Dodaj do ulubionych

dziewczyny pomóżcie:(

11.05.10, 14:39
Witam! Dzewcyny proszę poratujcie mnie tydzięń temu zaczęłam 3 op. tabletek.
Wtym czasie byłam chora i brałam też gripex. Podczas stosowania tych tabl.
odbył się stosunek, ale nie do końca. Proszę powiedźcie mi czy gripex i
przeziębienie obniża skuteczność? Bo ja mam już schize że jestem w ciaży na
dodatek boli mnie podbrzusze i mam gęsty biały śluz nie wiem czy to z nerwów
czy z czego innego (nie daj Boże). dodam, że tabletki biorę regularnie co do
minuty.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: dziewczyny pomóżcie:( 11.05.10, 15:19
      Gripex nie ma żadnego wpływu.
      • doral2 Re: dziewczyny pomóżcie:( 11.05.10, 17:11
        ręce opadają.
        • kasiulk0201 do doral2 11.05.10, 18:27
          doral2 napisała:

> ręce opadają.

co bo się zapytałam? chyba od tego jest forum żeby porozmawiać i zapytać o
          sprawy których się nie wie!!!
          • em.haa Re: do doral2 11.05.10, 19:54
            No ale mogłabyś trochę wytężyć umysł. Przeczytać ulotkę przede wszystkim swoich
            pigułek, bo tam jak wół jest napisane co obniża skuteczność.
            A skoro już zapytałaś, to niestety trzeba liczyć na takie reakcje.
            I trzeba się przyzwyczaić, bo ja już nie raz byłam zjechana.
            • kasiulk0201 Re: do doral2 11.05.10, 20:22
              ja tego kurde nie rozumiem. właśnie nie mam ulotki bo przez przypadek wyrzuciłam
              ją do kosza. Kurcze i dlatego pytam, tak to napewno pierwsze co bym zrobiła to
              sięgła po ulotkę. Widzę, że na tym forum strasznie wredno jest, albo tylko nie
              które osobysad
              • zawszezabulinka Re: do doral2 11.05.10, 20:37
                1) czyta sie internetowa ulotke
                2) zapamietuje sie ulotke, bo ona sie nie zmienia od lat
                3) dzwoni sie do lekarza - jak zacytuje tu slowa pewnej forumki, uwierzyc
                predzej laikowi czy lekarzowi?
                • kasiulk0201 Re: do doral2 11.05.10, 21:42
                  >1) czyta sie internetowa ulotke
                  Nie ma na internetowej ulotce napisane jakie leki obniżają skuteczność.
                  >2) zapamietuje sie ulotke, bo ona sie nie zmienia od lat
                  Wyobraź sobie że jest moje 3 opakowanie, a nie 30. I nie czytam jej za każdym
                  razem kiedy kupuję tabl.
                  > 3) dzwoni sie do lekarza - jak zacytuje tu slowa pewnej forumki, uwierzyc
                  predzej laikowi czy lekarzowi?
                  Nie mogę się dodzwonić do lekarza.
                  • em.haa Re: do doral2 11.05.10, 23:07
                    A jakie pigułki bierzesz?
                    • kasiulk0201 Re: do doral2 12.05.10, 08:24
                      novynette. wiem są ulotki na górze, ale nie da się otworzyć, akurat tej ulotki.
    • em.haa Re: dziewczyny pomóżcie:( 12.05.10, 08:57
      Google... smile
      Interakcje:
      Jednoczesne przyjmowanie ampicyliny, chloramfenikolu, neomycyny, penicyliny,
      sulfonamidów, tetracykliny, dihydroergotaminy oraz leków uspokajających może
      powodować zmniejszenie skuteczności preparatu. Preparat może zwiększać
      toksyczność trójpierścieniowych leków przeciwdepresyjnych, maprotyliny oraz
      leków działających hepatotoksycznie. Podczas jednoczesnego przyjmowania leków
      przeciwzakrzepowych należy kontrolować czas protrombinowy i w razie potrzeby
      zmodyfikować ich dawkę. Jednoczesne przyjmowanie bromokryptyny może powodować
      mlekotok oraz brak krwawienia miesiączkowego. Doustne środki antykoncepcyjne
      mogą zwiększać stężenie glukozy i zapotrzebowanie na insulinę lub inne leki
      przeciwcukrzycowe.
      • claratrueba Re: dziewczyny pomóżcie:( 12.05.10, 09:14
        Do autorki wpisu:
        Nie wyrzucaj ulotek żadnych leków, które przyjmujesz. Przecież każdy lek ma
        skutki uboczne, przeciwwskazania, zawsze warto to sprawdzić, kiedy masz jakieś
        objawy lub wątpliwości. No chyba, że nauczysz sie ulotek na pamięć- dasz radę?
        Żaden ze składników aktywnych gripexu nie ma wpływu na tabletki.
        Zawsze sprawdzaj składniki aktywne, nie nazwy handlowe z ulotką tabletek. Warto
        miec taki nawyk- forum nie zawsze odpowie, nie zawsze wie, może wprowadzic Cię w
        błąd, którego konsekwencje poniesiesz tylko TY.
        Do forumowiczek:
        dziewczyny, więcej zrozumienia. "Zjechanie" nie jest odpowiedzią na pytanie.
        Nawet starej wyjadaczce tabletek (a co dopiero dziewczynie biorącej je od 3
        mies.) zdarza sie czegos nie wiedzieć, zapomnieć, nie móc skontaktowac z
        lekarzem. Pomagajmy zamiast sie wyżywać. A dostaniemy pomoc zamiast złosliwości
        kiedy my będziemy miały dylemat.
        • kasiulk0201 do claratrueba 12.05.10, 10:16
          dziękismile nigdy nie wyrzucam ulotki tak jakoś teraz przez przypadek to się stało.
          pozdrawiam
          • doral2 Re: do kasilka0201 12.05.10, 11:05
            kilka wątków niżej na forum, jest dokładnie ten sam problem omawiany i nawet
            gripex w tytule jest.
            wystarczyło okiem rzucić w dół, zamiast leniwie oczekiwać na odpowiedź podaną na
            tacy.
            • doral2 Re: do kasilka0201 12.05.10, 11:09
              i na dokładkę był to twój wątek, założony pięć dni wcześniej.
              przez pięć dni nie mogłaś znaleźć nigdzie ulotki, dodzwonić się do swojego
              lekarza, dodzwonić się do żadnego lekarza, pójśc do przychodni, pójść do
              jakiegokolwiek gabinetu ginekologicznego lub bodaj do niego zadzwonić,
              przeszukać forum antykoncepcja, uruchomić myślenie koncepcyjne..
              no same nieszczęścia i kłody pod nogi...co za masakra sad
              • kasiulk0201 Re: do doral2 12.05.10, 11:30
                co cie to interesuje??? od tego jest forum zeby sie pytac. nie musisz odpisywac
                na moje pytanie. co za wredne babsko!!! cholera jasna co sie z tymi ludzmi
                dzieje calkiem sie im w glowach po przewracalo. a odpowiadajac na twoje pytanie
                to wyobraz sobie ze jestem obecnie za granica i nie moge sie dodzwonic do
                lekarz. ulżyło ci czy dalej bedziesz innym zycie zatruwać swoimi pustymi
                komentarzami?? O nic się nie można zapytać bo odrazu w wielkim pyskiem.
                poprostu ŻAL jednym słowem co na tym forum jest i jakie tytaj ludzie przebywaja.
                • mechantloup Re: do doral2 12.05.10, 11:56
                  Nie, nie jest to wredne babsko. A babsko piętnujące intelektualną indolencję.
                  Ale to akurat komplement.

Czy to jakiś trud ogromy wykazać się odrobiną intelektu i zamiast wrzucać
                  kolejny nudny, schematyczny wątek, poszukać wiadomości np. w internecie, czy
                  choćby pobliskiej aptece - dla ułatwienia dodam, że aptekarka może sięgnąć po
                  ulotkę i przeczytać oraz objaśnić (w razie gdybyś miała problem ze zrozumieniem
                  słowa pisanego. A wiadomo, że dzisiejsza młodzież ma).
                • em.haa Re: do doral2 12.05.10, 12:04
                  Mnie znalezienie ulotki w sieci zajęło 4 min.
                  Kolejne 2 na przeczytanie.
                  A ty dupę zawracasz wszystkim w koło.
                  Dostałaś już odpowiedź, więc ją zapamiętaj.
                  Poza tym, ja jak zaczęłam brać pigułki to zapisałam sobie w kalendarzu
                  najważniejsze inf. na wypadek gdybym właśnie zgubiła ulotkę.
                  Ale nawet tego nie musiałaś robić.
                  Wystarczyło wpisać w GOOGLE.
                  Idź i wróć z poważniejszym problemem smile

Pozdrawiam.
                  • zawszezabulinka Re: do doral2 12.05.10, 14:10
                    widzisz czlowiek sie stara zeby ktos ruszyl mozgownice i go jeszcze wyzywaja od
                    babska big_grin

kiedy ja bralam tabletki antykoncepcyjne po raz I (mialam wtedy niecale 17 lat)
                    nie mialam internetu to sie wczytalam wnikliwie w ulotke. tyle razy ja
                    przeczytalam az zrozumiem na amen. a dzisiaj prosze - pytanie pierwsze z brzegu
                    : czy mozna zjesc marchewke i czy wypic herbate biorac tabletki antykoncepcyjne?

co za chory ten swiat. google gryzie, do apteki za daleko, lekarze pozajmowani
                    • nowika21 Re: do doral2 14.05.10, 12:29
                      a mnie interesuje co to znaczy: "Podczas stosowania tych tabl.
                      odbył się stosunek, ale nie do końca." hmmmm....
                  • saba76 Re: do doral2 15.05.10, 22:09
                    a ja znalazłam ulotkę w 2sekundy - wGoogle wpisałam novynette ulotka i wybrałam
                    1 link smile
    • aelithe Re: dziewczyny pomóżcie:( 14.05.10, 14:48
      generalnie jeśli ostrzeżenia w tabletkach to opierają się na ostrożności
      producentów, byś w razie zajścia w ciążę nie mogła ich zaskarżyć
      z punktu widzenia medycyny nie ma możliwości zajścia w ciążę przy prawidłowo
      stosowanej antykoncepcji hormonalnej.

chyba bardziej wchodzą w grę emocje

paracetomol ma inne koneksje z estrogenami i progestagenami - które mają dużo
      większe implikacje zdrowotne
    • wzr1 Re: dziewczyny pomóżcie:( 30.05.10, 02:15
      > przeziębienie obniża skuteczność? Bo ja mam już schize że jestem w
      ciaży na
      > dodatek boli mnie podbrzusze i mam gęsty biały śluz nie wiem czy
      to z nerwów

a srasz na żadko?
      to kup se papier toaletowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka