Dodaj do ulubionych

diane 35 a depresja

22.09.09, 19:09
czy ktos z Was, kto brał/bierze diane ma zmainy nastrojów albo depresje? Bo ja
niedwano zaczęłam brac i juz zauwazam huśtawke nastrojów;/ kurde, mozna temu
jakos zaradzic? sad
Obserwuj wątek
    • claratrueba Re: diane 35 a depresja 23.09.09, 07:02
      Jeśli bierzesz krócej niż 3 miesiące to całkowicie normalne. Potem zwykle
      organizm się przystosowuje do hormonów i huśtawka znika. Czasami nie i jest to
      wskazanie do zmiany tabletek (nie wiem czy możliwe w Twoim przypadku- skoro
      Diane to pewnie trądzik lub nadmiar testosteronu) lub odstawienia. Nie bardzo
      można zaradzić farmakologicznie- Deprimu i innych preparatów dziurawca nie wolno
      stosować wraz z tabletkami- zmniejszają działanie antykoncepcyjne. Środki
      psychotropowe to przesada przy wahaniu nastrojów. Pozostaje sport- rewelacyjnie
      wpływa na nastrój (serotonina).
      • boolka.2 Re: diane 35 a depresja 23.09.09, 10:25
        a czy tabletki uspokajające można brac bez przeszkód? tzn takie ziołowe, które
        zawierają wyciąg z koziołka lekarskiego, melisy? i mam jeszcze pytanie odnośnie
        nudności i mdłosci: czy długo utrzymują sie one przy zażywaniu diane? ja dzisiaj
        biorę 6 tabletkę i codziennie jest mi niedobrze ;/
        • claratrueba Re: diane 35 a depresja 24.09.09, 10:33
          Możesz brać walerianę (kozłek) i melissę. Możesz Persen, tam jest jeszcze
          mentol, Kalms (chmiel,waleriana, goryczka) mogą pomóc, jak najbardziej. Nudności
          i mdłości niestety mogą trochę potrwać- zwykle miesiąc do 3. Jeśli będą dłużej-
          trzeba koniecznie poradzić się lekarza. To oznaka, że organizm jednak sobie z
          hormonami nie radzi. Ja właśnie dlatego musiałam zrezygnować z Diane, którą
          dostałam z powodu wysokiego testosteronu. Po trzech miesiącach nudności, które
          nie pozwalały mi jeść schudłam tak upiornie, że sam lekarz był przerażony i
          oczywiście, odstawił te tabletki. Ale z Tobą tak być nie musi. Nie miałam
          żadnych problemów przy Cileście (brałam 15 lat) ani Yasminelle, które teraz biorę.
    • magdafeno Re: diane 35 a depresja 25.09.09, 23:00
      Też miałam taki problem ale na abcdepresja.pl/pytania
      lekarze, którzy nieodpłatnie udzielają porad. No i jeden z nich
      bardzo mi pomógł. także polecam wszystkim, nie warto męczyć się
      samemu.
      • boolka.2 Re: diane 35 a depresja 26.09.09, 09:02
        a przy okazj mam pytanie dot. przyjmowania diane: czy jesli biore te tabletki o
        godz. 11 to moge sobie teraz zmienic np. na godz 19? bo ta 11 niekoniecznie mi
        teraz pasuje... jak to jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka