aga77.0 11.08.08, 12:42 Czy ktoś się orientuje gdzie w Ostrowcu są żłobki? Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:15 oś. Ogrody 16 041 262 83 50 -- "miłość jest ślepa, ale małżeństwo przywraca jej wzrok" Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:26 Wydaje mi się, że jeden. Chociaż nie jestem pewna. Może ten na Pułankach jeszcze funkcjonuje. Musisz sprawdzić. -- "miłość jest ślepa, ale małżeństwo przywraca jej wzrok" Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 13:52 Właśnie sprawdziłam i faktycznie tylko ten jeden jest i nie ma miejsc a zapisy są już na przyszły rok. Ale dziura z tego naszego miasta, żeby tylko jeden żłobek był... Odpowiedz Link Zgłoś
kamila2604 Re: Żłobek 11.08.08, 13:55 Pozostaje babcia - to najlepszy wynalazek;) -- "miłość jest ślepa, ale małżeństwo przywraca jej wzrok" Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:01 No niestety trzeba będzie skorzystać z usług babi:( Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Żłobek 11.08.08, 14:22 Niezły pomysł businessowy na... żłobek w Ostrowcu! A tak swoją drogą to za komuny było lepiej...ze żłobkami w Ostrowcu, chociaż teraz przybyło wszystkiego, w tym dużo żłobów, więc ludziom się żyje i łatwiej, i przyjemniej Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:28 Ale niestety w Ostrowcu żłobków nie przybyło, jest tylko jeden, w którym nie ma miejsc. I co mają zrobić ludzie którzy nie mają z kim zostawić dziecka bo babcie są np. pracujące jeszcze? Mają się zwolnić z pracy i żyć z opieki społecznej od zasiłku do zasiłku? Bezsens. Jescze jeden żłobek w naszym miasteczku nikomu by nie zaszkodził a wielu rozwiązał problem... Odpowiedz Link Zgłoś
temponick Re: Żłobek 11.08.08, 14:38 Ubyło żłobków (było ich chyba z dziesięć) zaś przybyło żłobów droga ago77, dla równowagi, która musi być w przyrodzie zachowana Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 14:42 I tu masz w zupełności racje, żłobów nie brakuje w naszym miasteczku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Żłobek IP: 213.17.232.* 11.08.08, 15:07 Gdzie są więc te tłumy przedsiębiorczych Ostrowczan? Ten jedyny złobek funkcjonuje jako niepubliczna placówka. Więc jeśli są tam takie kolejki, to niech ktoś założy drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
aga77.0 Re: Żłobek 11.08.08, 16:52 Może ktoś przeczyta te posty i żłobki nam zaczną wyrastać jak grzyby po deszczu... Odpowiedz Link Zgłoś
good_man Re: Żłobek 11.08.08, 17:31 może i żłobek to byłby dobry interes pod waruniem, że Państwo (samorząd) przestałby finansować takie placówki jak żłobek i przedszkole lub właśnie podjało sie zaspokojeniu tej potrzeby w 100% a nie 15%...Nie wiem jakie sa obecnie opłaty , ale sądze, że pewnie koło 200 zl - za takie pieniądze to można pieska pilnować a nie dziecko :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka żłobk Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 18:41 Drodzy państwo żłobka w tej chwili nie otworzy nikt. Przepisy są tak skonstruowane że nikt nie jest w stanie ich przeskoczyć, ani pod względem finansowym ,ani każdym innym (KWESTIA odbioru i rejestracji, nie mówiąc o jakichkolwiek dopłatach. Ja bardzo chciałam poszerzyć działalność ,stworzyć więcej miejsc żłobkowych od września. Niestety ,chciałam to zrobić formalnie- wykonałam kompleksowy remont pomieszczeń,wyposażyłam w odpowiedni sprzęt i zabawki no i cóż, przyszedł na odbiór pan strażak i klapa. Klatki są za wąskie(budynek budowany 20 lat temu jako typowy żłobek),wejścia nie takie, są rzeczy które można zrobić od ręki, ale budynku nowego nie wybuduję. Chyba czas zamykać ostatnią placówkę w mieście i jechać do Włoch pielęgnować starszych ludzi lub na wyspach zmywać gary. Chciałam otworzyć 18 miejsc dla dzieci starszych i 2 miejsca pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Żłobek 25.08.08, 19:27 czyli z tego co czytam zapisane dzieciaki do przedszkola od wrzesnia nie pojdą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właścicielka żłobk Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 19:42 wylałam swoje żale ,ale nie jest tak żle, wszystko inne odebrane to i pan strażak myślę sprawę przemyśli. Wszystkie inne usterki oprócz tych cholernych klatek da się usuną. Tylko się zastanawiam dlaczego w tym Ostrowcu jest tak ze wszystkim ciężko. Dlaczego chcąc pracowa uczciwie, prowadzic sprawy jasno ,jest aż tak żle. Czy my musimy ciągle kombinowac , omijac przepisy, czy nie możma okazac z drugiej strony wyrozumiałości. Muszę tu pochwali przedstawicieli Sanepidu, sprawdzili bardzo dokładnie .ocenili pozytywnie i jeszcze wiele rzeczy doradzili ,bardzo praktycznie. Najważniejsze są dzieciaki ,przedszkole będzie Odpowiedz Link Zgłoś
rotarepo Re: Żłobek 25.08.08, 19:50 No kazdemyu sie to zdarza :) Dzieciaki mają tam wspaniałą opiekę :) a co przepisów są takie a nie inne...Uf ulżylo z tym przedszkolem .Pozdrawia mama żłobkowicza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właściciela żłobka Re: Żłobek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:01 Dziękuję za opinię na temat mojego żłobka. chciałabym stworzyc więcej miejsc żłobkowych i wczesnoprzedszkolnych ale czasem naprawdę brakuje sił. Dobrze że znalazłam to forum przynajmniej jest się gdzie wyżalic .A takie opinie mam żłobkowych dodają sił i motywacji do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś