11.08.08, 12:42
Czy ktoś się orientuje gdzie w Ostrowcu są żłobki? Z góry dziękuję
za jakiekolwiek informacje.
Obserwuj wątek
    • kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:15
      oś. Ogrody 16
      041 262 83 50

--
      "miłość jest ślepa, ale małżeństwo przywraca jej wzrok"
      • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 13:21
        Czy tylko ten jeden żłobek jest w Ostrowcu?
        • kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:26
          Wydaje mi się, że jeden. Chociaż nie jestem pewna. Może ten na Pułankach jeszcze funkcjonuje. Musisz sprawdzić.

--
          • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 13:52
            Właśnie sprawdziłam i faktycznie tylko ten jeden jest i nie ma
            miejsc a zapisy są już na przyszły rok. Ale dziura z tego naszego
            miasta, żeby tylko jeden żłobek był...
            • kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:55
              Pozostaje babcia - to najlepszy wynalazek;)
              --
              • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:01
                No niestety trzeba będzie skorzystać z usług babi:(
                • temponick Re: Żłobek 11.08.08, 14:22
                  Niezły pomysł businessowy na... żłobek w Ostrowcu! A tak swoją drogą
                  to za komuny było lepiej...ze żłobkami w Ostrowcu, chociaż teraz
                  przybyło wszystkiego, w tym dużo żłobów, więc ludziom się żyje i
                  łatwiej, i przyjemniej
                  • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:28
                    Ale niestety w Ostrowcu żłobków nie przybyło, jest tylko jeden, w
                    którym nie ma miejsc. I co mają zrobić ludzie którzy nie mają z kim
                    zostawić dziecka bo babcie są np. pracujące jeszcze? Mają się
                    zwolnić z pracy i żyć z opieki społecznej od zasiłku do zasiłku?
                    Bezsens. Jescze jeden żłobek w naszym miasteczku nikomu by nie
                    zaszkodził a wielu rozwiązał problem...
                    • temponick Re: Żłobek 11.08.08, 14:38
                      Ubyło żłobków (było ich chyba z dziesięć) zaś przybyło żłobów droga
                      ago77, dla równowagi, która musi być w przyrodzie zachowana
                      • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:42
                        I tu masz w zupełności racje, żłobów nie brakuje w naszym
                        miasteczku:)
                      • Gość: alibaba Re: Żłobek IP: 213.17.232.* 11.08.08, 15:07
                        Gdzie są więc te tłumy przedsiębiorczych Ostrowczan? Ten jedyny
                        złobek funkcjonuje jako niepubliczna placówka. Więc jeśli są tam
                        takie kolejki, to niech ktoś założy drugi.
                        • aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 16:52
                          Może ktoś przeczyta te posty i żłobki nam zaczną wyrastać jak grzyby
                          po deszczu...
                          • good_man Re: Żłobek 11.08.08, 17:31
                            może i żłobek to byłby dobry interes pod waruniem, że Państwo (samorząd) przestałby finansować takie placówki jak żłobek i przedszkole lub właśnie podjało sie zaspokojeniu tej potrzeby w 100% a nie 15%...Nie wiem jakie sa obecnie opłaty , ale sądze, że pewnie koło 200 zl - za takie pieniądze to można pieska pilnować a nie dziecko :)))))
                            • Gość: właścicielka żłobk Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 18:41
                              Drodzy państwo żłobka w tej chwili nie otworzy nikt. Przepisy są tak
                              skonstruowane że nikt nie jest w stanie ich przeskoczyć, ani pod względem
                              finansowym ,ani każdym innym (KWESTIA odbioru i rejestracji, nie mówiąc o
                              jakichkolwiek dopłatach. Ja bardzo chciałam poszerzyć działalność ,stworzyć
                              więcej miejsc żłobkowych od września. Niestety ,chciałam to zrobić formalnie-
                              wykonałam kompleksowy remont pomieszczeń,wyposażyłam w odpowiedni sprzęt i
                              zabawki no i cóż, przyszedł na odbiór pan strażak i klapa. Klatki są za
                              wąskie(budynek budowany 20 lat temu jako typowy żłobek),wejścia nie takie, są
                              rzeczy które można zrobić od ręki, ale budynku nowego nie wybuduję. Chyba czas
                              zamykać ostatnią placówkę w mieście i jechać do Włoch pielęgnować starszych
                              ludzi lub na wyspach zmywać gary. Chciałam otworzyć 18 miejsc dla dzieci
                              starszych i 2 miejsca pracy.
                              • rotarepo Re: Żłobek 25.08.08, 19:27
                                czyli z tego co czytam zapisane dzieciaki do przedszkola od wrzesnia nie pojdą ?
                                • Gość: właścicielka żłobk Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 19:42
                                  wylałam swoje żale ,ale nie jest tak żle, wszystko inne odebrane to
                                  i pan strażak myślę sprawę przemyśli. Wszystkie inne usterki oprócz
                                  tych cholernych klatek da się usuną. Tylko się zastanawiam dlaczego
                                  w tym Ostrowcu jest tak ze wszystkim ciężko. Dlaczego chcąc pracowa
                                  uczciwie, prowadzic sprawy jasno ,jest aż tak żle. Czy my musimy
                                  ciągle kombinowac , omijac przepisy, czy nie możma okazac z drugiej
                                  strony wyrozumiałości. Muszę tu pochwali przedstawicieli Sanepidu,
                                  sprawdzili bardzo dokładnie .ocenili pozytywnie i jeszcze wiele
                                  rzeczy doradzili ,bardzo praktycznie. Najważniejsze są
                                  dzieciaki ,przedszkole będzie
                                  • rotarepo Re: Żłobek 25.08.08, 19:50
                                    No kazdemyu sie to zdarza :) Dzieciaki mają tam wspaniałą opiekę :) a co
                                    przepisów są takie a nie inne...Uf ulżylo z tym przedszkolem .Pozdrawia mama
                                    żłobkowicza ;)
                                    • Gość: właściciela żłobka Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:01
                                      Dziękuję za opinię na temat mojego żłobka. chciałabym stworzyc
                                      więcej miejsc żłobkowych i wczesnoprzedszkolnych ale czasem naprawdę
                                      brakuje sił. Dobrze że znalazłam to forum przynajmniej jest się
                                      gdzie wyżalic .A takie opinie mam żłobkowych dodają sił i motywacji
                                      do pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka