    > > Ciekawe, jaka jest różnica w reakcji na fotki osób oziębłych
                                                    > > seksualnie i nie...
                                                    > > To by chyba wiele wyjaśniało...
                                                    >
                                                    > Radku z Przemyśla chodzi o to, ze o wiele ważniejsza jest sfera emocjonalna niz
                                                    > seksualna, a nie o oziębłość... lub jej brak ...

Tak więc emocjonalnie kogo wybierzesz,
                                                    mężczyznę czy kobietę, by z nim/nią spędzić
                                                    radosne życie ? :o/
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 15:09
                                                    > Tak więc emocjonalnie kogo wybierzesz,
                                                    > mężczyznę czy kobietę, by z nim/nią spędzić
                                                    > radosne życie ? :o/
                                                    >
                                                    >

jako kobieta hetero, zupełnie mam w nosie inne baby, nie chciałoby mi sie ...
                                                    a to nie znaczy, ze na zdjeciu by mi sie nie podbaly jakies atrakyjne, chociaz, jak pisalam te w moim wieku juz atrakcyjne ni som ze mna na czele ;)
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 15:31
                                                    1lapaz napisała:

> > Tak więc emocjonalnie kogo wybierzesz,
                                                    > > mężczyznę czy kobietę, by z nim/nią spędzić
                                                    > > radosne życie ? :o/
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > jako kobieta hetero, zupełnie mam w nosie inne baby, nie chciałoby mi sie ...
                                                    > a to nie znaczy, ze na zdjeciu by mi sie nie podbaly jakies atrakyjne, chociaz,
                                                    > jak pisalam te w moim wieku juz atrakcyjne ni som ze mna na czele ;)

Może dla Ciebie nie, ale dla mnie może tak ?
                                                    I jakoś nie zauważyłem szczerej odpowiedzi na pytanie ?
                                                    Czegoś się obawiasz ?
                                                    Ok., to Net, nie jest roztropnie zdradzać publicznie
                                                    swoje osobiste tajemnice.
                                                    Tyle że wtedy do niczego nie dojdziemy :o/
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 21:39
                                                    > I jakoś nie zauważyłem szczerej odpowiedzi na pytanie ?
                                                    > Czegoś się obawiasz ?
                                                    > Ok., to Net, nie jest roztropnie zdradzać publicznie
                                                    > swoje osobiste tajemnice.
                                                    > Tyle że wtedy do niczego nie dojdziemy :o/
                                                    >
                                                    >

emocjonalnie z mężczyzną tak kawa na ławę , sni mi sie po nocach, nie moge przestac myslec i wzdychac itd... itp... ;P
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 21:42
                                                    1lapaz napisała:

> > I jakoś nie zauważyłem szczerej odpowiedzi na pytanie ?
                                                    > > Czegoś się obawiasz ?
                                                    > > Ok., to Net, nie jest roztropnie zdradzać publicznie
                                                    > > swoje osobiste tajemnice.
                                                    > > Tyle że wtedy do niczego nie dojdziemy :o/
                                                    > >
                                                    > >
                                                    >
                                                    > emocjonalnie z mężczyzną tak kawa na ławę , sni mi sie po nocach, nie moge prze
                                                    > stac myslec i wzdychac itd... itp... ;P

Ale nie jesteś gejem ? :o/
                                                    Ani lesbijką ? Tak się domyślam.

Ja mam to samo względem kobiet, a zwłaszcza jak pomyśle o Ani.
                                                    Już nawet staram się usilnie nie myśleć, bo jak zaczynam o niej myśleć,
                                                    to mi zaraz odbiera rozum...
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:03
                                                    > Ja mam to samo względem kobiet, a zwłaszcza jak pomyśle o Ani.
                                                    > Już nawet staram się usilnie nie myśleć, bo jak zaczynam o niej myśleć,
                                                    > to mi zaraz odbiera rozum...
                                                    > :

to super, ale zadam to tradycyjne pytanie po kiego chu... zakladasz wątek taki prowokacyjny, jakbys czegoś szukał, do konca nie wiedział ? Po coś ...
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:09
                                                    1lapaz napisała:

> > Ja mam to samo względem kobiet, a zwłaszcza jak pomyśle o Ani.
                                                    > > Już nawet staram się usilnie nie myśleć, bo jak zaczynam o niej myśleć,
                                                    > > to mi zaraz odbiera rozum...
                                                    > > :
                                                    >
                                                    > to super, ale zadam to tradycyjne pytanie po kiego chu... zakladasz wątek taki
                                                    > prowokacyjny, jakbys czegoś szukał, do konca nie wiedział ? Po coś ...

Szukam Ani, a zaraz potem prawdy.
                                                    Zakładam wątki, jakie mi się podobają, no wiesz,
                                                    nagle przychodzi natchnienie i piszesz...

Tak czy tak, dawno tu nie było takiego ruchu...
                                                    Tak mi się zdaje, ale mogę się oczywiście mylić...

Poza tym szukam przyjaciela, koniecznie geja,
                                                    i przyjaciółki, koniecznie lesbijki.
                                                    Tak, wiem, to nie jest takie proste, bo jak się przyjaźń
                                                    nie zawiązała w młodości, to potem już jest z tym trochę kulawo...
                                                    Wiem, ale nie mam innego wyboru, jak tylko się przekonać.
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:12
                                                    > Poza tym szukam przyjaciela, koniecznie geja,
                                                    > i przyjaciółki, koniecznie lesbijki.

;) to do niczego sie nie przydam spadam
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:14
                                                    1lapaz napisała:

> > Poza tym szukam przyjaciela, koniecznie geja,
                                                    > > i przyjaciółki, koniecznie lesbijki.
                                                    >
                                                    > ;) to do niczego sie nie przydam spadam

A jeśli jakimś cudem na grupie homoseksualizm
                                                    pojawił się hetero, to właśnie go szukałem,
                                                    choćby nawet nie miał ochoty na przy.jaźń.
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:32
                                                    > choćby nawet nie miał ochoty na przy.jaźń.
                                                    >

w przyjazn srednio wierze, zawsze jest jakies drugie dno :(
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:39
                                                    1lapaz napisała:

> > choćby nawet nie miał ochoty na przy.jaźń.
                                                    > >
                                                    >
                                                    > w przyjazn srednio wierze, zawsze jest jakies drugie dno :(

No nie wiem, dlatego chce spróbować przy.jaźni z gejem
                                                    i z lesbijką. Kto wie, może jest szansa, że nie będzie drugiego dna...
                                                    I wtedy może się w końcu wyjaśni, czym jest prawdziwa przyjaźń.
                                                    Mnie się wyjaśni, bo pewnie wielu już tego zakosztowało
                                                    przede mną. Idę tylko po śladach prawdziwych humanistów,
                                                    tak mi się przynajmniej zdaje...
                                                  • 1lapaz Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:42
                                                    > No nie wiem, dlatego chce spróbować przy.jaźni z gejem
                                                    > i z lesbijką. Kto wie, może jest szansa, że nie będzie drugiego dna...
                                                    > I wtedy może się w końcu wyjaśni, czym jest prawdziwa przyjaźń.
                                                    > Mnie się wyjaśni, bo pewnie wielu już tego zakosztowało
                                                    > przede mną. Idę tylko po śladach prawdziwych humanistów,
                                                    > tak mi się przynajmniej zdaje...
                                                    >
                                                    podobnej przyjazni mozesz zakosztowac z kim kto cie zupelnie nie kreci, albo rzeczywiście z lesbijka i tutaj sie wyjasniło dlaczego taka jedna ma tylu kolegow ...
                                                  • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 22:52
                                                    1lapaz napisała:

> > No nie wiem, dlatego chce spróbować przy.jaźni z gejem
                                                    > > i z lesbijką. Kto wie, może jest szansa, że nie będzie drugiego dna...
                                                    > > I wtedy może się w końcu wyjaśni, czym jest prawdziwa przyjaźń.
                                                    > > Mnie się wyjaśni, bo pewnie wielu już tego zakosztowało
                                                    > > przede mną. Idę tylko po śladach prawdziwych humanistów,
                                                    > > tak mi się przynajmniej zdaje...
                                                    > >
                                                    > podobnej przyjazni mozesz zakosztowac z kim kto cie zupelnie nie kreci,

Sam widzisz, czego szukam.

> albo rz
                                                    > eczywiście z lesbijka i tutaj sie wyjasniło dlaczego taka jedna ma tylu kolegów

Z lesbijką w moim przypadku nie jest tak prosto, bo to0 w końcu dziewczyna
                                                    przynajmniej na pierwszy rzut oka, tak ?

> ...
    • kasz0 Re: homoseksualizm 28.09.13, 19:24
      przemysl.rad napisał:

> Czy ktoś z Was może wie z własnego doświadczenia,
      > ze słyszenia lub z literatury, co właściwie czuje
      > homoseksualista i dlaczego się zakochuje w innym facecie ?

Z własnego doświadczenia, jako arcy mlody prawie mezczyzna mialem doswiadczenie. Nie powiem arcy pozytywne. Nie zalapalem sie. Wolalem konwenanse. Absolutnie na konwenansach sie nie zawiodlem.

> dlaczego się zakochuje w innym facecie ?

Nie poznal co daje zakochana kobieta. Moim zdaniem banal. Problem polega chyba na tym, ze zbyt wielu facetow nie poznaje co daje zakochana kobieta. Wspolczuje.
      • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 19:33
        kasz0 napisała:

> przemysl.rad napisał:
        >
        > > Czy ktoś z Was może wie z własnego doświadczenia,
        > > ze słyszenia lub z literatury, co właściwie czuje
        > > homoseksualista i dlaczego się zakochuje w innym facecie ?
        >
        > Z własnego doświadczenia, jako arcy mlody prawie mezczyzna mialem doswiadczenie
        > . Nie powiem arcy pozytywne. Nie zalapalem sie. Wolalem konwenanse. Absolutnie
        > na konwenansach sie nie zawiodlem.
        >
        > > dlaczego się zakochuje w innym facecie ?
        >
        > Nie poznal co daje zakochana kobieta. Moim zdaniem banal. Problem polega chyba
        > na tym, ze zbyt wielu facetow nie poznaje co daje zakochana kobieta. Wspolczuje

Ja z grubsza chyba wiem, ale ja dostaje chemii w mózgu na widok kobiety.

Dlatego jestem ciekawy uczuć gejów, kiedy dostają chemii i właściwie
        z jakiego konkretnie powodu.
        Szczerość za szczerość, ale jakoś nie mogę się doprosić...

Naprawdę współczujesz facetom, którym mózg staje dęba na widok
        innego, wspaniałego faceta ?

Jesteś katolikiem ? :o/
        • kasz0 Re: homoseksualizm 28.09.13, 19:59
          przemysl.rad napisał:

> Naprawdę współczujesz facetom, którym mózg staje dęba na widok
          > innego, wspaniałego faceta ?

A co mnie to obchodzi? Mialem szczescie ze wspanialymi kobietami (prawie wylacznie, sadze, ze wszystkie sa w stanie z siebie wykrzesac). Jako narcyz powiniennem kultywowac swa wspanialosc. Skromnie jedynie dziekuje losowi.

> Jesteś katolikiem ?

Tylko pod Krzyzem, tylko pod tym Znakiem, Polska jest Polska a Polak Polakiem. Pisze do Ciebie po polsku, besser in Deutsch, ili po russki?

Dziwie sie, ze po tylu postach nie zauwazyles, ze jestem ateista. Aczkolwiek za chrzescianski gnostycyzm bym sie nie obrazil, o ile bys byl w stanie profesjonalnie wprowadzic mnie w arkana.
      • corgan1 Re: homoseksualizm 28.09.13, 19:42
        > Problem polega chyba na tym, ze zbyt wielu facetow nie poznaje co daje zakochana kobieta.
        Nie wiem czy to problem, ale nie każdy niezakochany albo zawiedziony facet staje się gejem.

Do bycia gejem samo "niezałapanie się" nie wystarczy.
        • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 19:51
          corgan1 napisał:

> > Problem polega chyba na tym, ze zbyt wielu facetow nie poznaje co daje za
          > kochana kobieta.
          > Nie wiem czy to problem, ale nie każdy niezakochany albo zawiedziony facet staj
          > e się gejem.
          >
          > Do bycia gejem samo "niezałapanie się" nie wystarczy.

A co jest warunkiem wystarczającym ?
          • kasz0 Re: homoseksualizm 28.09.13, 20:24
            przemysl.rad napisał:

> A co jest warunkiem wystarczającym ?

Sekwencja doznan.
          • corgan1 Re: homoseksualizm 28.09.13, 21:27
            > A co jest warunkiem wystarczającym ?
            > :o/

Dostrzeżenie w facecie obiektu seksualnego i brak psychicznej blokady aby wejść z nim w jakąś interakcję seksualną np. liżecie się wzajemnie, razem masturbujecie albo ty bierzesz jego członka do ust albo on twojego itp. Albo wręcz przeciwnie - dostrzegając w facecie obiekt seksualny wiesz że z takim a takim typem NIGDY byś nie poszedł do łóżka i NIDGY PRZENIGDY nie chcesz aby Cię dotykał albo ty jego.

Przecież chłopaki np. na boisku, w sali albo w szatni, w szkole się dotykaja, klepią, obmacują, obejmują ale to nie ma podtekstu erotycznego.
            • przemysl.rad Re: homoseksualizm 28.09.13, 21:38
              corgan1 napisał:

> > A co jest warunkiem wystarczającym ?
              > > :o/
              >
              > Dostrzeżenie w facecie obiektu seksualnego i brak psychicznej blokady aby wejść
              > z nim w jakąś interakcję seksualną np. liżecie się wzajemnie, razem masturbuje
              > cie albo ty bierzesz jego członka do ust albo on twojego itp.

Tak właśnie mam na widok kobiety...
              No nie dowolnej, ale w sumie większość tak na mnie działa...

>Albo wręcz przeci
              > wnie - dostrzegając w facecie obiekt seksualny wiesz że z takim a takim typem N
              > IGDY byś nie poszedł do łóżka i NIDGY PRZENIGDY nie chcesz aby Cię dotykał albo
              > ty jego.

Tak mam, mam też kumpla naprawdę fajnego i odjechanego,
              który wyraźnie dobiera się do mnie... :o/
              Musiałem zakończyć znajomość, bo nie był w stanie zrozumieć
              moich uczuć i oporów. :o/
              Absolutnie się na niego nie gniewam, no może troszkę...

> Przecież chłopaki np. na boisku, w sali albo w szatni, w szkole się dotykaja, k
              > lepią, obmacują, obejmują ale to nie ma podtekstu erotycznego.

- he, he. Dla kogo nie ma, dla tego nie ma.
              Ja jestem wyczulony na feromony jak pies...
        • kasz0 Re: homoseksualizm 28.09.13, 20:08
          corgan1 napisał:

> Nie wiem czy to problem, ale nie każdy niezakochany albo zawiedziony facet
          > staje się gejem.

Piszac to co napisalem nie analizowalem tego od tej strony. Zabraklo mi szczujnosci procesowej.

> Do bycia gejem samo "niezałapanie się" nie wystarczy.

Nie wiem. Przed tym epizodem mialem bardzo pozytywne doswiadczenia z dziewczynami. To nie znaczy, ze koniecznie same seksualnie i ze je rozumialem. Mialem wybor. Domyslam sie sytuacji braku wyboru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka