Dodaj do ulubionych

Yasminelle - kłopot

18.03.11, 00:41
Hej Dziewczyny!
Jestem w trakcie pierwszego opakowania Yasminelle (17 tabletka).
W 6 dniu brania tabletek wzięłam tabletkę 5 godzin później niż zwykle, ponieważ zasnęłam zbyt wcześnie. Niestety 2-3 godziny od tego momentu strasznie mnie mdliło i zwymiotowałam. 4 godziny po zwymiotowaniu przyjęłam tabletkę z dodatkowego blistra, a następną już o stałej porze.
Nie chcę robić 7-dniowej przerwy, ponieważ chcę przesunąć krwawienie, dlatego po skończeniu tego opakowania, rozpocznę kolejne.
Czy po mimo tego, że w tym miesiącu mogłam mieć zachwianą skuteczność tabletek, przy następnym opakowaniu (bez robienia przerwy) będę w pełni zabezpieczona przed ciążą czy zrobić przerwę 7-dniową na krwawienie?
Obserwuj wątek
    • sundry Re: Yasminelle - kłopot 18.03.11, 13:01
      Będziesz w pełni zabezpieczona. Przerwa czy jej brak nie ma wpływu na skuteczność, nawet zaleca się jej nie robić, jak były jakieś zachwiania co do skuteczności, polecam ten dział ulotki Yasminelle.
    • caro-lines Re: Yasminelle - kłopot 18.03.11, 13:36
      Jeśli nie zrobię przerwy między 1 a 2 opakowaniem kiedy mogę się spodziewać krwawienia?
      Poznałam różne opinie. Jedni uważają, że w trakcie 2 opakowania, drudzy, w 7-dniowej przerwie po 2 drugim opakowaniu.
      • sundry Re: Yasminelle - kłopot 18.03.11, 16:17
        Powinna być po drugim opakowaniu, ale w praktyce zdarzają się plamienia w trakcie opakowania przy braku przerwy ( mnie się nie zdarzyło).
    • caro-lines Re: Yasminelle - kłopot 18.03.11, 19:58
      Dziękuję za odpowiedź. smile
      W trakcie pierwszego opakowania mam jasnobrązowy śluz, ale z każdym dniem jest jaśniejszy.
    • caro-lines Re: Yasminelle - kłopot 19.03.11, 15:37
      A czy można, robiąc przerwę 7-dniową, przesunąć krwawienie o kilka dni, biorąc z dodatkowego blistra np. 3 tabletki, tym samym wydłużając pierwsze opakowanie o tyle dni, następnie zrobić przerwę 7 dniową i rozpocząć 2 opakowanie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka